Dodaj do ulubionych

Radioodtwarzacz do auta: Gnieźnieńska czy Świebodz

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.04, 19:39
Gdzie kupię radioodtwarzacz do auta: na giełdzie samochodowej przy
Gnieźnieńskiej, czy może przy Dworcu Świebodzkim ?

Potrzebny jest radioodtwarzacz firmowy (nie "noname") oczywiście jak najtańszy
i na chodzie.

Dzięki za sugestie
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Sklep 27.11.04, 20:00
      Najlepszy jest sklep. Chyba, że chcesz kupić ten sam który ci ukradli.
    • ruda_szczurka Re: Radioodtwarzacz do auta: Gnieźnieńska czy Świ 27.11.04, 20:05
      Gość portalu: peugeot napisał(a):

> Gdzie kupię radioodtwarzacz do auta: na giełdzie samochodowej przy
      > Gnieźnieńskiej, czy może przy Dworcu Świebodzkim ?
      >
      > Potrzebny jest radioodtwarzacz firmowy (nie "noname") oczywiście jak najtańszy
      > i na chodzie.
      >
      > Dzięki za sugestie

rownie dobrze mozesz ciemna noca wybic szybe w aucie sasiada i pod.... mu
      radio. bedzie jeszcze taniej - zaoszczedzisz na dojezdzie.
    • Gość: jaszczomp Przez takich jak kupców jak ty,co noc giną radyjka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.11.04, 23:35
      z samochodów.
      Gdyby nie było takich co to chcą "radioodtwarzacz firmowy (nie "noname") oczywiście jak najtańszy i na chodzie" - to złodzieje stracili by racje bytu.
      • Gość: ja Re: Przez takich jak kupców jak ty,co noc giną ra IP: *.wroclaw.mm.pl 28.11.04, 00:15
        Może tam trafisz też moje halogenki, co mi je onegdaj wymontowali z mojego
        wozu. Dziwię się, że władze tego miasta tolerują takie "miejsca handlu" i nie
        interesują się, skąd handlarz ma setki lusterek, radioodbiorników tudzież
        innych akcesoriów. Czy nie ma na to silnych?
        • sffinx Re: Przez takich jak kupców jak ty,co noc giną ra 28.11.04, 20:53
          "Dziwię się, że władze tego miasta tolerują takie "miejsca handlu"

Tak przestrzegane jest prawo w tym chorym kraju. Łatwiej jest przyczepić się do legalnie działającego handlowca - mającego NIP, Regon, kasę fiskalną, adres sklepu. A jak się jeszcze ma wytyczne od szefa,że trzeba coś znaleźć [wide ostatnia sprawa z Urz.Skarbowym] to finał jest łatwy do przewidzenia. Na giełdzie widać jak na dłoni jakiego pochodzenia jest towar a i żadnych papierów na niego nie ma. Ale tam można dostać mówiąc kolokwialnie w mordę albo i gorzej.
          Więc bezpieczniej jest czepiać babinek z pietruszką lub legalnie działających handlowców, którzy mają wszystko do stracenia.
    • Gość: peugeot Re: Radioodtwarzacz do auta: Gnieźnieńska czy Świ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.11.04, 23:17
      Radio kupiłem na giełdzie elektronicznej przy Robotniczej w oryginalnym pudełku
      z instrukcją i gwarancją.

A wszystkim "przedmówcom" życzę, byście nigdy nie znaleźli się w mojej sytuacji.
      Nie wiem, czy to, że złodzieje kradną to wina władz, cyklistów, czy tych co te
      jumy później kupują. Po trosze każdy jest tu nieco winny (poza cykilstami).

Czasami jednak ma się ochotę kupić nie "no name'a" nie w cenie sklepowej,
      obciążonej wysokim czynszem :)
      • Gość: wk***y na leszczów Re: Radioodtwarzacz do auta: Gnieźnieńska czy Świ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:59
        > Radio kupiłem na giełdzie elektronicznej przy Robotniczej w oryginalnym pudełku
        > z instrukcją i gwarancją.

Gratulacje!!! Zatem dlaczego nie zrobiłeś to w sklepie? Tylko nie mów, że na
        Robotniczej było taniej! Czyżby dostawy tam mieli z innych żródeł? A gwarancję i
        instrukcję to i ja ci mogę wydrukować...
        • Gość: jok Re: Radioodtwarzacz do auta: Gnieźnieńska czy Świ IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.04, 09:48
          W oryginalnym pudełku to pewnie zajumali z jakiegoś magazynu, czy hurtowni:-)
          • Gość: tom Re: Radioodtwarzacz do auta: Gnieźnieńska czy Świ IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.11.04, 15:48
            albo z TIRa
            • wielki_czarownik :) 29.11.04, 16:45
              Albo to radio służy do okradania różnych głupków którzy robią "okazję życia". Kupuje taki bobek radio "po okazyjnej cenie", jest śledzony i w nocy radio wraca do sprzedawcy po czym w kolejną niedzielę jest ponownie sprzedawane temu samemu idiocie :)
              • Gość: peugeot ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.04, 22:21
                Dziwię się tej całej dyskusji.
                Kupiłem uzywane radio od starszego człowieka, który sprzedał auto i radio nie było mu już potrzebne. Cena była niższa, niż w sklepie, bo radio nie było nowe.
                Przypuszczam, że radio nie było kradzione (dostałem do niego pudełko, instrukcje i gwarancję (już nieaktualną, ale jednak jakiś dokument). Nie jestem z ABW i nie pytałem sprzedającego o fakturę, czy rachunek, tak samo jak nie pytam w sklepie, skąd mają to co kupuję (nigdy nie można mieć pewności, że
                towar jest "legalny").

Tak więc nie wiem, o co to całe zacietrzewienie.

Zadałem proste pytanie, na które nie otrzymałem odpowiedzi lecz obywatelskie moralizatorskie dyrdymały na temat wyższości świąt....

Uderz w stół a nożyce się odezwą.
                Czyżby odpowiedzieli ci, którzy mają coś na sumieniu ??
                • wielki_czarownik Odpowiedzieli ci 29.11.04, 22:28
                  Odpowiedzieli ci których oryginalne, warte kilka stówek kołpaki mają nowego właściciela.
                  • Gość: Paweł Z. Re: Odpowiedzieli ci IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.11.04, 09:03
                    Jeśli ktoś kupije kołpaki za kilka stówek, to chyba stać go na nauczkę.
                    Następnym razem kupi kołpaki za kilkadziesiąt złotych.
                    • Gość: robert k. Re: Odpowiedzieli ci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.04, 10:38
                      > Następnym razem kupi kołpaki za kilkadziesiąt złotych.

...albo odpuści i będzie jeździł bez kołpaków (jeśli oczywiście będzie miał jeszcze koła :))
                    • Gość: tom Re: Odpowiedzieli ci IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.11.04, 10:44
                      Mam nadzieje że to był żart.
                    • wielki_czarownik Re: Odpowiedzieli ci 30.11.04, 11:43
                      1. Kołpaki były gratis razem z autem.
                      2. Idąc tym tropem rozumowania jeżeli ktoś ma 3 dzieci to jedno można mu zabić.

Ale chyba nie jesteś prawdziwym Pawłem Z. tylko jakąś podróbką. Bo poziom zupełnie nie ten.
                • Gość: tom Re: ?? IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.11.04, 10:41
                  Dwa razy skradziono mi radio. Raz w taki sposób, że utrata radia za 200 zł była
                  niczym z naprawą 2 drzwi (łącznie z malowaniem).
                  Nikt nie zabrania sprzedaży używanego sprzętu, ale od tego są komisy a nie
                  zbiorowiska złodziei i paserów między którymi się przypadkowo zaplątali
                  nieświadomi boguducha winni poszukiwacze taniego sprzętu.
                  • Gość: wert Re: ?? IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.04, 11:31
                    Kradną masowo, bo im się to ułatwia. Organizuje się specjalne targowiska dla
                    nich, żeby nie musieli szukać klientów.Klient sam przyjdzie zwabiony atrakcyjną
                    ceną.I tak interes się kręci, a uczciwy człowiek zyskuje tytuł ciężkiego
                    frajera. Jestem rzeczywiście arcyfrajerem, bo dodatkowo cały ten proceder
                    finansuję z własnych podatków.
                • ruda_szczurka Re: ?? 30.11.04, 13:16

> Dziwię się tej całej dyskusji.
                  > Kupiłem uzywane radio od starszego człowieka, który sprzedał auto i radio nie
                  b
                  > yło mu już potrzebne. Cena była niższa, niż w sklepie, bo radio nie było nowe.
                  > Przypuszczam, że radio nie było kradzione (dostałem do niego pudełko,
                  instrukcj
                  > e i gwarancję (już nieaktualną, ale jednak jakiś dokument). Nie jestem z ABW
                  i
                  > nie pytałem sprzedającego o fakturę, czy rachunek, tak samo jak nie pytam w
                  skl
                  > epie, skąd mają to co kupuję (nigdy nie można mieć pewności, że
                  > towar jest "legalny").
                  >
                  > Tak więc nie wiem, o co to całe zacietrzewienie.
                  >
                  > Zadałem proste pytanie, na które nie otrzymałem odpowiedzi lecz obywatelskie
                  mo
                  > ralizatorskie dyrdymały na temat wyższości świąt....
                  >
                  > Uderz w stół a nożyce się odezwą.
                  > Czyżby odpowiedzieli ci, którzy mają coś na sumieniu ??

no i dobrze - znalazles zrodelko dobrego, taniego sprzetu. jak ci rabna twoje
                  nowe radyjko, kolpaki, lusterka, kola to juz wiesz gdzie bedziesz mogl je
                  znalezc - odkupisz po bardzo atrakcyjnej cenie!
                  • Gość: peugeot Re: ?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.04, 16:50
                    > no i dobrze - znalazles zrodelko dobrego, taniego sprzetu. jak ci rabna twoje
                    > nowe radyjko, kolpaki, lusterka, kola to juz wiesz gdzie bedziesz mogl je
                    > znalezc - odkupisz po bardzo atrakcyjnej cenie!

Trudno przeoczyć to "źródełko" !
                    Wcale nie jest zakamuflowane gdzieś w piwnicy czy na strychu.
                    Wszystko dzieje się w centrum sporego miasta, rządzonego przez demokratycznie wybrane władze, strzeżonego przez wolne i niezawisłe sądy, policję i tym podobne służby.
                    Do cholery ! Jeśli macie jakieś dowody przestępstwa, to do prokuratora a nie na forum - moralizatorzy z Bożej łaski.

Do rudej_szczurki

Powinnaś zmienić stopkę na

------------------------------------
                    Orlen ! Tu jakości strzegł Wróbel :)

• Gość: tom Re: ?? IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.11.04, 17:11
                      Ty chyba nie pojąłeś co Ci się tutaj tłumaczy. Złodzieje się nie rodzą,
                      złodziei tworzą paserzy (to też złodzieje) Pomijam oczywiście tych co kradną
                      dla siebie. W myśl zasady, że wyjątki potwierdzają regułę, zdarzają się
                      uczciwi sprzedawcy. Jeszcze prościej wytłumaczyć??
                    • ruda_szczurka Re: ?? 30.11.04, 23:15

> Trudno przeoczyć to "źródełko" !
                      > Wcale nie jest zakamuflowane gdzieś w piwnicy czy na strychu.
                      > Wszystko dzieje się w centrum sporego miasta, rządzonego przez demokratycznie
                      w
                      > ybrane władze, strzeżonego przez wolne i niezawisłe sądy, policję i tym
                      podobne
                      > służby.
                      > Do cholery ! Jeśli macie jakieś dowody przestępstwa, to do prokuratora a nie
                      na
                      > forum - moralizatorzy z Bożej łaski.

znalesc fakt nie jest ciezko. Ciezko jest pokonac pewna baiere - kupowac
                      kradzione i wspierac proceder czy nie? jak ktos raz ja przekroczyl, zrobi to
                      ponownie...Latwiej jest tym, ktorzy w swej bezmyslnosci nie widza, lub widziec
                      nie chca ze kupujac dziwnie tani, dziwnie markowy, dziwnie nowy sprzet za
                      dziwnie atrakcyjna cene daja zarabiac zlodziejom. Nie zdziwie sie jesli kiedys
                      swa skradziona wlasnosc odkupisz w tym samym znanym wszystkim miejscu.
                      Jakbys trafil niebieskie lewe lusterko do astry - pozdrow je ode mnie!
                      Co do moralizowania - nie bedzie klientow takich jak ty to zniknie problem
                      wlamow do aut.
                      >
                      > Do rudej_szczurki
                      >
                      > Powinnaś zmienić stopkę na
                      >
                      > ------------------------------------
                      > Orlen ! Tu jakości strzegł Wróbel :)
                      >
                      >
                      Moja stopka nie ma nic wspolnego z Orlenem, choc moze sie tak niewtajemniczonym
                      wydawac.
                    • Gość: tom do paserów IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.12.04, 00:15
                      W związku z zbliżającymi się świętami, życze wszystkim paserom aby każda rzecz
                      sprzedawana przez złodziei na tzw. giełdach była zrabowana z ich domu,
                      samochodu albo na skutek rozboju, rabunku było im (matce, babci,żonie, kochance
                      lub dziecku)odebrane.
                      Mikołaj się zbliża, worek z prezentami należy czymś zapełnić
                • sffinx Re: ?? 01.12.04, 00:47
                  Oczywiście,że są przypadki, gdy ktoś sprzedaje domowe remanenty. Jednak lwia część żenionego tam towaru, jest kradziona lub co najmniej podejrzanego pochodzenia. I jest to publiczna tajemnica. Więc jeden "starszy człowiek" sytuacji nie zmnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka