Dodaj do ulubionych

Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:01
Juszczenko - bankowiec, rewolucjonista na rozkaz Międzynarodowego Funduszu
Walutowego. A ogłupiali studenci robią z siebie pośmiewisko - pochody jak 1
Maja w latach `80 tych. Koniecznie z pomarańczowym zamiast czerwonego...
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo 2,5 tysiaca na 100 tysiecy :) IP: *.rozanka.wroc.pl 30.11.04, 17:03
      nie jest zle ;)

a taz swoja droga to nie wiem co jest lepsze - dyktatura KGB czy CIA ?
      • Gość: tomasheq Re: 2,5 tysiaca na 100 tysiecy :) IP: *.magma / *.magma-net.pl 30.11.04, 20:58
        było nas dużo więcej. 2,5 tysiąca to mogło słuchać Dutkiewicza pod siedzibą
        wyborczej, w czasie przemarszu było nas kilka razy więcej. Wiem, bo robiłem
        zdjęcia, widać na nich prawie niezmierzony tłum ludzi
    • Gość: kmajki Re: Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:06
      gratulacje Michał i wszyscy którzy przyszli. 2,5 tysiąca to niezły wynik.
      Wrocław może być dumny.
      • Gość: lolo niezly wynik? IP: *.rozanka.wroc.pl 30.11.04, 18:28
        przejdz sie dzis po Rynku bedziesz mial conajmniej 3 razy tyle studentow...
        • Gość: Romek Jestem poruszony !!!! IP: *.dtcentrum.pl 30.11.04, 19:28
          Świetna manifestacja, byłem, widziałem, skandowałem !!! Szczególnie poruszyły
          mnie łzy w oczach starszej Ukrainki, która przypadkowo idąc przez rynek trafiła
          na nasz przemarsz - dołączyła się do marszu i poszła z nami na pl. Solny. Brawa
          dla Jarosa i Surego za godne reperentowaie wrocławskich studentów i
          młodzieży !!! Chłopaki było na prawdę spoko, cała masa pozytywnej energii w
          ludziach, którzy przyszli.
        • Gość: niezapowiedziany Re: niezly wynik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:00
          tylko ze ci dzis wieczorem przyjda tylko i wylacznie dla siebie, dla wlasnej
          przyjemnosci i zabawy, a ci, ktorzy byli po poludniu mysla nie tylko o sobie,
          chca poszanowania prawa czlowieka do godosci, wolnosci, chca wesprzec ludzi w
          obronie tych praw! taka jest roznica.

a co do pochodom 1-majowych: nam nikt tego nie organizowal, nikt do tego nie
          zmuszal. poswiecilismy wlasny czas na organizacje, bo nasi sasiedzi walcza o
          prawo do decydowania o swoim kraju! w pochodach 1-majowych nie o to chodzilo.

mimo wszystko pozdrawiam. mozecie pisac co chcecie. dla nas najwazniejsze jest,
          ze protestujacy na Ukrainie wiedza, ze jestemy z nimi i to jakie wiadomosci od
          nich otrzymujemy. czy wy chociaz chodzicie w Polsce na wybory?
        • Gość: cierny Re: niezly wynik? IP: *.magma / *.magma-net.pl 01.12.04, 16:13
          Wiesz, w chacie przed telewizorami siedzi 20 razy więcej i co z tego wynika?
          Dokładnie nic. Ja jestem zadowolony z tego, że można było pokazać swoje
          poparcie dla Ukrainy, uprzejmie proszę: Nie odbieraj mi tej przyjemności swoim
          durnym sceptycyzmem. Pozdrawiam.
    • Gość: Kasia Re: Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 30.11.04, 19:55
      Tak studenci UWr czują się solidarni, bo nam też sfałszowano wybory (do rady
      studenckiej)...
    • Gość: localhost Re: Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:32
      "Niemal każde jego słowo było podchwytywane przez tłum i zamieniało się w
      rewolucyjne hasła: "U-kra-ina", "tak nie mo-żna"."

taaa... ach ta polityczna poprawnosc. wszyscy krzyczeli 'ukraina bez putina!'.
      jak to w ogole brzmi 'ukraina tak nie mozna'?! co za balwan z korektora, ktory
      to zmienil. jak juz cos cenzurujecie, to chociaz tak, by to sie nie rzucalo w oczy.
    • Gość: Adzior Nędza studenckiego życia IP: *.kuleuven.ac.be 30.11.04, 23:12
      Nędza studenckiego życia...Gdy na Irak leciał napalm, protestowało w porywach
      300 osób...Ale co tam, dobrze grać rolę "wyzwoliciela". Ostatecznie rzecz
      biorąc Polacy od zawsze traktowali siebie jako tych, którzy na Ukrainę niosą
      cywilizację (p. Sienkiewicz). Studenci nie zainteresowani zwykle jakimikolwiek
      sprawami publicznymi są "poruszeni". To dobry znak. Każda manifestacja, nawet
      tak bezsensownie zmanipulowana jak ta, uczy więcej o społeczeństwie niż
      większość kursów socjologii. Tylko może kolejnym krokiem będzie np. Wrocław bez
      Dutkiewicza? Wolna prasa bez Michnika? Lub jakoś w tym kierunku...
      • Gość: Michał Jaros Marsz pomarańoczowo nakręcił Wrocław :) IP: *.ds.ae.wroc.pl 30.11.04, 23:40
        Dzięki za wszystko! Czekałem bardzo długo na taki entuzjazm studentów! To
        naprawdę była radość oraz pozytywne przekazywanie energii innym! Może na rynku
        dzisiaj będzie więcej osób się bawiło na Andrzejkach ... ale SIŁA jest w tych
        2500 osób, które były na Solnym! To oni mają "kręgosłup moralny", decydują o
        swojej przyszłości i potrafią przyjść by pomóc innym! A reszta niech szuka
        taniej budki z piwem lub najtańszego solarium w mieście :)))))
        Warto było poświęcić kilka dni przygotowań, by zobaczyć pomarańczową radość
        studentów!!!
        • Gość: niezapowiedziany Re: Marsz pomarańoczowo nakręcił Wrocław :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 01:15
          Michal, dobrze powiedziane. LL
    • Gość: Radek Wi Re: Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.04, 23:53
      Wypraszam sobie te inwektywy pod moim adresem. Nie jestem ogłupiały i nikt mnie
      nie zmuszał - jak w latach 80-tych - do udziału w pochodzie.

Logika w mysl której odmawia się znaczenia wydarzeniom na Ukrainie,
      wydarzeniami w Iraku - podobnie jak akcjom dotyczacym tych wydarzeń jest
      głupawa. Przypomina mi to wykłady Stanisławskiego. Pewne są fakty. Reszta to
      mądre lub głupie interpretacje.

Nie chodzi w tym wszystkim o Juszczenkę tak naprawdę. Przeciez tu chodzi o
      wartości, a gdyby na miejscu Juszczenki był ktoś inny, to demonstra byłaby taka
      sama. Bo chodzi o prawo obywateli do wyboru władzy, bez kłamstw i fałszerstw.
      Odbieranie ludziom praa do wpływania na losy swojego kraju, a zatem planowania
      swojego życia, jest odbieraniem im ludzkiej godności.
      I o to idzie do cholery a nie o to czy prezydentem Ukrainy będzie Kot Garfield
      czy Juszczenko.

BTW - Rzeczywiście najwiekszy rezon miało hasło "Ukraina bez Putina".

I tez mi się zdaje że w pochodzie było więcej niż dwa i poł tysiąca luda. Ale
      to może efekt jego długości.
      • szarykot Re: Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą 01.12.04, 10:40
        > BTW - Rzeczywiście najwiekszy rezon miało hasło "Ukraina bez Putina".

niestety... w końcu to była demonstracja proukraińska a nie antyputinowska.
        • Gość: niezapowiedziany Re: Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 01:21
          ale niestety w tym wypadku wychodzi na jedno :) gdyby Rosja nie mieszala sie w
          sprawy Ukrainy i nie probowala odbudowywac swojego imperium podporzadkowujac
          sobie kolejne panstwa (z czym nie moze sie pogodzic), nie byloby potrzeby
          organizowania protestow. na Ukrainie wybory wygralby kandydat popierany przez
          wiekszosc obywateli. Wiemy, ze to bylby Juszczenko. Ale Rosja chce miec wpylwy
          i swojego czlowieka - Janukowycza. I o to tu chodzi. Przyjrzyjcie sie uwazniej
          ostatnim relacjom krajow nadbaltyckich z Rosja. Od ok. 1,5 wieje chlodem. Tam
          Rosja tez wypuszcza macki. Tylko te kraje sa silniej zwiazane z zachodem. Jest
          tez takie rosyjskie powiedzenie: Kura nie ptica, Polsza nie zagranica. Ku
          przemysleniu...
          • szarykot Re: Wrocławscy studenci solidarni z Ukrainą 06.12.04, 23:33
            ale tyleż jest innych ładnych haseł, że przytoczę moje ulubione
            Znajdzie się prycza
            dla Janukowycza
            :)

z resztą się niestety zgadzam.
    • Gość: Ditran POPIERAM PIOTR - DOKŁADNIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.12.04, 00:10
      Tak jest
    • Gość: czerepacha www.moje.friko.pl LWÓW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:10
      :)
    • Gość: czerepacha www.moje.friko.pl LWÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 10:12
      jest piękny!!
    • Gość: YemYo Studenci z Politechniki dziekuja rektorowi ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 21:34
      2500 ludzi to wcale nie taki dobry wynik...bo moglo nas byc zdecydowanie wiecej
      gdyby tylko rektor zdecydowal sie zrobic godziny rektorskie.Piekny przyklad
      zafundowali nam takze dziekani i wykladowcy tlumnie uczestniczacy w
      pochodzie ... dooklola swoich wygodnych biureczek.Najlepsze jest jednak to, ze
      w indeksie mam napisane, iz mym obowiazkiem jest "dbac o dobre imie
      politechniki wroclawskiej" zadbalem, wiec o to uciekajac z zajec i uczestniczac
      w pochodzie!!paranoja!!stetryczalej kadrze zycze powrotu do naszej
      rzeczywistosci lat 80 wprost w kajdany komuny - chociaz na jeden dzien, moze
      docenicie wartosc gestu tak skromnego jak 2 godzinny pochod na rzecz skromnej
      wartosci jaka jest wolnosc... Wstyd!!!
      • Gość: Jewropa Re: Studenci z Politechniki dziekuja rektorowi .. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.04, 14:41
        Może jeszcze zrobisz na wybrzezu Wyspiańskiego sąd nad Twoimi wykładowcami, że
        nie zgłupieli do reszty jak inni? Będzie jak w Chinach Ludowych za Mao tse tunga
        • Gość: Mołojec Re: Parlament ukraiński dziękuje studentom IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.12.04, 14:56
          Tylko dzięki Waszemu poparciu mogliśmy zażądać wycofania wojsk ukraińskich z
          Iraku. Sądzimy, że pan prezydent Bush wywrze nacisk na pana prezydenta Kuczmę,
          żeby to natąpiło jak najszybciej.
    • Gość: izik Skąd można ściągnąć zdjęcia? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 06.12.04, 23:09
      Szukam zdjęć z 30 XI 2004. Czy ktoś zna jakieś miejsca w sieci skąd można ściągnąć zdjęcia z tej manifestacji lub chciałby podzielić się zdjęciami wykonanymi przez siebie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka