Dodaj do ulubionych

Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 10:51
I znowu ta cholerna Łódź!
www.nafazie.com/
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.12.04, 10:52
      Znowu...
      • Gość: Polak Patriota płonie Instytut w lesie koszerną piosnkę niesie IP: *.aster.pl 07.12.04, 14:26
        nawet bibru nie potrafią zsyntetyzować !!!
        • Gość: dawid lecz sie IP: 192.5.109.* 07.12.04, 16:49
          albo jeszcze lepiej sie powies, wszystkim nam bedzie lepiej.
        • Gość: dawid a alkohol syntezuja drozdze a nie chemicy IP: 192.5.109.* 07.12.04, 16:55
          niedouczony cwiercinteligent ale za to "prawdziwy" polak. abby jak najmniej
          takich.
          • Gość: mam jamnika Re: a alkohol syntezuja drozdze a nie chemicy IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:28
            ty jesteś niedouczony, alkohol (zapewne chodzi ci o etanol) jak najbardziej da się otrzymać bez użycia drożdży.
          • Gość: absolwent z 80' Re: a alkohol syntezuja drozdze a nie chemicy IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 08.12.04, 17:47
            Sam pamietam, byl bardzo wysokiej jakosci

• Gość: chemik Re: płonie Instytut w lesie koszerną piosnkę nies IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.12.04, 17:54
          Zsyntezować, koleś, zsyntezować.
    • Gość: ktos 1 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 11:03
      to moze taki mały szegół ale na której uczlni ten pozar? uniwerku czy mojej
      ukochanej polibudzie??
      • Gość: Gretej Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.sisco.pl 07.12.04, 11:07
        na polibudzie
        • Gość: Gość Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 212.244.79.* 07.12.04, 13:47
          Przecież to budynki uniwerku. Polibuda ma Chemię w zupełnie innym miejscu
          (wiem, bo studiowałam ;-))
          • Gość: Tetra Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.12.04, 16:08
            Oczywiscie ze na uniwerku, siedzielismy w czasie pozaru w sali, a prowadzacy
            twardo kontynuowal zajecia.
            • Gość: jekdok A bo to pierwszyzna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:43
              Zresztą i tak drogi odwrotu mieliście odcięte, a tak przynajmniej uniknęliście
              paniki.
      • Gość: Mały Chemik Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej! IP: 195.116.86.* 07.12.04, 11:07
        Instytut Chemii i Technologii Nafty i Węgla
        Politechniki Wrocławskiej?

a może...

Instytut Chemii Organicznej, Biochemii i Biotechnologii
        Politechniki Wrocławskiej?

a może...
        • winoman Re: Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej 07.12.04, 11:14
          Mały Chemiku, spokojniej! To informacja PAPu, pierwsza, więc jeszcze mało
          precyzyjna.
        • Gość: ktos 1 a moze nauniwerku?? IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 11:25
          ujjjj
          • Gość: krishot Re: a moze nauniwerku?? IP: *.os.kn.pl 07.12.04, 12:25
            UNIWEREK!!!!!!!!!!
        • Gość: MACIEK Re: Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 12:37
          A gdzie budują bibliotekę uniwersytecką?? Koło instytutu chemii UWR. Nie PODPALAJ się tak łatwo następnym razem.:P
        • Gość: greeb0 Re: Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:56
          Uniwerku, widzialem jak jechalem tramawajem na Politechnike
      • Gość: ja Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.12.04, 11:10
        Chyba na uniwerku przy moscie Grunwaldzkim - tam jest wysoki budynek Instytutu
        Chemii na polibudzie nie ma 7- pietrowych budynkow chemii.
      • Gość: Mrufkojat Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:12
        Uniwerkowa chemia. Znajomy kumpla, z Manhattanu (pl. Grunwaldzki) raportuje że
        śmierdzi jak diabli... Nasza Politechniczna chwilowo cała :-))
      • Gość: dexter Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.magma / *.magma-net.pl 07.12.04, 11:21
        na uniwerku. widzialem wszystko za oknem. juz prawie budynek przestal dymic.
      • Gość: Neo[EZN] To jest tutaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 14:09
        wroclaw.hydral.com.pl/005001,foto.html - wieżowiec w tle.
    • Gość: m@sid Sfrusrowany student.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:10
      Sfrusrowany student podpalil pokoj prosfesorow gdy jeden z nich zabral mu
      indeks!!!! Wiadomaosc z ostaniej chwili!!! Dwie osoby ranne jedna ciezko!!!
      (PAP)
      • Gość: localhost Re: Sfrusrowany student.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:02
        klamiesz.

dziennik.pap.com.pl/
    • dszlachter Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 11:11
      Brawo za długi wyczerpujący news to juz wasz specjalność....
      • gregor_1976 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 11:24
        To najswiezszy news, z PAP-u, nikt jeszcze nie zna szczegolow, wiec nie narzekaj
        idioto.
        • Gość: Bartek nawet agencja PAP tego nie podawala IP: 195.190.143.* 07.12.04, 11:31
          ze on jest idiota, wiec tego nie twierdz.

Ostatecznie z GW mogli ruszyc tylek i sie przejechac. Maja oddzial we Wrocku i
          nie musza powtarzac po PAPie.
    • pan.nikt Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 11:11
      Jak instytut chemii, to chyba wypadek.

Ci chemicy ciagle coś mieszają, smrodzą, zapalają.
      Nie ma się czemu dziwić.
      Wypadki są przecież motorem postepu.
      • Gość: piroman Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 07.12.04, 11:21
        a niech spłonie, będzie robota dla fachmenów i odnowią pieknie budyneczek na
        cacy!!!
        we don't need no water let the motherf**ker burn, BURN MOTHERF**KER, BURN!!!
      • milion_na_milion Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 18:00
        pan.nikt napisał:

> Wypadki są przecież motorem postepu.

Niestety, nie wszystkie wypadki sa motorem postępu,
        ale w tym przypadku na pewno coś się zmieni.
        Prawdopodobnie za nieprzestrzeganie przepisów
        w sprawie przechowywanie niebezpiecznych materiałów
        ktoś "poleci" i to może być jakiś postęp.
    • Gość: Alchemik Butle z tlenem i wodorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:28
      Oby gdzieś w poblizu nie było pełnych butli z tlenem lub wodorem.
      • Gość: YaBasta Re: Butle z tlenem i wodorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:30
        www.onet.pl konkurencja jest szybsza...
    • Gość: YaBasta Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:10
      Ta chemia na UWr coś pechowa jakaś... jakoś z rok-dwa lata temu zginął tam jakiś doktor w wybuchu a teraz ten pożar... mają .przeje..e, to chyba jednak dobrze ze jestem na PWr
      • Gość: STRAŻAK Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.12.04, 12:15
        LUDZIE CAŁY WROCŁAW JUZ PŁONIE, NIE MOGE JUŻ PISAĆ NA KOMPIE,,.. UUUU BBBBB
        DUSZE SIĘ ,AAAA... RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: YaBasta Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:27
          hahaha
      • Gość: chemik Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:15
        profesor bardzo dobry i doświadczony - ubolewam nad stratą ...
    • Gość: YaBasta Re: Al Kaida atakuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:26
      gruby?
    • Gość: ini Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 07.12.04, 12:29
      Bibliotekę Politechniki a nie bibliotekę uniwersytecką. To jest w campusie
      Politechniki.
      • brezly Gratuluje wam, qrva dobrego humoru, dowcipnisie 07.12.04, 12:36
        Przyjmijcie do wiadomsoci p....e palanty, ze ktos moze na tym watku szukac
        informacji. Np. o kims z rodziny. Zeby was pokrecilo, qrva!
      • Gość: YaBasta Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:40
        wlasnie ze uniwersytecka-tam buduja biblioteke UWr i to nie jest w "campusie" politechniki tylko w jego pobliżu
        • Gość: Keniek PRAWDZIWA INFORMACJA!!! IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 12:56
          Nie palił się żaden Instytut Chemii i Technologii Nafty i Węgla
          Politechniki Wrocławskiej bo w nim byłem kiedy był pożar....poprostu palił się
          Budyenk główny wydziału chemii Uniwersytetu Wrocławskiego. dziiwi mnie dlaczego
          nie zamiezczono w artykule informacji o tym gdzie się paliło. Co jak co w
          nstytut Chemii i Technologii Nafty i Węgla Politechniki Wrocławskiej..chyba nic
          nie moze sie zapalić...poza mózgiem:)
    • Gość: tomek.331 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.p.lodz.pl 07.12.04, 13:11
      analfabeta!!!!!!!!
    • tomek.331 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 13:12
      analfabeta!!!!!!!
      • Gość: Gazda Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 156.17.78.* 07.12.04, 13:29
        Pozdrowienia z Instytutu Technologii Nafty PWr (vide IP). Z całą
        odpowiedzialnością stwierdzam, że się nie palimy!
        • swarozyc Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 13:42
          Gość portalu: Gazda napisał(a):
          Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że się nie palimy!
          '''''''''''''''''''''
          chyba do roboty...
          • tomek854 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 08.12.04, 00:21
            :D
        • Gość: Keniek Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 14:03
          Gazdo,w którym budynku siedzisz? Ja w F-3. Pozdrawiam wzystkich z węglarzy i
          nafciarzy!
        • Gość: Rzozsadny Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 80.48.173.* 07.12.04, 14:32
          Od tego są wydziały chemii aby wybuchaly i były podpalane ;)
        • Gość: Rzozsadny Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 80.48.173.* 07.12.04, 14:59
          Od tego są wydziały chemii aby wybuchaly i były podpalane ;)
    • Gość: tylko podatnik Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 80.72.196.* 07.12.04, 13:45
      właśnie, znowu Łódź :)))
    • Gość: ona Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.sniadek.kie.pl 07.12.04, 14:20
      Ale fajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie bedzie sie gdzie uczyc)
      • Gość: chemik Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:23
        poj***o cię?
        trzyma cię ktoś tam na siłę?
    • Gość: Kamik Może podpalił jakiś SLD-owiec - ale news!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:32
    • Gość: ZygZag Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:35
      A mojego nikt nie chce podpalić .....
    • Gość: art Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.12.04, 16:05
      Co on z tą Łodzią? Jakiś głupi czy co?
      • Gość: niewiem Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:25
        szkoda ze sie cale nie spalilo szkaradztwo
      • Gość: xxx Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:42
        cienki ten pozar...

tygodnikforum.onet.pl/342008,2,7911,766,artykul.html
        • Gość: baba Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:00
          Tyle komentarzy i szkoda, ze wiekszosc taka glupkowata! Wstyd Wroclawianie!!!!
          • Gość: Fakir Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 195.117.40.* 07.12.04, 19:49
            Dokładnie. Zrobił się z tego strasznie żałosny i nie dodający chwały autorom
            postów wątek
    • Gość: wojtek ubolewam IP: *.ch.pw.edu.pl 07.12.04, 20:57
      Jest mi niezmiernie przykro ze doszlo do tak okropnego wypadku. Wydzial Chemii
      UWr skupia bardzo dobrych polskich chemikow i jest wiodacym osrodkiem chemii w
      Polsce. Wiadomo jak trudno zgromadzic nowoczesna aparature do badan chemicznych
      i wyposazyc laboratoria. Nalezy zwrocic uwage, ze w tym momencie Ci znakomici
      naukowcy stracili na dluzszy czas swoje miejsca pracy, wiec wydaje mi sie ze
      wiele komentarzy na tym forum sa bezdennie glupie. Mam nadzieje ze chemia
      wroclawska szybko stanie na nogi.
      Wojtek
      Wydzial Chemiczny
      Politechnika Warszawska
      • Gość: kklement Re: ubolewam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:12
        Ale zaraz zaraz, twierdzisz, że ten pożar wybuchł sam?
      • Gość: Rafis Re: ubolewam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:47
        Ja bym zwolnił od razu dyrekcję wybuchowego instytutu, a nie użalał się nad dolą
        tych piromanów!
      • Gość: jekdok astrologia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:49
        Zauważyliście, że jak coś gdzieś na uniwerku wybuchnie, to zaraz potem człowiek
        stamtąd zostaje rektorem?
        • Gość: TAKAJEDNA Re: astrologia? IP: 81.219.236.* 08.12.04, 12:24
          Sugerujesz, że to był wybuch nowej gwiazdy?
        • Gość: jekdok Mała dziewczynko podpisana powyżej jekdok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:03
          Ja rozumiem, że jak twoja mamusia miała przyjemność z krawcem to w genach mogły
          ci zostać różne krawieckie skłonności, ale radzę wystrzegać się skłonności do
          podszywania się pod kogoś innego bo to grozi schizofrenią i w dorosłym życiu
          może być źródłem różnych komplikacji. Ja rozumiem, że małym dziewczynkom
          szybciej zużywają się szare komórki, których z natury rzeczy mają niewiele więc
          nie warto tej ostatniej przeciążać wyszukiwaniem na klawiaturze tych klawiszy,
          które układają się w używany przez kogoś innego podpis. Przecież o wiele
          łatwiej wpisać np. qwerty albo asdfg lub ostatecznie zxcvbn, więc dlaczego
          wybrałaś właśnie jekdok do podpisania popełnionych przez siebie kretynizmów.
          Miałem zamiar zignorować kilka postów, które ostatnio w różnych wątkach zostały
          podpisane nickiem, którego zwykle używam i zdążyłem się do niego przywiązać na
          tyle, że nie chciałbym go zmieniać bez potrzeby. I jakkolwiek nie zastrzegłem
          go sobie w żadnym urzędzie a ta forma wypowiedzi zapewnia pewną anonimowość
          (chociaż dobrze byłoby, żebyś wiedziała, że nie pełną) to nie chcę, żeby jekdok
          był kojarzony z rynsztokowym językiem, cienkimi dowcipasami lub kretyńskimi
          sugestiami lub aluzjami. Bo tym razem wyraźnie przesadziłaś i zignorować tego
          nie mogę. Może ty też kiedyś zrozumiesz, że są tematy nieszczególnie nadające
          się do żartów i ten właśnie do takich należy. Proponuję zatem powrót do
          piaskownicy, a jeśli już koniecznie chcesz gimnastykować palce to kończ tę
          gimnastykę innym podpisem. Zaskarbisz sobie wdzięczność przynajmniej jednego
          człowieka - a nie jest to mało.
      • Gość: Mama chemika UWr Re: ubolewam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:56
        W zupełności się z Tobą zgadzam.
        Dokładnie tak jest.
    • Gość: Sanctus Diavolos Nic dziwnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 00:06
      Miałem przyjemność spędzić na Wydziale Chemii UWr ładnych kilka lat, więc mam
      pewne pojęcie o tamtejszych stosunkach.

Takie rzeczy jak praca z łatwopalnymi, starzającymi zagrożenie wybuchem czy
      bardzo toksycznymi odczynnikami w pokoikach, które nigdy nie widziały wyciągu,
      bez zachowania podstawowych środków ostrożności, to normalka. BHP państwo
      profesorowie czy doktorowie hab. mają przeważnie w głębokim poważaniu.
      Podręczne magazynki niebezpiecznych substancji, które po śmierci prof.
      Wiglocikiego z wielkim hukiem opróżniano, zostały szybko cichcem odtworzone.
      Wylewa się jakieś toksyczne i śmierdzące świństwa do zlewów - opary roznoszą
      się po całych pionach, powodując doraźnie alergie, Bóg wie jakie skutki
      długoterminowo. Wiele instalacji jest w fatalnym stanie, stare piece do
      prażenia potrafią porazić prądem. Tak to wygląda...
      • Gość: The_Cry_of_Mankind Re: Nic dziwnego IP: *.magma / *.magma-net.pl 08.12.04, 01:15
        Calkowicie popieram Twoje zdanie. Taka jest prawda. Przepisy BHP sa tylko
        przepisami BHP - taka maksyma przyswieca niektorym osobom na tym wydziale. W
        sytuacjach podbramkowych pociaga sie do odpowiedzialnosci niewinne osoby. Jakie
        pojecie moze miec dziekan o tym, co jest trzymane w lodowkach, czy szafach? Po
        wypadku, ktory mial miejsce 2 lata temu, wynoszono do utylizacji odczynniki,
        ktore wygladaly jak znaleziska archeologiczne. Moge miec jedynie nadzieje, ze
        tym razem winowajcy poniosa odpowiedzialnosc.
        Mala uwaga skierowana do autorow artykulu - budynek, o ktorym piszecie ma
        parter, osiem pieter oraz znajdujacy sie na szczycie poziom wentylatorowni i
        maszynowni wind. Pozar zainicjowala ekspozja zawartosci jednej z lodowek na
        siodmym pietrze. Splonely co najwyzej trzy szczytowe kondygnacje.
        • barbarel Re: Nic dziwnego 08.12.04, 09:46
          1. Instytut Chemii UWr, zbudowany około 35 lat temu w okresie radosnej
          architektury, może wtedy wydawał się nowoczesny. Teraz nadaje się, jeśli może
          nie do zburzenia, to na jakąs humanistykę, a nie igry eksperymenty
          niebezpieczne dla życia...
          2. ...i zdrowia tysięcy ludzi. Obok stoi Instytut Matematyki, jeszcze bliżej
          powstają potężne gmachy Instytutu Informatyki i Biblioteki Uniwersyteckiej.
          Instytut Chemii...
          3. ...trzeba przenieść z centrum w bezpiecznejsze miejsce. Nie ma najmniejszej
          gwarancji, że wypadki nie będą sie powtarzać (vide: kilka poprzednich wpisów).
          Głównym zagrożeniem jest bowiem polskie niechlujstwo i niefrasobliwość. W końcu
          identyczna jak Czernobyl elektrownia atomowa pracuje w najlepsze w Finlandii, a
          taka sama w Sowietach dupnęła. I na koniec...
          4. ... słów kilka o tym wątku. Stała się tragedia, a większość forumowych
          reakcji przygnębia głupota, pseudohumorem i cynizmem. Jest na forach coraz
          gorzej, niezależnie od wątku i tematu. Zwiedziłem kilka forów gazet
          zagranicznych, gdzie dominują rzeczowe - debaty i komentarze, a u nas... Żal i
          litość bierze.
          • Gość: kklement Re: Nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:17
            Na niemieckich forach jest porządek, wiadomo.
      • Gość: chemik uwr Re: Nic dziwnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 22:19
        aby zaliczyć bhp dla 1go roku wystarczyło wejść na salę i się podpisać.
        ledwo się widziało prowadzącego.
        na wyższych latach też taki przedmiot ale bdb w indeksie to standard,
        a student się cieszy bo średnia idzie w górę.a stypendium całkiem niezłe.
        wentylacja rzeczywiście beznadziejna i chyba stąd ten brak logicznego myślenia.

• Gość: chemik z uwr Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 08.12.04, 13:46
      Gratuluje fantazji (szczególnie autorowi artykułu) szkoda, że nie sprawdził
      informacji. Dziś od rana uczymy się i pracujemy bez zakłóceń.
      • brezly Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 08.12.04, 13:53
        To nadaj co sie wlaciwie spalilo.

PS. Gdyby niektorzy komentatorzy w tym watku zdali sobie sprawe z tego jak sa
        glupi - utoneli by we wlasnych w lzach :-(
        • Gość: chemik uwr Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 08.12.04, 14:20
          Nie było paniki. Chemicy są zdyscyplinowani spokojnie opuścili zagrożony teren.
          Nie spaliły nam się 4 piętra tylko korytarz na szóstym piętrze, nie ucierpiały
          najlepiej wyposażone laboratoria, bo znajdują się na niższych poziomach. Nikt
          nie leży w szpitalu. Tylko jedna osoba lekko zaczadziła się dymem, po
          konsultacji lekarskiej została odesłana do domu.
          • brezly Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 08.12.04, 14:31
            Dzieki. Jakos nie moglem uwierzyc w te cztery pietra.
            Przeczytalem to:
            wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/427210.html
            I zastanawialem sie czy GW pisze o tym samym pozarze.
    • Gość: gość Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.aster.pl 08.12.04, 16:24
      dobrze im tak - tam sami idioci siedza na 6tym pietrze,pokaralo ich za krzywde
      studentow 3go roku
      • Gość: ksztkszt Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 01:24
        Albo sobie robisz jaja ( w takim razie masz zdupy poczucie humoru), albo
        sierz;] Poza tym na 6 sa ci od materialow naturalnych chociazby, zdecydowana
        wiekszosc bardzo bardzo w porzadku.
      • sceptyk1 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 09.12.04, 09:44
        Pokarało, owszem ale takimi studentami z 3 roku. Aż tak nisko obniżono
        poprzeczkę dla kandydatów na studia? Panie Grzegorzu wstydzę się za głąbów
        piszących te bdzury!
      • Gość: Mama chemika Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:10
        Chyba nie wiesz co piszesz!!!
        Jak można powiedzieć, że im tak dobrze!!!
    • Gość: absolwentka Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:45
      Aż przykro czytać... ludzie, ja rozumiem, że internet daje anonimowość, ale
      głupota nadal jest głupotą. Aż przykro czytać te:

1. , pożal się Boże, beznadzielne zarciki o bimbrze

2. insynuacje, że osoba obecnego rektora Z. Latajki- znakomitego chemika
      teoretyka, doskonałego wykładowcy, wspaniałego człowieka, zawdziecza sprawowane
      stanowisko wypadkowi sprzed kilku lat, w którym śmierć poniósł prof. Wilgocki..

3. brak zrozumienia dla strat jakie poniósł Instytut. Czy wy macie świadomość
      jak każda, najdrobniejsza strata jest bolesna dla naukowców, dla których w tym
      POPIEP...NYM karju nigdy nie ma pieniedzy? Obrzydzenie mnie bierze, gdy czatam
      o "pokrzywdzonych studentach 3go roku", którzy uważają, że dobrze sie stało.
      Studenci... banda gł...ków. Przynajmniej autor(ka) takiej wypowiedzi.
      • kanji Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 08.12.04, 20:18
        Ochyda! Ludzie czy Wy nie rozumiecie, że może się okazać, że to niczyja wina...
        jeśli chodzi o pracowników instytutu... mogło się zdarzyć wszystko-w końcu to
        CHEMIA!!! Ci, którzy są w temacie wiedzą, że jest w pewnym stopniu
        nieobliczalna [i to jest w niej piękne :)] a wypadki zdarzają się wszędzie!
        A swoją drogą szkoda tylko dorobku naukowego ludzi pracujących w instytucie i
        sprzętu...
        • Gość: jekdok uwaga na Chemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:06
          tylko żeby ta nieokiełznana i nieujarzmiona Chemia nie wywaliła w górę pół miasta...
          • Gość: jekdok Mała dziewczynko podpisana powyżej jekdok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:24
            Powtórzę jeszcze raz bo widocznie nie dotarło (co niespecjalnie mnie dziwi):
            ja rozumiem, że jak twoja mamusia miała przyjemność z krawcem to w genach mogły
            ci zostać różne krawieckie skłonności, ale radzę wystrzegać się skłonności do
            podszywania się pod kogoś innego bo to grozi schizofrenią i w dorosłym życiu
            może być źródłem różnych komplikacji. Ja rozumiem, że małym dziewczynkom
            szybciej zużywają się szare komórki, których z natury rzeczy mają niewiele więc
            nie warto tej ostatniej przeciążać wyszukiwaniem na klawiaturze tych klawiszy,
            które układają się w używany przez kogoś innego podpis. Przecież o wiele
            łatwiej wpisać np. qwerty albo asdfg lub ostatecznie zxcvbn, więc dlaczego
            wybrałaś właśnie jekdok do podpisania popełnionych przez siebie kretynizmów.
            Miałem zamiar zignorować kilka postów, które ostatnio w różnych wątkach zostały
            podpisane nickiem, którego zwykle używam i zdążyłem się do niego przywiązać na
            tyle, że nie chciałbym go zmieniać bez potrzeby. I jakkolwiek nie zastrzegłem
            go sobie w żadnym urzędzie a ta forma wypowiedzi zapewnia pewną anonimowość
            (chociaż dobrze byłoby, żebyś wiedziała, że nie pełną) to nie chcę, żeby jekdok
            był kojarzony z rynsztokowym językiem, cienkimi dowcipasami lub kretyńskimi
            sugestiami lub aluzjami. Bo tym razem wyraźnie przesadziłaś i zignorować tego
            nie mogę. Może ty też kiedyś zrozumiesz, że są tematy nieszczególnie nadające
            się do żartów i ten właśnie do takich należy. Proponuję zatem powrót do
            piaskownicy, a jeśli już koniecznie chcesz gimnastykować palce to kończ tę
            gimnastykę innym podpisem. Zaskarbisz sobie wdzięczność przynajmniej jednego
            człowieka - a nie jest to mało.

• Gość: colin Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:31
      ja tam studiowałam i, muszę przyznać, że(średnio) raz na semestr mieliśmy
      ewakuację.... Tym którzy mają radochę: sami spróbujcie sie wydostać przez
      ciasny korytarz, modląc się o to zeby tylko sie nie przewrócić, bo jesli się
      przewrócisz, nikt cię nie podniesie i zginiesz wcale nie od wybuchu, tylko
      stratuje cię spanikowany tłum twoich koleżanek i kolegów, z którymi jeszcze
      wczoraj byłeś na piwie....
      • sceptyk1 Ewakuacje? 14.12.04, 08:59
        Ja tam też studiowałem i o dziwo przez 10 semestrów nie przeżyłem ani jednej
        ewakuacji (poza ćwiczebną). Faktem jest również, że za moich czasów piwo było
        trudno osiągalne :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka