Gość: Blah IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 10:51 I znowu ta cholerna Łódź! www.nafazie.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.12.04, 10:52 Znowu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Patriota płonie Instytut w lesie koszerną piosnkę niesie IP: *.aster.pl 07.12.04, 14:26 nawet bibru nie potrafią zsyntetyzować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid lecz sie IP: 192.5.109.* 07.12.04, 16:49 albo jeszcze lepiej sie powies, wszystkim nam bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid a alkohol syntezuja drozdze a nie chemicy IP: 192.5.109.* 07.12.04, 16:55 niedouczony cwiercinteligent ale za to "prawdziwy" polak. abby jak najmniej takich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam jamnika Re: a alkohol syntezuja drozdze a nie chemicy IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:28 ty jesteś niedouczony, alkohol (zapewne chodzi ci o etanol) jak najbardziej da się otrzymać bez użycia drożdży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent z 80' Re: a alkohol syntezuja drozdze a nie chemicy IP: *.nhq.hrdc-drhc.gc.ca 08.12.04, 17:47 Sam pamietam, byl bardzo wysokiej jakosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: płonie Instytut w lesie koszerną piosnkę nies IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.12.04, 17:54 Zsyntezować, koleś, zsyntezować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos 1 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 11:03 to moze taki mały szegół ale na której uczlni ten pozar? uniwerku czy mojej ukochanej polibudzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gretej Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.sisco.pl 07.12.04, 11:07 na polibudzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 212.244.79.* 07.12.04, 13:47 Przecież to budynki uniwerku. Polibuda ma Chemię w zupełnie innym miejscu (wiem, bo studiowałam ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tetra Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.12.04, 16:08 Oczywiscie ze na uniwerku, siedzielismy w czasie pozaru w sali, a prowadzacy twardo kontynuowal zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok A bo to pierwszyzna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:43 Zresztą i tak drogi odwrotu mieliście odcięte, a tak przynajmniej uniknęliście paniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Chemik Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej! IP: 195.116.86.* 07.12.04, 11:07 Instytut Chemii i Technologii Nafty i Węgla Politechniki Wrocławskiej? a może... Instytut Chemii Organicznej, Biochemii i Biotechnologii Politechniki Wrocławskiej? a może... Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej 07.12.04, 11:14 Mały Chemiku, spokojniej! To informacja PAPu, pierwsza, więc jeszcze mało precyzyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krishot Re: a moze nauniwerku?? IP: *.os.kn.pl 07.12.04, 12:25 UNIWEREK!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEK Re: Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 12:37 A gdzie budują bibliotekę uniwersytecką?? Koło instytutu chemii UWR. Nie PODPALAJ się tak łatwo następnym razem.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greeb0 Re: Do was mówie - Geniusze Informacji Wybiórczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:56 Uniwerku, widzialem jak jechalem tramawajem na Politechnike Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.12.04, 11:10 Chyba na uniwerku przy moscie Grunwaldzkim - tam jest wysoki budynek Instytutu Chemii na polibudzie nie ma 7- pietrowych budynkow chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufkojat Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:12 Uniwerkowa chemia. Znajomy kumpla, z Manhattanu (pl. Grunwaldzki) raportuje że śmierdzi jak diabli... Nasza Politechniczna chwilowo cała :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.magma / *.magma-net.pl 07.12.04, 11:21 na uniwerku. widzialem wszystko za oknem. juz prawie budynek przestal dymic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] To jest tutaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.12.04, 14:09 wroclaw.hydral.com.pl/005001,foto.html - wieżowiec w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@sid Sfrusrowany student.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:10 Sfrusrowany student podpalil pokoj prosfesorow gdy jeden z nich zabral mu indeks!!!! Wiadomaosc z ostaniej chwili!!! Dwie osoby ranne jedna ciezko!!! (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: localhost Re: Sfrusrowany student.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:02 klamiesz. dziennik.pap.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dszlachter Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 11:11 Brawo za długi wyczerpujący news to juz wasz specjalność.... Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 11:24 To najswiezszy news, z PAP-u, nikt jeszcze nie zna szczegolow, wiec nie narzekaj idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek nawet agencja PAP tego nie podawala IP: 195.190.143.* 07.12.04, 11:31 ze on jest idiota, wiec tego nie twierdz. Ostatecznie z GW mogli ruszyc tylek i sie przejechac. Maja oddzial we Wrocku i nie musza powtarzac po PAPie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 11:11 Jak instytut chemii, to chyba wypadek. Ci chemicy ciagle coś mieszają, smrodzą, zapalają. Nie ma się czemu dziwić. Wypadki są przecież motorem postepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piroman Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 07.12.04, 11:21 a niech spłonie, będzie robota dla fachmenów i odnowią pieknie budyneczek na cacy!!! we don't need no water let the motherf**ker burn, BURN MOTHERF**KER, BURN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milion_na_milion Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 18:00 pan.nikt napisał: > Wypadki są przecież motorem postepu. Niestety, nie wszystkie wypadki sa motorem postępu, ale w tym przypadku na pewno coś się zmieni. Prawdopodobnie za nieprzestrzeganie przepisów w sprawie przechowywanie niebezpiecznych materiałów ktoś "poleci" i to może być jakiś postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alchemik Butle z tlenem i wodorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:28 Oby gdzieś w poblizu nie było pełnych butli z tlenem lub wodorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: Butle z tlenem i wodorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:30 www.onet.pl konkurencja jest szybsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:10 Ta chemia na UWr coś pechowa jakaś... jakoś z rok-dwa lata temu zginął tam jakiś doktor w wybuchu a teraz ten pożar... mają .przeje..e, to chyba jednak dobrze ze jestem na PWr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STRAŻAK Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.12.04, 12:15 LUDZIE CAŁY WROCŁAW JUZ PŁONIE, NIE MOGE JUŻ PISAĆ NA KOMPIE,,.. UUUU BBBBB DUSZE SIĘ ,AAAA... RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:27 hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:15 profesor bardzo dobry i doświadczony - ubolewam nad stratą ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: Al Kaida atakuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:26 gruby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ini Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 07.12.04, 12:29 Bibliotekę Politechniki a nie bibliotekę uniwersytecką. To jest w campusie Politechniki. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Gratuluje wam, qrva dobrego humoru, dowcipnisie 07.12.04, 12:36 Przyjmijcie do wiadomsoci p....e palanty, ze ktos moze na tym watku szukac informacji. Np. o kims z rodziny. Zeby was pokrecilo, qrva! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:40 wlasnie ze uniwersytecka-tam buduja biblioteke UWr i to nie jest w "campusie" politechniki tylko w jego pobliżu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keniek PRAWDZIWA INFORMACJA!!! IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 12:56 Nie palił się żaden Instytut Chemii i Technologii Nafty i Węgla Politechniki Wrocławskiej bo w nim byłem kiedy był pożar....poprostu palił się Budyenk główny wydziału chemii Uniwersytetu Wrocławskiego. dziiwi mnie dlaczego nie zamiezczono w artykule informacji o tym gdzie się paliło. Co jak co w nstytut Chemii i Technologii Nafty i Węgla Politechniki Wrocławskiej..chyba nic nie moze sie zapalić...poza mózgiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.331 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.p.lodz.pl 07.12.04, 13:11 analfabeta!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.331 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 13:12 analfabeta!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazda Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 156.17.78.* 07.12.04, 13:29 Pozdrowienia z Instytutu Technologii Nafty PWr (vide IP). Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że się nie palimy! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 07.12.04, 13:42 Gość portalu: Gazda napisał(a): Z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że się nie palimy! ''''''''''''''''''''' chyba do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keniek Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 07.12.04, 14:03 Gazdo,w którym budynku siedzisz? Ja w F-3. Pozdrawiam wzystkich z węglarzy i nafciarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzozsadny Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 80.48.173.* 07.12.04, 14:32 Od tego są wydziały chemii aby wybuchaly i były podpalane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzozsadny Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 80.48.173.* 07.12.04, 14:59 Od tego są wydziały chemii aby wybuchaly i były podpalane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko podatnik Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 80.72.196.* 07.12.04, 13:45 właśnie, znowu Łódź :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.sniadek.kie.pl 07.12.04, 14:20 Ale fajnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie bedzie sie gdzie uczyc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:23 poj***o cię? trzyma cię ktoś tam na siłę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamik Może podpalił jakiś SLD-owiec - ale news!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZygZag Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:35 A mojego nikt nie chce podpalić ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.12.04, 16:05 Co on z tą Łodzią? Jakiś głupi czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiem Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:25 szkoda ze sie cale nie spalilo szkaradztwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 16:42 cienki ten pozar... tygodnikforum.onet.pl/342008,2,7911,766,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:00 Tyle komentarzy i szkoda, ze wiekszosc taka glupkowata! Wstyd Wroclawianie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: 195.117.40.* 07.12.04, 19:49 Dokładnie. Zrobił się z tego strasznie żałosny i nie dodający chwały autorom postów wątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek ubolewam IP: *.ch.pw.edu.pl 07.12.04, 20:57 Jest mi niezmiernie przykro ze doszlo do tak okropnego wypadku. Wydzial Chemii UWr skupia bardzo dobrych polskich chemikow i jest wiodacym osrodkiem chemii w Polsce. Wiadomo jak trudno zgromadzic nowoczesna aparature do badan chemicznych i wyposazyc laboratoria. Nalezy zwrocic uwage, ze w tym momencie Ci znakomici naukowcy stracili na dluzszy czas swoje miejsca pracy, wiec wydaje mi sie ze wiele komentarzy na tym forum sa bezdennie glupie. Mam nadzieje ze chemia wroclawska szybko stanie na nogi. Wojtek Wydzial Chemiczny Politechnika Warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kklement Re: ubolewam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:12 Ale zaraz zaraz, twierdzisz, że ten pożar wybuchł sam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: ubolewam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:47 Ja bym zwolnił od razu dyrekcję wybuchowego instytutu, a nie użalał się nad dolą tych piromanów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok astrologia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 00:49 Zauważyliście, że jak coś gdzieś na uniwerku wybuchnie, to zaraz potem człowiek stamtąd zostaje rektorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAKAJEDNA Re: astrologia? IP: 81.219.236.* 08.12.04, 12:24 Sugerujesz, że to był wybuch nowej gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Mała dziewczynko podpisana powyżej jekdok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:03 Ja rozumiem, że jak twoja mamusia miała przyjemność z krawcem to w genach mogły ci zostać różne krawieckie skłonności, ale radzę wystrzegać się skłonności do podszywania się pod kogoś innego bo to grozi schizofrenią i w dorosłym życiu może być źródłem różnych komplikacji. Ja rozumiem, że małym dziewczynkom szybciej zużywają się szare komórki, których z natury rzeczy mają niewiele więc nie warto tej ostatniej przeciążać wyszukiwaniem na klawiaturze tych klawiszy, które układają się w używany przez kogoś innego podpis. Przecież o wiele łatwiej wpisać np. qwerty albo asdfg lub ostatecznie zxcvbn, więc dlaczego wybrałaś właśnie jekdok do podpisania popełnionych przez siebie kretynizmów. Miałem zamiar zignorować kilka postów, które ostatnio w różnych wątkach zostały podpisane nickiem, którego zwykle używam i zdążyłem się do niego przywiązać na tyle, że nie chciałbym go zmieniać bez potrzeby. I jakkolwiek nie zastrzegłem go sobie w żadnym urzędzie a ta forma wypowiedzi zapewnia pewną anonimowość (chociaż dobrze byłoby, żebyś wiedziała, że nie pełną) to nie chcę, żeby jekdok był kojarzony z rynsztokowym językiem, cienkimi dowcipasami lub kretyńskimi sugestiami lub aluzjami. Bo tym razem wyraźnie przesadziłaś i zignorować tego nie mogę. Może ty też kiedyś zrozumiesz, że są tematy nieszczególnie nadające się do żartów i ten właśnie do takich należy. Proponuję zatem powrót do piaskownicy, a jeśli już koniecznie chcesz gimnastykować palce to kończ tę gimnastykę innym podpisem. Zaskarbisz sobie wdzięczność przynajmniej jednego człowieka - a nie jest to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama chemika UWr Re: ubolewam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:56 W zupełności się z Tobą zgadzam. Dokładnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanctus Diavolos Nic dziwnego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 00:06 Miałem przyjemność spędzić na Wydziale Chemii UWr ładnych kilka lat, więc mam pewne pojęcie o tamtejszych stosunkach. Takie rzeczy jak praca z łatwopalnymi, starzającymi zagrożenie wybuchem czy bardzo toksycznymi odczynnikami w pokoikach, które nigdy nie widziały wyciągu, bez zachowania podstawowych środków ostrożności, to normalka. BHP państwo profesorowie czy doktorowie hab. mają przeważnie w głębokim poważaniu. Podręczne magazynki niebezpiecznych substancji, które po śmierci prof. Wiglocikiego z wielkim hukiem opróżniano, zostały szybko cichcem odtworzone. Wylewa się jakieś toksyczne i śmierdzące świństwa do zlewów - opary roznoszą się po całych pionach, powodując doraźnie alergie, Bóg wie jakie skutki długoterminowo. Wiele instalacji jest w fatalnym stanie, stare piece do prażenia potrafią porazić prądem. Tak to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The_Cry_of_Mankind Re: Nic dziwnego IP: *.magma / *.magma-net.pl 08.12.04, 01:15 Calkowicie popieram Twoje zdanie. Taka jest prawda. Przepisy BHP sa tylko przepisami BHP - taka maksyma przyswieca niektorym osobom na tym wydziale. W sytuacjach podbramkowych pociaga sie do odpowiedzialnosci niewinne osoby. Jakie pojecie moze miec dziekan o tym, co jest trzymane w lodowkach, czy szafach? Po wypadku, ktory mial miejsce 2 lata temu, wynoszono do utylizacji odczynniki, ktore wygladaly jak znaleziska archeologiczne. Moge miec jedynie nadzieje, ze tym razem winowajcy poniosa odpowiedzialnosc. Mala uwaga skierowana do autorow artykulu - budynek, o ktorym piszecie ma parter, osiem pieter oraz znajdujacy sie na szczycie poziom wentylatorowni i maszynowni wind. Pozar zainicjowala ekspozja zawartosci jednej z lodowek na siodmym pietrze. Splonely co najwyzej trzy szczytowe kondygnacje. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarel Re: Nic dziwnego 08.12.04, 09:46 1. Instytut Chemii UWr, zbudowany około 35 lat temu w okresie radosnej architektury, może wtedy wydawał się nowoczesny. Teraz nadaje się, jeśli może nie do zburzenia, to na jakąs humanistykę, a nie igry eksperymenty niebezpieczne dla życia... 2. ...i zdrowia tysięcy ludzi. Obok stoi Instytut Matematyki, jeszcze bliżej powstają potężne gmachy Instytutu Informatyki i Biblioteki Uniwersyteckiej. Instytut Chemii... 3. ...trzeba przenieść z centrum w bezpiecznejsze miejsce. Nie ma najmniejszej gwarancji, że wypadki nie będą sie powtarzać (vide: kilka poprzednich wpisów). Głównym zagrożeniem jest bowiem polskie niechlujstwo i niefrasobliwość. W końcu identyczna jak Czernobyl elektrownia atomowa pracuje w najlepsze w Finlandii, a taka sama w Sowietach dupnęła. I na koniec... 4. ... słów kilka o tym wątku. Stała się tragedia, a większość forumowych reakcji przygnębia głupota, pseudohumorem i cynizmem. Jest na forach coraz gorzej, niezależnie od wątku i tematu. Zwiedziłem kilka forów gazet zagranicznych, gdzie dominują rzeczowe - debaty i komentarze, a u nas... Żal i litość bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kklement Re: Nic dziwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 10:17 Na niemieckich forach jest porządek, wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik uwr Re: Nic dziwnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.04, 22:19 aby zaliczyć bhp dla 1go roku wystarczyło wejść na salę i się podpisać. ledwo się widziało prowadzącego. na wyższych latach też taki przedmiot ale bdb w indeksie to standard, a student się cieszy bo średnia idzie w górę.a stypendium całkiem niezłe. wentylacja rzeczywiście beznadziejna i chyba stąd ten brak logicznego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik z uwr Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 08.12.04, 13:46 Gratuluje fantazji (szczególnie autorowi artykułu) szkoda, że nie sprawdził informacji. Dziś od rana uczymy się i pracujemy bez zakłóceń. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 08.12.04, 13:53 To nadaj co sie wlaciwie spalilo. PS. Gdyby niektorzy komentatorzy w tym watku zdali sobie sprawe z tego jak sa glupi - utoneli by we wlasnych w lzach :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik uwr Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.chem.uni.wroc.pl 08.12.04, 14:20 Nie było paniki. Chemicy są zdyscyplinowani spokojnie opuścili zagrożony teren. Nie spaliły nam się 4 piętra tylko korytarz na szóstym piętrze, nie ucierpiały najlepiej wyposażone laboratoria, bo znajdują się na niższych poziomach. Nikt nie leży w szpitalu. Tylko jedna osoba lekko zaczadziła się dymem, po konsultacji lekarskiej została odesłana do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 08.12.04, 14:31 Dzieki. Jakos nie moglem uwierzyc w te cztery pietra. Przeczytalem to: wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/427210.html I zastanawialem sie czy GW pisze o tym samym pozarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.aster.pl 08.12.04, 16:24 dobrze im tak - tam sami idioci siedza na 6tym pietrze,pokaralo ich za krzywde studentow 3go roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksztkszt Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 01:24 Albo sobie robisz jaja ( w takim razie masz zdupy poczucie humoru), albo sierz;] Poza tym na 6 sa ci od materialow naturalnych chociazby, zdecydowana wiekszosc bardzo bardzo w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk1 Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 09.12.04, 09:44 Pokarało, owszem ale takimi studentami z 3 roku. Aż tak nisko obniżono poprzeczkę dla kandydatów na studia? Panie Grzegorzu wstydzę się za głąbów piszących te bdzury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama chemika Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 12:10 Chyba nie wiesz co piszesz!!! Jak można powiedzieć, że im tak dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:45 Aż przykro czytać... ludzie, ja rozumiem, że internet daje anonimowość, ale głupota nadal jest głupotą. Aż przykro czytać te: 1. , pożal się Boże, beznadzielne zarciki o bimbrze 2. insynuacje, że osoba obecnego rektora Z. Latajki- znakomitego chemika teoretyka, doskonałego wykładowcy, wspaniałego człowieka, zawdziecza sprawowane stanowisko wypadkowi sprzed kilku lat, w którym śmierć poniósł prof. Wilgocki.. 3. brak zrozumienia dla strat jakie poniósł Instytut. Czy wy macie świadomość jak każda, najdrobniejsza strata jest bolesna dla naukowców, dla których w tym POPIEP...NYM karju nigdy nie ma pieniedzy? Obrzydzenie mnie bierze, gdy czatam o "pokrzywdzonych studentach 3go roku", którzy uważają, że dobrze sie stało. Studenci... banda gł...ków. Przynajmniej autor(ka) takiej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kanji Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu 08.12.04, 20:18 Ochyda! Ludzie czy Wy nie rozumiecie, że może się okazać, że to niczyja wina... jeśli chodzi o pracowników instytutu... mogło się zdarzyć wszystko-w końcu to CHEMIA!!! Ci, którzy są w temacie wiedzą, że jest w pewnym stopniu nieobliczalna [i to jest w niej piękne :)] a wypadki zdarzają się wszędzie! A swoją drogą szkoda tylko dorobku naukowego ludzi pracujących w instytucie i sprzętu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok uwaga na Chemię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:06 tylko żeby ta nieokiełznana i nieujarzmiona Chemia nie wywaliła w górę pół miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekdok Mała dziewczynko podpisana powyżej jekdok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:24 Powtórzę jeszcze raz bo widocznie nie dotarło (co niespecjalnie mnie dziwi): ja rozumiem, że jak twoja mamusia miała przyjemność z krawcem to w genach mogły ci zostać różne krawieckie skłonności, ale radzę wystrzegać się skłonności do podszywania się pod kogoś innego bo to grozi schizofrenią i w dorosłym życiu może być źródłem różnych komplikacji. Ja rozumiem, że małym dziewczynkom szybciej zużywają się szare komórki, których z natury rzeczy mają niewiele więc nie warto tej ostatniej przeciążać wyszukiwaniem na klawiaturze tych klawiszy, które układają się w używany przez kogoś innego podpis. Przecież o wiele łatwiej wpisać np. qwerty albo asdfg lub ostatecznie zxcvbn, więc dlaczego wybrałaś właśnie jekdok do podpisania popełnionych przez siebie kretynizmów. Miałem zamiar zignorować kilka postów, które ostatnio w różnych wątkach zostały podpisane nickiem, którego zwykle używam i zdążyłem się do niego przywiązać na tyle, że nie chciałbym go zmieniać bez potrzeby. I jakkolwiek nie zastrzegłem go sobie w żadnym urzędzie a ta forma wypowiedzi zapewnia pewną anonimowość (chociaż dobrze byłoby, żebyś wiedziała, że nie pełną) to nie chcę, żeby jekdok był kojarzony z rynsztokowym językiem, cienkimi dowcipasami lub kretyńskimi sugestiami lub aluzjami. Bo tym razem wyraźnie przesadziłaś i zignorować tego nie mogę. Może ty też kiedyś zrozumiesz, że są tematy nieszczególnie nadające się do żartów i ten właśnie do takich należy. Proponuję zatem powrót do piaskownicy, a jeśli już koniecznie chcesz gimnastykować palce to kończ tę gimnastykę innym podpisem. Zaskarbisz sobie wdzięczność przynajmniej jednego człowieka - a nie jest to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Płonie Instytut Chemii we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 19:31 ja tam studiowałam i, muszę przyznać, że(średnio) raz na semestr mieliśmy ewakuację.... Tym którzy mają radochę: sami spróbujcie sie wydostać przez ciasny korytarz, modląc się o to zeby tylko sie nie przewrócić, bo jesli się przewrócisz, nikt cię nie podniesie i zginiesz wcale nie od wybuchu, tylko stratuje cię spanikowany tłum twoich koleżanek i kolegów, z którymi jeszcze wczoraj byłeś na piwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk1 Ewakuacje? 14.12.04, 08:59 Ja tam też studiowałem i o dziwo przez 10 semestrów nie przeżyłem ani jednej ewakuacji (poza ćwiczebną). Faktem jest również, że za moich czasów piwo było trudno osiągalne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś