Dodaj do ulubionych

Wrocław stara się organizację wystawy tematyczn...

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.12.04, 23:42
Tylko,że nikt do Wrocławia nie przyjedzie tuż po największym i jednocześnie
najbardziej prestiżowym Expo w historii,w Szanghaju
wszyscy po prostu będą się koncentrowali na jak najlepszym zaprezenowaniu w
Chinach

ewentualny konkurent dekadę po 11 września
newyorkworldsfair.tripod.com/nywf/index.html
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Tylko, że do Szanghaju jest kawałek i pewnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:03
      poza miliardem Chińczyków będzie jeszcze trochę ludzi, którzy jej nie zobaczą.
      • Gość: Paweł niestety IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.12.04, 00:16

jest kawałek i ja zapewne również jej nie zobaczę
        na szczęście jest internet

jeszcze jeden link
        www.bie-paris.org/main/main.php?lang=1
    • Gość: PM Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc IP: *.pool8290.interbusiness.it 17.12.04, 09:37
      Pawle, porownywanie expo uniwersalnego (rejestrowanego) i expo tematycznego
      (uznawanego) nie ma najmniejszego sensu. W roku 1998r. Zaledwie 6 lat po bardzo
      udanym expo uniwersalnym w Sewilli, Lizbona zorganizowala expo tematyczne,
      ktore przeszlo do historii jako jedna z najlepszych wystaw. Mimo ze oba miasta
      dzieli zaledwie 400 km... Jasne, ze Lizbone odwiedzili przede wszystkim
      mieszkancy naszego kontynentu, ale w przypadku staran Wroclawia zapewne rowniez
      Europa bedzie targetem. Wroclaw to nie Szanghaj, wiec trzeba lyzeczka, a nie
      chochla!
      Prezydent Dutkiewicz doskonale zna procedure staran o EXPO i wie, ze o wyborze
      lokalizacji decyduje faktyczna determinacja i zaangazowanie (polityczne i
      finansowe) rzadu kraju, ktory stara sie o wystawe. W przypadku staran o 2010
      takie zaangazowanie bylo zaledwie pozorowane. Ale nie ma tego zlego co by na
      dobre nie wyszlo: znamy procedure, mamy w BIE wyrobiona marke i nie
      przychodzimy znikad. Zatem jesli tym razem Warszawie stanie... wyobrazni to
      AVANTI!

Narciarskie pozdrowienia z Dolomitow.
      PM

PS. O kandydaturze NYC slychac bylo juz w roku 2000. Podobnie jak o Antwerpii i
      kilku innych miastach. No i co z tego? Pamietajmy o tym ze przed trzema laty
      rzad USA wycofal swoje czlonkostwo w BIE.
      • Gość: YANI Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc IP: *.proxy.aol.com 17.12.04, 14:58
        Gość portalu: PM napisał(a):
        > Prezydent Dutkiewicz doskonale zna procedure staran o EXPO i wie, ze o
        >wyborze lokalizacji decyduje faktyczna determinacja i zaangazowanie
        (polityczne i finansowe) rzadu kraju, ktory stara sie o wystawe.

O organizacje Expo 2012 stara sie rownierz Yeosu. Na przygotowania maja juz
        zatwierdzony budzet w wys. $1,5 mld. Czy Wroclaw bedzie w stanie przeznaczyc
        podobna kwote. Chyba zgodzisz sie, ze fundusze beda odgrywaly glowna role w
        promocji.

>mamy w BIE wyrobiona marke

Bez przesady

• Gość: Paweł Yani jak zwykle IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 17.12.04, 17:28

zastrzeli wszystkich suchymi faktami i informacjami o których nikt nie wie
          Yani czy jest w ogóle coś o czym nie wiesz?;-)

to link
          www.worldexpo2012.go.kr/
          Yosu z propozycją tematu jak w 2010

w takim razie prez. Dutkiewicz,jak sądzę,nie podejmie jednak rękawicy

pozdro dla Yaniego i PM
          • Gość: Yani Re: Yani jak zwykle IP: *.proxy.aol.com 18.12.04, 06:45
            Nie rozchodzi mi sie o znajomosc faktow jak Tobie, ale o ich zrozumienie i
            wlasciwe wyciagniecie wnioskow, zeby pozniej nie moczyc glowy w wiadrze z zimna
            woda. Na jak wysokie wsparcie finansowe stac polski rzad, tym bardziej, ze dosc
            spore klopoty finansowe czekaja Polske w 2006 roku, kiedy bedzie musiala
            splacac szczegolnie wysokie raty zagranicznego zadluzenia.
            Obu Pawlom milych Swiat zycze.
            • Gość: Paweł Re: Yani jak zwykle IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 18.12.04, 11:12
              Yani
              Nie wiedziałem,że Yosu startuje-myślałem,że obrazili się na expo;-)
              (jako pierwsi,tuż po niepomyślnym dla nich głosowaniu,zlikwidowali swą stronę
              internetową)a tu taka niespodzianka!
              Po Twojej informacji ja od razu wnioski wyciągnąłem ("prez.Dutkiewicz nie
              podejmie rękawicy") bo dla mnie sprawa stała się oczywista co do gospodarza
              Expo 2012.
              Nie wiem czy stanie się to takie oczywiste dla innych,ale to już nie mój
              problem.

Zdrowych i Wesołych
    • Gość: hehe-expo Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc IP: *.dint.wroc.pl 17.12.04, 10:53
      Temat wiądocy takiej wystawy:
      "Jak zyć i jeżdzic w mieście zaprojektowanym w XIX w "

W ciągu 60 lat po zakończeniu II wojny, wybudowano we Wrocławiu:
      - 2 mosty
      - 1 duże skrzyżowanie przy Urzędzie Wojewódzkim
      - i kilka wiaduktów

Wrocław nie miał i nie ma szczęścia do władz z pomysłem na rozwiązywanie
      perspektywicznych problemów. Władze miasta reagują jedynie na zdarzenie losowe,
      takie jak powódź, zima stulecia albo przepychanki wśród kadry urzędniczej.

Buduje się bardzo mało obiektów publicznych, buduje się mosty i ulice do nikąd.

I to napewno możemy pokazać !!!

Wrocławska władzo, OBUDŹ SIĘ !!! POBUDKA !!!

A Prezydenta przeprowadzić na stałe do Trójkąta Bermudzkiego

Pozdr,
      Też Wrocławiak

PS
      Zastanawiam sie, skąd my mamy tyle cierpliwości, żeby tu jednak żyć ??
      Czy ktoś zna odpowiedż na tak postawione pytanie ?
      • huboo Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc 17.12.04, 11:12
        ja znam odpowiedz na to pytanie
        popatrz człowieku na inne miasta i obudz sie malo jest tak dobrze zarzadzanych miast co WROCŁAW!!!!!! powinienes byc dumny ze zyjesz w takim miescie jak Ci nei pasuje zawsze mozesz sie przeprowadzic gdzie indziej, a nie tylko narzekasz
        Pozdrawiam
        • Gość: hohołek Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 17.12.04, 19:36
          Jest w tym część prawdy , jednak co prawda to prawda. Ww to prowincja
          komunikacyjna z pięknym RYNKIEM,Ostrowiem i by było . Strach pomyśleć jak się
          zwali tu Europa ,najczęściej samochodami, napije się naszej wody , zobaczy
          nasze boczne ulice . Promocja nie pomoże . A chciałoby się tak europejsko żyć .
          Na to trzeba pomysłu i determinacji w realizacji. Do przyzwoitości nam jednak
          daleko.
          • Gość: Piter Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc IP: *.magma-net.pl 17.12.04, 19:49
            Hohołek:
            Wiesz.... sądze ze do 2012 to sie w miescie duzo zmieni...na lepsze. Nie bedzie
            az tak zle :)
            • huboo Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc 17.12.04, 20:50
              no wlasne z roku na rok sie wiele zminia na lepsze a za 8 lat to nei wiadomo co bedzie;)
    • Gość: Ditran Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:48
      I znów kapitalistyczne świnie chcą wyrzucić w błoto pieniądze potrzebne ubogim!
      W kraju bieda aż piszczy, biedne dzieci po ulicach głodne chodzą, a im się expo
      zachciewa! Dać te pieniądze ubogim, a nie wyrzucać w jakąś
      tam "infrastrukturę"! Komu to potrzebne, kiedy tyle ludzi głoduje? Połowę torów
      tramwajowych w mieście można by spokojnie zlikwidować i oddać na złom, a za
      uzyskane pieniądze kupić głodnym dzieciom obiady! Albo dać więcej pieniędzy
      bezrobotnym, których nawet na porządne papierosy nie stać, o jedzeniu dla
      dzieciaków już nie wspominając!
      • huboo Re: Wrocław stara się organizację wystawy tematyc 17.12.04, 20:51
        jesli chce sie dobtrze wypromowac miasto i kraj trzeba poswiecic na to troszke pieniedzy;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka