Gość: A IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 18.12.04, 15:43 dużo na forum mówi się o pomyslach na nowe linie tramwajowe. Ale czy miasto ma jakieś konkretne plany i czy rozbudowa trakcji tram. jest przewidzianaw budżecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystrzak2000 Re: Tramwaje 18.12.04, 16:24 Gość portalu: A napisał(a): > dużo na forum mówi się o pomyslach na nowe linie tramwajowe. Ale czy miasto > ma jakieś konkretne plany i czy rozbudowa trakcji tram. jest przewidzianaw > budżecie? Plany są i to od dawna, ale nic się nie robi, aby je zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tramwaje IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 18.12.04, 17:20 szkoda, Przecierz możnabylo zbudować linię tramwajową tam gdzie jest juz wydzielone miejsce. Np. Dmowskiego- i dalej w strone Kozanowa, lub linia na Armi krajowej łącząca Ślężną z Hubską Odpowiedz Link Zgłoś
man_of_brass Re: Tramwaje 18.12.04, 19:09 linii na kozanow nie mozna wybudowac bo wiadukt kolejowy jest za waski, pkp nie ma kasy na przebudowe, a miasto chocby chcialo nie moze im dac tych pieniedzy ze wzgledow prawnych a zreszta linia ktora ma szanse powstac najszybciej to raczej linia na nowy dwor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Tramwaje IP: 195.116.94.* 18.12.04, 19:27 man_of_brass napisał: > linii na kozanow nie mozna wybudowac bo wiadukt kolejowy jest za waski, pkp nie > ma kasy na przebudowe, a miasto chocby chcialo nie moze im dac tych pieniedzy > ze wzgledow prawnych To w jaki sposob przebudowano wiadukt na Strzegomskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: Tramwaje IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.12.04, 19:40 Miasto nie da pieniędzy PKP (i dobrze), ale to nie tylko w ten sposób musi się odbyć. A jakoś władzom nie chce się walczyć o przebudowę, bo przecież tramwaje to zło wcielone ;) Oprócz Nowego Dworu do realizacji mogłaby pójść linia na Gaj, ale wypadła z planów, choć jak była w planach to ta inwestycja była fikcją. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Tramwaje 18.12.04, 22:04 Gość portalu: perian napisał(a): > Oprócz Nowego Dworu do realizacji mogłaby pójść linia na Gaj, ale wypadła z > planów, choć jak była w planach to ta inwestycja była fikcją. Ja to już setki razy powtarzałem, ale mogę jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perian Re: Tramwaje IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.12.04, 22:40 Paweł, doskonale wiesz, że mi chodzi o inny przebieg trasy. Ostatnie wizje tego projektu były chore, tak jak ich autorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
martouf Re: Tramwaje 19.12.04, 00:28 Gaj - moja i Svarte okolica:) Fajnie jakby tamtędy puścili jakiś skrót kolejki na Klecinę jak będą robić SKM ;)))) winnicki.info/gaj.jpg trochę żarcik :) Wiem, że lepiej tramwaj puścić całą Borowską prosto od Dyrekcyjnej, szczególnie że nowy odcinek Borowskiej będzie pod tramwaj robiony (patrzeć wizualki biprogeo). Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Tramwaje 19.12.04, 08:22 martouf napisał: > Gaj - moja i Svarte okolica:) Fajnie jakby tamtędy puścili jakiś skrót kolejki > na Klecinę jak będą robić SKM ;)))) Gdy coś rysujesz to niech to chociaż będzie wykonalne :^) > trochę żarcik :) Wiem, że lepiej tramwaj puścić całą Borowską prosto od > Dyrekcyjnej, szczególnie że nowy odcinek Borowskiej będzie pod tramwaj robiony Od Glinianej... A były kiedyś pomysły, żeby zrobić jak przed wojną Odpowiedz Link Zgłoś
sstes Re: Tramwaje 19.12.04, 10:44 svarte_sjel napisał: > martouf napisał: > > Gaj - moja i Svarte okolica:) Fajnie jakby tamtędy puścili jakiś skrót ko > lejki > > na Klecinę jak będą robić SKM ;)))) > > Gdy coś rysujesz to niech to chociaż będzie wykonalne :^) > A niby dlaczego to wykonalne nie jest? (patrz: zdjecia z Karlsruhe) (wg mnie tylko szczegoly sa do dyskusji nad wykonalnoscia) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Tramwaje 19.12.04, 21:08 sstes napisał: > A niby dlaczego to wykonalne nie jest? (patrz: zdjecia z Karlsruhe) Chodzi mi o ten podjazd z Kolei Górnośląskiej na AK. Trochę stromy wyszedł :^) Odpowiedz Link Zgłoś
martouf Re: Tramwaje 20.12.04, 10:13 > Chodzi mi o ten podjazd z Kolei Górnośląskiej na AK. Trochę stromy wyszedł :^) Przejdź się, masz blisko. AK wznosi się do góry od wysokości ul. Bogedaina. Tymczasem linia tramwajowa pomiedzy ulicami powinna iść cały czas jednym poziomem, może lekko nawet wkopana. Dzięki temu nie będzie przecinała się z żadną z jezdni tylko przejdzie pod północną. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Tramwaje 19.12.04, 08:23 Gość portalu: perian napisał(a): > Paweł, doskonale wiesz, że mi chodzi o inny przebieg trasy. Ostatnie wizje tego Tja, ale to co było w WPI "na wypadek Expo" już było okaleczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hb Re: Tramwaje IP: *.kom / *.kom-net.pl 19.12.04, 00:31 problem za waskiego przejazdu pod wiaduktem jest raczej mniejszym problemem. mozna go rozwiazac tak jak zrobbiono to w czasie remontu ulicy osobowickiej - czyli tory na jezdni i swiatla. wg mnie chodzi tu raczej o kase... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Tramwaje 18.12.04, 22:02 Gość portalu: a napisał(a): > wydzielone miejsce. Np. Dmowskiego- i dalej w strone Kozanowa, lub linia na > Armi krajowej łącząca Ślężną z Hubską Linia w ciągu AK-Wiśniowa od Bardzkiej do Powstańców Śląskich była planowana kiedyś dawno, ale spadła. I w sumie dobrze, korzyści nieproporcjonalnie niskie do nakładów, a do zrobienia jest dużo istotniejszych tras. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Pytanie - sonda nt lini tramwajowej na Nowy Dwór IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.12.04, 20:31 Kiedy (i czy) powstanie wg Was nowa linia tramwajowa na Nowy Dwór? Podawajcie swoje typy i prognozy i przypuszczenia. - do 2015 (jestem za wielkim optymistą?) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Pytanie - sonda nt lini tramwajowej na Nowy D IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 20.12.04, 09:03 A ja sądze że linia powstanie wcześniej, nawet za 4-5 lat :) W treści przetargu na przebudowe Strzegomskiej wykonawca ma zostawić rezerwę na torowisko, oczywiście to zaden argument- spójżmy na ul. Dmowskiego. Ale ma też opracować projekt wykonania tej lini, przez strzegomską, most na Mińską Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Pytanie - sonda nt lini tramwajowej na Nowy D 20.12.04, 11:17 Gość portalu: A napisał(a): > oczywiście to zaden argument- spójżmy na ul. Dmowskiego. Ale ma też opracować > projekt wykonania tej lini, przez strzegomską, most na Mińską A jak ty sobie inaczej wyobrażasz robienie projektu ulicy? Jeśli się uwzględni w nim wszystkiego, to potem będzie trzeba całość rozwalać. Odpowiedz Link Zgłoś