Gość: Marcin IP: *.e-wroc.com 28.12.04, 23:34 Po 24 godzinach powrotu z Bałty do Wrocławia byliśmy zmeczeni ale i zadowoleni. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szachista Balta!! IP: *.18.akron.wroc.pl 29.12.04, 12:19 Wszystkim polecam odwiedzenie Balty 20 tysięcznego miasteczka położonego w pęknej dolince na granicy Polsko - Tureckiej. Jeśli chodzi o wybory to wszystko było w poządku i nie było znacznych fałszerstw(dosypywanie głosów, spalenie urny,wesołe autobusy) tak jak w poprzedniej turze. Było sporo małych naruszeń ordynacji wyborczej, takich jak agitacja w lokalach i przed (ulotki, pomarańczowe szaliki u członków komisji), milicjanci i strażacy w lokalach wyborczych(co wydaje mi się było podyktowane kulturą i niską temperaturą). Spotkałem się z zarzutem wobec nas że nie jesteśmy bezstronni ponieważ kozystamy z pomocy sztabu pomarańczowych. Najwiekszą wpadką organizacyjną był brak właściwych identyfikatorów dla obserwatorów(usłyszałem wiele róznych wersji co do przyczyny tego zdarzenia) co można było zastąpić legitymacją prasową albo rolą tłumacza. Niestety część obserwatorów została wyproszona z lokali wyborczych. Było też sporo małych wpadek za które miejmy nadzieje PIS rozliczy swoich członków odpowiedzialnych za nie. Chciałbym podziękować PIS-owi za zorganizowanie tej wspaniałej akcji, która pozwoliła obronić demokrację u naszych przyjaciół na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Flaming IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.04, 12:49 Pozdrowienia dla Wszystkich Pomarańczowych!!! Marcin z Balty w sprawie zdjęć proszę o kontakt pod etnotom@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ladyblue Re: Byli, zobaczyli, zwyciężyli 29.12.04, 13:21 no i wygraliśmy wybory ;) wielkie brawa dla Ukraińców - byli bardzo pomocni, odnosili się miło niezależnie od sympatii politycznych i spisali sie lepiej niż PiS (za pomysł sam - wielkie brawa, za organizację - wielka nagana) mimo rozmaitych niedogodności wszyscy przeżyli i wrocili do wrocka (już na pomarańczowo) ;) Odpowiedz Link Zgłoś