Dodaj do ulubionych

FAŁSZERSTWO SPISOWE !

IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 13:51
FAŁSZERSTWO SPISOWE !
Do Ruchu Autonomii Śląska docierają informacje o przygotowaniach do
sfałszowania badania narodowości w Narodowym Spisie Powszechnym. Wiemy już, że
rachmistrzów w miastach i gminach: Piekary Śląskie, Mysłowice, Zabrze, Strzelce
Opolskie, Komprachcice, Chrząstowice, Lasowice poinstruowano, by nie wpisywali
narodowości śląskiej. Dlatego apelujemy do wszystkich Ślązaków, aby:

1. bezwzględnie domagali się wpisania ich narodowości jako śląskiej,

2. wywiad spisowy odbwali w obecności co najmniej jednego świadka,

3. pilnowali, by odpowiedzi wpisywane były długopisem

4. o wszelkich przypadkach nawet najdrobniejszych sugestii (np. wywpowiedzi
rachmistrza w rodzaju - „przecież nie ma takiej narodowości", „taka deklaracja
i tak nie zostanie uwzględniona prze Główny Urząd Statystyczny") ze strony
spisującego informowali Ruch Autonomii Śląska - mailem (adresy na stronach
www.raslaska.org) lub telefonicznie (telefon interwencyjny - 0502260511,
0607440918). W informacji należy podać dane spisywanego oraz rachmistrza.

Pamiętajcie! Już wiadomo, że spis zostanie sfałszowany. Im więcej ujawnionych
przez nas przypadków łamania prawa przez rachmistrzów, tym łatwiej będzie
udowodnić polskim władzom fałszerstwo.

( ze stron www.raslaska.org )
Obserwuj wątek
    • Gość: Piolo Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 18.05.02, 14:08
      Nie ma takiej narodowości jak śląska.
      • Gość: czyteln. Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 14:50
        Gość portalu: Piolo napisał(a):

> Nie ma takiej narodowości jak śląska.

... dlatego tez nie da sie nic sfalszowac, prawda ?
        • Gość: polka Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 14:53
          Prawda.
          • Gość: czyteln. Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 15:00
            Gość portalu: polka napisał(a):
            > Prawda.

tak jak prawda jest, ze Polska to Rzeczpospolita Bananowa.
            A kto w Polsce lamie prawo to kwestia politycznego rachunku, prawda ?
            • Gość: Piolo Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 18.05.02, 17:06
              Prawdziwi z was KURDOWIE ZNAD WISŁY.
              • Gość: czyteln. Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.02, 22:11

> Prawdziwi z was KURDOWIE ZNAD WISŁY.

jak juz to znad Odry, a do tego nie Kurdy a tylko normalni ludzie, ktorych nie
                zachwyca pieknosc Warszawy.

Nam czeba nowych koncepcji a do ich realizacji szczypte cywilnej odwagi.
                Demokracja zyje ze wspoldzialania a nie z dyrygowania.
                • Gość: Piolo Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 19.05.02, 12:27
                  Kolego, a kto by się tam zachwycał Warszawą... Rozumiem, że nielubienie Warszawy
                  to argument na rzecz autonomii Śląska. No, no...

Gość portalu: czyteln. napisał(a):

> Gość portalu: Piolo napisał(a):
                  >
                  > > Prawdziwi z was KURDOWIE ZNAD WISŁY.
                  >
                  > jak juz to znad Odry, a do tego nie Kurdy a tylko normalni ludzie, ktorych nie
                  > zachwyca pieknosc Warszawy.
                  >
                  > Nam czeba nowych koncepcji a do ich realizacji szczypte cywilnej odwagi.
                  > Demokracja zyje ze wspoldzialania a nie z dyrygowania.

• Gość: czyteln. Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.02, 15:43

> Kolego, a kto by się tam zachwycał Warszawą... Rozumiem, że nielubienie Warszaw
                    > y
                    > to argument na rzecz autonomii Śląska. No, no...

Oczywiscie lubiec/nielubiec nie jest zadna kategoria polityczna.
                    Autonomia to rzecz naturalna, samozrozumiala, to urzeczywistnienie zasady
                    demokracji.

A co do FAŁSZERSTWA SPISOWEGO, przeciez to jaskrawe naruszenie prawa.
                  • Gość: smerf Re: do czyteln IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.02, 17:41
                    co za idiotyzm, ja czuję się dolnoślązakiem, to też mam podać
                    wpisie 'dolnoślązak' ?? znam wiele osób, które czują tak jak ja. też mam
                    domagać się samodzielności, a może nawet niepodległości Dolnego Śląska??

• Gość: czyteln. Re: do czyteln IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.02, 18:12
                      Gość portalu: smerf napisał(a):
                      > co za idiotyzm, ja czuję się dolnoślązakiem, to też mam podać
                      > wpisie 'dolnoślązak' ?? znam wiele osób, które czują tak jak ja. też mam
                      > domagać się samodzielności, a może nawet niepodległości Dolnego Śląska??

O nie, co komu po takiej karykaturze demokracji?
                      Jasne, ze byloby skonczonym idiotyzmem oczekowac od kogos wpisywania tozsamosci,
                      do ktorej sie inni nie poczuwaja.

Ale, ... i tu prosze uwazac, skoro jednak na Slasku jest duzo takich, ktorzy
                      okreslaja siebie za przynaleznych do narodowosci slaskiej, (Ssoonskej czy za
                      schlesierow), to jakim prawem ktokolwiek, w tym i anty-regionalistyczna Warszawa
                      probuje temu zapobiec, przy czym kaleczy wlasne prawodastwo?

Narodowosc to subjektywna ocena wlasna. Ta regula obowiazuje przede wszystkim na
                      terenach wielokulturowych, do ktorych nalezy po dzien dzisiejszy i Gorny Slask.

Do tego upowaznia chocby sama historia Sloonska. Znacie ja dobrze?
            • Gość: polka Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.02, 17:53
              Nieprawda.
              • Gość: wędzonka Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 19.05.02, 13:50
                Gość portalu: polka napisał(a):

> Nieprawda.

A wlasnie ze nieprawda!!
                • Gość: polka Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.02, 20:10
                  Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Gość portalu: polka napisał(a):
                  >
                  > > Nieprawda.
                  >
                  > A wlasnie ze nieprawda!!

No to się zgadzamy.
    • Gość: Avocado Bawisz mnie. Juz mowilem - wpisujcie sobie Eskimos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.02, 19:36
      Przeciez nawet organizacje miedzynarodowe nie znalazly podstaw do
      uznania 'narodosci sslaskiej', grupa etniczna - tak, ale narodosc opiera sie na
      wielu wiecej podstawach ;)

Koniec koncow dojdzie do narodowosci krzyckiej, srodmiejskiej i psiego pola :))
      Sam widzisz, ze to absurd ;)

Pozdrawiam,

Avocado
      • Gość: polka Re: Bawisz mnie. Juz mowilem - wpisujcie sobie Eskimos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.02, 20:12
        Gość portalu: Avocado napisał(a):

> Koniec koncow dojdzie do narodowosci krzyckiej, srodmiejskiej i psiego pola :))
        >
        > Sam widzisz, ze to absurd ;)

Nic dodać nic ująć. Zgadzam się z Tobą Avocado!
        > Avocado

• Gość: XCV Re: Bawisz mnie. Juz mowilem - wpisujcie sobie Eskimos IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.02, 20:20
          Jak juz wczesniej pisalem (w innym watku):

Cos Ci cztelniku sloneczko nazbyt przygrzalo. Ale dzis juz pada, to moze Ci
          przejdzie.

Pozdrowienia, Polak z Dolnego Śląska.
      • Gość: czyteln. Re: Bawisz mnie. Juz mowilem - wpisujcie sobie Eskimos IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.02, 20:44
        Gość portalu: Avocado napisał(a):
        > Przeciez nawet organizacje miedzynarodowe nie znalazly podstaw do
        > uznania 'narodosci sslaskiej', grupa etniczna - tak, ale narodosc opiera sie na
        > wielu wiecej podstawach ;)
        > Koniec koncow dojdzie do narodowosci krzyckiej, srodmiejskiej i psiego pola :))
        > Sam widzisz, ze to absurd ;)
        > Pozdrawiam,
        > Avocado

Organizacje miedzynarodowe kieruja sie swoimi wzgledami.
        Co to tez za argument z "narodowoscia krzyzacka"?

W powyzszej sprawie problem nie lezy w szukaniu odpowiedzi na pytanie, czy
        istnieje slaska narodowosc, a w stwierdzeniu, ze organizatorzy spisu powszechnego
        lamia obowiazujace prawo. Faktem jest, ze rachmistrz w żaden sposób nie może
        sugerować respondentowi odpowiedzi.
    • Gość: leo Re: FAŁSZERSTWO SPISOWE ! IP: 212.160.238.* 20.05.02, 21:23
      Czyteln ! Jesteś skończonym durniem i patologicznym chorym człowiekiem.
      Ratuje cie jedynie psychiatra. To poważna choroba !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka