Dodaj do ulubionych

Będą eksmitowani, choć płacą czynsz

11.01.05, 21:12
To jest efekt. To jest efekt tego, że przez 45 lat władza ludowa za nic miała własność prywatną a przez następne 15 lat kolejne ekipy III RP zamiast zająć się rozwiązywaniem największych problemów tego kraju zajmowały się tylko nabijaniem sobie kasy, przekrętami, przewałami, aferami i walką o stołki.
Wyborcy powinni ich rozliczyć.
Pamiętajcie, że ludzie którzy występują pod sztandarami nowych partii politycznych już byli u władzy. I efekty tego mamy widoczne.
Obserwuj wątek
    • kazimierzp Re: Będą eksmitowani, choć płacą czynsz 11.01.05, 22:12
      Teraz jest okres ochronny i nie mozna nikogo eksmitować, chyba że da sie
      lokatorom mieszkania zastępcze. Ten obowiązek spoczywa na gminie. Właściciel
      może to przeprowadzić jedynie sądownie.
      Wspólczuję tym ludziom, ale prędzej czy później będą musieli poszukać innych
      mieszkań. Te sprawy sądowe jedynie ten proces opóźnią.
    • Gość: WC Picker Re: Będą eksmitowani, choć płacą czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 22:55
      A PKP niby jest prywatną firmą. Oj, czarownik, WC Picker czeka w kiblu.
      • wielki_czarownik Źle mnie zrozumiałeś. 12.01.05, 12:36
        Mi chodzi o to, że już od 1989 było wiadomo, że prędzej czy później trzeba będzie rozwiązać problem mienia państwowego, prywatyzacji, reprywatyzacji, uwolnienia czynszów, restrukturyzacji itp. To nie jest tak, że problem pojawił się wczoraj. Problem istniał od dawna a od 1989 były możliwości jego rozwiązania. Niestety politycy byli zajęci rozkradaniem wszystkiego na lewo i prawo i taki jest tego efekt.
        • Gość: Rafia Re: Źle mnie zrozumiałeś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 13:46
          Rozumiem, że politycy, etc. - ale dlaczego mają za nich teraz cierpieć
          szaraczki? I to jak brutalnie, chyba ty byś przez polityka nie chciał wylecieć z
          chaty?
          • wielki_czarownik Re: Źle mnie zrozumiałeś. 13.01.05, 15:56
            Bo tak to już jest. Rokita, Miller czy Kwaśniewski nie ponoszą kosztów swej działalności. Ponosi te koszty plebs czyli my.
    • Gość: lolo jak kapitalizm to kapitalizm IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 11.01.05, 23:13
      faszyzm pieniądza
      • wielki_czarownik Jaki kapitalizm? 12.01.05, 12:38
        Człowieku! My w Polsce nie mamy kapitalizmu. Mamy eurosocjalizm czyli ustrój który łączy najgorsze cechy kapitalizmu i socjalizmu. Gdybyśmy mieli prawdziwy kapitalizm to taki problem by nie istniał bo rynek sam by go rozwiązał.
        • Gość: sebasr Re: Jaki kapitalizm? IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.05, 13:44
          Swoja droga, mogli wykupic za 1000/m2. Taniocha! Gdyby tylko ktos mi cos takiego
          zaproponowal...
          Uwazam, ze ci ludzie i tak byli uprzywilejowani, bo mogli kupic mieszkania za
          polowe ceny. Nie wykorzystali, trudno, przepadlo...
          • Gość: killla Re: Jaki kapitalizm? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.05, 11:24
            w porównianiu do cen przy wykupie mieszkań komunalnych to było i tak sporo. Dla
            niektórych ludzi kwota kilkudziesięciu tysięcy złotych jest niewyobrażalna.
            Mieszkali tam od kilkunastu/kilkudziesięciu lat więc czuli się jak na swoim, a
            teraz muszą się wyprowadzić. Dla nich to tragedia, choć wszytsko jest zgodne z
            prawem.

Trudno mieć też pretensje do nowego właściciela, ma takie takie uprawnienia
            jakie daje mu prawo, więc z nich korzysta.
    • Gość: kaja Będą eksmitowani, choć płacą czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 10:51
      eksmisja jest tragedią... to fakt... tylko co Ci ludzie robili przez 3 lata?? w
      końcu to nie jest krótki okres czasu, prawda?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka