Dodaj do ulubionych

DIALOG vs. TPSA

IP: *.netclub.hm.pl 30.07.01, 15:01
Forumowicze !!!
Chcialbym poznac Wasza opinie dotyczaca tych dwoch operatorow telefonii
stacjonarnej. Interesuja mnie tylko ZA i PRZECIW. Napewno obie sieci maja
poewne zady i walety tzn. wady i zalety.
P.S.
Nie fakajcie za bardzo na TPSA.
Obserwuj wątek
    • Gość: gamp Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.01, 14:50
      A jakie to plusy ma Tepsa? bo jakoś nie znam.
      • Gość: Anka Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 18:01
        Korzystam z Dialogu, ponieważ nie lubię TPSA. Ale w rozmowach międzymiastowych
        czuję się jak abonent monopolisty - nie mam możliwości wyboru operatora i muszę
        korzystać z prefiksu 1033. Chyba zrezygnuję z telefonu stacjonarnego i będę
        wysyłać tylko SMS-y - przynajminiej zapłacę temu operatorowi, któremu chcę.
        • Gość: kinga Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 18:17
          TPSA - TeleKOMPROMITACJA Polska SA.
          pozdro!
          • Gość: Jarosz Re: DIALOG vs. TPSA IP: 195.116.104.* 31.07.01, 18:22
            A ja się trochę powtórzę, bo już o tym kiedyś na Forum pisałem, ale bez odzewu.

Może TP SA nas oświeci, dlaczego Dialogowcy mają blokadę na bezpłatne infolinie
            0-800? Do takiej "Dolnośląskiej" np. nie można się na tę linię dodzwonić, bo
            rzekomo... "Nie ma takiego numeru" :-((((
            • Gość: ex-pert Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 20:40
              Gość portalu: Jarosz napisał(a):

> A ja się trochę powtórzę, bo już o tym kiedyś na Forum pisałem, ale bez odzewu.
              >
              > Może TP SA nas oświeci, dlaczego Dialogowcy mają blokadę na bezpłatne infolinie
              >
              > 0-800? Do takiej "Dolnośląskiej" np. nie można się na tę linię dodzwonić, bo
              > rzekomo... "Nie ma takiego numeru" :-(((

Nieporozumienie albo - sorry - bzdura z tym 0800. Dawno dawno temu (chyba
              początek 2000) Dialog miał problem z 0801. Teraz jest OK, łączy ze wszystkimi
              infoliniami, bankami i czym tam jeszcze.
            • Gość: Dukat Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 16:07
              Stary powinieneś mieć pretensje do DIALOGU a nie do TPSY Twój operator powinien
              zapewnić Ci wszystko co zechcesz, a skoro jest kiepski to zmień operatora :)
    • Gość: Tirsa Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.01, 19:52
      Ja mam w domu i małpę tepsę i Dialog... a do Dialogu na stałe podłączony
      komputer... i już :-)))
      Do Dialogu nie mam większych zastrzeżeń, choć łącza mają w sumie dość kiepskie,
      i jak ostatnio z nimi gadałam nie chcieli mi dać SDI...
      małpy tepsy się nie czepiam, odkąd nie korzystam z jej usług w kwestiach
      internetowych ;-)
      A większość spraw i tak załatwiam smsami... oczywiście wysyłanymi z icka lub
      bramek ;-)))

gizmo... czy Ty aby nie były kamowicz??
    • maaga Re: DIALOG vs. TPSA 02.08.01, 14:31
      tak naprawdę to aż prosi się ktoś trzeci.
      dialog ma tani (choć nie zawsze najlepszej jakości)internet
      tpsa ma zasięg, którego nie ma dialog, ale ma w nosie klientów.

ostatnio chciałem założyć na firmę SDI, podpisałem umowę i o dziwo dostałem
      zgodę. po czym poszedłem do BOK-u zapłacić za usługę i kazali mi się ustawić w
      kolejce w której stało chyba ze 100 osób. Powiecie, że za dużo wymagam, ale te
      100 osób wypowiadało tepsie umowę. Resztę dopowiedzcie sobie sami ....
      • Gość: kk Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.08.01, 21:58
        nie ma co porownywac - dialog górą, chociaż do
        pełni szczęścia troche jeszcze brakuje, bo:
        1. 80zł to wbrew pozorom bardzo dużo.
        2. nie ma stałego IP, za kazdym razem trzeba logować się do sieci.
        3. często zrywa połączenie - ale to może wina mojego modemu.
        4. sesja z limitem 10 godzin - wiem, że w taki sposób dialog
        sie zabezpiecza przed zapchaniem sieci, ale jednak te
        10 godz. to bardzo mało.
        5. czas oczekiwania na login i hasło dostępu - ja czekałem ponad
        miesiąc.

natomiast wielką zaletą jest to, że na jednym haśle można lecieć na dialogu
        z wielu komputerów - nie trzeba oddzielnie wykupować abonamentu do domu
        i firmy.

pozdrawiam
        kk

• Gość: Przemek Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.*.*.* 03.08.01, 07:39
          Słyszałem, że ludzie coraz częściej rezygnują z TPSA.
          Jeżeli to zjawisko będzie miało szerszą skalę, to w końcu my abonenci
          skorzystamy. Istnienie konkurencji będzie tylko na naszą korzyść.
          • Gość: hen Re: DIALOG vs. TPSA IP: 156.17.85.* 03.08.01, 16:11
            Nie wiem jaki jest Dialog, ale co do tepsy (śiadomie piszę z małej) mam
            jednoznaczne uczucia. Podwyższyli ceny abonamentu tak, że chyba lepiej kupić
            telefon w Erze, taryfie jakiejś Biznes na przykład i pewnie jeszcze taniej
            wyjdzie. Z mojej machiny można dzwonić tylko przez 1033, przy 1044 jest ciągle
            zajete, a przy 1055 nie ma takiego numeru. No i co, do jasnej ciasnej? Jeszcze
            nieszczęsny minister Szyszko w tajnym aneksie do umowy z France Telecom tak im
            zrobił dobrze, że wolny rynek telefonii będzie za lat pięć. Zainteresowanych
            odsyłam do ubiegłotygodniowej Polityki. Wspierają tego molocha, jak tylko się
            da. A biedny abonent płaci.
            • Gość: Lucy Re: DIALOG vs. TPSA IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 16:25
              Nie czytałeś? Żeby dzwonić przez 1055 musisz mieć podpisaną umowę z
              Netią!!! Pozdrawiam:)))
              • Gość: hen Re: DIALOG vs. TPSA IP: 156.17.85.* 03.08.01, 16:41
                W takim razie, sorry. Jak minister Szyszko bronił monopolu mozna tu przeczytać:
                http://polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1058137&NR=2308-2001-30
                • Gość: gamp Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 21:49
                  Ja mam Dialog i Internet działa bez zarzutu, nie wiem na czym polega jego
                  kiepskość. A co do konkurencji to dłuuugo będzie trzeba czekać bo tak naprawdę
                  to to co ma Dialog i Netia to kropla w ilości abonentów tepsy więc szybko nie
                  wymiękną niemając ograniczenia na ceny.
        • Gość: Wojtek Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 22:22
          He he, jak widze po adresach IP, wszyscy wypowiadajacy sie na ten temat sa
          podlaczeni do interka przez Dialog!!!! Czy to o czyms swiadczy?

Gość portalu: kk napisał(a):

> nie ma co porownywac - dialog górą, chociaż do
          > pełni szczęścia troche jeszcze brakuje, bo:
          > 1. 80zł to wbrew pozorom bardzo dużo.

Owszem, bardzo duzo, powoli wchodza na rynek firmy, ktore w obrebie osiedla (np.
          Biskupin)zakladaja siec komputerowa z wyjsciem na swiat. Lacze do 512 kb/s. Ceny
          30-35 zl/miesiac + instalacja 300zl

> 2. nie ma stałego IP, za kazdym razem trzeba logować się do sieci.

A obiecywali w tamtym roku staly adres IP :)))

> 3. często zrywa połączenie - ale to może wina mojego modemu.

U mnie bylo podobnie, pare razy zrobilem borute i przestalo zrywac. Sprobuj u
          siebie tego samego. Podobno wzmacniaja sygnal na koncowce.

> 4. sesja z limitem 10 godzin - wiem, że w taki sposób dialog
          > sie zabezpiecza przed zapchaniem sieci, ale jednak te
          > 10 godz. to bardzo mało.

Ustaw sobie polaczenie automatyczne w Dial-Up''ie i po sprawie - po zerwaniu sam
          bedzie sie laczyl.

> 5. czas oczekiwania na login i hasło dostępu - ja czekałem ponad
          > miesiąc.

A ja bylem czwarta osoba we Wroclawiu, ktora dostala haslo i login :))) Po
          prostu trzymalem reke na pulsie podczas uruchamiania tej uslugi (w BOK znali juz
          moje nazwisko na pamiec!)

> natomiast wielką zaletą jest to, że na jednym haśle można lecieć na dialogu
          > z wielu komputerów - nie trzeba oddzielnie wykupować abonamentu do domu
          > i firmy.

A mnie mowili, ze haslo i login sa przywiazane do numeru telefonu, nawet nie
          sprawdzalem, ze moze byc inaczej!!!!

> pozdrawiam
          > kk
          >

• Gość: Dukat Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 16:18
      Tak naprawdę to DIALOG zawsze będzie musiał być ciut tańszy od TP, ale czy to
      ciut jest grą wartą świeczki? Teraz np. w tPsie jest doskonała promocja ISDN.
      za parę groszy dostajecie cyfrowy aparat bezprzewodowy, oraz cyfrowy modem. Max
      prędkość połączenia przez ten modem po cyfrowej linii to 128K. No i jak to przy
      ISDN (przy najtańszym pakiecie) macie dwie niezależne linie. Więc na jednym
      numerze siedzisz w sieci a na drugim nawijasz. Twój telefon jest więc zawsze
      wolny. Pozdrawiam!
      • Gość: Roberto Re: DIALOG vs. TPSA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 21:48
        Gdybym mógł, to szybko zrezygnowałbym z usług TPSA, ale w mojej okolicy nie mam
        żadnej alternatywy (niestety).
    • walpurga.jarzabek Re: DIALOG vs. TPSA 20.06.02, 15:12
      Gość portalu: gizmo napisał(a):

> Forumowicze !!!
      > Chcialbym poznac Wasza opinie dotyczaca tych dwoch operatorow telefonii
      > stacjonarnej. Interesuja mnie tylko ZA i PRZECIW. Napewno obie sieci maja
      > poewne zady i walety tzn. wady i zalety.
      > P.S.
      > Nie fakajcie za bardzo na TPSA.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka