Gość: x-men IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 21:16 Kurczę, truskawy już są ale kiedy będzie bób? Już się nie mogę doczekać. Też lubicie? x-men Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arvena Re: Bób z Wami ;) 23.05.02, 21:17 ja mam bób zamrożony jeszcze z zeszłego roku... lubię ale on trochę niebezpieczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Bób z Wami ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 22:27 Bez bobu nie ma życia. Ale co znaczy powiedzonko "ale dał mu bobu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niteczka Re: Bób z Wami ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 22:30 A ja bobu nie lubie, ale za to lubie wiele innych rzeczy, np: szpinak :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Bób z Wami ;) IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 23.05.02, 22:35 brrr... szpinak ;( bób górą! [a gotowany z koperkiem "nie wzbudza sensacji" ;) ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Bób z Wami ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 22:48 Koperek włoski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Bób z Wami ;) IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 23.05.02, 22:52 > Koperek włoski? tak. włoski z polskiego ogródka ;) dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
niteczka Re: Bób z Wami ;) 23.05.02, 23:18 Eeeee tam !!! Szpinak jest PYSZNY. He he, wiem ze niektorych katowano w przedszkolu szpinakiem, ale ja go na prawde lubie, przecie to je pysze, a przy tym jakie ZDROWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Bób z Wami ;) IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 23:34 No to jest nas juz dwoje bo ja tez milosnik szpinaku !!! Pycha tylko jak sie za duzo zje to sa efekty jak po kapuscie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kociątko Re: Bób z Wami ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 23:40 to ja sie na trzeciego :P dopisuję do tego szpinaku. a lasagne ze szpinakiem... mhhhmmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niteczka Re: Bób z Wami ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.02, 23:42 Bobowym skrytozercom mowimy NIE. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Bób z Wami ;) IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 23.05.02, 23:46 szpinakowy szpiegom mówimy dość! ;) ...a Filip w konopiach... Odpowiedz Link Zgłoś
##wera## Re: Bób z Wami ;) 23.05.02, 23:52 bób...odrobina masełka...i dużo dużo soli...mniam mniam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsha Re: Bób z Wami ;) IP: *.magma.com.pl / 192.168.0.* 23.05.02, 23:58 > bób...odrobina masełka...i dużo dużo soli...mniam mniam ;) ale to chyba dopiero w sierpniu nas czeka... ;( kiedyś niecierpiałam bobu-ale wraz z życiem 'w duchu vege' przyszły upodobania do wszelakich,wcześniej omijanych roślin... hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: Bób z Wami ;) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 00:48 Jeziusie, przez Was ślinka mi leci !!!!!!!!!!! Jest prawie pierwsza w nocy .... ehhh lecę do lodówy coś zapodać na ruszt. He he, zaraz pewnie żonka się zbudzi jak poczuje zapachy. Będziemy pałaszować razem. Aż się dziwię że taki chudzielec ze mnie :) x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: Bób z Wami ;) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 00:45 Ostatnio gdzieś wyczytałem że wpajane od lat zbawienne właściwości szpinaku były przeceniane. Podobno ma tyle w sobie dobrego co zwykła sałata. Ale, Niteczko jeśli lubisz to podziwiam. Tak trzymaj! Ale i tak BÓB górą :-P Nawet mrożony z tamtego roku. x Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Bób z Wami ;) 24.05.02, 13:21 Lubie bob. Szczegolnei po syryjsku. A spzinak tez lubie, odkad zaczelam sama gotowac. Z czym robicie szpinak? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Bób z Wami ;) 24.05.02, 15:07 arvena napisał(a): > szpinak fe- trauma z przedszkola:( Arvena, "jestem jednej krwi z Toba!". Posle ci kiedys na priva dluzszy elaborat o Spinaia Oleracea, czyli wielkim spisku wszechswiatowym. Greenpeace, qrcze pieczone... Jak mawial Fox Mulder: co musielibysciejeszcze zobaczyc zeby uwierzyc :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: Bób z Wami ;) 27.05.02, 21:52 brezly napisał(a): > arvena napisał(a): > > > szpinak fe- trauma z przedszkola:( > Arvena, "jestem jednej krwi z Toba!". > > Posle ci kiedys na priva dluzszy elaborat o Spinaia Oleracea, czyli wielkim > spisku wszechswiatowym. Greenpeace, qrcze pieczone... > Jak mawial Fox Mulder: co musielibysciejeszcze zobaczyc zeby uwierzyc > :-))) > czekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bea. Re: Bób z Wami ;) 24.05.02, 14:43 Szpinak dobry, mniam..... Bób dobry, mniam....... w przedszkolu szpinak to było ohydztwo - zielono-bura maź -brrrrrr ale teraz! obgotowany, i podsmażony na oliwie (z oliwek!) z czosnkiem i solą, posypany parmezanem...... mniam.... może też być z jogurtem naturalnym. No a pizza szpinakowa (szpinak, czosnek i mozarella) - same pychotki ;) A bób? zawsze dobry :) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Bób z Wami ;) 24.05.02, 14:52 zgadza sie, to co podawano w zakaldach zbiorowego zywienia, mozglo zniechecic do szpinaku, ktory trzeba DOPRAWIC. JA kiedys znalazlam przepis na szpinak duszony z maselkiem i doprawiony galka muszatolowa. Bardzo mi smakowalo. Z czosnkiem tez. Ale wracajmy do bobu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzY Mam ostatni woreczek IP: *.dtvk.tpnet.pl 24.05.02, 15:27 w zamrażarce ... juz sie swieżego doczekac nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Idzcie ofiary w spokoju... IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 24.05.02, 15:55 ...z tym swoim bobem i szpinakiem! Predzej zjem kozuch z mleka niz ta trucizne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 16:01 Gość portalu: wędzonka napisał(a): > ...z tym swoim bobem i szpinakiem! Predzej zjem kozuch z mleka niz ta > trucizne! :) dziwne, ze niektore potrawy wzbudzaja tyle kontrowersji wystarczy rzucic haslo i od razu rozwija sie burzliwa dyskusja dlaczego na slowo "szynka", czy "kabaczek" nikt nie reaguje tak jak na chocby "szpinak", czy "watrobka"? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 24.05.02, 16:09 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > > dziwne, ze niektore potrawy wzbudzaja tyle kontrowersji > wystarczy rzucic haslo i od razu rozwija sie burzliwa dyskusja > dlaczego na slowo "szynka", czy "kabaczek" nikt nie reaguje tak jak na > chocby "szpinak", czy "watrobka"? ;-)))) Instynkt samozachowawczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 16:16 > > Instynkt samozachowawczy? szpinak przeciez zdrowy! Odpowiedz Link Zgłoś
bea. Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) 27.05.02, 15:19 tyrysku, ta niechęć do szpinaku, wątróbki (dołączę jeszcze kozuch z mleka) to efekt ciężkich przeżyć z dzieciństwa? Dlaczego szynka i kabaczek nie budzą takich emocji? Szynka to wszak rarytas był nie lada, a o kabaczku mało kto słyszał w siermiężnym PRL-u, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) 27.05.02, 15:30 bea. napisał(a): > tyrysku, ta niechęć do szpinaku, wątróbki (dołączę jeszcze kozuch z mleka) to > efekt ciężkich przeżyć z dzieciństwa? > Dlaczego szynka i kabaczek nie budzą takich emocji? Albowiem sa jadalne :-)) Bea., patrz moj post wyzej. Wroclaw strefa wolna od szpinaku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 22:02 brezly napisał(a): > bea. napisał(a): > > > tyrysku, ta niechęć do szpinaku, wątróbki (dołączę jeszcze kozuch z mleka) > to efekt ciężkich przeżyć z dzieciństwa? > > Dlaczego szynka i kabaczek nie budzą takich emocji? > > Albowiem sa jadalne :-)) > Bea., patrz moj post wyzej. > Wroclaw strefa wolna od szpinaku! kabaczek, owszen, dobry, ale do szpinaku tez sie juz przekonalam (mimo odczuwanego jeszcze kilka lat temu WSTRETU do tej potrawy) watrobke z drobiu jestem w stanie zjesc ale zadnej innej nie rusze bea, nie wiaze z tym zadnych przezyc z dziecinstwa ;-) jedynie rozowa zupa z grubo startymi burakami w niej plywajacymi i ziemniaki przygniecione lyzka zle mi sie kojarza od czasu przedszkola ;-))) ale jak widac, najwiecej emocji wzbudzaja potrawy, wobec ktorych przyjmujemy zdecydowane postawy- uwielbienia lub obrzydzenia ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pafik Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 27.05.02, 18:16 Gość portalu: tyrysek napisał(a): > dziwne, ze niektore potrawy wzbudzaja tyle kontrowersji > wystarczy rzucic haslo i od razu rozwija sie burzliwa dyskusja > dlaczego na slowo "szynka", czy "kabaczek" nikt nie reaguje tak jak na > chocby "szpinak", czy "watrobka"? ;-)))) Co poniektorzy uczestnicy forum zdaja sie miec alergie na wedzonke. A ja tam lubie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imd Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 20:46 Gość portalu: Pafik napisał(a): > Co poniektorzy uczestnicy forum zdaja sie miec alergie na wedzonke. A ja tam > lubie! ;) A są i tacy co na wędzonkę mają apetyt! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) 27.05.02, 20:48 zwłaszcza na rybną wędzonkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 21:02 Przednia myśl. Bób na wędzonce, bo grochówa juz się przejadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raphacho Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.02, 21:29 ...pomysł cięęęężkostrawny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrysek Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 21:47 byl juz pomysl wysmienitego przyrzadzenia pewnej grillowo-tarasowej potrawy wtajemniczeni znaja skladniki ale jest problem, czy oby beda dostepne ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
arvena Re: Idzcie ofiary w spokoju... mniam ;-)) 27.05.02, 21:56 ja nie lubię paru rzeczy w tym: -szpinaku -kalafiora -fasolki szparagowej -kotletów mielonych -wątróbki -no i różnych rzeczy typu: nóżki, ozory itp -aha- jeszcze śledzie -galareta -i tłuste części na wędlinach... francuski piesek co??? Odpowiedz Link Zgłoś