a2jan 31.01.05, 15:44 czy możecie polecić jakąś dobrą szkołę rodzenia we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etka2 Re: Wrocław - szkoła rodzenia 01.02.05, 09:30 ul. Swobodna (Promyk Słońca), zajęcia prowadzi p. Ewa Kusiak (kom. 606782284)- oferuje również swoje cenne rady już po porodzie. Polecam gorąco - bo warto. Pozdrawiam etka Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_wp Re: Wrocław - szkoła rodzenia 01.02.05, 10:37 Witam,też chodziłam do tej szkoły, najbardziej podobały mi się ćwiczenia i "trenowanie" porodu, co prawda niektóre pomysły Pani Ewy do mnie nie przemówiły, ale i tak warto. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Wrocław - szkoła rodzenia 27.08.05, 17:10 Naprawdę Wam się podobało jak owa pani zamiast "przyj" używała sformułowania "kupa do gaci"? I jak mówiła, że alergie to wymysł lekarzy, którzy nie wiedzą co powiedzieć? W związku z czym śmiało od początku można jeść różne wysoko alergizujące pokarmy? I twierdziła, że ceratka zrobiona z reklamówki nie odparzy skóry dziecka? A wygodnie siedziało się Wam przez godzinę na tamtejszych krzesełkach w akompaniamencie płaczu dzieci rehabilitowanych metodą Vojty za ścianą? Miesiąc wytrzymałam u p. Kusiak. Myli terminy, tematy, spóźnia się na zajęcia, nie pamięta co z którą grupą przerabiała. Nie, nie, stanowczo odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Wrocław - szkoła rodzenia 01.02.05, 13:07 Ja sobie darowałam szkołę rodzenia, bo zajęcia wypadały w czasie bardzo upalnego lata i przedzieranie się przez całe miasto w potwornym upale było dla mnie ponad siły. Natomiast skontaktowałam się z położną, prowadząca taką szkołę i umówiłam się z nią na 3 indywidualne zajęcia (poród, połóg i karmienie piersią). Proponowała mi również darmowe uczestniczenie w 1 grupowych zajęciach o pielęgnacji noworodka, ale akurat termin mi nie odpowiadał. Mi takie zajęcia wystarczyły, dostałam rózne materiały, mogłam pytać do woli, no i umawiałam się z położną w godzinach rannych, kiedy było chłodniej. Za każde spotkanie (2-2,5 godz) płaciłam 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
a2jan Re: Wrocław - szkoła rodzenia 01.02.05, 16:33 a od którego tygodnia najlepiej chodzić na takie zajęcia i jak one długo trwają? Odpowiedz Link Zgłoś
mika1971 Re: Wrocław - szkoła rodzenia 02.02.05, 22:44 najlepiej zacząc nie wcześniej niż ok. 5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
mmonia74 do pia_ 27.08.05, 13:38 Czy mogłabyś dać mi namiary na taką położną, z którą mogłabym umówić się na indywidualne zajęcia? Będę bardzo wdzięczna za pomoc! Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: do pia_ 27.08.05, 17:57 Bardzo miła położna udziela prywatnych lekcji i prowadzi szkołę rodzenia: Jolanta Frankowska-Szkutnik tel. 601 08 22 11 Prywatna Szkoła Rodzenia przy Przychodni Lekarskiej "H i H" Wrocław, ul. Wejherowska 28 Odpowiedz Link Zgłoś
mmonia74 Re: do pia_ 28.08.05, 10:55 Bardzo dziękuję za namiary - jutro zadzwonię. Odpowiedz Link Zgłoś
katse szkola rodzenia 29.08.05, 09:31 ja chodzilam do szkoly przy przychodni zdrowia na Olszewskiego. Miałam bliziutko, prowadziła ją położna środowiskowa z rejonu. Naprawde świetna babka, zajęcia mi się bardzo podobały. Polecam. A i poznałam mamy z okolicy, potem było jak znalazł na spacerki, K Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Wrocław - szkoła rodzenia 31.08.05, 10:48 Ja chodziłam do szkoły rodzenia przy szpitalu na Brochowie. Prowadzi ją położna Dorota Fortunko. Zajęcia są podzielone na 2 części teoretyczną i praktyczną. Część teoretyczna była dla mnie nieco nudna, gdyż w ciąży czytałam wszystkie gazety/książki na temat ciąży i macierzyństwa, więc była to dla mnie nudna powtórka. Część praktyczna była bardzo fajna, położna pokazywała techniki porodu, uczyła prawidłowego oddychania podczas porodu, a na końcu były ćwiczenia dla ciężarnych. Kiedy chodziłam do tej szkoły podobało mi się, ale teraz po upływie 2ch lat nie jestem pewna czy warto było. Zajęcia z lalkami, które przewijaliśmy i pielęgnowałyśmy były dla mnie czysto teoretyczne. I tak wszystkiego uczyliśmy się przy Anusi i to na podstawie książek i rad położnej środowiskowej. Pani Forunko jest osba bardzo miłą, trafiłam na nią podczas porodu, ale w trakcie okazało się, że nie umiem prawidłowo oddychać. POród i tak zakończył się nieplanowaną cesarką po 6 godzinach nieludzkich męczarni. Taka szkoła rodzenia byłaby może i fajna, gdyby była na NFZ, ale 340zł ( cena obowiązująca w grudniu 2003r) wydaje mi się i teraz zbyt wygórowana. Aha, zasadniczym problemem była zbyt duża ilość osób na zajęciach i położna nie była w stanie poświęcić każdemu czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika2701 Re: Wrocław - szkoła rodzenia 12.09.05, 15:48 ja slyszalam wiele dobrego o 'bocianku' na klinikach przy chalubinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek25 Re: Wrocław - szkoła rodzenia 12.09.05, 19:33 A my idziemy na Dlugosza do Sagge-Femme.Zaczyna sie kurs od 12.10 i kosztuje 320zl.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
alex_28 Re: Wrocław - szkoła rodzenia 15.09.05, 21:50 Wit@jcie! Ja polecam szkołę przy NZOZ ZAWIDAWIE na ulicy Krzywoustego 290 (Psie Pole) tel. 326 22 74. Zajęcia prowadzą dwie położne, które służą swoim długoletnim doświadczeniem. Zajęcie są podzielone na wykłady i ćwiczenia. Koszt całkowity to 275 zł za 2,5 miesiąca zajęć. Atmosfera jest bardzo miła, nieduże grupy i w ogóle wszystko jest jak najbardziej ok. SZCZERZE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś