Dodaj do ulubionych

Zagadka historyczna

IP: *.devs.futuro.pl 01.02.05, 10:46
Pytanie: gdzie sa wejscia do tzw. podziemnego Wrocława? Ja wiem o tym, ze
mozna przejsc z 1Maja na Solny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruch Re: Zagadka historyczna IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.02.05, 11:43
      a ja wiem, że można przejść z Heliosa do Sinema City Korona..........
      • Gość: breslau fan Re: Zagadka historyczna IP: *.devs.futuro.pl 01.02.05, 11:58
        ale smieszne. Nie zasmiecaj forum, matole
        • Gość: Maruch Re: Zagadka historyczna IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.02.05, 12:03
          Zamiast pytać - śmigaj na 1-go maja...tam jest teraz tak rozkopane, że z
          pewnością znajdziesz te "wejścia". Jak domniemam wyjdziesz na solnym w
          podziemnych toaletach - pamiętaj zatem o złotówce dla funkcjonariuszki toalet
          publiczych.
    • no.logo Wyguglałem coś takiego: 01.02.05, 12:04
      wroclaw.magma-net.pl/
      Zajrzyj, może Ci pomoże. Albo najlepiej zapytaj Bonczka :-)
    • Gość: Poliszynel Re: Zagadka historyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:14
      W tej chwili to juz raczej emocjonujace hobby niz taka zagadka... O przejsciu z
      Heliosa do Sinema Siti Korona wie kazdy... wystarczy mocniej sie zaciagnac...
      Z innych mniej znanych poglosek niezwykle dzialajacych na wyobraznie (mi
      najbardziej) jest podziemny dworzec, pod naszym Dworcem Głównym. Miala byc tam
      niejako stacja dla podziemnej wrocławskiej kolejki, ktora łaczyla strategiczne
      punkty miasta. Powstala tylko 1 linia ze wzgledu na poczatek wojny, a
      prawdopodobnie rowniez ze wzgledu na trudnosci w budowie (w koncu tu co chwile
      jakas Odra płynie). Póżniej pierwsze metro w PL zostało zalane, jednak z
      pewnoscia sa do niego wejscia:)
      Inne sa oczywiste i o tym kazdy wie... ratusz, rynek, stadion olimpijski.
      Najgorsze jest jednak to, ze map podziemnego Wrocławia prawdopodobnie nie ma we
      Wrocławiu. Wszelkie odpowiedzi jezeli w ogole sa... sa w Berlinie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka