Dodaj do ulubionych

POTĘGA MIASTA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:56
Szef Ascopolu stworzył trzecią w regionie izbę gospodarczą. Chce innym
pomagać w odniesieniu sukcesu

Wrocławska Izba Gospodarcza rozpoczęła działalność od wręczenia dyplomu
honorowego przewodniczącego i pieczęci Rafałowi Dutkiewiczowi, prezydentowi
Wrocławia.
- Oddajemy się do dyspozycji, by budować potęgę miasta – deklarował wczoraj
Paweł Korczak, prezes Izby, wręczając dyplom prezydentowi.
WIG ma na razie 50 członków – założycieli. Na spotkanie inaugurujące
oficjalną działalność przyszło jedynie 29 osób.
- Wiele osób tłumaczyło, że poniedziałek to nie jest dobry dzień na takie
spotkania – tak Waldemar Siemiński, prezes firmy Ascopol, wyjaśnił pustki
wśród publiczności. Szef ochroniarskiej firmy jest również pomysłodawcą izby
i pełnomocnikiem jej zarządu.
Co WIG oferuje miejscowemu biznesowi? Jak twierdzi jej prezes, to samo co
dwie inne wrocławskie izby gospodarcze tyle, że w innym opakowaniu. Ma
nadzieję, że wszystkie będą ze sobą konkurować, co przyniesie same pożytki.
- Chcemy stworzyć nowe pojęcie konkurencyjności, dzielić się doświadczeniem z
innymi, poinstruować, jak odnieść sukces – deklarował Maciej Mazur,
wiceprezes Izby. – Nad resztą będziemy myśleć.
WIG chce być kontynuatorem Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju Wrocławia. W marcu
planuje wręczenie wymyślonej przez te organizację nagrody złotej kuli. Do tej
pory od Stowarzyszenia otrzymali ją: Jan Paweł II, prezydent Bogdan
Zdrojewski, poeta Tadeusz Różewicz oraz Maciej Łagiewski, dyrektor Muzeum
Miejskiego Wrocławia. Jak szeptali uczestnicy spotkania kolejnym będzie
prawdopodobnie Rafał Dutkiewicz.

WIG to biznes
Wrocławska Izba Gospodarcza to nowa organizacja, która ma skupiać lokalny,
prywatny biznes. Swą ofertę adresuje do blisko 90 tysięcy osób, prowadzących
działalność gospodarczą we Wrocławiu. Miesięczna składka wynosi 100 złotych.

Obserwuj wątek
    • map4 Re: POTĘGA MIASTA 10.02.05, 10:37
      Gość portalu: erni napisał(a):

> Szef Ascopolu stworzył trzecią w regionie izbę gospodarczą. Chce innym
      > pomagać w odniesieniu sukcesu

Fajnie.
      A jak otworzysz w mieście nowy sklep to będą się włamywać do niego tak długo,
      dopóki nie wynajmiesz jednej z firm ochroniarskich. To się nazywa dar przekonywania.

Z takimi goścmi robić interesy ? To ja już wolę sycylijczyków. Ci mają
      przynajmniej smaczną kuchnię.

> Wrocławska Izba Gospodarcza rozpoczęła działalność od wręczenia dyplomu
      > honorowego przewodniczącego i pieczęci Rafałowi Dutkiewiczowi, prezydentowi
      > Wrocławia.
      > - Oddajemy się do dyspozycji, by budować potęgę miasta – deklarował wczor
      > aj
      > Paweł Korczak, prezes Izby, wręczając dyplom prezydentowi.

Tym tropem powinno pójść CBŚ.

> WIG ma na razie 50 członków – założycieli. Na spotkanie inaugurujące
      > oficjalną działalność przyszło jedynie 29 osób.
      > - Wiele osób tłumaczyło, że poniedziałek to nie jest dobry dzień na takie
      > spotkania – tak Waldemar Siemiński, prezes firmy Ascopol, wyjaśnił pustki
      >
      > wśród publiczności. Szef ochroniarskiej firmy jest również pomysłodawcą izby
      > i pełnomocnikiem jej zarządu.

A kto jest bossem ?

> Co WIG oferuje miejscowemu biznesowi? Jak twierdzi jej prezes, to samo co
      > dwie inne wrocławskie izby gospodarcze tyle, że w innym opakowaniu.

A jak coś pójdzie nie według planu, to nowy most i betonowe buty już czekają.
      Młodzi kapitaliści - serdecznie zapraszamy !

> Ma
      > nadzieję, że wszystkie będą ze sobą konkurować, co przyniesie same pożytki.

To już nawet nie jest groźba - to obietnica. Znowu ceny giwer na mieście pójdą
      do góry.

> - Chcemy stworzyć nowe pojęcie konkurencyjności, dzielić się doświadczeniem z
      > innymi, poinstruować, jak odnieść sukces – deklarował Maciej Mazur,
      > wiceprezes Izby. – Nad resztą będziemy myśleć.

Tu już nawet komentarz jest zbędny.

> WIG chce być kontynuatorem Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju Wrocławia. W marcu
      > planuje wręczenie wymyślonej przez te organizację nagrody złotej kuli. Do tej
      > pory od Stowarzyszenia otrzymali ją: Jan Paweł II, prezydent Bogdan
      > Zdrojewski, poeta Tadeusz Różewicz oraz Maciej Łagiewski, dyrektor Muzeum
      > Miejskiego Wrocławia. Jak szeptali uczestnicy spotkania kolejnym będzie
      > prawdopodobnie Rafał Dutkiewicz.

Obdarowani to sama elyta nadodrzańskiego biznesu.

> WIG to biznes

Jasne, że tak. Jak nie WIG, to nie biznes. Taka mała, dobrowolna (hehe)
      składka i już masz święty spokój.

> Wrocławska Izba Gospodarcza to nowa organizacja, która ma skupiać lokalny,
      > prywatny biznes. Swą ofertę adresuje do blisko 90 tysięcy osób, prowadzących
      > działalność gospodarczą we Wrocławiu. Miesięczna składka wynosi 100 złotych.

Miesięczna składka wynosi OFICJALNIE sto złotych. A jak się komuś przestanie
      podobać, to zawsze zostają betonowe buty. Odra już czeka, tak samo jak
      fundamenty na placu Grunwaldzkim.

Erni, masz rację. Nasze miasto jest potęgą.
      Nie odważę się napisać jedynie, w czym.
      • Gość: Preslaw Re: POTĘGA MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:53
        Map, oprócz tanich dość złośliwości, które służą ci, jak sądzę do podnoszenia
        sobie nastroju, nie wyczytałem w twoim poście żadnych rzeczowych argumentów.
        Jeżeli ta inicjatywa jest taka groteskowa, to napisz konkretnie na czym ma to
        polegać, jakie jej stawiasz zarzuty? Czy tylko tytuł cię rozdrażnił?
        • map4 Re: POTĘGA MIASTA 10.02.05, 11:31
          Gość portalu: Preslaw napisał(a):

> Map, oprócz tanich dość złośliwości, które służą ci, jak sądzę do podnoszenia
          > sobie nastroju, nie wyczytałem w twoim poście żadnych rzeczowych argumentów.

Poszlaka nr 1:
          Od pewnego poziomu obrotów kazdy sklep w Wrocławiu posiada ochronę. Nie dlatego,
          że takie jest jego widzimisię, tylko dlatego, że w innym przypadku regularnie
          dokonywane będą do niego włamania, choćby na półkach stał tylko ocet. Po
          naklejeniu naklejki na szybie wystawowej włamania momentalnie ustają. Nawet
          jeśli kraty grubsze niż w więzieniu zabezpieczają towary wewnątrz, to "nieznani
          sprawcy" regularnie wybijają w niechronionych sklepach szyby wystawowe (poszlaka
          nr 2). Policja nie złapała dotąd ani jednego sprawcy (poszlaka nr 3) (Komentarz:
          dlaczego jakoś mnie to nie zdziwiło ?). Oczywiście statystyki policyjne są
          "czyste", ale pokaż mi takiego sklepikarza-idiotę, który po pomoc przed
          wandalami idzie na posterunek. W tym elemencie policja wrocławian już dawno
          wyszkoliła (poszlaka nr 4). W końcu na emeryturze, po wieloletniej ofiarnej
          służbie chłopaki muszą mieć gdzie do mundurowych świadczeń dorobić.
          Tak więc w oficjalnych statysytkach problem nie istnieje.

Poszlaka nr 5:
          Popatrz sobie na listy personelu w agencjach ochroniarkich - toż to są kompletne
          komisariaty na emeryturze !

Więcej powiedzieć nie mogę.

> Jeżeli ta inicjatywa jest taka groteskowa, to napisz konkretnie na czym ma to
          > polegać, jakie jej stawiasz zarzuty? Czy tylko tytuł cię rozdrażnił?

Od sprawy Urbana stałem się o wiele ostrożniejszy w formułowaniu wniosków.
          W końcu w Polsce nie istnieje już wolność wypowiedzi.

Działalność firm ochroniarskich we Wrocławiu to nie jest temat dla mnie, tylko
          dla wydziału do walki z przestępczością zorganizowaną najlepiej jakiejś odległej
          geograficznie prokuratury. A teraz clou: jeśli naprawdę chcesz się uśmiać, to
          zobacz, jakie naklejki wiszą na drzwiach prokuratur i sądów.
          (To była poszlaka nr 6)

I ci ludzie biorą się za pomoc przedsiębiorcom ! Prędzej uwierzę, że wilk
          przeszedł na wegetarianizm. A ich związki z magistratem to naprawdę temat dla
          ABW a nie dla forum.

Dowodów żądasz. A skąd ja Ci mam wytrzasnąć dowody ?!
          Ja za ganicą siedząc słucham jedynie, o czym wrocławskie chodniki szepczą.
          Czy zbieranie dowodów to nie jest przypadkiem zadanie dla
          policji i prokuratury ? Dla tej samej od naklejek ? Dla tych samych ludzi,
          którzy na emeryturze zasilają kadry pracowników agencji ochroniarskich ?

A jeśli obydwie te instytucje nie są tak kryształowo czyste, jak byśmy chcieli ?
          Co ja mogę sam zrobić przeciwko tym doskonale zorganizowanym gościom z władzą,
          kasą, teczkami, powiązaniami i prywatną po zęby uzbrojoną armią?

Oczywiście, że dowodów nie mam. Uznaj więc, że nic złego się nie dzieje.
          Ja znowu bredzę. Nie pozwól zmarnować sobie nastroju, idź pooglądać sobie
          fontannę. Po to jest.

Nie interesuj się tym, co nie powinno Cię interesować.
          • Gość: Preslaw Re: POTĘGA MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:37
            Map, wcale nie żądałem dowodów, tylko konkertnych argumentów. Doskonale
            rozumiem, że pewnych zarzutów, o których ma się wiedzę, nie da się udowodnić.
            Choć w takiej sytuacji zawsze należy być moim zdaniem, co najmniej ostrożnycm w
            formułowaniu sądów i być gotowytm do przyznania racji adwersarzom. W drugim
            poście napisałeś konketenie. O to chodziło. Mogę się z tym nie zgadzać, ale
            każdy ma prawo do swoich poglądów.
    • no.logo Re: POTĘGA MIASTA 10.02.05, 11:37
      Może ze mnie człek naiwny. Może się nie znam na ciemnych stronach wrocławskiego biznesu. Ale wydaje mi się, że:

1. CBŚ niczego BEZPRAWNEGO w kontaktach biznesu z prezydentem Dutkiewiczem by się nie doszukał
      2. nie doszukałby się, bo niczego BEZPRAWNEGO raczej tam nie ma
      3. jest za to obrzydliwa próba skolegowania się z władzą, bo przecież "jak my prezydentowi nagrodę, to on na nas łaskawym okiem"
      4. dlatego - jeśli prezydent chciałby się zachować z klasą - to nie powinien przyjmować jakichkolwiek symbolicznych konfitur od przedsiębiorców, którzy działają w zarządzanym przez niego mieście

W sprawie agencji ochroniarskich zdania nie mam, bo sie nie znam.
      • map4 Re: POTĘGA MIASTA 10.02.05, 11:50
        no.logo napisał:

> W sprawie agencji ochroniarskich zdania nie mam, bo sie nie znam.

Ależ nikt nie każe Ci się znać !

Proponuję Wrocławianom nową, ekscytującą zabawę: znajdźcie najbardziej
        bezsensowne miejsce, które oklejone zostało naklejką
        "obiekt chroniony przez ...",
        przy czym obiekty magistratu są z definicji z zabawy wyłączone.

A w sprawie koncesji na prowadzenie agecji ochroniarskich proponuję porozmawiać
        z właścicielem tego miasta - cichym, małym posłem.
    • Gość: gazeciorek Re: POTĘGA MIASTA IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 10.02.05, 11:50
      Erni,
      skoro jesteś tak rozeznanym człowiekiem, może podrzuciłbyś listę (przepraszam)
      członków WIG.
      Moim zdaniem jest to następna grupa lobbystów: właściciel zieleniaka na pewno
      nie może liczyć w magistracie na takie względy, co przedstawiciele WIG, DIG
      itp., którzy obdarowują chojnie władze tytułami i nagrodami. Mądrość władzy
      powinna polegać m.in. na tym, by władza potrafiła nie dać się wikłać w
      przemyslane zamierzenia (przepraszam) członków różnych takich dziwnych organizacji.
      • Gość: Preslaw Re: POTĘGA MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:59
        Map, czy ty w ogóle bierzesz pod uwagę, że możesz się mylić?
        • map4 Re: POTĘGA MIASTA 10.02.05, 12:40
          Gość portalu: Preslaw napisał(a):

> Map, czy ty w ogóle bierzesz pod uwagę, że możesz się mylić?

Oczywiście,
          dlatego też nie rzucam nazwiskami.

Ja jeszcze długo będę się mylił, ponieważ systemu budowanego przez piętnaście
          lat nie da się rozpieprzyć czterema listami, ani nawet jednymi wyborami. W grze
          są zbyt duże pieniądze i zbyt duża władza. System ma wszystko do stracenia a i
          ja nie wybieram się do Wrocławia z powrotem. W końcu co ja jestem - Don Kichot,
          czy jak ?

Mi to zwisa, czy wami rządzić będzie ten czy inny zderzak majora. To ciągle
          będzie jedna i ta sama ręka, tylko marionetki zmieniają się w rytm wyborów.

Najpierw to Wam muszą otworzyć się oczy. Musicie się obudzić.
          Choć to naprawdę nie jest śmieszne, analogia do Matrixa jest uderzająca. Żyjąc
          we Wrocławiu tylko czułem, że coś z tym miastem jest nie tak.
          Dopiero emigracja - dopiero odłączenie od systemu otworzyło mi oczy.

Moja prawda jest bardzo niewygodna. Poważnie zastanów się, czy chcesz ją
          przyjąć. Odwrotu bowiem - tak jak i w filmie - nie ma.

Oczywiście nie jestem żadnym mesjaszem - setki ludzi już z tego miasta uciekły.
          Nie ja pierwszy i nie ostatni.
          Więc wierz w to, w co chcesz wierzyć. Decyzja należy do Ciebie.
          • Gość: A n g l i k Re: POTĘGA MIASTA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 13:04
            >> setki ludzi już z tego miasta uciekły <<

Moze - "grass is always greener on the other side". :-) Duzo Polaków wyjeżdża
            za granice żeby zarobić lepiej, itd.

Ale nie wieże do końca Twojej paranoii. Ja np. przyjechalem tutaj z Anglii i
            jakoś udaje mi się tutaj mieszkać i robić business bez wielu problemów (oprócz
            biurokracji urzędowej!!!). Wszechobecnej "mafi" nie spotykam, o łapówki ludzie
            mi się pytają nie często (napewno mniej niż w krajach np. bliskiego schodu!), a
            firmy ochroniarskie - co mam do powiedzenia, płace kilka złotych na miesiąc i
            mam spokój.

Map, stressuj się o innych rzeczach, pełno jest rzeczy w Polsce i na świecie
            żeby się można wk@rwić, ale sugeruje że ten temat co wybrałeś nie jest aż tak
            poważny.

Pozdrawiam - i życze szybkiego powrotu do Wrocławia! :-)
            • Gość: Preslaw Re: POTĘGA MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:55
              Map, tyś jest niczym Morfeusz! jedyny wyzwoly ze ślepoty, a my wciąż tkwimy w
              reżimie iluzji!
            • map4 Re: POTĘGA MIASTA 10.02.05, 14:21
              Gość portalu: A n g l i k napisał(a):

> >> setki ludzi już z tego miasta uciekły <<
              >
              > Moze - "grass is always greener on the other side". :-) Duzo Polaków wyjeżdża
              > za granice żeby zarobić lepiej, itd.

Tak, tyle że w tym przypadku trawa tutaj jest naprawdę bardziej zielona.

> firmy ochroniarskie - co mam do powiedzenia, płace kilka złotych na miesiąc i
              > mam spokój.

Dlatego ten system jest taki stabilny. Jego potęge tworzy liczba obgryzanych, a
              nie zachłanność firm ochroniarskich.

> Map, stressuj się o innych rzeczach, pełno jest rzeczy w Polsce i na świecie
              > żeby się można wk@rwić, ale sugeruje że ten temat co wybrałeś nie jest aż tak
              > poważny.

Mówimy tu o systemie kontroli nad miastem, w którym wyborcy nie mają nic do
              powiedzenia. Ba, większość wyborców nawet go nie widzi. To jest genialne. Tak
              długo, jak wyborców da się omamić nowym sklepem czy aquaparkiem, tak długo
              system będzie bezpieczny. Więc dalej wkurzajcie się na ZDiK. Po to jest.

> Pozdrawiam - i życze szybkiego powrotu do Wrocławia! :-)

"over my dead body", jak to mawiają za oceanem. Lepiej w Mińsku sprzedawać hot-dogi.
              • Gość: CBŚ Re: POTĘGA MIASTA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 15:45
                Map4 ty naprawdę jesteś idiotą. Wypuścili cię na przepustkę z psychiatryka, że znów udzielasz się na forum? Zacznij się leczyć na nogi, bo w twoim przypadku na leczenie głowy jest już stanowczo za póżno.
                • Gość: CBŚ Re: POTĘGA MIASTA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 15:48
                  Dowodów żądasz. A skąd ja Ci mam wytrzasnąć dowody ?!
                  Ja za ganicą siedząc słucham jedynie, o czym wrocławskie chodniki szepczą.
                  Czy zbieranie dowodów to nie jest przypadkiem zadanie dla
                  policji i prokuratury ? Dla tej samej od naklejek ? Dla tych samych ludzi,
                  którzy na emeryturze zasilają kadry pracowników agencji ochroniarskich ?
                  A jeśli obydwie te instytucje nie są tak kryształowo czyste, jak byśmy chcieli ?
                  Co ja mogę sam zrobić przeciwko tym doskonale zorganizowanym gościom z władzą,
                  kasą, teczkami, powiązaniami i prywatną po zęby uzbrojoną armią?
                  Oczywiście, że dowodów nie mam. Uznaj więc, że nic złego się nie dzieje.
                  Ja znowu bredzę. Nie pozwól zmarnować sobie nastroju, idź pooglądać sobie
                  fontannę. Po to jest.
                  Nie interesuj się tym, co nie powinno Cię interesować.

Map4 już za drobniejsze pomówienia ludzie w Polsce trafiali i trafiają do pierdla, więc uważaj, bo obserwujemy ciebie od dawna, twoją działalność na tym forum i już kilkukrotnie przekroczyłeś pewne granice. Nawet pobyt za granicą cię nie uchroni. Wiesz co to jest ekstradycja?
                  • Gość: Rafis Re: POTĘGA MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:03
                    CBŚ, mnie znajdź najpierw, jestem na miejscu - mapem zajmiesz się później.
                  • Gość: Preslaw Re: POTĘGA UROJEŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:04
                    Gość portalu: CBŚ napisał(a):

< Map4 ty naprawdę jesteś idiotą. Wypuścili cię na przepustkę z psychiatryka,
                    że znów udzielasz się na forum? Zacznij się leczyć na nogi, bo w twoim
                    przypadku na leczenie głowy jest już stanowczo za póżno.>

Z przykrością muszę stwierdzić, że funkcjonariusz CBŚ ma rację co do ciebie,
                    Map. A myślałem, że będzie się kim pospierać, sensownie podyskutować. Szkoda.

• Gość: preslaw/mafia włochy/polska 1:1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:12
                      oj, preslaw, zastanów się dobrze, chyba się jednak mylisz.

chyba że sam tkwisz po uszy w tym "biznesie"?
                      • Gość: polka w trepach wracam do zajęć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:34
                        jak to przyjemnie że ja biedna stara kobieta nie muszę pilnowac stada we
                        wrocławiu,wilki w owczych skórach,płatne szuje ,i menażeria innych szkodników
                        grasują po forach ,a na forach dzieci ,moje dzieci ,CBŚ , no, no, dzięki,
                  • map4 Re: POTĘGA MIASTA 10.02.05, 16:36

> Map4 już za drobniejsze pomówienia ludzie w Polsce trafiali i trafiają do
                    > pierdla, więc uważaj, bo obserwujemy ciebie od dawna, twoją działalność na tym
                    > forum i już kilkukrotnie przekroczyłeś pewne granice. Nawet pobyt za granicą
                    > cię nie chroni. Wiesz co to jest ekstradycja?

Takiemu fachowcowi jak Ty nie muszę objaśniać, że ekstradycja wchodzi w grę
                    dopiero wtedy, kiedy w obydwu krajach zarzucany czyn jest przestępstwem. Tutaj
                    wolno krytykować wszystkich, a szczególnie zaciekle i brutalnie wolno mi jeździć
                    po politykach. Możesz mi więc skoczyć. Spad na drzewo.

Nie wierzysz ? Poczytaj sobie o eksterytorialności internetu.
                    Wasze pomroczne przepisy i "ochrona czci" obowiązują tylko na tym pomrocznym
                    kawałku planety pomiędzy Odrą i Bugiem.

Poza tym najwyraźniej masz problemy z odróżnieniem pomówień od poszlak. A te są
                    (w moich oczach) bardzo mocne.

Jasne, że przekroczyłem pewne granice. Dawno już. Ja ośmielam się krytykować i
                    wyszydzać majora, choć zezwolenie na wyszydzanie wrocławianie mają tylko do
                    stopnia prezydenta miasta. Wyżej to już polityka. Spoko, ja stary system i jego
                    reguły znam i pamiętam. Zastanów się na spokojnie: czy naprawdę jest sens bronić
                    starego układu ? On już się kończy. Nie widzisz tego ?
                    Przejdź do naszego obozu, nie idź z zieloną bandą na dno. Nie opłaca się.
                    • Gość: polka w trepach Re: widać cie map4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:11
                      skoroś wyjżał jak dupa zza krzaka to przestałes być grożny,dzieci umieją
                      myśleć i patrzeć,
                    • Gość: CBŚ Re: POTĘGA MIASTA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 20:42
                      > Map4 już za drobniejsze pomówienia ludzie w Polsce trafiali i trafiają do
                      > pierdla, więc uważaj, bo obserwujemy ciebie od dawna, twoją działalność na tym
                      > forum i już kilkukrotnie przekroczyłeś pewne granice. Nawet pobyt za granicą
                      > cię nie chroni. Wiesz co to jest ekstradycja?
                      Takiemu fachowcowi jak Ty nie muszę objaśniać, że ekstradycja wchodzi w grę
                      dopiero wtedy, kiedy w obydwu krajach zarzucany czyn jest przestępstwem. Tutaj
                      wolno krytykować wszystkich, a szczególnie zaciekle i brutalnie wolno mi jeździć
                      po politykach. Możesz mi więc skoczyć. Spad na drzewo.
                      Nie wierzysz ? Poczytaj sobie o eksterytorialności internetu.
                      Wasze pomroczne przepisy i "ochrona czci" obowiązują tylko na tym pomrocznym
                      kawałku planety pomiędzy Odrą i Bugiem.
                      Poza tym najwyraźniej masz problemy z odróżnieniem pomówień od poszlak. A te są
                      (w moich oczach) bardzo mocne.
                      Jasne, że przekroczyłem pewne granice. Dawno już. Ja ośmielam się krytykować i
                      wyszydzać majora, choć zezwolenie na wyszydzanie wrocławianie mają tylko do
                      stopnia prezydenta miasta. Wyżej to już polityka. Spoko, ja stary system i jego
                      reguły znam i pamiętam. Zastanów się na spokojnie: czy naprawdę jest sens bronić
                      starego układu ? On już się kończy. Nie widzisz tego ?
                      Przejdź do naszego obozu, nie idź z zieloną bandą na dno. Nie opłaca się.

Właśnie o to mi chodziło śmieciu. Pokazałeś tym postem jak łatwo wyprowadzić cię z równowagi i jaki jesteś słaby psychicznie. Leczenie elektrowstrząsami widać ci nie pomogło. Przegrałeś niemiecki piesku. Wracaj do wiadra i mopa esesmański piesku łańcuchowy. Przegrałeś psi bobku. Dałeś się podejść jak małe dziecko. Wielki map4 - kupa śmierdzącego niemieckiego łajna i nic więcej. Bez pozdrowień.

• Gość: obserwator Re: POTĘGA MIASTA IP: *.lr.centurytel.net 10.02.05, 16:15
      Jak mawial pewien lobbysta - Polska to kraj pasterski, sklada sie z baranow i
      tych co ich strzyga. No comments.
      • Gość: L .D.Bronstein Do mapa4 do rąk własnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:13
        Nazywam się Bronstein,nie słyszałeś,bardziej byłem znany jako Lew Trocki,znasz
        moją historię??radzę Ci zapoznaj się z moją historią,może to Cie
        zainteresuje,przyda Ci sie ,zaręczam,nie pozdrawiam,
        • Gość: cipek Re: Do mapa4 do rąk własnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 19:29
          a co ma trocki do majora? dwa różne charaktery, dwie różne postaci.
          • Gość: 7klas Re: Do mapa4 do rąk własnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:20
            to nie jest nudna historia,map4 poprostu poszerzy wiedzę i nadal będzie rzygał
            na polskę i polski wrocław,to jest pewne jak amen w pacieżu,i oczywiście bez
            podtekstów broń boże,przypuszczam że ktoś sobie żartuje ,ot co!
            • Gość: 7klas podstawówki Re: Do mapa4 do rąk własnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:19
              pacierz napisałem przez ż,nicka wszystko wyjaśnia,śmieszne błędy
              robie,przepraszam za moje buractwo,
              • Gość: Toto mimo wszystko IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.02.05, 04:34
                map4 byl ciekawszy jakies pare lat temu.Kiedy polska europejska lewica wracala
                do wladzy a forumowa lewiczka piszczala z radosci jaka to teraz bedzie u nas
                Europa.No ale czasy sie zmieniaja ,lewica sie zwija(tymczasowo)stare lewaki-
                forumiaki poznikaly ,chyba im glupio pisac o mistrzu Millerze , tylko map4 trwa
                na posterunku.
                Chociaz musze przyznac ze te jego wypowiedzi cos mi nie pasuja , czyzby cos mu
                sie stalo?
                • Gość: Łoś_bimbacz Re: mimo wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:41
                  Map4 nieludzko drwi z wstępniaka, a przecież jego autor popełnił takie hity
                  jak "Gigantyczny ruch na wrocławskim lotnisku", "Boom inwestycyjny na DS" i
                  inne socrealistyczne lektury obowiązkowe. Wstępniaki te mają grono
                  wielbicieli, podobnie jak Jaś Fasola. Przesadnie napastliwy ton może
                  zniechęcić autora. Przypadek Jasia Fasoli, który popadł w depresję po krytyce
                  filmu, niech będzie tu przestrogą.
                  • Gość: Preslaw Re: mimo wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:56
                    Łoś, twoej drwiny to ja rozumiem, znać je od początku, nie robisz zresztą nic
                    innego. Ale Map4? W ogóle tego u niego nie czytam. Może inteligencji mi nie
                    starcza. Albo zupełnie stylu nie czuję.
                  • Gość: polka w trepach Re: co wolno wojewodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:06
                    łosiu map4 to szkodnik,czym wy sie zachwycacie! wole socrealizm erniego niż
                    rzygowiny tego indywiduum,kurcze na forum wrocław tak mało"męskich" głosów,ja
                    stara kobieta ,gdzie sie podziały "chłopy" we wroclawiu?wylizywanie mapowi4
                    jest bardzo niemęskie ,map4 sam wylizuje!!ito niemcowi!!!jestem wami
                    rozczarowana,pozdrawiam jedynie CBŚ,
                    • Gość: Łoś_bimbacz co wolno wojewodzie - barany do roboty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:25
                      Co wolno wojewodzie, czyli barany do roboty, bo nie będzie kogo strzyc. Nie
                      zapomnij zapisać się do nowej izby WIG, DID czy jak jej tam, będziesz mieć
                      zajęcie, "stara kobieto", pomiędzy serialami. To takie męskie ( być wśród
                      ochroniarzy opłacanych z dotacji PFRONU). Składka nie jest przecież wygórowana.
                      Ja niestety jestem nieudacznikiem, po zapłaceniu zusu, podatku od
                      nieruchomości, opłaty za u.w., składki na izbę zawodową, obowiązkowego oc, itp.
                      itp. nie skorzystam.
                  • map4 Re: mimo wszystko 11.02.05, 10:16
                    Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> Map4 nieludzko drwi z wstępniaka, a przecież jego autor popełnił takie hity
                    > jak "Gigantyczny ruch na wrocławskim lotnisku", "Boom inwestycyjny na DS" i
                    > inne socrealistyczne lektury obowiązkowe.

Niektórzy z nas mają za sobą starą, dobrą, komunistyczną szkołę i obowiązkowe w
                    niej zajęcia z Wiedzy o Społeczeństwie. Przypominma sobie, jak rozbierając tego
                    typu teksty wyciągane z jakichś lokalnych szmatławców doprowadzaliśmy panią
                    nauczycielkę (wzorowa członkini partii) do wrzenia. Tak więc to nie jest wielka
                    sztuka, wystarczy trochę zacięcia i praktyki. Wtedy w takich tekstach dla
                    spawaczy wracających z fabryk specjalizowała się Gazeta Robotnicza. Nawet w
                    "Trybunie Ludu" z triumfalizmem od czasów średniego Gierka starano się nie
                    przesadzać. Taki bombastyczny ton dostępny był raczej tylko w prowincjonalej
                    propagandzie,której twórcy koniecznie chcieli zabłysnąć prawidłowością poglądów
                    oraz zapałem scjalistycznym przed centralą.

> Wstępniaki te mają grono
                    > wielbicieli, podobnie jak Jaś Fasola.

To prawda. Wstyd przyznać, ale trochę mi tej wizji świata brakuje. Teraz
                    szczątkową formą tego landrynkowego świata są reklamy, ale jak długo można
                    oglądać dwie pralki kręcące bębnem obok siebie ?

> Przesadnie napastliwy ton może
                    > zniechęcić autora. Przypadek Jasia Fasoli, który popadł w depresję po krytyce
                    > filmu, niech będzie tu przestrogą.

Dochodzimy powoli do sedna.
                    Moim skromnym zdaniem właściciele wymienionej agencji ochrony po prostu
                    przesadzili. A że smrodu koło nich jest co niemiara (pogadajcie nieoficjalnie z
                    wrocławskimi sklepikarzami o ochronie, z policjantami o ich planach
                    emerytalnych, czy też z majorem o koncesjach na agencje) to i nie dziwne, że w
                    końcu ktoś musiał podjąć temat.

Tylko troszkę pociągnąłem sobie z autora wątku. Bardziej chciałem zwrócić uwagę
                    na starannie skrywaną działalność pewnych indywiduów w naszym mieście.
                    Działalność ta jak ulał pasuje do tematu wątku. Oni są w tym mieście potęgą.
                    Dzięki nim miasto to potęga.

Nie mnie oceniać, na ile i czy w ogóle działalność wrocławskich agencji
                    ochroniarskich przypomina profil działania zorganizowanych grup przestępczych.
                    To zadanie dla prokuratury i policji. Ze względu zaś na powiązania personalne
                    pomiędzy oboma światami wyrażam poważne wątpliwości, czy kiedykolwiek dowiemy
                    się prawdy. Jak już wcześniej "anglik" napisał: płaci te parę złotych i ma
                    spokój. Widocznie da się z tym żyć.

Ja tylko podałem Wam na tacy kilka poszlak. Coś tu mi śmierdzi. Sądząc po
                    rekacji co poniektórych trafiłem prosto w podbrzusze. Wobec tego nie przepraszam.
                    • Gość: polka w trepach napluli ci map 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:27
                      twierdzisz że deszcz pada,ja polka w trepach przy podbrzuszu mam jaja,jesteś
                      biedny ,cios w podbrzusze dostałes wczoraj i nie namacali my jaj,musisz jajec
                      nie mieć, zabawa trwa jeszcze grają....
                    • Gość: Łoś_bimbacz Re: mimo wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:11
                      Czasami tęsknię za lekcajmi PO (:)))))) i studium wojskowym. Kadra z
                      przeszłością, czyli trepy z odrzutu, prasówki na PO z żołnierza polskiego,
                      ehhh.... Ulubiony autor wstępniaków godnie kontynuuje tradycję. Dziwne, że
                      wzorce propagandy się nie zmieniają, zamiast mnie prostować ideologicznie, to
                      wywołują rechot. Może to nasz kolega nauczyciel z PO?????:)))))
                      • Gość: Preslaw Re: mimo wszystko IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 08:54
                        Łosiu, ty rechoczesz, erni zapewne nie.
                        • Gość: Łoś_bimbacz Re: mimo wszystko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:11
                          Na forum rechoczę, poza forum staram się uciec przed strzygącymi nożyczkami.
                          Poszlaki o których pisał Map4 to oczywiście poszlaki, nie będę zatem pisał o
                          poszlakach z osiedli domków, bo to tylko oczywiście niesprawdzone poszlaki.
                          Natomiast faktem jest, że firma która otwiera kolejne towarzystwo wzajemnej
                          adoracji przesunęła swój debiut na giełdzie, gdy zmieniono zasady
                          dofinansowania działalności gospodarczej z PFRONU, co jest przecież niezbędne
                          dla funkcjonowania firmy ochroniarskiej. Po skutecznym lobbingu w sejmie i
                          powrocie do wcześniejszych zasad bilans ( z dotakiem budżetowych pieniędzy )
                          wrócił do normy. Prezes firmy, która jest uzależniona od państwowych dotacji,
                          działa w systemie koncesyjnym na czele organizacji wspierania rozowoju
                          gospodarczego, to coś w stylu lwa - przewodniczącego kolektywu
                          wegetariańskiego. Niemniej jestem wdzięczny autorowi wstępniaka, erniemu,
                          który tu umieścił, za rozweselenie, bilety na kabaret też nie są darmowe.:)))
    • Gość: literat Re: POTĘGA MIASTA IP: *.visp.energis.pl 12.02.05, 11:30
      Pomińmy na moment musujące w tym wątku szambo.

Erni, jaki jest konkretnie cel izby gospodarczej? W tym tekście są ogólniki.
      Czy takie organizacje w świecie istnieją w oderwaniu od lokalnej sceny
      politycznej czy wręcz przeciwnie? Mieszanie tych dwóch sfer postrzegam
      negatywnie, ale może się mylę. Wszak o zupełnie legalnych międzynarodowych
      misjach gospodarczych, gdzie przedstawiciela władzy otacza wianuszek prezesów
      firm zainteresowanych poszerzeniem współpracy z biznesem w innym kraju, czytamy
      w gazetach bez oburzenia. Jaki wzorzec kontaktów polityka-biznes może być
      wskazany na szczeblu lokalnym?
      • map4 Re: POTĘGA MIASTA 14.02.05, 08:33
        Gość portalu: literat napisał(a):

> Pomińmy na moment musujące w tym wątku szambo.

Ależ dlaczego ?

Pomińmy w tym wątku działalność Erniego oraz jego wstępniak. Pomińmy wszystko, z
        wyjątkiem układu, który stworzony przez genseka, tak urósł na państwowej
        kroplówce w siłę, że postanowił zacząć przydzielać (w swoim mniemamiu
        nobilitujące) zaświadczenia o przynależności do niego.

Skupmy się na kilku pytaniach: jak to jest z procesem koncesyjnym, kto załatwił
        w sejmie utrzymanie dotacji na starym poziomie oraz jak to jest możliwe, że
        policja nic nie wie o wandaliźmie punktowo skierowanym przeciwko nieochranianym
        obiektom ?
    • Gość: Lukasz_Wroc Re: POTĘGA MIASTA IP: 62.29.254.* 12.02.05, 12:21
      Gratuluję pomysłu
      • Gość: Pomysł Re: POTĘGA MIASTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 12:56
        Dokładnie, szkoda, że tylko wybrani mogą swe pomysły realizować.

"Wybrani inaczej"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka