Dodaj do ulubionych

Dziennikarze we Wrocławiu

IP: *.devs.futuro.pl 12.02.05, 20:04
witam wszystkich!

Mam na imie Ania i studiuję dziennikarstwo na uniwerku :) Chcialabym Was
zapytać o zdanie. Kto według Was jest najgorszym, a kto najlepszym
dziennikarzem we Wrocławiu? :):)
Samej mi trudno ocenic, bo sie jeszcze nie znam. Lubie texty autorstwa Marii
Bartoszko (zwlaszcza te o dzieciach). Nie lubie natomiast artukułów ze Słowa
Polskiego. Przypominaja mi one teksty z Faktu.
Dzieki za opnie!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Dziennikarze we Wrocławiu IP: 195.116.94.* 12.02.05, 20:46
      Najlepszy: Bartlomiej Knapik - Slowo Polskie/Gazeta Wroclawska za cykl
      artykulow o architekturze, za lobbowanie na rzecz AOW, S8 i obwodnicy
      powiatowej. Oby wiecej takich dziennikarzy we Wroclawiu!;
      Najgorszy: hmmm, nie wiem, czasami denerwuje mnie Marek Szemplinski z Wyborczej
      za czeste bledy w jego textach, ale najgorszym go nie nazwe.

Pozdrawiam
      • Gość: Rafis Re: Dziennikarze we Wrocławiu IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 12.02.05, 21:37
        tak Knapik najlepszy za to, że walczy o ważne dla miasta inwestycje,
        szczególnie drogowe i trzyma ręke na pulsie. Dostał nawet wyróżnienie wojewody
        z tego tytułu :)
        O architekturze jednak nie powinien pisac ;)
        Wogóle to ewenement żeby ktos po dziennikarstwie był dobrym dziennikarzem.

a najgorsi? nie ma takich bo oprócz paru nazwisk które kojarzą sie pozytywnie
        np Beata Maciejewska za cykl o Wrocławiu to cała reszta dziennikarzy jest
        nijaka i kompletnie nieznana mi.
        • Gość: elewator zbozowy Re: Dziennikarze we Wrocławiu IP: *.devs.futuro.pl 13.02.05, 00:15
          a Ty skad go znasz Rafis? nie pracujesz przypadkiem w UM?
        • Gość: enel Re: Dziennikarze we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 00:52
          Gość portalu: Rafis napisał(a):
          > Wogóle to ewenement żeby ktos po dziennikarstwie był dobrym dziennikarzem.

Nie to co student zaocznych studiów na
          Akademii Ekonomicznej, nie Rafis?
          Ten to się dopiero zna na wszystkim.
          • Gość: Rafis Re: Dziennikarze we Wrocławiu IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 13.02.05, 18:18
            > Nie to co student zaocznych studiów na
            > Akademii Ekonomicznej, nie Rafis?
            > Ten to się dopiero zna na wszystkim.

tego nie wiem ale np. po Akademii Rolniczej wychodzą całkiem nieźli
            dziennikarze np. Monika Olejnik. :)
    • kolokolokolo Re: Dziennikarze we Wrocławiu 13.02.05, 00:35
      najlepsza jest Mańkowska bo rzetelie pisze o wałkach w samorządzie studentów!
      • Gość: ziutek dziennikarze = pismaki? IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.02.05, 11:47
        A w radiu i tv to są same redaktory czy też dziennikarze?
        • Gość: zofia Re: dziennikarze = pismaki? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.02.05, 18:08
          tego nie wiem i nie mam też wyjątkowo ulubionych, ale w radiu wrocław jest taka
          audycja, która mnie rozbawia do łez. dwójka ludzi, facet z dziewczyna robią
          tłumczenie młodzieżowego slangu. genialne.cała klasa u nas słucha. słyszałam
          to dwa razy w tygodniu, ale rano o różnych porach. czy jest jakaś stała
          godzina, kiedy można tego posłuchać? i kto im układa te dialogi?oni są z
          wrocławia?
    • Gość: ahim - journalist BIN LADEN CZYLI AMERYKAŃSKA STONKA W POLSCE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.05, 13:38
      Młodzi dziennikarze robią powtórki z lat 50. Chciałbym poznać dziś nazwiska
      wrocławskich redaktorów, którzy tak nagłasniali sprawę terroryzmu w Polsce. W
      2002 była powtórka z 1952 - zamykano artystów fotografików, którzy robili
      zdjęcia zakładom przemysłowym. Dziennikarze krzyczeli: terroryzm się szerzy
      również w NASZYM KRAJU. Ot i mamy nową stonkę amerykańską. Zróbcie listę tych
      czujnych - redaktorów debili. Niech przeproszą irakijczyków za zbrodnie. Do
      dziś nie ma i nigdy nie było w Polsce żadnego zagrożenia ze strony alkaidy.
      • Gość: Timino Re: BIN LADEN CZYLI AMERYKAŃSKA STONKA W POLSCE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.05, 13:41
        Co ty bredzisz czlowieku:))))))???? hahahahahaah
        • Gość: roberto Re: BIN LADEN CZYLI AMERYKAŃSKA STONKA W POLSCE IP: *.devs.futuro.pl 13.02.05, 14:05
          ahim - jestes jakis stukniety :):):) ale fajnie sie czyta takie posty :):)
          dzieki Ahim hehehehe
    • joalaol Marek Szempliński 13.02.05, 18:10
      Najgorszy dziennikarz we Wrocławiu, powinien dawno ze wstydu zdać sprzęt.
      Teksty tendencyjne, quasi demaskujące. Kto jest bardziej zorientowany w
      sprawach chociażby ruchu drogowego lub sytuacji w WORDzie od razu rozpoznaje u
      kogo Pan Marek siedzi w kieszeni i z kim popija piwko, a inni niech się strzega
      jego ostrego pióra. Aniu strzez się takich pseudo dziennikarzy.
    • Gość: ruzwelt Re: Dziennikarze we Wrocławiu IP: *.devs.futuro.pl 13.02.05, 19:27
      Szemplinski fajnie pisze. Ja go lubie.
    • Gość: LUFTENBRAUN Ahim ma rację i wcale nie bredzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.02.05, 19:34
      Jest obserwatorem i pewnie dziennikarzem. I własnie dziennikarze rozpętali
      wojnę z terroryzmem w Polsce. Za to co się pisze powinno się brać
      odpowiedzialność. Popieram go w 100 procentach.
      • Gość: roberto Re: Ahim ma rację i wcale nie bredzi IP: *.devs.futuro.pl 13.02.05, 19:36
        ha ha ha Sam sobie Ahim odpisuje heh he he he Ahim - beck off
    • Gość: dionizy Re: Dziennikarze we Wrocławiu IP: *.kom / *.kom-net.pl 13.02.05, 20:16
      > Lubie texty autorstwa

Aniu! Czy na dziennikarstwie nie uczą cię pisania po polsku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka