Dodaj do ulubionych

Zamieszki w centrum Marino

17.02.05, 23:09
Wcale się nie dziwię, że A&C padło. Tam autentycznie nie było co kupić. Wybór towarów jak w osiedlowym kiosku. Muzyka tam grana powodowała u mnie napady agresji. Obsługa też jakoś mi nie pasowała.
Nic dziwnego, że ludzie jeździli do Leclerka. Różnica nieporównywalna.
A Marino ma całkiem dobrą lokalizację. Ludzie z Różanki, i całej tej części Wrocławia oraz z Trzebnicy, Obornik Śląskich itp. mają lepszy dojazd do Marino niż do Leclerka. Ale dojazd to za mało.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo a ja lubialem i lubie MArino IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 17.02.05, 23:21
      jest tam duzo ciekawych towarow kulinarcnych, ktorych nigdzie nie mozna dostac -
      zwlaszcza wegetarianskich... kurcze musze sie tam po raz ostatni przejechac
      • Gość: mariniarka Re: marino też tam bywam IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.02.05, 18:17
        Ja tez lubiałam Marino nawet kiedyś tam handlowałam ,ale sklep był źle
        prowadzony, to było widać _rozpasanie pań ekspedientek które kradły ile się
        dało i wiele innych błędów -właścicieli -nie byli handlowcami a chcieli na siłę
        nimi byc bo powiodło im sie na pewnym etapie -potem konkurencja zdławiła ich ,
        Były czasy że wszystko co miałam w domu pochodziło z Marino ,zakupy robiłam
        jeszcze wtedy gdy byli hurtownią , a i dzisiaj potrafie wypatrzyć coś co lubię
        i coś czego nie kupię w innym duzym sklepie ,np. ubrania dziecięce ( w dobrej
        cenie -i dobrze wykonane -nie jakas chinszczyzna), spozywka nietety była tam
        zawsze kulawa i ona w duzej mierze wykończyła a i c,
        Czekam na odcinek " Marino -reaktywacja - " bo nie wierzę ze w tym punkcie
        nie jest potrzebny duzy hipermarket -musi ktoś to dobrze przemysleć,
        supermarkety są dwa Plus i Lidl -i widać walke o klienta -lidl zwyciężył bo ma
        porządny parking ,
    • prawnik.wroclaw Re: Zamieszki w centrum Marino 17.02.05, 23:31
      a mi udalo sie dla klienta doslownie "za piec dwunasta" odzyskac 98%
      naleznosci. nie chwalac sie oczywiscie:)
      Drodzy kupcy -trzeba myslec i sie rozgladac, jak sie juz sprzedalo to
      obserwowac dluznika, a nie czekac na jego zlitowanie, ktore z reguly nie
      nadchodzi.
      pozdrawiam uwaznych
    • Gość: MARIA B. Re: Zamieszki w centrum Marino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:33
      Kiedys wspolpracowalam z Marino , ale ta wspolpraca z p. Kolka zakonczyla sie
      szybko bo NADGORLIWOSC JEST GORSZA OD FASZYZMU.
    • Gość: Jacek Popieram kupców IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.02.05, 23:40
      W kraju gdzie prawo jest niczym tylko BIORĄC SPRAWY W SWOJE RĘCE można
      wywalczyć swoje.
      • Gość: kitch A ja popieram polszczyzne IP: *.crowley.pl 17.02.05, 23:54
        A mnie przeraza podlosc jezyka jakim napisano ten tekst:

"Hipermarket WISI mu od dłuższego czasu kilka tysięcy złotych."
        Noz ludzie! Czy to szmatlawiec czy Gazeta?
        Zreszta, o co ja pytam...
        I nastepne:

"Świadkowie mówią, że CIĘŻARÓWKI po cichu WYWIOZŁY część towarów jeszcze
        czwartkowej nocy."
        Rozumiem ze skrot myslowy, ze swiadkowie tak powiedzieli, ale chyba nie po polsku.

Dalej:

"Usłyszeli od ochrony..."
        Chyba do PRACOWNIKOW ochrony?
        Polski, polski, polski!

Jeszcze? Prosze bardzo:

KUPIEC a DOSTAWCA to dwie rozne profesje!
        Polecam udac sie po slownik synonimow.

Rzesz ty polskosci dziennikarska.. I to dwie osoby pisaly..
        • Gość: edward Re: A ja popieram polszczyzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 07:17
          bo widzisz, dziennikarzem może być każdy, nie tylko ten, który umie pisać
          poprawną polszczyzną. im większy cham nawet - tym lepiej.
      • Gość: m o Re: Popieram kupców IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.02.05, 13:13
        kitch ty idi_to !!!!!!!!!!!
        • Gość: o m Re: Popieram kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 14:10
          Gość portalu: m o napisał(a):
          > kitch ty idi_to !!!!!!!!!!!

Ziemba ty niegrzeczny człowieku !!!!!!!!
        • Gość: kitch Re: Popieram kupców IP: *.crowley.pl 18.02.05, 16:29
          Szanowny panie redaktorze m o,
          Jakos tak nieladnie reagowac w ten sposob na okazywanie bledow.
          Jesli bardzo sie panu nie podoba ton w jakim przedstawiane sa oczywiste bledy
          warsztatowe jezyka, prosze zmienic prace.
          Po takiej reakcji chyba warto porozgladac sie za kims kompetentnym, kto zauwazy
          nawet nie niski poziom, a jego brak w panskim przypadku.
          Nie pozdrawiam.
    • Gość: Martin Imponująca poprawność językowa! IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.02.05, 00:19
      "Hipermarket WISI MU od dłuższego czasu". Panowie: Ziemba i Czwojdrak - żal mi
      Was... Przy tym poziomie kultury języka powinniście pisać do przedszkolnej
      gazetki ściennej. A może i nie! - dzieci też powinny czerpać właściwe wzorce.
      Tragedia
      • Gość: Oliwia Re: Imponująca poprawność językowa! IP: *.wro-com.net 18.02.05, 13:09
        a dla ciebie wielkie brawa za spostrzegawczosc, bo tego nie pisalo dwoch panow
        tylko para:)
    • Gość: Dostawca Re: Zamieszki w centrum Marino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 00:20
      Pozdrawiam Pani Kulke,,,,,,,Kiedys to tak mial byc skonczony,,,,
    • Gość: KKW Re: Zamieszki w centrum Marino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 07:57
      W Marino nie mam czego szukać, bo to co tam oferują znajdę koło siebie w
      mniejszym sklepie i na dodatek po nizszych cenach!!!
      • sprosse panie Ziemba - LITOŚCI 18.02.05, 09:09
        Panu chyba "wisiały" lekcje polskiego , panie Ziemba. Jak można takiemu
        nieukowi pozwolić pisać artykuły.
    • Gość: marqin autorzy do szkoly! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:42
      Chyba juz troche za pozno na te lekcje polskiego, to co zostalo napisanie juz
      jest...
      A moze "Gazeta" zaczelaby sprawdzac czy ludzie ktorych przyjmuje do pracy
      pisanej maja mature???
      A jesli chodzi o Marino to bylem tam chyba w styczniu i nie dziwie sie, ze
      bankrutuje - chcialem w A&C zrobic zakupy i po dwoch minutach wyszedlem, w
      srodku bylo chyba zimniej niz na dworze!!! Koszmar, nic dziwnego ze ludzie wola
      pojechac do innego sklepu.
      Szkoda tylko niezlego stoiska z ubraniami.
      • Gość: gość język polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:44
        poziom tekstu koszmarny, ciekawe czy autor - Tomasz Ziemba - dobrze napisał
        swoje nazwisko - może nazywa się Zięba?
    • Gość: Anna I. Do red. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.05, 10:46
      Ja bardzo prosze o nie narażanie mnie przy śniadaniu na widok takich zwrotów w
      gazecie jak: "Hipermarket WISI MU od dłuższego czasu kilka tysięcy złotych."
      Purystką nie jestem ale...
    • Gość: gosc Re: A mnie szkoda Marino! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:58
      to był polski sklep .I jak widac niszczy sie wszystko co polskie. Jesli zaczna
      modernizacje Ul Zmigrodzkiejn, jesli powstana wzdłuz osiedla mieszkalne to
      punkt gdzie stoi marino jest rewelacyjne, ale.... władze kłada nacisk na rozwój
      południowej czesci miasta a na połnocy nic sie od szeregu lat własciwie od
      wojny nic sie tam nie zmieniło. Dalej zmigrodzka wyglada jak prowincjonalna
      uliczka choc to główna wylotowa trasa na Poznan. To juz bardziej swiatowo
      wygladaja zmiany powstałe za Wisznia mała ale to juz nie lezy w gminie Wrocław.
      Zal patrzec na zdewastowany krajobraz, wysypiska smieci powstałe przy tej
      drodze jadac do marino.Ogromne tereny na których mogłoby sie cos ciekawego
      dziac stoja puste i zdewastowane! A prawda jest taka ze poki NIe było marketu
      kolo Odry marino niezle funkcjonowało ale jak widac francuski inwestor miał
      wieksze poparcie niz polski. szkoda

• Gość: jul Re: A mnie szkoda Marino! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:29
        I mnie szkoda Marino. Wprawdzie mieszkam blisko Carefoura, ale pracuję przy
        Żmigrodzkiej i do Marino było mi zawsze blisko, żeby coś kupić. Niestety, od
        dłuższego czasu jak potrzebowałem kupić cokolwiek, to wolałem jechać do Leclerca
        (mimo, że to dalej), niż do Marino. Nigdy nie miałem pewności, czy dostanę tam
        właśnie to, co mi potrzebne.
        Nie wiem, czyja to wina, że Marino zbankrutowało. Nie przekonują mnie argumenty,
        że konkurencja (bo wszystkie istniejące hipermarkety też w tej sytuacji -
        konkurując ze sobą nawzajem - powinny mieć kłopoty), że daleko (do Marino bliżej
        jest z przystanku tramwajowego, niż do Leclerca, albo do Korony, nie mówiąc już
        o Bielanach, a samochodem też bliżej niż do Bielan). Najpewniej błąd tkwi gdzieś
        w zarządzaniu.
        Pamiętam, jak dziesięć lat temu jeździłem z Krzyków specjalnie do Marino, bo był
        i wybór, i ceny przyzwoite. A dziś?...

A co do zaniedbania północnej części miasta - no cóż, to na pewno już nie wina
        Marino... No i na pewno bez sensu są radykalno-nacjonalistyczne teksty o
        "niszczeniu wszystkiego co polskie", raczej warto uczyć się od sprytnych
        Francuzów, a miasto nie powinno dawać się im wykorzystywać i oszukiwać.
      • Gość: Tytusek MARINO przecież istnieje! IP: 212.127.95.* 18.02.05, 13:49
        Przecież to nie Marino upadło tylko mieszczący się w nim supermarket A&C.
    • Gość: RYCHU CZARNECKI Potęga zarządzania KUBACKIEGO !!! BUHAHAHAHAHAH IP: *.crowley.pl 18.02.05, 13:10
      • Gość: widziałem Re: Potęga zarządzania KUBACKIEGO !!! BUHAHAHAHAH IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.05, 13:32
        Marino dobrze zrobiło dzięki temu paru kupców odzyska swój towar. Ciekawe gdzie pojechały tamte samochody.
    • tomasz.zombi Re: Zamieszki w centrum Marino 18.02.05, 13:33
      Ogłaszam, że od dziś hasło wypisane na sztandarach
      Agory to już nie "Nam nie jest wszystko jedno".

Nowe hasło:
      "Nie wszystko nam wisi!"

----------------------------------------------------
      I "Krwi, krwi, krwi, krwi!" wołał głosem bzykającym.
      A. Mickiewicz, "Komar, niewielkie licho"
    • Gość: MARIAN......... Re: Zamieszki w centrum Marino IP: *.k.pl 18.02.05, 14:03
      a DUPA tam A&C................
    • Gość: panwojtek. Re: Zamieszki w centrum Marino IP: *.netcologne.de 18.02.05, 18:19
      Hihi, tak to jest gdy zabiera sie do handlowania na duza skale, mysli
      kategoriami sklepikarza. Jeszcze musza sie duzo uczyc
      • Gość: Kiwaczek Re: Zamieszki w centrum Marino IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.05, 18:37
        Ech ... mimo wszystko szkoda....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka