Dodaj do ulubionych

mordobicie na bocznicy!

07.06.02, 07:06
wczoraj doszło do mordobicia na bocznicy na warszawskim Żeraniu.W rolach głównych Lepperteam i policja. W
sejmie znowu Waldemar Polczyk (ten co dostał z grzywy od związkowca miesiąc temu) żali się że tym razem
dostał klapsa w twarz od Z.Komorowskiego z PSL.Temu to ja się nie dziwię , nie wiem tylko o co z tym zbożem
chodzi?Czy to fakt że poseł PSLu sprowadza dla swojej firmy to zboże i czy ono jest inne niz to co w naszych
elewatorach?
bonk
Obserwuj wątek
    • Gość: ski Re: mordobicie na bocznicy! IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 07.06.02, 09:34
      Jest tańsze i już !
      • nelka Re: mordobicie na bocznicy! 07.06.02, 09:57
        Gość portalu: ski napisał(a):

> Jest tańsze i już !

Wczoraj słyszałam kilka wypowiedzi na temat tego zboża. Jeden specjalista
        twierdził, że zboże to skażone jest nito... czymśtam, odchodami szczurów,
        nasionami chwastów, itd. Próbki mają być przebadane. Jeśli to się potwierdzi, to
        jasne , że było tańsze, i tak szkopy zrobiły świetny interes na polaczkach, bo
        sprzedali coś, co u nich powinni spalić. A po zemleniu we młynie polak wszystko
        zeżre.

• brezly Re: mordobicie na bocznicy! 07.06.02, 10:04
          nelka napisał(a):

> Gość portalu: ski napisał(a):
          >
          > > Jest tańsze i już !
          >
          > Wczoraj słyszałam kilka wypowiedzi na temat tego zboża. Jeden specjalista
          > twierdził, że zboże to skażone jest nito... czymśtam, odchodami szczurów,
          > nasionami chwastów, itd. Próbki mają być przebadane. Jeśli to się potwierdzi, t
          > o
          > jasne , że było tańsze, i tak szkopy zrobiły świetny interes na polaczkach, bo
          > sprzedali coś, co u nich powinni spalić. A po zemleniu we młynie polak wszystko
          >
          > zeżre.

A jak sie okaze ze nie? To wtedy zapadnie cisza, ale po pewnym czasie pamietac
          sie bedzie ze byly podejrzenia ze Niemcy chcieli Polakow ponizyc sprzedajac im
          tanie zboze z robakami. Tak sie, Nell, robi w kregach LPR propagande. A
          inteligenty nie maja sie zamiaru znizac do walki an tym poziomie. Przeczytaj
          Fedorowicza w dzisiejszej Gazecie Telewizyjnej, tam jest o tym wlasnie.
          Pozdr.
          B/Y

• nelka Re: mordobicie na bocznicy! 07.06.02, 10:15
            brezly napisał(a):
            > A jak sie okaze ze nie? To wtedy zapadnie cisza, ale po pewnym czasie pamietac
            > sie bedzie ze byly podejrzenia ze Niemcy chcieli Polakow ponizyc sprzedajac im

Biorę na to poprawkę, i będę nasłuchiwać czy coś mówią o wynikach badania.
            Inteligenty od zawsze nie chca się zniżać do walki na tym poziomie, tylko nie
            wiem czy zauważyłeś, że doprowadziło to jakby do tego, że mniej się liczą w tej
            dyskusji i z nimi mniej się liczą. Duszą się co najwyżej we własnym sosie, i
            wmawiają sobie, że jeszcze mają coś do powiedzenia.
            Poza tym słowo poniżenie nie ma tu zastosowania. My ciągle rozpatrujemy to
            właśnie w takich kategoriach, podczas gdy przeciętny biznesmen z zachodu robi
            poprostu dobry interes. Ideologii do tego nie dorabia.
            • brezly Re: mordobicie na bocznicy! 07.06.02, 10:29
              nelka napisał(a):

> Inteligenty od zawsze nie chca się zniżać do walki na tym poziomie, tylko nie
              > wiem czy zauważyłeś, że doprowadziło to jakby do tego, że mniej się liczą w tej
              >
              > dyskusji i z nimi mniej się liczą. Duszą się co najwyżej we własnym sosie, i
              > wmawiają sobie, że jeszcze mają coś do powiedzenia.

Ale przeciez ludzie zajmujacy sie w pl. gospodarka to tez inteligenci (tj. z
              jakim takim wyksztalceniem), czesto z akademicka przeszloscia. Z definicji
              maja wiele do powiedzenia.

> Poza tym słowo poniżenie nie ma tu zastosowania. My ciągle rozpatrujemy to

Alez wlasnie w obrazie lepperowsko-lpr-owskim to tak wyglada. Kazdy Niemiec albo
              Zyd (a przeciez "Niemcy to Zydzi") jak widzi Polaka to zaraz wyciaga z kieszeni
              Ponizacz i zaczyna nas ponizac.

> właśnie w takich kategoriach, podczas gdy przeciętny biznesmen z zachodu robi
              > poprostu dobry interes. Ideologii do tego nie dorabia.

Nell, ja sie nie znam za dobrze na robieniu interesu, jakos nie bardzo moge sobie
              wyobrazic zeby sila ekonomiczna Zachodu oparta byla na biznesach polegajacyh badz
              to na jednorazowym sprzedaniu zboza po fatalnej jakosci, badz to stalym robieniu
              tego wspartym akcja korupcyjna. Brez watpliwosci takie rzeczy maja miejsce, ale
              to jest margines. L & L (Lepper&LPR) bardzo chcieli by nam wmowic ze tak jest
              ale to bzdura. Inna sprawa ze przez odpowiedni klimat, przepisy i spsob dzialania
              adminsitracji moznaa rychlo doprowadzic do sytuacji, w ktorej omiajc ppl. beda
              powazne firmy, a interesy beda chciec robic tylko goscie w stylu wyzej opisanego
              handlarza zbozem. Najlepiej w tym celu dopuscis L&L do wladzy. Samospelniajca sie
              prognoza. Zorganizuj kraj, w ktorym kazdy idiota bedzie mial cos do powiedzenia,
              a tylko idiota bedzie mial ochote miec tam cos do powiedzenia (oryg. "write a
              program any idiot could use and only idiot would like to use it").
              Hugs
              B/Y

• nelka Re: mordobicie na bocznicy! 07.06.02, 13:03
                Brezly ! będziesz na dzisiajszym spotkaniu ? Sorki, ale nie mam dzisiaj czasu
                na dłuższe wywody, dzisiaj piątek, więc urwanie gwizdka.
                • brezly Re: mordobicie na bocznicy! 07.06.02, 13:18
                  nelka napisał(a):

> Brezly ! będziesz na dzisiajszym spotkaniu ? Sorki, ale nie mam dzisiaj czasu
                  > na dłuższe wywody, dzisiaj piątek, więc urwanie gwizdka.

Oj, nic z tego, Nell. Ja dzisiaj mam robote. Dobrze bedzie jak skoncze do polnocy.
                  Hej
                  B/Y

• bonczek_hydroforgroup Re: mordobicie na bocznicy! 07.06.02, 14:47
                    ? Sorki, ale nie mam dzisiaj cz
                    > asu
                    > > na dłuższe wywody, dzisiaj piątek, więc urwanie gwizdka.
                    >
                    > Oj, nic z tego, Nell. Ja dzisiaj mam robote. Dobrze bedzie jak skoncze do polno
                    > no kolego to ja z wawy pociągiem się tłuke by poznać a ty czasu nie masz?
                    nie fai'r
                    bonk
        • Gość: mr_pope Re: mordobicie na bocznicy! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 01:10
          Zboże niemieckie jest tańsze, nie dlatego, że jakieś skażone czy coś. Po prostu
          protesty polskich rolników wymusiły wysoką cenę minimalną, za którą agencje
          państwowe skupują zboże i sytuacja jest jaka jest. Poza tym polskie zboże
          czasami nie nadaje się nawet na paszę dla bydła, coś w tym musi być, że
          importują zza granicy.
          • Gość: deINO Re: mordobicie na bocznicy! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.02, 18:56
            Gość portalu: mr_pope napisał(a):

> Zboże niemieckie jest tańsze, nie dlatego, że jakieś skażone czy coś. Po prostu
            >
            > protesty polskich rolników wymusiły wysoką cenę minimalną, za którą agencje
            > państwowe skupują zboże i sytuacja jest jaka jest. Poza tym polskie zboże
            > czasami nie nadaje się nawet na paszę dla bydła, coś w tym musi być, że
            > importują zza granicy.

true true true.. a pozatym unia zaje... dofinansowuje produkcje, stany tez i
            paru innych wielkich producentow.. polski na to nie stac - byla taka fajna
            grafika w piatkowej wyborczej, obrazujaca, jak dane panstwo wspomagaja swoje
            rolnictwo .. oczywiscie- bogaci moga wiecej...

ps.

na wakacje to lepiej zrezygnowac z samochodow, o ile w koncu MSWiA nie da ostro w
            d... samoobronie.. smutne.

• Gość: Janek Re: Coś o młynarzach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.02, 17:31
      Ten młynarz z PSL to jak się właściwie nazywa - Polczyk, Borczyk czy Bączyk?
      Śmiać mi się chce z przestrzegania prawa przez posłów PSL. Otóż ich szef walczy
      o podatek importowy i zniesienie kontygentów bezcłowych, a członkowie klubu do
      czasu wprowadzenia tych ograniczeń zgodnie z prawem importują. Porządek prawny
      musi być zachowany. To tylko Samoobrona zachowuje się niezgodnie z prawem. A
      tak w związku z tematem to ciekawi mnie jak się obaj "dżentelmeni" od lania po
      bużkach dogadali. Ile to musiało kosztować?
    • Gość: mr_pope Re: mordobicie na bocznicy! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 01:07
      Właściciel tego wysypanego zboża stwierdził, że więcej w Polsce kupić nie mógł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka