sedzia.p 02.03.05, 13:38 Może odezwie się ktoś' kto kończył sp33 na Kruczej, jeszcze zanim przeniesiono VII LO. Może z okresu, kiedy było tam też V LO lub 113? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abrams Re: SP33 03.03.05, 20:38 niestety nie dane mi było skończyc, bo w 83' (chyba nie pomyliłem roku) szkoła została rozwiązana, a moja klasa - przed wakacjami II a po III, wraz z wychowaczynią została przeniesiona do sąsiedniej 57 ech, to były czasy... przy okazji pozdrowienia dla p. Teresy Nietupskiej i jej wychowanków, czyli kolegów z mojej starej klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idzi Re: SP33 -powrót do ... IP: *.core.lanet.net.pl 17.09.06, 11:38 Czy pod tym linkiem to nie sama pani Nietupska wroclaw.hydral.com.pl/71971,foto.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostatni rocznik Re: SP33 IP: *.wroclaw.mm.pl 28.01.07, 01:18 To nie tak, szkołę rozwiązano dopiero w 1988 - akurat gdy skończyłam ósmą klasę. W 1983 (chyba) - szkoła została rozbita - ale w każdym roczniku zostawili po jednej, dwie klasy. W moim - została tylko moja klasa - A - sportowa p. Rokosy. Została też część nauczycieli. Między innymi p. Pańko (biologia), Polak (plastyka), Ożóg (geografia), Smaga (zpt), i polonistka, której nazwiska niestety nie pamiętam. Jedno co przy tej okazji muszę powiedzieć. To była na prawdę dobra szkoła, a przez to, że było nas tak mało, to nauczyciele tylko lepiej nas znali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajko121 Re: SP33 IP: *.centrala.kaczmarski.pl 06.02.07, 08:46 Polonistką była Pani Brodawka. Chodziłyśmy razem do klasy. Była z nami Agata bracia Tutak i jeszcze dużo ciekawych :)) ludzi. Pozdrawiam gorąco. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: SP33 IP: 195.245.213.* 02.03.07, 10:59 Może zaglada tu ktos ze starszych roczników? Ja zaczęłam nauke w SP 33 przy ul.Kruczej w 1969 r. W klasie p.Teresy Dubickiej - taka młoda nauczycielka z czarnymi kręconymi włosami.To chyba była klasa d.Chodziła do niej Małgosia Kiełbasa, Larysa Schab - zmieniła później nazwisko na Sawańska.I chłopiec który miał na nazwisko Śledź...:) Taka kulinarna klasa... Po dwóch latach w III klasie przeniesiono do nas dzieci ze szkoły 113 i wymieszano klasy.Wtedy moja wychowawczynią została chyba matematyczka Sapa.Jej syn chodził do mojej klasy.Rok później w roku szkolnym 72/73 podzielili szkołe na 33 i 113 - ja trafiłam do 113 do klasy IV c do p.Romualdy Piec. Szkołę skończyłam w 1977 r.Pamiętam p.Oćwieję od polskiego, Smagę od ZPT, Ożóg od geografii, Grabowska od matmy ? albo wych muzycznego.Chodziłam na SKS i tenowałam gimnastyke sportową - zajęcia prowadziła wicedyrektorka - taka niewysoka blondynka.Może ktoś się znajdzie z tamtych czasów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijafa Re: SP33 IP: *.sympatico.ca 05.03.05, 03:59 Konczylem 33 w 1978 roku lasa "B". Rok wczesniej polaczyli 113 z 33. Tez jestem zdziwiony ze nikt sie nie odzyawa z tej "wspanialej" szkoly, Nietupskiej corka chodzila ze mna do klasy ale nie pamietam jej imienia, mam gdzies pamiatke ukonczenia szkoly (maly album ze zdjeciami)jak go wykopie to moge przeslac jakies zdjecia. Tymczasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: SP33 IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.09.05, 00:07 Często wspominam tę podstawówkę, szczególnie w rozmowach z córką. Moją wychowawczynią w klasach I-III (zdaje się lata 1977-80) była również pani Nietupska, gorąco Ją pozdrawiam jak i panią Krystynę Ożóg oraz resztę nauczycieli. Pamiętam nie tylko wiedzę podręcznikową, a również to, że nauczyciele otwierali nam oczy na prawdę tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izi Re: SP33 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 11:19 kończyłam nie tylko 33 (w 80r.) ale też VII LO w tym budynku ;)(ostatni semestr), a w 33 też chodziłam do klasy z Nietupską ;) ale najmłodszą - Bożenką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijafa zdjecia szkoly i okolicy IP: *.sympatico.ca 22.09.05, 00:33 Tutaj mozecie poogladac stare katy. wroclaw.hydral.com.pl/logout.html?&ulica=MDA3NTA= Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elisabetta Re: zdjecia szkoly i okolicy IP: *.pool8533.interbusiness.it 03.05.06, 15:23 Ja tez chodzialm do klasy B , ktòra prowadzila pani Kaczmarczyk, potem wychowawczynia byla Morawska a potem Wichrowska- Bukowinska, czesc jestem Elka Puchala...kto mnie zna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsenior Re: zdjecia szkoly i okolicy IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 06.05.06, 19:34 Ja skonczylem ta szkole w 1983 maja wychowawczynia byla pani Panko od biologii. Pytanie do Kijafy : czy masz mlodszego brata (1969 rocznik)ktory chodzil do tej samej szkoly?Bo znalem niejakiego Kijaka ktory mial tez ksyfke"Kijafa".Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow tej wspanialej szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kijak Re: zdjecia szkoly i okolicy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.07.06, 12:45 To ja Grzegorz Kijak rocznik 1969 absolwent Sp 33 klasa A. Kto zklasy B pytał o mnie mojego brata ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsenior Re: zdjecia szkoly i okolicy IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 30.07.06, 23:44 Chyba Cie pamietam , chodziles do jednej klasy z niejakim Akielaszkiem tylko nie pamietam czy to Rafal czy Marcin.Obydwaj z nich to moi starzy kumple z podworka na Sztabowej i Kruczej.Ja chodzilem do klasy B.A wyobraz sobie ze spotkalem twojego brata w Kanadzie jakies 10 lat temu.Przypadkiem wszedlem na to forum i twoj nick wydal mi sie znajomy. Pzdr. Do nastepnego razu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kijak Re: zdjecia szkoly i okolicy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.08.06, 22:17 Chodziłem do klasy z obydwoma Akielaszkami. Ostatnio ktoś mi powiedział że Rafał zmarł.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomsenior Do Kijaka IP: *.sympatico.ca 04.08.06, 04:21 Jak chcesz to napisz na moj email na gazecie to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
galatos4 Re: zdjecia szkoly i okolicy 02.10.07, 20:10 Ja jestem z rocznika 1965 , wiec bardzo dawno.Pamietam kierowniczke Kaczmarczyk .Jestem Grekiem ,i nazywam sie Janis Galatos.Od 1978 w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
surfersarna Re: SP33 25.08.06, 15:57 Ja skonczylam 33 w 1982, chodzilam do klasy z Alka Janas, Tomkiem Kedzia, Andrzejem Debowskim, Krzyskiem Kerlem, Romkiem Kucharskim, Renata Michor, Siostrami Domagala, Marcinem Laurentowski... sporo jeszcze pamietam..... nienawidzilam Krystyny Los od histry, wiedzma. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
tomsenior Re: SP33 25.08.06, 23:33 A czy ktos pamieta jak sie nazywal nasz szkolny pedagog?Nie moge sobie przypomniec,ale on tez uczyl WF-u. Znalem Jacka Michora a Renata to chyba jego siostra ,mieszkali na przeciwko szkoly,Andrzej Debowski mial ksyfke "Debiol"jak sie nie myle. A dzieki pani Krystynie Los polubilem historie bo jej lekcje byly ciekawe i urozmaicone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijak Re: SP33 IP: *.core.lanet.net.pl 13.09.06, 18:17 Chodziłem z Michurem do klasy, miał starszą siostrę.Mój brat powinien ją znac. Odpowiedz Link Zgłoś
triskell Re: SP33 16.01.07, 08:02 tomsenior napisał: > Znalem Jacka Michora a Renata to chyba jego siostra ,mieszkali na przeciwko > szkoly, ... do Renaty wspaniale uciakało się przez okno z lekcji chemii w gabinecie na parterze. Potem tylko myk przez ulice i już się u niej było. ;-P > A dzieki pani Krystynie Los polubilem historie bo jej lekcje byly ciekawe i > urozmaicone. Ja również bardzo lubiłam jej lekcje a ją samą uważałam za bardzo charyzmatyczną nauczycielkę. Odpowiedz Link Zgłoś
triskell Re: SP33 16.01.07, 07:59 surfersarna napisała: > Ja skonczylam 33 w 1982, chodzilam do klasy z Alka Janas, Tomkiem Kedzia, Andrz > ejem Debowskim, > Krzyskiem Kerlem, Romkiem Kucharskim, Renata Michor, Siostrami Domagala, Marcin > em Laurentowski... > sporo jeszcze pamietam..... I ze mną również, choć mnie nie wymieniłaś. ;-) Pozdrawia Cię Wosia. Aha, a zestawy sióstr miałyśmy w klasie dwa, ale akurat Domagała była pojedyncza. Odpowiedz Link Zgłoś
surfersarna Re: SP33 17.04.07, 14:33 Wosia! Napisz do mnie Kochana, koniecznie! moj mail:asarnowska@carltonbooks.co.uk Caluski, Sarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: SP33 IP: *.teta.com.pl 14.03.07, 13:32 A ja tez z wami chodzilem tylko w 3 klasie odszedlem.Mieszkalem w tej samj klatce co Renata i Jacek, A tomek K. urodzil sie tego samego dnia co ja :- ).Pozdrawiam wszystkich Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teyi Re: SP33 - rocznik 1971 IP: *.core.lanet.net.pl 17.09.06, 11:51 Czy tu ktoś zagląda z tego rocznika SP33. Było nas chyba sześć klas od A do F. Ja chodziłem do D. Uczyli nas p. Figaszewska kalsa I-IV matematyki, Gancarz - prac ręcznych, Pańka - biologi, Łucarz - geografi,Polak - plastyki,Ćwikła - polskiego, Błażewicz - polskiego, Orłowska była Vice Dyrektorką,(lista otwarta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajko121 Re: SP33 - rocznik 1971 IP: *.centrala.kaczmarski.pl 12.10.06, 09:40 ja pamiętam Panią Rokosę od W-f, Panią Smagę od ZPT, A z bardzo dawnych czasów Panią Grażynę Kauer-Rudak, Pozdrawiam wszystkich z Klasy Pani Rokosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teyi Re: SP33 - rocznik 1971- Zapraszam wszystkich IP: *.core.lanet.net.pl 21.03.07, 17:26 Zapraszam wszystkich na stronke nasza-klasa.pl/school/ Odpowiedz Link Zgłoś
galatos4 Re: SP33 02.10.07, 20:32 Nazywam sie Janis Galatos.Obecnie w Grecji od 1978. W "33" bylem uczniem od 1959 do 1965 ( 7 klas ). Takze moj brat ( 1961 do 1969 - 8 klasowe ).Szukam szkolnych kolegow.Mam zdjecia z klas.Potem bylem 5 lat w Technikum Chemicznym na Skwierzynskiej , i na koniec Politechnika Wrolawska , gdzie uzyskalem tytul inzyniera chemika.Potem : Grecja na stale.Moj e-mail : "workingforlife@gmail.com" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: SP33 IP: *.tls3.tor1.rogerstelecom.net 20.10.07, 21:55 Zarejestruj sie na portalu: wwww.nasza-klasa.pl Tam na pewno znajdziesz kogos z naszej szkoly. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś