Gość: Lasse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lasse Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:14 Dzis rano mialem okazje przejsc sie na nogach od Podwala az do Mlodych Technikow, co bylo spowodowane tym ze na samym srodku skrzyzowania wykoleil sie tramwaj linii 12 jadacy z Pilczyc na Sępolno. Rozumiem, ze byla to sytuacja awaryjna, ale balagan byl niemaly. Przynajmniej uzmyslowilem sobie, jak to bedzie wygladac w czasie remontu. Tramwaj do Placu Orlat, potem autobus do TGG, skad tramwaje zjezdzajace z petli na Robotniczej beda zabierac pasazerow w strone Lesnicy. czy ktos zna jakies blizsze szczegoly dotyczace organizacji ruchu w czasie zamkniecia skrzyzowania? Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 17:06 Gość portalu: Lasse napisał(a): > Przynajmniej uzmyslowilem sobie, jak to bedzie wygladac w czasie remontu. > Tramwaj do Placu Orlat, potem autobus do TGG, > skad tramwaje zjezdzajace z petli na Robotniczej beda zabierac pasazerow w > strone Lesnicy. czy ktos zna jakies blizsze szczegoly dotyczace organizacji > ruchu w czasie zamkniecia skrzyzowania? tramwaje zostają na 1go Maja: "Część pojedzie w stronę mostów Sikorskiego, inne będą kursować wahadłowo tylko do pl. 1 Maja" (p. Ewa Mazur) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAkir Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 18:37 "Część pojedzie w stronę mostów Sikorskiego, inne będą kursować wahadłowo tylko > do pl. 1 Maja" (p. Ewa Mazur) A to ciekawe.... A alternatywa w czasie awarii z i do Podwala to 139/49 409/406 i przesiadka na tram z petli Robotnicza (pisalem o tym na pl.misc.transport.miejski) Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 18:40 Gość portalu: FAkir napisał(a): > A alternatywa w czasie awarii z i do Podwala to 139/49 409/406 i przesiadka na > tram z petli Robotnicza (pisalem o tym na pl.misc.transport.miejski) :( Chcesz mi zrobić nieludzki ścisk w i tak mocno już zatłoczonych autobusach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAkir Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 19:25 czasami zamiast 122 pod TGG(teraz Astre) jade 126(122) na N.Dwór i dalej czymkolwiek do Robotniczej... Czasowo (z dojsciem do pracy)to samo, a 122 bije rekordy scisku w porównaniu z trasą przez N. Dwór :) Ps. Nie musisz sie bac - pan motorniczy mówi wysiadac i wszyscy gerzecznie poszli :), zostały myslące inaczej jednostki :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 19:50 Gość portalu: FAkir napisał(a): > czasami zamiast 122 pod TGG(teraz Astre) jade 126(122) na N.Dwór i dalej > czymkolwiek do Robotniczej... Czasowo (z dojsciem do pracy)to samo, a 122 bije > rekordy scisku w porównaniu z trasą przez N. Dwór :) Co racja to racja, ostatnio się wybieram na przejażdżkę tamtędy rano w celach doświadczalno-turystycznych, ale coś się nie mogę zebrać :) > Ps. Nie musisz sie bac - pan motorniczy mówi wysiadac i wszyscy gerzecznie > poszli :), zostały myslące inaczej jednostki :) Pal licho awarie, ja się boję, że jak będziesz rozpowszechniać taką zakazaną wiedzę, to będę mieć cały semestr przechlapany, bo przez te kilka miesięcy kolejnego etepu remontu pl. 1 maja hordy ludzi zaczną tak jeździć, zamiast grzecznie korzystać z zatramwajów (na marginesie sam bym tak jeździł, jakbym mieszkał przy Legnickiej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 21:27 Pal licho awarie, ja się boję, że jak będziesz rozpowszechniać taką zakazaną > wiedzę, to będę mieć cały semestr przechlapany, bo przez te kilka miesięcy > kolejnego etepu remontu pl. 1 maja hordy ludzi zaczną tak jeździć, zamiast > grzecznie korzystać z zatramwajów (na marginesie sam bym tak jeździł, jakbym > mieszkał przy Legnickiej :)) Podejrzewam ze typowy pasazer na to forum nie zagląda w zbyt "tłocznej" ilości:) Odpowiedz Link Zgłoś
meh_ow Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 20:30 leo19 napisał: > Chcesz mi zrobić nieludzki ścisk w i tak mocno już zatłoczonych autobusach? a gdzie ten ścisk? widząc co się dzieje na Legnickiej poszedłem na Robotniczą i wsiadłem w 149 w które spokojnie można było się zmieścić btw wszyscy z ND opowiadaja jak to autobusy stoją w korkach a ja bardzo płynnie dojechałem do Świdnickiej ... coś ktoś gdzieś kręci :p Odpowiedz Link Zgłoś
leo19 Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 20:55 meh_ow napisał: > a gdzie ten ścisk? widząc co się dzieje na Legnickiej poszedłem na Robotniczą i > wsiadłem w 149 w które spokojnie można było się zmieścić To zależy od interwału od autobusu poprzedzającego oraz od godziny kursu. Nie twierdzę, że to najbardziej obciążona linia we Wrocławiu, ale w godzinach szczytu dużo więcej ludzi się nie zmieści. > btw wszyscy z ND opowiadaja jak to autobusy stoją w korkach a ja bardzo płynnie > dojechałem do Świdnickiej ... coś ktoś gdzieś kręci :p Oj stoją, stoją, przy czym wygląda to różnie i nieprzewidywalnie. Dość powiedzieć, że regularnie jeżdżę 139 z ND o 8.32 i jak przez dwa lata przyjeżdżał na Grunwald prawie zawsze zgodnie z rozkładem (czyli o 9.02 z odchyłkami góra 2-4 min o ile nie zamknięto przejazdu), o tyle teraz ten sam autobus przyjeżdża każdorazowo 9.10-9-13 a bywa że i jeszcze później. Poza tym o ile przez zeszłe dwa lata moja najdłużej trwająca podróż na wspomnianej trasie trwała 51 min, zaś podróże powyżej 40 min zliczyłbym pewnie na palcach, o tyle przez ostatnie dwa miesiące aż trzy razy jechałem ponad godzinę (!), a 40 min stało się standardem. Odpowiedz Link Zgłoś