Dodaj do ulubionych

Plac 1.Maja - próba generalna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:11
Obserwuj wątek
    • Gość: Lasse Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 15:14
      Dzis rano mialem okazje przejsc sie na nogach od Podwala az do Mlodych
      Technikow, co bylo spowodowane tym ze na samym srodku skrzyzowania wykoleil sie
      tramwaj linii 12 jadacy z Pilczyc na Sępolno. Rozumiem, ze byla to sytuacja
      awaryjna, ale balagan byl niemaly. Przynajmniej uzmyslowilem sobie, jak to
      bedzie wygladac w czasie remontu. Tramwaj do Placu Orlat, potem autobus do TGG,
      skad tramwaje zjezdzajace z petli na Robotniczej beda zabierac pasazerow w
      strone Lesnicy. czy ktos zna jakies blizsze szczegoly dotyczace organizacji
      ruchu w czasie zamkniecia skrzyzowania?
      • meh_ow Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 17:06
        Gość portalu: Lasse napisał(a):

> Przynajmniej uzmyslowilem sobie, jak to bedzie wygladac w czasie remontu.
        > Tramwaj do Placu Orlat, potem autobus do TGG,
        > skad tramwaje zjezdzajace z petli na Robotniczej beda zabierac pasazerow w
        > strone Lesnicy. czy ktos zna jakies blizsze szczegoly dotyczace organizacji
        > ruchu w czasie zamkniecia skrzyzowania?

tramwaje zostają na 1go Maja:
        "Część pojedzie w stronę mostów Sikorskiego, inne będą kursować wahadłowo tylko
        do pl. 1 Maja" (p. Ewa Mazur)
        • Gość: FAkir Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 18:37
          "Część pojedzie w stronę mostów Sikorskiego, inne będą kursować wahadłowo tylko
          > do pl. 1 Maja" (p. Ewa Mazur)
          A to ciekawe....

A alternatywa w czasie awarii z i do Podwala to 139/49 409/406 i przesiadka na
          tram z petli Robotnicza (pisalem o tym na pl.misc.transport.miejski)
          • leo19 Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 18:40
            Gość portalu: FAkir napisał(a):

> A alternatywa w czasie awarii z i do Podwala to 139/49 409/406 i przesiadka na
            > tram z petli Robotnicza (pisalem o tym na pl.misc.transport.miejski)

:(
            Chcesz mi zrobić nieludzki ścisk w i tak mocno już zatłoczonych autobusach?
            • Gość: FAkir Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 19:25
              czasami zamiast 122 pod TGG(teraz Astre) jade 126(122) na N.Dwór i dalej
              czymkolwiek do Robotniczej... Czasowo (z dojsciem do pracy)to samo, a 122 bije
              rekordy scisku w porównaniu z trasą przez N. Dwór :)
              Ps. Nie musisz sie bac - pan motorniczy mówi wysiadac i wszyscy gerzecznie
              poszli :), zostały myslące inaczej jednostki :)
              • leo19 Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 19:50
                Gość portalu: FAkir napisał(a):

> czasami zamiast 122 pod TGG(teraz Astre) jade 126(122) na N.Dwór i dalej
                > czymkolwiek do Robotniczej... Czasowo (z dojsciem do pracy)to samo, a 122 bije
                > rekordy scisku w porównaniu z trasą przez N. Dwór :)

Co racja to racja, ostatnio się wybieram na przejażdżkę tamtędy rano w celach
                doświadczalno-turystycznych, ale coś się nie mogę zebrać :)

> Ps. Nie musisz sie bac - pan motorniczy mówi wysiadac i wszyscy gerzecznie
                > poszli :), zostały myslące inaczej jednostki :)

Pal licho awarie, ja się boję, że jak będziesz rozpowszechniać taką zakazaną
                wiedzę, to będę mieć cały semestr przechlapany, bo przez te kilka miesięcy
                kolejnego etepu remontu pl. 1 maja hordy ludzi zaczną tak jeździć, zamiast
                grzecznie korzystać z zatramwajów (na marginesie sam bym tak jeździł, jakbym
                mieszkał przy Legnickiej :))
                • Gość: Fakir Re: Plac 1.Maja - próba generalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 21:27
                  Pal licho awarie, ja się boję, że jak będziesz rozpowszechniać taką zakazaną
                  > wiedzę, to będę mieć cały semestr przechlapany, bo przez te kilka miesięcy
                  > kolejnego etepu remontu pl. 1 maja hordy ludzi zaczną tak jeździć, zamiast
                  > grzecznie korzystać z zatramwajów (na marginesie sam bym tak jeździł, jakbym
                  > mieszkał przy Legnickiej :))
                  Podejrzewam ze typowy pasazer na to forum nie zagląda w zbyt "tłocznej" ilości:)
            • meh_ow Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 20:30
              leo19 napisał:

> Chcesz mi zrobić nieludzki ścisk w i tak mocno już zatłoczonych autobusach?

a gdzie ten ścisk? widząc co się dzieje na Legnickiej poszedłem na Robotniczą i
              wsiadłem w 149 w które spokojnie można było się zmieścić
              btw wszyscy z ND opowiadaja jak to autobusy stoją w korkach a ja bardzo płynnie
              dojechałem do Świdnickiej ... coś ktoś gdzieś kręci :p
              • leo19 Re: Plac 1.Maja - próba generalna 15.03.05, 20:55
                meh_ow napisał:

> a gdzie ten ścisk? widząc co się dzieje na Legnickiej poszedłem na Robotniczą
                i
                > wsiadłem w 149 w które spokojnie można było się zmieścić

To zależy od interwału od autobusu poprzedzającego oraz od godziny kursu. Nie
                twierdzę, że to najbardziej obciążona linia we Wrocławiu, ale w godzinach
                szczytu dużo więcej ludzi się nie zmieści.

> btw wszyscy z ND opowiadaja jak to autobusy stoją w korkach a ja bardzo
                płynnie
                > dojechałem do Świdnickiej ... coś ktoś gdzieś kręci :p

Oj stoją, stoją, przy czym wygląda to różnie i nieprzewidywalnie. Dość
                powiedzieć, że regularnie jeżdżę 139 z ND o 8.32 i jak przez dwa lata
                przyjeżdżał na Grunwald prawie zawsze zgodnie z rozkładem (czyli o 9.02 z
                odchyłkami góra 2-4 min o ile nie zamknięto przejazdu), o tyle teraz ten sam
                autobus przyjeżdża każdorazowo 9.10-9-13 a bywa że i jeszcze później. Poza tym
                o ile przez zeszłe dwa lata moja najdłużej trwająca podróż na wspomnianej
                trasie trwała 51 min, zaś podróże powyżej 40 min zliczyłbym pewnie na palcach,
                o tyle przez ostatnie dwa miesiące aż trzy razy jechałem ponad godzinę (!), a
                40 min stało się standardem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka