Dodaj do ulubionych

Wyjątkowa sesja wyjazdowa radnych na zamku Książ

IP: *.core.lanet.net.pl / 62.111.181.* 25.03.05, 22:00
mniejsza o temat, ale dopiero jak sie zna Parde mozna z artykulu wywnioskowac
ze chodzi o radnych sejmiku, a nie o radnych np Swiebodzic lub walnrzycha,
ktorzy maja bardzo bilsko. Bravo wyborcza

wracajac do tematu, to czy radnym z regionu to sprawia roznice czy przyjada
do wroclawia czy do walbrzycha ??
Obserwuj wątek
    • johann3 Re: Wyjątkowa sesja wyjazdowa radnych na zamku Ks 26.03.05, 07:19
      LPR kończy Wielki Post i po sesji pewno będzie mógł się odstresować, tym
      bardziej, że nie za swoje pieniądze, ale też życzę im Wesołych Świąt i udanego
      relaksowania się w środę po sesji.
    • Gość: Roman Re: Wyjątkowa sesja wyjazdowa radnych na zamku Ks IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.03.05, 08:56
      Jak się umie czytać, to wszystko jasne. Cytat z początku artykułu:
      "W środę na zamku Książ rozpoczyna się konferencja poświęcona bezrobociu w
      regionie. Radni nie wrócą jednak do Wrocławia. Postanowili, że następnego dnia
      sesję sejmiku zwołają też na zamku

Na środową konferencję poza radnymi sejmiku i marszałkiem województwa przyjadą
      m.in. starostowie powiatowi i przedstawiciel Ministerstwa Pracy."
    • Gość: jekdok Parda do Pardubic lub jeszcze dalej ale za własne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 11:27
      I najlepiej na stałe. Co to znaczy, że jakiś typek w dziwaczny sposób posadzony
      i utrzymywany na stanowisku opłacanym przez nas odmawia informowania o
      kwestiach związanych z jego funkcjonowaniem na tym stanowisku (abstrahując
      od "całokształtu dokonań")??? Przecież to jest zwykły urzędas (przepraszam
      wszystkich Urzędników), którego obowiązują jakieś przepisy, w tym i te
      określające współpracę z mediami. Czy takie fanaberie mieszczą się w
      standardach, bo jeśli tak to jeszcze daleko nam do cywilizacji, gdzie każdy
      urzędnik niezależnie od tego jakie piastuje stanowisko (i czy i jakim
      ewentualnie jest palantem), bardzo uważa by nie narazić się mediom. I za taki
      numer z normalnego kraju takie indywiduum już dawno solidnym kopem
      wyekspediowano by na Księżyc lub bardziej odległą planetę. Bojkotować pajacyk
      może sobie pytania o liczbę wszy na łeb wszopolaczka, albo czy do policzenia IQ
      wszystkich członków LEPRY trzeba użyć palców obu rąk czy wystarczy jedna. A tu
      są pytania o sposób wydawania kasy, do której ja też się dokładam i nie jest mi
      obojętne na co się ją TRACI (ściślej jak się ją MARNOTRAWI).
      "Ale widocznie tej idei miał przyświecać jakiś szczytny cel - skomentował
      Jarosław Kurzawa, radny sejmiku wojewódzkiego (SdPl)", celnie i dowcipnie
      należałoby dodać. Bo to niewątpliwie jest idea, a nie pomysł czy plan, a
      dokładniej idee fixe, a jeszcze dokładniej samo fixe tyle, że już nie będę
      dociekał na jakim tle (chociaż pewną wskazówką może być sprawa, za której
      przyczyną o tym nieszczęściu było głośno ostatnio). Mam tylko wątpliwość jak
      mogło przyświecać coś co jest w stanie permanetnego zaćmienia i bardziej
      kojarzy się z mrokiem niż z jasnością. Oj żartowniś z tego Kurzawy, żartowniś.
      • Gość: pseudoAKowiec Re: Parda do Pardubic ?? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 15:40
        Widocznie ten styl odpowiada wyborcom, nie wiem czemu się dziwisz, skoro sam
        akceptujesz wyskoki pewnego psychiatry na forum. A naigrywając się w tytule z
        nazwiska, wydajesz sobie średnią opinię, chociaż normalnie to pełen bon ton
        "naukowy" utrzymujesz.
        • Gość: Roman Re: Parda do Pardubic ?? :( IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.03.05, 20:16
          > A naigrywając się w tytule z
          > nazwiska, wydajesz sobie średnią opinię,
          Zgadzam się tylko w tym punkcie - czym sobie Pardubice zasłużyły?
          > normalnie to pełen bon ton
          > "naukowy" utrzymujesz.
          Ten osobnik, korzystający z przywilejów władzy pełnymi garściami (patrz rozbity
          samochód służbowy przez "społeczną asystentkę" wiozącą pana Pardę - sam nie był
          w stanie prowadzić?) z pewnością na Wersal nie zasługuje, sam zresztą nie daje
          przykładu.
        • Gość: jekdok Zero trafień :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 20:05
          Nie wiem czy to skutek otępienia wiosennego ale nie pojmuję i nie przyjmuję
          Twoich zarzutów Szanowny PseudoAKowcu. Wprawdzie są one tej miary i tyczą
          takiego obiektu, że nie ma o co kruszyć kopii ale chyba nikt nie
          lubi "wmawiania dziecka w brzuch" więc odpowiadam (chociaż pewnie zbyt
          obszernie, za co z góry przepraszam):
          1. "Widocznie ten styl odpowiada wyborcom"
          Nie jestem pewny czy wszystkim i czy parda (SHIFT mi się bynajmniej nie zaciął)
          w ogóle dba o jakikolwiek styl czy po prostu wierząc w swą omnipotencję i
          nadzwyczajne przymioty zatracił instynkt samozachowawczy, czego mu szczerze
          życzę ;-)
          2. " nie wiem czemu się dziwisz"
          nie dziwię się (jestem już dostatecznie dużym chłopczykiem), a jedynie wyrażam
          oburzenie i to nawet nie tyle pardzinymi zachowaniami ile nieporadnością
          dziennikarza, który zamiast sprowadzić pajaca do właściwej skali, kuli ogon pod
          siebie i daje pomiatać sobą, o co mniejsza, ale i czytelnikami, a mnie
          pomiatanie przez byle bęcwała niespecjalnie się podoba.
          3. "skoro sam akceptujesz wyskoki pewnego psychiatry na forum"
          jeśli myślisz o niejakim kklemencie, z którym różni mnie wszystko (nawet, jak
          się ostatnio miałem okazję przekonać, preferencje w dziedzinie rozrywki) to
          powinieneś wiedzieć (tym bardziej, że usiłujesz sprawić wrażenie forumowego
          bywalca, choć przyznam, że Twój nick dla mnie, przyznaję mało uważnego i
          sporadycznego gościa na forum, brzmi cokolwiek obco), że w żadnej kwestii
          poruszonej przez niego, w której się wypowiadałem nie byłem z nim zgodny (z
          wyjątkiem prześladowania przez golemopodobne podszywki). Trudno mnie więc nawet
          przy najlepszych chęciach, których jak widzę Ci nie brakuje, posądzić o
          akceptację tegoż.
          4. "A naigrywając się w tytule z nazwiska, wydajesz sobie średnią opinię"
          Nie bardzo wiem na czym to naigrywanie sie miałoby polegać, bo nawet gdybym
          proponował temu nieszczęściu udział w Wielkiej Pardubickiej to bardziej ze
          względu na mentalność, obyczajowość i folwarczne obyczaje jakie wprowadza w
          organie, któremu tymczasowo przewodniczy, niż przez wzgląd na nazwisko.
          Mógłbym powiedzieć też, że zbieżnośc nazw jest zupełnie przypadkowa, ale poza
          wszystkim nie uważam, żeby wobec kogoś kto firmuje i afirmuje bandyckie ataki,
          jakie miały miejsce z użyciem kamieni (a nie śnieżki jak w przypadku Wałęsy)
          przy okazji m.in. wizyty w Polsce okrętu akcji "Kobiety na falach" - celowe i
          zasadne było stosowanie jakichkolwiek cywilizowanych form i norm, nie mówiąc o
          jakiejkolwiek taryfie ulgowej. A na marginesie ile warta jest "forumowa
          opinia", którą sobie wystawiłem rzekomym naigrywaniem z nazwisk (od czego,
          jeszcze raz podkreślam, z reguły jestem jak najdalszy) najlepiej sam
          prezentujesz lapsusem, którego tyczą uwagi z p.3.
          4. "chociaż normalnie to pełen bon ton "naukowy" utrzymujesz"
          Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem co to ma oznaczać: "pełen bon ton "naukowy"
          utrzymujesz", poza mglistymi podejrzeniami, że miała to być forma prztyczka za
          moje nieporadne próby wyrażenia dezaprobaty dla chamstwa, prostactwa i
          wulgarności wylewających się często z ekranu mojego (przynajmniej) monitora
          przy okazji wizyt na forum. Ale mam nadzieję, że wyjaśniłem wszystkie
          ewentualne wątpliwości i zgodzisz się ze mną że tytuł mojej odpowiedzi jest
          bardziej trafny niż Twoje zarzuty. Pozdrawiam i Wesołych (reszty) Świąt życzę.
      • Gość: Roman Re: za co chcesz pokarać braci Czechów? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.03.05, 20:09
        A co do meritum - skoro obraża się na media (bardzo wygodnie to swoją drogą), to
        może by wyborcy zapytali szanownego pana listownie (nie wiem czy jest możliwość
        przez e-mail, ale pewnie by olał). Przy okazji wartoby zapytać czy zapłacił za
        rozbity przez "asystentkę" służbowy samochód ( jakoś cicho o tym).
        • Gość: Roman Re: za co chcesz pokarać braci Czechów? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.03.05, 21:30
          Poszukałem trochę i znalazłem stronę: www.parda.lpr.pl
          ale tam nie ma kontaktu mailowego (podobnie jak na stronie Sejmiku Wojewódzkiego).
          W końcu znalazłem na stronie wsiopolaczków: parda@o2.pl
          i napisałem. Swoją drogą - dlaczego tak ambitną organizację jak MW nie stać na
          serwer pocztowy - wszyscy aktywiści korzystają z darmowych serwerów (wp, o2,
          go2, interia) sąsiadując z komercją i erotyką ;-)
          • Gość: czytelnik Re: za co chcesz pokarać braci Czechów? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.05, 21:38
            Lider MW nie musi popularyzować swoich poglądów w prasie. Ma plutony jajcarzy.
            Marszałek Województwa unikający prasy to kompromitacja urzędu. Za co pan bierze
            niemałą kasę?
            • Gość: abc Re: za co chcesz pokarać braci Czechów? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.05, 21:44
              Parda to jeszcze nie marszałek, ale Przewodniczący Sejmiku. Ale jak tak dobrze
              pójdzie to zostanie marszałkaiem, moze tylko polnym, ale marszałekiem!!!
        • Gość: jekdok Coby sprawiedliwości dziejowej stało się zadość ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 20:14
          Chcieli do Unii to niech mają swobodę przepływu towarów i usług ;-). Jeśli
          mieliby więcej takich "fachowców" to może nie podbieraliby nam tylu inwestorów
          co do tej pory. A mówiąc poważnie "na Madagaskar" było mi jakoś niezręcznie ;-)
          • Gość: Roman Re: Coby sprawiedliwości dziejowej stało się zado IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.03.05, 21:30
            > Chcieli do Unii to niech mają swobodę przepływu towarów i usług ;-)
            Trochę sie zagalopowałeś, swobodnego przepływu usług jeszcze nie ma. Ale
            przedmiot naszych wynurzeń należy traktować raczej w kategoriach towaru, i to
            nie przedniej jakości ;-)
            • Gość: jekdok Pełna zgodność co do istoty i jakości rzeczy :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:55
    • Gość: Platformers Re: Wyjątkowa sesja wyjazdowa radnych na zamku Ks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.05, 21:09
      Szanowni koledzy w świętym oburzeniu zapomnieli przeczytać artykuł ze
      zrozumieniem istoty rzeczy. Na sesję zostali zaproszeni wójtowie gmin i
      burmistrzowie. Po obradach odbędzie się spotkanie integracyjne, które
      przeciągnie się jak zwykle do godzin nocnych. Ponieważ dla oszczędności radni i
      goście przyjadą własnymi samochodami /zerezygnowano z wynajęcia autobusów/
      trudno oczekiwać, żeby mieli wracać do domów późną, wieczorową porą, o której
      występuje wiele niebezpiecznych dla kierowców zjawisk, o czym każdy kierujący
      dobrze wie. A tak spokojnie wypoczną i przystąpią do sprawnej realizacji swoich
      trudnych, a po wypowiedzi kolegów ośmielę się dodać i jakże niewdzięcznych
      zajęć.
      • Gość: jekdok Mianowanie mnie kolegą to zbytek łaski i zaszczyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:51
        nadmierny, na który niewątpliwie nie zasługuję, zwłaszcza, że moje oburzenie ze
        świętością ma zgoła niewiele wspólnego. Nawet mój pies, który już wiele w swym
        krótkim życiu słyszał, zastrzygł ciekawie uszami na nowe dźwięki, które
        wydawałem przy lekturze tego artykuliku. Mnie wprawdzie bardziej oburza
        klęcznikowy styl "dziennikarstwa" tu zaprezentowany niż pardzina arogancja, ale
        dorzuciłeś tu ciekawy wątek - "Po obradach odbędzie się spotkanie integracyjne,
        które przeciągnie się jak zwykle do godzin nocnych." Czyli mówiąc otwartym
        tekstem ochlaj, za który zapłaci pan, pani i my wszyscy, a poochlajowa
        sprawność, skoro wyklucza możliwość godzinnej podróży do Wrocławia to
        niespecjalnie dobrze rokuje efektywności "obrad" gdy nastąpi ten nieszczęsny
        The Day After... Zakładam naiwnie, że ktoś w ogóle kontroluje zasadność
        wszystkich "okołokonferencyjnych" wydatków, a zatwierdzanie kosztorysu nie
        opiera sie na pardzinej parafie, z której byle pismakom z GW parafiarz
        tłumaczyć się nie będzie. I jakoś tak bardziej przemawiają do mnie zastrzeżenia
        pana Kurzawy niż pardzine "wyniosłe milczenie".
        Ciekawe są również rzekome "oszczędności", dla których "radni i goście przyjadą
        własnymi samochodami /zerezygnowano z wynajęcia autobusów/", bo jakoś tak
        trudno mi uwierzyć, że do tego poświęcenia z jakim ci nieszczęśni
        radni "przystąpią do sprawnej realizacji swoich trudnych (...) i jakże
        niewdzięcznych zajęć" :-)))))))))), dołożą jeszcze koszty paliwa, diety etc.,
        których zwrot przecież "należy im się" jak psu micha, o czym jasno mówił pan
        Kurzawa. Pogłębiona analiza "istoty rzeczy" budzi zatem dodatkowe wątpliwości,
        których Twoje "objaśnienia" bynajmniej nie rozwiewają a jedynie mnożą
        (mimowolnie?).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka