Dodaj do ulubionych

ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ...

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.04.05, 14:33
------------------------------------
www.wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/469655.html
"...– Obwodnica jest potrzebna, ale powinna przebiegać poza granicami miasta,
a nie przez jego środek – mówi Zygmunt Kwolek z ul. Kmicica. – Walczymy od 10
lat. Nie może być tak, że urzędnicy lekceważą mieszkańców – dodaje Kwołek..."
------------------------------------

ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC przejeżdżania ulicą Legnicką i
Popowicką tak jak oni zabraniają mi przejeżdżania przez ich osiedla. Mam dość
smrodu i chałasu Żernickich i Maślickich samochodów pod moimi oknami.

APELUJĘ!
Jeśli oni są przeciwko miastu to niech miasto obróci się przeciwko nim. Nie
chcą ulic? Nie chcą komunikacji? To zlikwidować połączenia MPK z ich
osiedlami. Będą mieli spokój i ciszę ale niech i oni nie śmią jeździć po
Wrocławskich ulicach PONIEWAŻ ICH SAMOCHODY PRZESZKADZAJĄ INNYM!

Mieszkaniec Popowic i Wrocławia
Obserwuj wątek
    • wro73 Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... 22.04.05, 14:35
      Popieram - koniec patrzenia tylko na czubek własnego nosa
    • adminn Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... 22.04.05, 15:06
      Gość portalu: WROCŁAWIANIN napisał(a):

> ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC przejeżdżania ulicą Legnicką i
      > Popowicką

To nie taki głupi pomysł. Gdyby nie mieli możliwości przejazdu to myślę, że
      wtedy pisali by nawet petycję z prośbą o przyśpieszenie budowy obwodnicy.
      • Gość: erni Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 15:28
        Kilkadziesiąt tysięcy samochodów tranzytowych i TIRów codziennie przejeżdza
        przez historyczne centrum Wrocławia pełnego zabytków i w którym mieszka
        kilkasety tysuięcy ludzi. Czy kilkaset tysięcy ludzi i dobro kultury muszą
        cierpieć prez egoistyczne interesy kilkunastu osób.
        PRECZ Z WARCHOLSTWEM I EGOIZMEM!!!
    • kklement Nie wszyscy mieszkańcy Maślic są takimi chamami. 22.04.05, 15:36
      Ja na przykład nie mam nic przeciwko kolejnym ciągom komunikacyjnym w pobliżu
      swojego domu.

Tak, żebym nie musiał przejeżdżać przez Kozanów ( KORKI !!! ) i Popowice (
      DZIURY !!! ).
      • Gość: erni Re: Nie wszyscy mieszkańcy Maślic są takimi chama IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 15:41
        To zaledwie kilkanascie osób, a tak naprawdę kilka, czynnie stawia się
        przeciwko reszcie wrocławian. 90 % mieszkanców maślic nie tylko ze nie
        protestuje przeciwko obwodnicy to ją jeszcze popiera.
        • kklement Warchoły zawsze i wszędzie się ujawnią :( 22.04.05, 15:44
          Vide Klecińska.

Narodowy charakterek, jak śpiewał genialny Jan Pietrzak...
          • Gość: WROCŁAWIANIN Re: Warchoły zawsze i wszędzie się ujawnią :( IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.04.05, 15:47
            To jak ich tu teraz naznaczyć aby odróżnić od normalnych mieszkańców Maślic i
            Żernik? :)
            • kklement Re: 22.04.05, 15:55
              Może niech noszą spiczaste czapy a la Harry Potter ? ;)))

Albo doprawmy im wielkie ośle uszy :)
              • Gość: Maśliczanin Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:00
                Wystarczy popatrzeć, że wszyscy powaleni mają fizjonomię i zachowanie KKlemenca
                - są albo psychiatrami, albo ich pacjentami.
        • no.logo Panie Zygmuncie Kwolek 22.04.05, 15:51
          Z pełną świadomością swych słów chciałbym Panu oświadczyć, że jest Pan warchołem w najgorszym znaczeniu tego pojęcia. Gardzę stosowanymi przez Pana metodami i uważam cały ten protest za żenujący. Zapraszam równocześnie do pozwania mnie za powyższe słowa, gdyż chętnie powtórzę je Panu w twarz.
          • Gość: ziutek Re: Panie Zygmuncie Kwolek IP: *.kom / *.kom-net.pl 22.04.05, 16:14
            Czy pan Kwolek to ten mądrala co uczył matemetyki na Politechnice Wrocławskiej?
          • Gość: ceglar Re: Panie Zygmuncie Kwolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 16:20
            oto jak kilku KRETYNOW moze zalatwic cale miasto...na szczescie to juz chyba koncowa faza drogi procesowej.
            • Gość: erni Re: Panie Zygmuncie Kwolek IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 16:50
              Przez kilku ciołków musi cierpieć całe miasto.
              • Gość: t Re: Panie Zygmuncie Kwolek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 17:41
                jak zwykle brzez jakas bande egoistow wszyscy cierpimy. tak samo jest na
                biskupinie i z dzialkowcami. kilkadziesiat ludzi wymusza na nas przedzieranie
                sie centrum, stanie w korkach itp.
                a moze zrobmy inaczej niech kazdy wyjdzie na ulice przy ktorej mieszka i
                blokuje przejazd. jedni moga a inni nie??
    • Gość: erni ZABLOKUJMY POSESJE I DOMY TYCH CWANIACZKÓ IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 17:48
      No właśnie zablokujmy posesje tym cwaniakom.
    • Gość: Malkowicz Tęgie głowy forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:04
      A nie pomyśleliście, wy tęgie forumowe debile, że wystarczy
      tym ludziom po prostu zapłacić za krzywdę? Godziwie opłaceni,
      na pewno będą kompromisowi. A tak władza sprytnie nastawia
      społeczeństwo między grupy społeczne, tylko czekając cierpliwie
      kto kogo wystrzela. Pomyślcie może, za co dajecie im kasę?
      • Gość: erni Re: Tęgie głowy forum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 18:09
        A kto płaci za krzywdę mieszkańcom ul.Traugutta, placu Grunwaldzkiego,
        al.Hallera, ul,Klecińskiej, Chrobrego itd?
      • Gość: WROCŁAWIANIN Re: Tęgie głowy forum IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.04.05, 18:12
        Gość portalu: Malkowicz napisał(a):

> A nie pomyśleliście, wy tęgie forumowe debile, że wystarczy
        > tym ludziom po prostu zapłacić za krzywdę?

A ty debilu płacisz mi za moją krzywdę przejeżdżając pod moimi oknami na
        Popowicach? Oznakować was jak barany i pobierać opłaty na każdej ulicy i kopa
        na drogę. Tyle mogę wam zaoferopwać zapłaty za krzywdę.
        • Gość: erni Re: Tęgie głowy forum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 18:15
          Droga na Maślicach będzie biec od kilkudziesięciu do kilkuset metrów od
          zabudowań, dodatkowo będą ekrany dzwiękowe itp. Tymczasem na ul. traugutta
          kilkadziesiąt tysięcy tranzytu dziennie jedzie w odległości 2- 3 metrów od
          mieszkań !!! I nie ma żadnych ekranów !!! LAĆ TĄ CHOŁOTĘ W DUPĘ BATAMI.
          Proponuję pod pręgierz i batami na gołe dupy tych cwaniaczków.
    • malaszaramysz Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... 22.04.05, 19:20
      Zabrońmy im także jeżdzić Kurkową, Pomorską ,Dubois albo niech nam płacą za
      naszą krzywdę.
    • Gość: lolo proponuje odlaczyc Maslice od Wroclawia IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 22.04.05, 19:31
      !!! problem sie rozwiaze sam
    • Gość: Fakir Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... IP: 195.117.40.* 22.04.05, 19:45
      Najlepsze jest to, że plany zagospodarowania przestrzennego juz dawni pokazywały
      co tam bedzie i nikt, kto sie budowal nie moze powiedziec ze to niespodzianka. A
      jak nie sprawdził to sam sobie jest winien...
    • jb.wroc Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... 22.04.05, 23:01
      Już kiedyś proponowałem, aby zebrało się z 300 kierowców i w weekendy przez
      kilkanaście godzin jeżdzić pod oknami tych niereformowalnych protestujących
      kretynów. Jka my nie damy rady, to ich sąsiedzi dadz a im po dupie.
      • Gość: Popieram Katolicka Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 01:38
        I spoko, zróbcie im samosąd - na krzyżach powiesić jak Chrystusa.
    • Gość: olo Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 05:18
      Znowu histeria na punkcie Żernik i Maślic. Jak władze miasta uległy protestom
      mieszkańców WW w sprawie wytyczonego już przed wojną przebiegu OŚ to dlaczego
      są tak uparte w przypadku trasy AOW? Przejazd OŚ będzie bezpłatny więc
      okoliczni mieszkańcy skorzystają z ułatwień komunikacyjnych a jednak protestują
      i są wysłuchani. Przejazd AOW ma być PŁATNY, wjazd na nia co kilka kilometrów.
      Czy mieszkańcy Maślic i Żernik nie mają bardziej uzasadnionych powodów niż
      mieszkańcy WW aby nie chcieć pod oknami tranzytu anonimowej, obcej rzeki
      samochodów? Proszę nie przywoływać argumentów z ul. Pułaskiego, Pomorskiej czy
      pl. Grunwaldzkiego bo to inna bajka. Problem w tym, że albo miasto dla dobra
      mieszkańców tych ulic, ale nie tylko tych, zacznie egzekwować realizację planów
      od WSZYSTKICH (w tym mieszkańców WW) albo tylko od niektórych (tych mniej
      równych) i wtedy będzie tak jak jest.
      • Gość: Stalinizm 21 wieku Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:24
        To czy przejazd będzie płatny, czy nie - a pewnie będzie bezpłatny, nie ma
        znaczenia - ważne jest to, że stalinowskimi metodami chce się pozbawić ludzi ich
        własności, albo im tę własność ograniczyć. Takie sprawy powinny być rozwiązywane
        w cywilizowany sposób, a więc wykupem za godziwe pieniądze.
        • martouf Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... 23.04.05, 11:40
          Problem w tym, ze nie ma czego wykupywac, bo z tego co zrozumialem chodzi tylko
          o "bliskość" autostrady, a nie przebieg jej po posesji. A mieszkańcom chodzi
          tylko o pieniążki jako odszkodowanie za poniesione szkody w przyszłości (że niby
          będzie hałas...).
          Ja mam inną propozycję - jeśli temu panu tak bardzo przeszkadza bliskość
          autostrady to ja się BARDZO CHĘTNIE ZAMIENIĘ na mieszkania bo wiem na 100% że
          będę miał tam ciszej i spokojniej (ba, nawet zupełną ciszę) niż tu gdzie teraz
          mieszkam.
          • Gość: kk23 Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... IP: 80.51.231.* 25.04.05, 11:47
            Chcesz kogoś przekonać że autostrada jest obojętna dla srodowiska? A to ci
            wynalazek, ekologiczna autostrada! Zgłoś to do Urzędu Patentowego.
            • Gość: josip Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 12:04
              Na pewno bardziej ekologicznym rozwiazaniem jest zbudowanie autostrady niz puszczanie tranzytu malutkimi uliczkami w centrum miasta - zarowno dla mieszkancow jak i przyrody.
              I druga kwestia - mieszkam na osiedlu Muchobor Maly tuz przy ul Klecinskiej - ok 50m od mojego domku jest zjazd z estakady gadowskiej- po 2 (plus dobiegowki) pasy w dwie strony, ruch duzy - i NIE SLYSZE SAMOCHODOW! Jest to przyklad wrecz idealny poniewaz przed budowa tej trasy rowniez bylo bardzo wiele protestow mieszkancow - w chwili obecnej ludzie dziekuja za wybudowanie tej drogi.

Mieszkancy Maslic i Zernik przeciez nie maja byc pozbawieni wlasnosci a jedynie obdarowani bliskoscia drogi ktorej nawet nie uslysza...
              • Gość: erni Kury przestana się nośić akrowy dawać mleko. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 12:10
                Lepiej nie bo kury przestaną się nosić a krowy dawać mleko. Podobna rewolucja
                na Maślicach była w 1912 kiedy na siłę wprowadzono tam elektryfikację. Podobno
                ludzie uciekali z domów i nie chcieli powracać.
            • Gość: WROCŁAWIANIN Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 25.04.05, 12:25
              Gość portalu: kk23 napisał(a):

> Chcesz kogoś przekonać że autostrada jest obojętna dla srodowiska? A to ci
              > wynalazek, ekologiczna autostrada! Zgłoś to do Urzędu Patentowego.

I dlatego zabraniam śmierdzącym samochodom z Maślic i Żernik przejeżdżać po
              Legnickiej i Popowickiej tak jak trole z tych osiedli nie pozwalają mi jeździć
              swoim samochodem po wsiowych ulicach Maślic i Żernik.

Apeluję aby zlikwidować komunkację miejską na te osiedla bo też jest szkodliwa.
    • map4 Re: ZABRANIAM mieszkańcom ŻERNIK i MAŚLIC ... 25.04.05, 12:51
      Gość portalu: WROCŁAWIANIN napisał(a):

> ------------------------------------
      > www.wroclaw.naszemiasto.pl/wydarzenia/469655.html
      > "...– Obwodnica jest potrzebna, ale powinna przebiegać poza granicami mia
      > sta, a nie przez jego środek"

Od kiedy to Maślice leżą w centrum miasta ?
      To znaczy: w centrum jakiego miasta ?
      Maślic ?

Te same pytania kieruję w stronę Żernik.

Jeśli mieszkańcom tych dwóch osiedli przeszkadzają nowe drogi, to wystarczy
      przecież, że zaczepią pług do traktora i zaorają drogi dojazdowe do swoich
      osiedli. Jeszcze tylko parę bram ze zwodzonymi mostami i ogłoszenie deklaracji
      niepodległości i już będą żyli w raju.
      Oczywiście w takim wypadku my, mieszczuchy uchwalimy prawo zabraniające
      zatrudniać mieszkańców tych dwóch osiedli w firmach znajdujących się na terenie
      Wrocławia.

Bądźmy poważni:
      nowych dróg potrzebują wszyscy. Akurat ta droga, a którą toczy się spór była w
      planach już od bardzo dawna.
    • Gość: kolowr a ja zabraniam wszystkim robić na JARACZA .... IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.04.05, 16:04
      objazd sobie na most warszawski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Co "intelgentniejsi" inaczej robią sobie skrót przed korkiem na most warszawski,
      co wcale nie jest skrótem! JAracza jest wąską uliczką osiedlową, na jednej
      stronie jest parking w dodatku i jest przejazd na jedno auto tylko. ale full
      luda się pcha i często jest jeden korek od jaracza/damrota do jaracza/shell,
      właśnie przez to, że jak z drugiej strony auto wjedzie to sie robi
      auto(matycznie)-zator. A swiatła przy moście są krótkie bardzo dla
      wyjeżdzających z jaracza. Nie mówiąc już o braku możliwosci wyjechania na miasto
      w obie strony z ulicy młodnickiego, jak i mieszkańców jaracza!

Pamiętajcie bezmózgi za kierownicami, ze jak sie przkombinuje to tylko na szkodę
      swoją i innych wychodzi. A co niektóym to wychodzi nader często.....

i dodam, ze jestem za budowa wszelkich obwodnic we wrocławiu ;)
      • Gość: iwona Re: a ja zabraniam wszystkim robić na JARACZA ... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.04.05, 16:11
        załóż szlaban na wjeździe na ulicy która jest jezdnią i tylko ty będziesz
        jeździł po swojej uliczce ,a po mojej Kamieńskiego też jeżdża kierowcy którzy
        nie chcą pchać sie w korek na Żmigrodzkiej
        • Gość: Tetryk Re: a ja zabraniam mieszkańcom Nowego Dworu i IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.05, 18:05
          • Gość: Tetryk Re: dobrze zacząłem i się spieniłem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.05, 18:10
            więc kończę. Czemu mieszkańcy Nowego Dworu, Kużnik i Żernik zamiast wjeżdżać na
            obwodnicą /Gądowiankę/ pchają się przez osiedle Kosmonautów?
            • Gość: Fakir Re: dobrze zacząłem i się spieniłem IP: 195.117.40.* 25.04.05, 18:18
              proponuję zacząc kasowac myto, gdy samochód przekroczy granicę osiedla, w którym
              jest zarejestrowany, a podwójne za zmianę dzielnicy - a co... :)
        • Gość: kolowr jest istotna różnica miedzy jaracza a kamieńskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 25.04.05, 21:16
          jeśłi nie miałas okazji zauważyć tego!

kwestia jest taka, ze jak z dwóch stron nadjedzie po kilka aut to na tej
          wąskiej uliczce czasem i 15 minut schodzi, by to odblokować, bo tam nie ma gdzie
          się ruszyć!!!!!!! a jak zwykle inteligentni inaczej nie zatrzymają się przed
          krzyżówką z uliczkami pobocznymi, tylko stają zaraz za poprzedzającym pojazdem,
          skutecznie zabierając możliwość wyjazdu nawet w przeciwnym kierunku mieszkancom
          tego osiedla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka