Dodaj do ulubionych

L.O. IX czy XI ????????

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 16:55
Mam problem. Którą szkołę wybrac, jeśli odnalazło się swoje nazwisko
na liście przyjętych w obydwu tych szkołach?

Czy to prawda, że LO IX to tylko nauka, nauka, nauka?
A jak jest w XI-nastce?

Bardzo proszę o Wasze opinie.
Dodam, że w obu przypadkach chodzi o profil przyrodniczy.
Czasu na zastanawianie się jest niewiele stąd moja prośba.
Pozdr.

Obserwuj wątek
    • illusion Re: L.O. IX czy XI ???????? 27.06.02, 19:18
      Ja jestem absolwentem IX LO :-)) Nie jest prawdą że IX to tylko nauka, kto chce
      to się uczy a kto nie to jakoś się prześlizguje jeśli jest inteligentny.
      Natomiast jeśli liczysz za kadrę pedagogiczną z powołaniem to zapomnij. W IX LO
      jes moze z pięciu nauczycieli którzy robią coś z sercem.
      • Gość: Kociątko Re: L.O. IX czy XI ???????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 19:38
        ja tez jestem po IX LO. i wspominam nawet nieźle - zalezy na kogo trafisz, jest
        kilku fajnych ludzi, duzo zwyczajnych, trocyhę oszołomów. w klasie
        przyrodniczej znacznie większy nacisk położony jest na biologię niż inne
        przedmioty. ogólnie nie było źle :) a jak nawet trafisz nie tak to zawsze można
        się przenieść.
        illusion kiedy ty tą wspaniałą ;) szkółkę kończyłeś?
        • Gość: magician Re: L.O. IX czy XI ???????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 21:00

Boże jeśli illusion skończył IX to ja widzę co oni tam robią w tej szkole... :)

ja słyszałam opinie o IX, że to szkoła gdzie kręci się sporo narkomanów. Nie wiem
          czy to prawda.
          Co do XI to nic nie wiem.

Ja jestem w V.

marta
          • szarykot Re: L.O. IX czy XI ???????? 27.06.02, 21:04
            > ja słyszałam opinie o IX, że to szkoła gdzie kręci się sporo narkomanów. Nie wi
            > em
            > czy to prawda.

raczej niee... ponoć najwięcej jest w XIV. "na sucho" ciezko tam wyrobić :P

PS. kończyłem IIILO, czternastki ne lubię statutowo :)
            • Gość: magician Re: L.O. IX czy XI ???????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 21:07

>
              ponoć najwięcej jest w XIV. "na sucho" ciezko tam wyrobić :P

wiesz mó brat kończył XIV nie zauważyłam żeby się męczył, a geniuszem nie
              jest. No i narkomanem też nie został:))

ale wybralibyście XI czy IX ?

• Gość: Kociątko Re: L.O. IX czy XI ???????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 22:04
                jakbym miała drugi raz wybierac to też IX. zresztą po traumatycznych
                przejściach w VII :( nauki średnio, nie trzeba specjalnie sie starać no chyba
                że komuś zależy. narkomanów nie ma zbyt wielu, głównie trawka i dopalacze na
                imprezy, jak w każdej normalnej szkole. co do XIV to bardzo duzo ludzi jedzie
                na amfie - trudno sie dziwić ;) co nie znacyz że wszyscy. a to o IX to
                bezsensowna pogłoska nie mająca odbicia w rzeczywistości - "narkomanów" i
                narkomanów tyle co wszędzie.
    • Gość: Stan Re: L.O. IX czy XI ???????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 06:10
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Mam problem. Którą szkołę wybrac, jeśli odnalazło się swoje nazwisko
      > na liście przyjętych w obydwu tych szkołach?
      >
      > Czy to prawda, że LO IX to tylko nauka, nauka, nauka?
      > A jak jest w XI-nastce?
      >
      > Bardzo proszę o Wasze opinie.
      > Dodam, że w obu przypadkach chodzi o profil przyrodniczy.
      > Czasu na zastanawianie się jest niewiele stąd moja prośba.
      > Pozdr.
      >

Skończyłem XI w klasie o profilu przyrodniczym. Szkółka jak każda inna ale mając
      do wyboru IX i XI to zdecydowałbym sie na to pierwsze. Łatwiej jest po IX na
      studiach (wogole dostac sie na studia).
      XI-stke można przejsc właściwie nic nie robiąc i to baaardzo rozleniwia.
      Pozdro
    • annah1 Re: L.O. IX czy XI ???????? 28.06.02, 15:52
      Ja też jestem absolwentką IX LO - 1994 r. Większość nauczycieli wspominam miło
      oprócz kilku totalnie nawiedzonych matematyczko-fizyczek. Nie przypominam
      sobie, zeby egzystencja w tej szkole polegała wyłącznie na nauce. Z palcem w
      tyłku miałam czerwony pasek. Polecam "dziewiątkę" - jest nowocześnie i mądrze.
    • Gość: MickOwhy Re: L.O. IX czy XI ???????? IP: *.pp.htv.fi 28.06.02, 16:42
      Polowa mojego podworka, i kolezenstwa z dwoch podstawowek do ktorych chodzilem
      poszla do XI.
      Nauki tam niewiele; chyba ciezko sie zyje tym ktorzy maja jakies ambicje.
      Wymagajacych nauczycieli jak na lekarstwo, a ci co wymagali zawsze byli
      odmalowywani w najczarniejszych barwach.
      Z drugiej strony nie raz zdarzylo mi sie plakac (!) za smiechu sluchajac
      opowiesci o wycieczkach szkolnych z XI-ki.
      Ogolnie atmosfera raczej luzna (przynajmniej 6 lat temu)
      • Gość: Ewa Re: A jednak ...IX. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.02, 20:07
        Bardzo dziękuję za wszystkie opinie.
        Wybrałam IX-tkę. :}
        Pozdrawiam.

• Gość: fanluc Re: A jednak ...IX. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 22:37
          Ja teraz chodze do IX. Ta szkola jest nawet fajna, ALE: 1. musisz miec
          szczescie zeby nie trafic na NAJWIEKSZE KURWISZCZE POD SLONCEM czyli pania
          Lucyne Nowakowska. Ona jest dziwna osoba, non stop ma jakies tiki nerwowe, zle
          wymawia "r", czesto w czasie lekcji trzyma sie za tylek. choc wobec wiekszosci
          ludzi nie jest (bardzo)chamska to potrafi wybrac sobie "faworytow", ktorych
          pyta co lekcje, czesto tez komentuje ich ubior, fryzure etc jednak nawet
          gdybys miala z nia lekcje to nie boj sie jej, tylko staraj sie jako tako uczyc,
          a wtedy powinno byc o.k. Inni nauczyciele w wiekszosci sa wporzo. Co do
          nauki to bywa ciezko, szczegolnie ostatni miesiac roku. Ale mimo wszystko
          bardzo polecam "9"!!!!
        • Gość: Kociątko Re: A jednak ...IX. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.02, 15:03
          mam nadzieję że się na tym wyborze nie zawiedziesz. jak juz będziesz wiedziała
          co i jak to napisz z kim masz zajęcia ;) p.nowakowska to rzeczywiście mocno
          makabryczny babsztyl i stuknieta tak że ciężko sobie wyobrazić. pozostałe
          matematyce i fizyce są spoko, raczej bezawaryjnie.
          • Gość: Bart... Re: A jednak ...IX. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 03:31
            Ja tez skonczylem IX-ke.
            Nowakowska ma tiki, bo ja siekierką potraktował Piotr P.!!!
            Uważaj na Ożychar - najgorszy babsztyl, z którą miałem chemię. Nic nie uczy i
            ma wąsy, a o depilacji wogóle nie słuszała!!! Nawet teraz jej ... Szkoda że
            Piotr nie miał z nia zajęć ;))
            Naklepszy nauczyciel??? Maksymiuk - Język polski!!! On jest super gość. Jak
            bedziesz miała z nim zajęcia to pozdrów od Bartka i Marcina z klasy A. Bedzie
            wiedział o kogo chodzi ;)))
            Milej nauki
            • Gość: Kociątko Re: A jednak ...IX. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.02, 15:34
              Ożyhar nie była taka zła - trzeba tylko było wiedziec jak się do niej odnosić i
              wtedy był luzik. a Maksymiuka to osobiście za dobrze nie znam ale kumpele które
              uczył zgodnie twierdziły ze jest (jakby to łądnie napisać) stuknięty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka