Dodaj do ulubionych

Proszę o opinię

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.05, 18:33
Obecnie remontowany jest plac przed Halą Ludową. Czy przy okazji nie
powinniśmy rozebrać iglicy? To postkomunistyczne dzieło jest reliktem
przeszłej epoki i zaburza ład architektoniczny otoczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ceglar Re: Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:35
      PARANOJA
      • Gość: ceglar Re: Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 18:40
        ponadto Iglica jest wpisana do Rejestru Zabytkow Architektury i Budownictwa Miasta Wroclawia w ramach kompleksu Hala Ludowa. To powinno wystarczyc wszystkim barbarzyncom.
        • Gość: Platformers Re: Proszę o opinię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.05, 19:06
          a kto ją wpisał? Popatrz dobrze, przecież to kupa złomu. Budowano ją z
          radzieckiej stali.
          • aands Re: Proszę o opinię 23.04.05, 19:20
            A radziecka stal jest bardzo fe:))Gdyby to byla stal ze Szwecji to mogla by
            stac,a tak pod palnik ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak przy okazji...po 89 tacy
            madrale proponowali uniewaznic wszystkie tytuly naukowe nadane w komunie i
            slusznie,bo to byly studia komunistyczne,prawie radzieckie:)))))))))
          • Gość: ARD Re: Proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 19:49
            Pewnie masz już jej teczkę - jaki miała kryptonim? Rozbierz jeszcze MDM, trasę
            WZ, wygoń ludzi z Popowic, Kozanowa i Gądowa - też architektonicznie
            nieciekawe. A później napisz cegłę pt."Moja walka z reliktami socjalistycznego
            realizmu". Ciekawostka, o której może nie wiesz - iglica była kiedyś wyższa i
            na szczycie miała zwierciadło. fajnie wyglądała z daleka, przy słonecznej
            pogodzie - taki sympatyczny, świetlisty punkcik w panoramie miasta.
            P.S. Dobrze, że nie wszystko musi być pod sznurek.
    • malaszaramysz Re: Proszę o opinię 23.04.05, 19:57
      Odbiło Ci? Jest i nich zostanie, może jako memento?
      • Gość: Ditran TY PLATFORMERS SERIO MÓWISZ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.04.05, 23:36
        Bo nie wierzę, że są tacy idioci. Ja się urodziłem za Gomółki więc powinni mnie
        uśpić.
    • Gość: Matkaprzygniecioci Krew na sumieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 23:53
      Ta kupa złomu kosztowała mojego syna życie - zginął przy piecu hutniczym,
      który odlewał to dzieło pijanej szwaczki.
      • Gość: kwef Re: Krew na sumieniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 12:32
        To macie baciu jakieś 100 lat bez mała.
        ...daruj sobie.
    • Gość: Donald Re: Proszę o opinię IP: *.Dwudziestolatka.ds.uni.wroc.pl 23.04.05, 23:56
      Sam się rozbierz, POmyleńcu
      • Gość: Platformers Re: Proszę o opinię IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.05, 08:48
        Prosiłem o opinię. Wystarczy krótkie tak lub nie. To po pierwsze. A po drugie ,
        to jest forum, a nie jakaś szatnia lub PiS-uar.
    • Gość: gazeciorek Re: Proszę o opinię IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 24.04.05, 09:25
      młode pokolenie ma to w tzw. "gdzieś", czy to postkomunistyczne dzieło i z
      jakiej stali zrobione. uważam, że iglica wpisała się w krajobraz okolic hali i
      zoo: symbolizuje idealnie tę część wrocławia.
      jestem za pozostawieniem jej na swoim miejscu.

...a pamiętasz, jak za stanu wojennego ktoś wdrapał się na nią i zawiesił flagę
      "Solidarności" a schodząc w dół rozsmarowywał jej czubek śliską substancją ? :))
      Może ktoś pamięta więcej szczegółów ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka