Dodaj do ulubionych

OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!!

27.04.05, 00:40
ostrzegam wszystkich u ktorych pojawily sie ulotki reklamowe tej firmy!!!
Firma jest nie rzetelna, "szef" arogancki, blokuja porty, dziury w dostawie sieci trwaja po kilka godzin dziennie a uwzgledniaja jedynie przerwy powyzej 24 godzin!!! serwer proxy tez nie wydala! dzialaja po chamsku i z tupetem!!!
ODRADZAM WSZYSTKIM!!!!
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! 27.04.05, 01:43
      Niestety muszę się zgodzić - i nie tylko ja:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=19988276&a=20360939
      Uczciwie rzecz stawiając jakość usług powoli się poprawia, choć dalej jest daleka od zadowalającej. Za to chamstwo Pana Ickiewicza rośnie wykładniczo niestety...
      • Gość: pogotowie tomka854 Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:50
        the generacja :D
      • Gość: f Po nazwisku, to po pysku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 23:52
        uważaj koleś
        • tomek854 Re: Po nazwisku, to po pysku! 28.04.05, 23:58
          Stwierdzam fakt. Po prostu. A szef firmy sie nazywa jak sie nazywa (choc firme ma na ojca).
          • Gość: mister Re: Po nazwisku, to po pysku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 00:06
            Pewnie na siebie nie może miec firmy bo wtopił. A czy to nie ta sama firma co
            byla kiedys Generacja Twój dostęp do Internetu Michal Ickiewicz?? Teraz jest
            Andrzej Ickiewicz. Prokurator usiadl? Komornik?
            • tomek854 Re: Po nazwisku, to po pysku! 29.04.05, 00:16
              Mnie to wali.

Ja oczekuję czegoś takiego: płacę za dobry dostęp do internetu firmie X, mam dobry dostęp do internetu, a w przypadku awarii kulturalną obsługę serwisową, czy jak to nazwać.

Dla niektórych zapewnienie uslug na poziomie może być problemem - no rozumiem, nawet lexusy czasem się psują. Kultura jednak to tylko troszkę dobrej woli, której szef nie ma. Pracownicy są OK, zastrzeżenia mam tylko do pana I. Niestety pracownicy szefa nie przeskoczą...
          • Gość: wielki_prawnik Re: Po nazwisku, to po pysku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 01:07
            > Stwierdzam fakt. Po prostu. A szef firmy sie nazywa jak sie nazywa

Za takie rzeczy idzie się do więzienia! Huuu huuu!
            • tomek854 Re: Po nazwisku, to po pysku! 29.04.05, 01:14
              Za nazywanie się Ickiewicz? :-) Na szczęście nie...

A szkoda, bo własnie chciałem sprawdzić, jak się miewa moje 2 mb nocą i dowiedziałem się na dsl.cz że
              Rychlost stahování dat:
              5.1 KB/sec
              Rychlost připojení k Internetu:
              40.7 Kbps

To połowa tego, co mi obiecali w dzień...

Zawsze tak jest jak pochwalę, że mi sieć dobrze działa - 5 minut i po ptokach :(
            • Gość: luisjana Wszyscy obrońcy Providera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.05, 00:00
              Za prawdę nie idzie się siedzieć, tym bardziej, że jest ona w interesie
              społecznym. Więc panowie na co czekacie - spalić budę
    • lambrusia Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! 08.05.05, 15:08
      "Firma" stosuje zlodziejskie metody! Nie dotrzumuje obiecanych transferow, blokuje porty i przykreca wyjscia na ftpy niektore!
    • Gość: combajnbizon Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! IP: *.do.pl / *.generacja.pl 08.05.05, 19:02
      Pozwole sobie nie zgodzic sie z ta opinia. Jestem klientem Generacji od roku, i prawdą jest to, ze gdzies do grudnia, nie bylo najlepiej, wtedy mialy miejsce wszystkie opisane w drugim temacie niedogodnosci. Jednak od tego czasu wszystko sie poprawilo. Osiagam transfery, które sa zapisane w umowie, przerwy w dostepie zdarzaja sie sporadycznie. Dziala dc i emule (nie wiem jak inne bo niue uzywam), jedyna niedogodnosc to lowid, ale taka jest konsekwencja braku stalego ip (bycie za nat).Mimo lowid transfery w emulu sa dobre. Wiec radzilbym nie sugerowac sie starymi postami.Oczywiscie zawsze znajda sie niezadowoleni, którzy spodziewali sie cudów. W moim przypadku, generacja wywiazuje sie z umowy.
      • tomek854 Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! 08.05.05, 19:07
        Ja się mogę zgodzić tylko częściowo z combajnem, o czym już pisałem.

Od kilku miesięcy sieć działa przeważnie dobrze, o ile działa. Awarie zdarzają się coraz rzadziej, za to przestali uznawać reklamacje, które wcześniej w analogicznej sytuacji uznawali. Kultura obsługi, z wyłączeniem szefa, poprawiła się. Juz nie trzeba czekać 5 minut aż pani skończy sobie gadać na GG.

Wcześniej sieć działała kiepsko albo wcale, teraz przeważnie działa znośnie, średnio raz na tydzień działa kiepsko a całkowite braki występują już całkiem rzadko.
        • lambrusia Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! 08.05.05, 23:27
          do combajna: nie sugeruje sie innymi postami tylko tym co widze!!! mam, niestety, internet z generacji! i twierdze iz jest to DNO!!! transfer po 22 (obiecane 2Mb) jest wolniejszy niz w dzien! Blokuje porty, ftpy i wszytsko co sie da! Ja to widze tak: Ickiewicz obiecuje gruszki na wierzbie a ze nie wie jak to zrobic tym czym dysponuje to: tu przyblokuje, tu na chwile wylaczy, tu obieca, tam obetnie i sie biznes kreci! Zeruje na tych ludziach, ktorzy nie maja mozliwosci zmiany providera! Ale to sie zmieni a ickiewicz bedzie sprzedawal ziemniaki pod przejsciem swidnickim:D
          • tomek854 Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! 08.05.05, 23:37
            > 2Mb) jest wolniejszy niz w dzien!

Prawda, przed chwilą tak miałem (niepotrzebnie pochwaliłem)

> etnie i sie biznes kreci! Zeruje na tych ludziach, ktorzy nie maja mozliwosci z
            > miany providera!

Aha. Póki jest "dżentelmeńska umowa" że jedna firma nie wchodzi drugiej w paradę to tak będzie... :(
            • lambrusia Re: OSTRZEGAM!!! provider - GENERACJA!!!! 09.05.05, 00:41
              > Aha. Póki jest "dżentelmeńska umowa" że jedna firma nie wchodzi drugiej w parad
              > ę to tak będzie... :(
              ja czekam na e-wro:)) myslisz ze mpec bedzie sie dogadywal z jakims tam ickiewiczem???? nie sadze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka