kazimierzp 24.05.05, 19:41 Brawo. Należy Jej się!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Koka Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:44 Ciekawe za co??????? Za te nudnawe historyczne teksciki??? Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diamanda gallas Żenada to mało powiedziane IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 20:03 Kobiecina nich bierze pióro i pisze książki o kościołach. Przecież to co ona robi nie ma nic wspólnego z dziennikarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
jarumin Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 25.05.05, 14:14 Jak nudne to nie czytaj. Ja lubię historię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecenas Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 22:15 Beato gratuluję!! Nie zwracaj uwagi na pseudo czytelników i frustratów. Powiem po swojemu Miej ich .............. Poza tym cuż znaczą ludzie, którzy nie szanuja hstorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.os.kn.pl 24.05.05, 21:36 dziennikarstwo pani Maciejewskiej mam za mało odkrywcze, raczej za zwyczajnie nudne i niezbyt wymagające. nagrodę ową uważam zatem za mało celową. faktem jest natomiast, że ciężko byłoby wymienić kogokolwiek we wrocławskim światku dziennikarskim zasługującego na jakiekolwiek wyróżnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burek obszczymurek Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:47 kazimierzp napisał: > Brawo. Należy Jej się!!! Oj tak, brakowało by mi P. Maciejewskiej. Podoba mi się sposób w jaki popularyzuje historię naszego miasta. Te lekkie ciekawostki, skrawki, które przytacza, znakomicie zapładniają wyobraźnię osób, delikatnie mówiąc, przeciętnie zainteresowanych historią. Więcej, Pani Maciejewska! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 24.05.05, 23:14 Jaka ta Gazeta fajna! A co z redaktorami działu sportowego, którzy przegrywają sprawy w sądzie o zniesławienie? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_wrw Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 25.05.05, 09:05 Szanowny Kibicu,redaktorzy wrocławskiego działu sportowego „Gazety” nie przegrali żadnego procesu o zniesławienie. I jeśli nawet będziesz powtarzał swoje kłamstwo na tysiącu wątków forum, to i tak nie stanie się ono prawdą. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 25.05.05, 09:08 Dziękuję za odpowiedź. Szłyszałem takie plotki i dlatego liczyłem na sprostowanie Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 25.05.05, 09:16 A tak z ciekawości zapytam. Żadnej sprawy w sądzie nie było? Liczę na jakieś informacje, bo znów nie chciałbym dowiadywać się wszystkiego z plotek. Informujecie na bieżąco o brudach innych to bądźcie konsekwentni i opiszcie jak wyglądała sprawa redaktora B. i M. Według mnie powinniście o tym informować aby nie było znów niepotrzebnych i krzywdzących domysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 25.05.05, 09:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=13962218 Pisałem już o tym blisko rok temu i nie było reakcji, więc teraz pewnie też nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kibicwks Przepraszam redaktora Brzozowskiego. 28.05.05, 09:30 Przepraszam redaktora Brzozowskiego za wpisywanie nieprawdziwych informacji o przegranej sprawie w sądzie. Wiedziałem o tym wszystkim tylko z plotek i się myliłem. Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak gratulacje pani Beato !!! IP: *.acn.waw.pl 24.05.05, 23:25 Przyłączam się do gratulacji- cieszę się, że we Wrocławiu jest ktoś, kto tak szeroko propaguje wiedzę o Waszym wspaniałym mieście. Staram się co roku odwiedzać metropolię nad Odrą, a wędrówkę po niej ułatwia mi m. in. "Wrocław" pani Maciejewskiej (Wyd. Dolnośląskie 2002)- arcyciekawa książka, którą kupiłem swego czasu w "Małgosi" :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Dzieduszycki jak Maciejewska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 23:55 Dzieduszycki też jest dobrym dziennikarzem, który popularyzuje wiedze o Wrocławiu. Jest bardzo błyskotliwy, szybki i pędzi na wydarzenia, które są przecież ważną rzeczą w dziennikarstwie. Jest jak Maciejewska wszędzie pierwszy. Jego newsy zawsze są sensacyjne i dramatyczne. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz duda gratuluje IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.05.05, 07:14 (sprobuje sie przebic z pozytywna informacja)ja tam lubie czytac Beate Maciejewska. GRATULUJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonczek/hydrofor/ Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.crowley.pl 25.05.05, 08:04 Najszczersze Gratulacje ! Tak trzymać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biust duża trójka Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.visp.energis.pl 27.05.05, 02:25 Skoro nawet ten co kiedyś szkalował, dziś gratuluje, znaczy p. Maciejewska godna laurów jak mało kto. Dołączam się do szczerych gratulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.05, 08:12 To bezwzględnie najlepsza dziennikarka Gazety. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: 172.28.252.* 25.05.05, 11:33 Barwo Beata! Gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar chudziak Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.finemedia.pl 25.05.05, 11:59 Gratulacje i podziękowania za świetne teksty i książkę!!! waldemar chudziak Odpowiedz Link Zgłoś
jarumin Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 25.05.05, 14:35 GRATULACJE - OBY TAK DALEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:27 Z przyjemnością czytam teksty pani Maciejewskiej dotyczące Wrocławia, dlatego serdecznie gratuluję nagrody - Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roland topor Wrocławscy dzinnikarze - uczcie się od niej! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.05, 22:20 Tylko ona jest tropicielką afer i ujawniania prawdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Geras autorytet? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 09:03 A co to za autorytet dziennikarski Wiesław Geras? Jak dziennikarze sobie taką kapitułe wybrali. Zresztą jacy dziennikarze, taka kapituła. Okropna żenada.A Beacie Maciejewskiej należy się nagroda, ale porządna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serd. gratulacje Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.05, 17:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gratki! Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.aster.pl 26.05.05, 20:52 Gratki! Odpowiedz Link Zgłoś
zdekustowany Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 27.05.05, 23:27 ja sie zgadzam z opiniami ze to nie dziennikarstwo! tylko przepisywanie ksiazek! chyba ze to jakas odmiana dziennikarstwa historycznego??? historia jest wazna i interesujaca ale w wykonaniu pani redaktor (z calym szacunkiem) ma nie wiele wspolnego z dziennikarswem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 28.05.05, 10:27 A co, dla Ciebie dziennikarstwo to taplanie się we krwi, g... czy innych patologicznych sytuacjach? Jeżeli tak to nie tylko jesteś "zdekustowany", ale i bardzo ograniczony w widzeniu świata! Odpowiedz Link Zgłoś
zdekustowany Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" 29.05.05, 00:48 A co, dla Ciebie dziennikarstwo to taplanie się we krwi, g... czy innych > patologicznych sytuacjach? nie! dziennikarstwo to nie taplanie sie we krwi..... ale tez nie pisanie o historii! mamy XXI wiek! Jak mozna nazywac kogos dziennikarzem kto zajmuje sie historia??? od tego sa chyba historycy! Jezeli dziennikarz jest z wyksztalcenia historykiem to wcale nie swiadczy ze musi przepisywac ksiazki! moze zmienic zawod! > Jeżeli tak to nie tylko jesteś "zdekustowany", ale i bardzo ograniczony w > widzeniu świata! widze ze jednak ty jestes ograniczony skoro dziennikarstwo to dla ciebie pisanie o przeszlosci a nie terazniejszosci! przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Re: Nagroda dla dziennikarki "Gazety" IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.05, 10:28 Na forum często obraża się ludzi, podając ich nazwiska. W tym przypadku Gazeta zareagowała natychmiast. Rozumiem broni swojej reputacji. Może jednak pochyliłaby się nad wieloma innymi pokrzywdzonymi, o których wie, że ich skrzywdzono! Czy odpowiada za to tylko anonimowy do czasu autor wypowiedzi. Czy odpowiedzialność prawną i etyczną za propagowanie i umożliwianie takiej "publicystki" odpowiada również ten który stwarza warunki do takiej działaności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum1 Zrozum zasady wolności wypowiedzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.05, 16:33 Bo chyba nie dorosłeś jeszcze do tego. Jest na forum wielu takich proponujących cenzurę. Wszak jest wolność słowa, co nie oznacza to, że trzeba kogoś bluzgać, ale ludzie są różni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forum Re: Zrozum zasady wolności wypowiedzi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.05, 16:48 Możliwe, że nie dorosłam. Rozumiem, że ludzie są różni, ale dlaczego chamstwo pozostaje bezkarne? Dlaczego można wymieniając z nazwiska obrażać bezkarnie innych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum1 Bo takie są zasady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.05, 22:06 demokracji. Jeśli bluzgają się nawzajem politycy (publicznie)to dlaczego ty masz tego nie robić. Dziś to normalne. Poza tym chyba nikt tu Maciejewskiej nie obraża tak bardzo i nie bluzga. Bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum Re: Bo takie są zasady IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.05, 22:58 Dzięki za pouczenia. Lubię czytać B.M. Tylko dlaczego zasadniczy temat jest okazją do drańskich wyskoków? Odpowiedz Link Zgłoś