Dodaj do ulubionych

Plac 1 Maja już wyremontowany

IP: *.chello.pl 10.06.05, 22:13
CO ???? Piłsudskiego,Świdnicka wymiana torowiska- przecież w '97 był
generalny remont a Zdrojewski chodził, doglądał i kiwał głową jaki to cud
wyremontowali i już po 8 latach remont?? Nieźle, a może w ramach gwarancji
firma remontuje??? Miejmy nadzieję !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiraż Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:39
      Jak śmiesz podnosić rękę na ukochanego przez wszystkich Zdroja! Nie wiesz, jak on się zasłużył dla miasta? Czy był ktoś inny, kto by wystawił tyle fontann?
      • Gość: zakorkowana Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.media4.pl 10.06.05, 23:22
        jadąc z Psiego Pola napotkam remont Krzywoustego a później Grunwaldzkiego, a
        już teraz na podporządkowanej Kiełczowskiej stoi się z 10 minut!
        chyba sobie z rozpaczy wynajmę mieszkanie za grubą kasę gdzieś w centrum...
        chociaż remont się należy...
        • Gość: goore Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 23:36
          nalezy sie nalezy...a jak by tak przy okazji wyremontowali most szczytnicki to
          moze udalo by mi sie nie urwac zawieszenia na tych wertepach.....
          • Gość: bartek Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.05, 23:43
            Przecież remont będzie.Tylko jak by to zrobili teraz to nie wiem czy po mieście
            możnaby było się wogóle poruszać.
    • Gość: bartek Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.05, 23:41
      Nie siej paniki jak nie wiesz!Akurat ten odcinek torowiska nie był wtedy
      remontowany.A tak nawiasem mówiąc to jak nie zrobią tego rozjazdu porządnie
      (jakieś płyty czy coś)to za jakiś czas znowu się rozpadnie, a to chyba
      najgorszy taki "narożnik" w mieście.
    • Gość: AS Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 08:17
      A kiedy wreszcie zacznie się remont ul. Pułaskiego?
      • Gość: Amar Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.wroclaw.mm.pl 11.06.05, 10:49
        Pułaskiego raczej nie predko, nigdzie nie umiem znalesc informacji na jej temat
        chyba remont zostal odlozony na 2 lub 3 latka... ale w strategi miasta jest
        zapisany ten remont wiec kiedys to zrobia:)
      • svarte_sjel Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 12.06.05, 08:35
        Gość portalu: AS napisał(a):
        > A kiedy wreszcie zacznie się remont ul. Pułaskiego?

Jak na razie plany przewidują 2007-2008.
    • svarte_sjel Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 11.06.05, 10:38
      Gość portalu: pavelvava1 napisał(a):
      > CO ???? Piłsudskiego,Świdnicka wymiana torowiska- przecież w '97 był
      > generalny remont a Zdrojewski chodził, doglądał i kiwał głową jaki to cud

W 1997 to była powódź a nie remont.

> wyremontowali i już po 8 latach remont?? Nieźle, a może w ramach gwarancji
      > firma remontuje??? Miejmy nadzieję !!!!

Po pierwsze jedenastoletnich gwarancji to raczej nikt nie daje.
      Po drugie tamta firma już nie istnieje.
      • Gość: Hub Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.e-wroc.com 11.06.05, 12:33
        W roku 1998 w tamtym rejonie Pilsudskiego byl remont i torowisko tez bylo
        rozgrzebane...
        • Gość: Neo[EZN] Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.05, 15:54
          ... i w 2002 bodaj też grzebali...
        • svarte_sjel Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 11.06.05, 22:44
          Gość portalu: Hub napisał(a):
          > W roku 1998 w tamtym rejonie Pilsudskiego byl remont i torowisko tez bylo
          > rozgrzebane...

W 2002 owszem był remont Piłsudskiego, ale _nie tego fragmentu_.
          Skrzyżowanie Piłsudskiego/Świdnicka a później odcinek od Świdnickiej do pl.
          Legionów to 1994 rok.
          • svarte_sjel Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 12.06.05, 08:33
            svarte_sjel napisał:
            > W 2002 owszem był remont Piłsudskiego, ale _nie tego fragmentu_.

1998 oczywiście...
    • tram_ktos Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 11.06.05, 11:21
      A co z Grodzką? Czy ona latem nie będzie remontowana? Kiedyś słyszałem
      wypowiedź, że jak pl 1-go Maja zostanie otwarty, to będzie można Grodzką
      zamknąć.
    • piast9 Bałagan jak zwykle... 11.06.05, 15:27
      Ech, mogli z otwarciem poczekać do poniedziałku w międzyczasie porządkując sprawy?

Na nowym odcinku południowej jezdni Legnickiej nie ma oznakowania poziomego i
      weź się domyśl czy tam są 4 wąskie pasy czy 3 szerokie. A na pl. Orląt Lwowskich
      pozostawiono żółte oznakowanie poziome, jak się wydaje już nieaktualne, które
      wprowadza sporo zamieszania.

Komuś chyba zależało na tym aby dotrzymać jakiegoś terminu na gwałt.
      • Gość: JA Re: Bałagan jak zwykle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:02
        nie wiem dlaczego nie puśclili zerówki normalnie, no 15 też mogłaby wrócić
    • Gość: irizar dlaczego nie ma podwójnego torowiska z Legnickiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:38
      Dlaczego nie zrobiono podwójnego torowiska (na wprost i w lewo) od ulicy
      Legnickiej w stronę Centrum? Tak jak ma się sprawa w przeciwnym kierunku. Teraz
      znowu jadące na wprost tramwaje ( w ulicę Ruską) będą musiały czekać do
      następnej zmiany świateł, jak przed nimi będzie stał tramwaj skręcający w lewo
      na Most Sikorskiego (jak kiedyś 21 - chyba, że jest to celowe, aby nie powróciło
      juz nigdy 21 !!).

Czemu sa tak dziwnie oznaczone lewoskręty i zawracania? Już dziś widziałem jak
      ludzie zawracali samochodami, z Legnickiej w Legnicką, a tam dozwolone jest
      zawracanie tylko dla autobusów miejskich!
      • tram_ktos Re: dlaczego nie ma podwójnego torowiska z Legnic 13.06.05, 14:15
        No bo u nas na tramwajach się oszczędza...

Gdyby najpierw zrobili, jak kiedyś zresztą planowano, łącznik tramwajowy
        ulicami Poznańską i Długą, to remont pl. 1-go Maja nie spowodowałby tak
        wielkich niedogodności dla pasażerów komunikacji tramwajowej.
        • Gość: irizar Re: dlaczego nie ma podwójnego torowiska z Legnic IP: 212.127.95.* 05.07.05, 17:20
          wlasnie wrocilem z Gdanska, gdzie sieć tramwajowa jest niesamowicie rozbudowana
          i jeszcze na dodatek jezdzi bardzo szybko. Tam na czas remontu, głównej arterii
          tramwajowej przy dworcu głowny PKP, tramwaje zostały skierowane na trasę
          objazdu, jakimiś tam łącznikami (które są zawsze zapasie). Dlaczego u nas nikt
          nie planuje do przodu?
          Na tramwajach się oszczędza... chyba na wszytkim co wozi ludzi !! Dlaczego
          Gdansk stac na klimatyzowane autobusy (MANy, Solarisy), a Wrocławia już na
          takie nie stać??
          • Gość: malborczyk Re: dlaczego nie ma podwójnego torowiska z Legnic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:59
            W Gdańsku jest rozbudowana sieć tramwajowa?? Chyba coś Ci się pomyliło.. Tam
            kursuje z 6 linii na krzyż, i praktycznie wszystkie odcinki torowisk są
            wykorzystywane do regularnego ruchu - nie tak jak we Wrocku, gdzie jest
            kilkanaście linii i torowiska służące tylko do objazdów (odcinki Wyszyńskiego,
            Mickiewicza, Podwala, itp.) W Gdańsku owszem, z Centrum do Oliwy można dojechać
            dwiema alternatywnymi trasami, biegnącymi po dwóch stronach torów kolejowych,
            ale poza tym jest bida z nędzą! Przy jakimkolwiek większym remoncie zamiast
            tramwajów jeździły autobusy, bo nie było torowisk, którymi można by objechać
            remontowane odcinki. Zresztą, "rozbudowana" sieć tramwajowa Gdańska to oprócz
            ciągu Stogi - Centrum - Wrzeszcz - Oliwa - Jelitkowo (z alternatywną trasą
            przez Jana z Kolna i Zaspę) tylko linia do Nowego Portu i linia na Siedlce..
            Nie przesadzaj, proszę. Spójrz na plan Gdańska, plan Wrocławia, i potem się
            wypowiadaj. Uwierz mi, znam obydwa miasta bardzo dobrze i mam porównanie
            (mieszkałem zarówno w Trójmieście, jak i we Wrocku).
    • gosc_nty Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 13.06.05, 07:13
      Gość portalu: pavelvava1 napisał(a):

> CO ???? Piłsudskiego,Świdnicka wymiana torowiska- przecież w '97 był
      > generalny remont a Zdrojewski chodził, doglądał i kiwał głową jaki to cud
      > wyremontowali i już po 8 latach remont??

hmm, moze doszli do wniosku, ze po ostatnich objazdach nalezy zrobic mozliwosc
      skretu w lewo z ul Pilsudskiego do centrum, najblisze to pl Orlat Lwowskich w
      Podwale i Pilsudskiego w Skargi, potem Malachowskiego w Traugutta

tam jest potrzebna pelna rozeta dla tramow, oby znowy nie powtorzyli bledu z pl
      Legionow

Nieźle, a może w ramach gwarancji
      > firma remontuje??? Miejmy nadzieję !!!!
      • meh_ow Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 13.06.05, 09:01
        gosc_nty napisał:
        > hmm, moze doszli do wniosku, ze po ostatnich objazdach nalezy zrobic mozliwosc
        > skretu w lewo z ul Pilsudskiego do centrum,

to będzie remont a nie przebudowa więc nie ma co liczyc na coś nowego
    • jarec_ki Re: Plac 1 Maja już wyremontowany 13.06.05, 12:44
      Ja bym proponował zrobic, nie drogę z Wrocławia do Łodzi ( pewnie pare działek
      jest po drodze) tylko obwodnicę, a dopiero potem remontować nasze ulice. No i
      Krakowską, tam jest tragedia. Mamy najgorsze ulice w całej polsce, niestety.
      • Gość: murarka Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.ita.pwr.wroc.pl 14.06.05, 13:09
        > Mamy najgorsze ulice w całej polsce, niestety.

Skąd taki wniosek?
        • Gość: TWK Re: Plac 1 Maja już wyremontowany IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.06.05, 15:53
          ale spokojnie budowa drog krajowych, obwodnic i ulic w miescie to trzy różne
          rzeczy od siebie niezależne (sposób finansowania) wiec mozna je planować
          równocześnie - inaczej zreszta nie ma sensu
    • Gość: MYK WROCŁAW MIASTO BETONU!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.05, 10:28
      BEZNADZIEJA!!! PRAWIE WSZYSTKIE DAWNE TRAWNIKI ZABETONOWANE LUB
      ZABRUKOWANE.KOSZMAR! NIECH ŻYJE WROCŁAW MIASTO ZIELENI!!!
    • wro73 Legnicka/Nabycińska 05.07.05, 13:45
      A ja miałem nadzieję, że w ramach remontu zlikwidują "zagięcie" torów za
      skrzyżowaniem w stronę placu. Niestety, "zagięcie" jest jeszcze mocniejsze i
      tramwajem jeszcze bardziej rzuca - a wystarczyło lekko przeprofilować tory...
      • Gość: Jason Re: Legnicka/Nabycińska IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.07.05, 19:40
        Wro73 też miałem taką nadzieję. Podobne "zagięcie" jest na Drobnera w stronę
        Uniwerka na wysokości wypożyczalni video. Rzuca tramwajem że można się zabić :/
      • meh_ow Re: Legnicka/Nabycińska 07.07.05, 09:58
        wro73 napisał:

> A ja miałem nadzieję, że w ramach remontu zlikwidują "zagięcie" torów za
        > skrzyżowaniem w stronę placu.

to zagięcie jest po to by przysypiający w tramwajach odczuli, że zbliżają się do
        placu ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka