Gość: xErO Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 20:45 Jak zwykle typowe niedbalstwo od strony technicznej. Niepotrzeba będzie BenLadena i atomówki aby została dziura w ziemi po Wierzchowicach. P.S. Byłem tam jakiś miesiąc temu (kontrolowane spuszczanie gazu). W nocy naprawdę ciekawy widok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Jekyll Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.dtvk.tpnet.pl 21.07.02, 21:18 A okoliczni mieszkańcy mają teraż "białe noce"... Odpowiedz Link Zgłoś
dupersztajn Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 21.07.02, 21:43 podejrzewam ze wlascicielem tych zakladow jest prywatny przedsiebiorca.. moze nie zupelnie prywatny ale n.p. jakas spolka.. i jak zwykle oszczedzaja.. tak jak sie oszczedza na autokarach itp. niektore przedsiebiorstwa powinny byc do konca panstwowe, szczegolnie w Polsce i oczywiscie specjalistyczny nadzor techniczny, BEZWZGLEDNY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_pope Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.07.02, 23:33 Jeśli tak bardzo chcesz utrzymywać "spółkę" to zgłoś się jako udziałowiec. Może wtedy przestanie oszczędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.s Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 22.07.02, 00:11 Właśnie wróciłem z miejsca wypadku. Widok rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lem Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.um.wroc.pl 22.07.02, 11:43 polecam nocny spacer, na jakies wzniesienie albo przynajmniej na tereny malo oswietlone. spojzcie wtedy w kierunku polnocnym. r e w e l a c j a. jest czerwona, migoczaca luna, wyglada to kosmicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remikijusz Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.24-151.libero.it 22.07.02, 20:44 waldi solecki to ty ?????????? remas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA - do suchego IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.07.02, 22:28 Suchy mordo, gdzies Ty sie podziewal. Pietia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA - Waldi i Suchy IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.07.02, 22:37 Dajcie znak zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
remikijusz Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA - Waldi i Suchy 24.07.02, 00:27 Pietia witaj jestem i okropnie cie pozdrawiam ..napisz cos abym mogl ci odpisac ...na razie i do zobaczenia :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietia Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA - Waldi i Suchy IP: 155.91.64.* 24.07.02, 11:42 remikijusz napisał: > Pietia witaj jestem i okropnie cie pozdrawiam ..napisz cos abym mogl ci > odpisac ...na razie i do zobaczenia :-)))) Czesc napisalem krotko do Ciebie na Twoj adres w gazecie. Podalem Ci tam takze namiary na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
remikijusz Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA - Waldi i Suchy 24.07.02, 20:32 ja rowniez do ciebie napisalem na adres domowy i podalem ci nowe namiary witaj wiec po latach :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.02, 23:07 waldek.s napisał: > Właśnie wróciłem z miejsca wypadku. Widok rewelacyjny. a nie mowilem geju ze jestes zdrowo walniety. tak to jest jak twoi rodzice robili cie na parapecie miedzy okruszynami chleba a srajacymi pod siebie golebiami! Odpowiedz Link Zgłoś
red_rk Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 22.07.02, 10:12 Szczegoly: wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=942452&dzial=wrw0027 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.magma-net.pl 22.07.02, 12:14 moze zostawic , bedzie atrakcja turystyczna , wszak ich tak malo mamy pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
baron1 Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 22.07.02, 18:21 red_rk napisał: > Szczegoly: <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp? xx=942452&dzial= > wrw0027"target="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp? xx=942452&dzial=wrw > 0027</a> Czy redakcja może się w kółko nie wtrącać - macie przeciez swoją gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Jekyll Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.07.02, 18:27 A ile gazu się marnuje... Za ś.p. babci komuny to właściciel zawisłby na suchej gałęzi za marnowanie dóbr narodowych, a teraz - atrakcja turystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ged Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.02, 01:01 Gość portalu: dr Jekyll napisał(a): > A ile gazu się marnuje... Za ś.p. babci komuny to właściciel zawisłby na suchej > > gałęzi za marnowanie dóbr narodowych, a teraz - atrakcja turystyczna. heh za "babci komuny" podobna impreza byla w Karlinie, tyle ze wtedy byla nadzieja na 2gi Kuwejt. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xErO Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 16:56 Przecież i tak więcej pobieramy gazu od ruskich niż wykorzystujemy. Więc na takiej atrakcji dużo nie stracimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ged Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.02, 01:04 cytat z artykulu Gazety: "Są także pracownicy z Zielonogórskiego Zakładu Górnictwa, Nafty i Gazu. To przedsiębiorstwo ma 40-letnię koncesję na prowadzenie w tym miejscu podziemnego magazynu gazu. W dawnej kopalni gazu tłoczą go pod ziemię. Kopalnia jest w stanie zmieścić 4,3 mld metrów sześciennych. Magazyn w całości ma być gotowy do 2005 roku. Jest jednym z największych w Europie." - No jak kiedys wypelniony w calosci zbiornik łupnie to "biale noce" obejma caly obszar polski :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NICKO Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: 62.233.157.* 23.07.02, 04:21 Halo!!! Czy któryś z was ma pojęcie co to metan? jakie są warunki wybuchu? W złożu nie ma TLENU!~!!!!! nie ma bum bum!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ged Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.02, 08:20 A czy ktos wspominal cos o bum bum? Czytaj uwaznie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 12:36 Biedakom mogło chociaż w zimie tak przygrzewać a nie jak jest ciepło. Niezły intees mozna tam zbic na stoperach do uszu, podobno huk tam straszny! Odpowiedz Link Zgłoś
dupersztajn Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 23.07.02, 20:09 chciwosc, zachlannosc, a po cholere ten gaz, skoro i tak mamy za duzo gazu ruskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
remikijusz Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 24.07.02, 00:25 pan panie dupersztajn masz jak zwykle racje, jak pan to robisz ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dupersztajn Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 24.07.02, 21:26 remikijusz napisał: > pan panie dupersztajn masz jak zwykle racje, jak pan to robisz ??? :-) doswiadczenie panie kolego :-)) mam juz 80 lat a historia sie powtarza mniejwiecej co 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
remikijusz Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 25.07.02, 20:07 wiec nastepny wybuch gazu dopiero za kolejne 20 lat :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xErO Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 19:45 I właśnie po to bedzie wybudowany ten magazyn. Żeby gromadzić gaz z Rosji. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.02, 23:06 waldus - geju, nie trzeba bylo sie tyle razy tam spuszczac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek KAMPANIA WYBORCZA, KAMPANIA REKLAMOWA IP: *.um.wroc.pl 24.07.02, 11:58 Spiskowa teoria dziejów nr 1: Czy nie wydaje Wam się podejrzane, że pożar zbiegł się z wizytą ambasadora Arabii Saudyjskiej na Dolnym Śląsku? To taki trick marketingowy, żeby zwrócić uwagę Arabów i skłonić ich do eksploatowania naszych złóż. A zainteresowanie Guzowatego wrocławskim Polmosem? To reakcja Gazpromu, któremu taki układ nie jest po myśli i chce przyglądać się rozwojowi sytuacji z bliska. Spiskowa teoria dziejów nr 2: Jakiś sprytny politykier zainspirowany kasusem prezydenta Wrocławia po powodzi stwierdził, że jeśli wykaże się bohaterstwem podczas akcji p/poż., to zrobi zawrotną karierę polityczną. Tylko do jakiego gremium/funkcji zamierza kandydować. Niech no ktoś sprawdzi, kto przymierza się do stanowiska burmistrza w Miliczu, bo ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dupersztajn Re: POŻAR SZYBU KOŁO MILICZA 24.07.02, 21:21 na stanowisko burmistrza w Miliczu szykuje sie ktorys z "czarnych" w Krosnicach to samo.. Odpowiedz Link Zgłoś