quark7 21.06.05, 07:27 te egzaminy nic nie znaczą! voip.pomocnik.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinga cha cha cha cha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 18:27 to są jaja, a nie wyniki :-) szkoły telefonicznie podają redaktorowi liczby z księzyca a potem sie puszą, że ich srednia jest wyższa od wrocławskiej policzcie sobie średnią z tych podanych w rankingu ...nijak sie będzie miała do tej ogłoszonej przez OKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: cha cha cha cha IP: *.amsnet.pl 21.06.05, 19:32 "Arkusze egzaminacyjne - jednakowe w całym kraju - były kodowane i sprawdzane przez egzaminatorów z Okręgowych Komisji Egzaminacyjnych. Z obu części można było otrzymać maksymalnie po 50 punktów. Wrocławska średnia to 36,3 pkt z części humanistycznej i 27,8 pkt z matematyczno-przyrodniczej. Z raportu wrocławskiej OKE wynika, że najgorzej gimnazjaliści radzą sobie z zadaniami z fizyki - tylko 7 procent poprawnie obliczyło czas swobodnego spadku ciała." Z tego chyba wynika, że średnia została podana przez OKE. Nie wiem, czy się zgadza z tymi podanymi przez szkoły, nie chce mi się liczyć. Może sprawdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodzu Re: cha cha cha cha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.05, 22:37 Zadzwoniłem w piątek do Gimnazjum nr 19 przy Dembowskiego we Wrocławiu. Wicedyrektorka podała mi wyniki: 45 - humanistyczny i 44 matematyczno - przyrodniczy. W gazecie szkoła miała: humanistyczny - 36, matematyczno- przyrodniczy- 28. Dlaczego osoba reprezentująca tą szkołę okłamała mnie?! Jestem oburzony!!! To skandal!!! A ja chciałem oddać dziecko do tej szkoły !!! Nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ircys Re: Wyniki egzaminów wrocławskich gimnazjów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 18:58 Czy jest gdzieś w sieci zestawienie obejmujące wszystkie szkoły bo jakoś nie mogę tego znaleźć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Wyniki egzaminów wrocławskich gimnazjów IP: *.amsnet.pl 21.06.05, 19:28 Nie ma, jest w dzisiejszym wydaniu papierowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Wyniki egzaminów wrocławskich gimnazjów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 01:14 nie wiem gdzie można uzyskać rzetelną informację o wyniku danej szkoły ...może w Kuratorium ale wiem, że nie mozna polegac na tych danych z Gazety, bo to są tylko informacje zebrane droga telefoniczną, a szkoły nie podają prawdy wiem, bo pracuję w gimnazjum ;-) i jak przeczytałam jaki wynik osiagnęła "moja"szkoła to o mało co sie nie udławiłam (ponad 70 pkt za obie czesci, a takie wyniki osiagnęły zaledwie jednostki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redakcja Re: Wyniki egzaminów wrocławskich gimnazjów IP: *.wroclaw.agora.pl 22.06.05, 13:37 W tym roku dane mamy nie od szkół, ale od Wydziału Edukacji, który dostał je od OKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Wyniki egzaminów wrocławskich gimnazjów IP: *.spox.org / *.org 22.06.05, 20:22 Czy redakcja ma dostęp do wyników uzyskanych przez gwiazdorskie gimnazja w innych regionach, np. Pijarów w Krakowie, Raszyńską w Warszawie etc ? Jak się do nich mają nasze G48, G49, Parnas ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga czyzby :-)???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 22:39 to dlaczego GW podaje, że Szkoła Samorozwoju "nie udostępniła danych"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redakcja Re: czyzby :-)???? IP: *.wroclaw.agora.pl 23.06.05, 11:53 Wydział Edukacji udostepnil dane szkol, ktore mu podlegaja - publicznych. Od niepublicznych zbieralismy oczywiscie. Znamy tylko wroclawskie wyniki poszczegolnych szkol, porownywalismy jedynie srenie z wiekszych miast, nie placowek (dzis w gazecie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: czyzby :-)???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:38 no bo ja właśnie o ...niepublicznej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurza_twarz Re: czyzby :-)???? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.06.05, 16:53 cytat:Bardzo się cieszymy, że nareszcie sami dyrektorzy wspólnie z miejskim Wydziałem Edukacji zdecydowali się podać wyniki egzaminu we wszystkich publicznych wrocławskich szkołach. Widzę, że pani nauczycielce czytanie ze zrozumieniem przychodzi z trudem, nie mówiąc już, ze nie orientuje się pani, komu podlega pani placówka (to tak, jakbym ja nie wiedział np. częścią jakiej korporacji jest moja firma - czyli komu podlegam). A później badania pokazują, ze Polacy to wtórni analfabeci. Żałość po prostu...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga chyba masz problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:19 to ty postaraj się zrozumieć co czytasz ja poddaje w wątpliwość wiarygodnośc średnich wyników i od redakcji otrzymuję informację, że rzeczywiście część szkół sama podawała dane do gazety, więc ich wiarygodność jest mikra a jak chcesz sobie powarczeć bez powodu na ludzi to znaczy że masz problem :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurza_twarz Re: chyba masz problem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.06.05, 09:37 w zacytowanym zdaniu jest informacja, że wydział edukacji udostępnił dane o podległchych mu szkołach - PUBLICZNYCH: więc albo nie rozumiesz, co czytasz, albo nie masz wiedzy, że szkoły niepubliczne nie podlegają we, być może nie ma żadnego albo-albo, a te dwa zdania są prawdziwe. Nic tak niecieszy, jak nauczyciel-ignorant, który uważa, że problem ma ktoś inny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurza_twarz Re: Wyniki egzaminów wrocławskich gimnazjów IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.06.05, 10:00 liczę na osoby, które mają mieć coś z nałkom;) Odpowiedz Link Zgłoś