Dodaj do ulubionych

SATELITARNA MAPA ŚWIATA

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.06.05, 12:06
maps.google.com/maps?ll=51.109085,17.032585&spn=0.073729,0.091410&t=k
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo Re: SATELITARNA MAPA ŚWIATA IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 23.06.05, 12:13
      ZAJEBISTE :)
    • no.logo erni, jesteś wielki... największy... 23.06.05, 13:45
      Stary, w tym momencie wybaczam Ci całę tę cholernie irytującą mnie propagandę uprawianą przez Ciebie do tej pory na forum. Ten link to jest po prostu coś genialnego! Właśnie sobie na maksymalnym zoomie obejrzałem swój dom, samochód, sąsiadów, pracę, , podstawówkę, liceum, uczelnię, etc... Po prostu cuuudne!

Głęboko wdzięczny no.logo :D
      • Gość: ... Re: erni, jeste? wielki... największy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:51
        zawodowe, polecam
        • no.logo Czas wykonania zdjęć? 23.06.05, 14:02
          Po przyjrzeniu się paru szczegółom w otoczeniu mojego domu mogę powiedzieć, że zdjęcia były robione co najmniej rok temu. Z drugiej strony widać już stojący w Rynku Wytrysk Zdroja, czyli to nie było tak dawno... Ktoś ma jakieś bliższe dane?
          • Gość: erni Re: Czas wykonania zdjęć? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.06.05, 14:03
            Robione było około 2 lat temu.
            • no.logo I była to chyba... 23.06.05, 14:18
              Niedziela. Środek dnia, a samochodów na ulicach mało, parkingi przed Urzędem Wojewódzkim i Urzędem Miejskim na Nowym Targu puste...
              • Gość: q Re: I była to chyba... IP: *.media4.pl 23.06.05, 16:21
                wczesny ranek, około 7-8 rano, bo widzę pod jakim kątem słońce oświetla mój
                dom :-)
                • ja22ek Re: I była to chyba... 23.06.05, 16:31
                  Może jeszcze wcześniej (albo niedziela), parking pod Volvo puściuteńki.
              • Gość: tom Re: I była to chyba... IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 22:32
                widać budowę mostu milenijnego, wyburzanie drukarni na pl. Dominikańskim remont
                ul. Jedności Narodowej, prawdopodobnie jest to lato 2003
                Zobaczcie Londyn, piramidy egipskie, i masę innych ciekawych miejsc
      • Gość: q Re: erni, jesteś wielki... największy... IP: *.media4.pl 23.06.05, 16:27
        a erni dziękuje yn z forum inwestycje, chyba że tamten post też jest jego :-)
    • Gość: Gosc Re: SATELITARNA MAPA ŚWIATA IP: *.kom / *.kom-net.pl 23.06.05, 15:30
      A nie ma dalszej czesci Wroclawia np.Kosmos,Gadow,Kozanow???
      • Gość: erni Re: SATELITARNA MAPA ŚWIATA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.06.05, 15:33
        Jest ale w niskiej rozdzielczości. Tylko centra miast sa w wysokiej.
      • no.logo Re: SATELITARNA MAPA ŚWIATA 23.06.05, 15:35
        Wygląda na to, że zachodnie dzielnice widać tylko z dużego oddalenia. Ale to dziwne, bo to tylko taki wąski pas (zaczyna się mniej więcej w połowie Popowic). Jak pojedziesz jeszcze dalej na zachód, to znowu można podglądać opalające się sąsiadki ;-)
        • no.logo Bzdurę napisałem, przepraszam... 23.06.05, 15:37
          Oczywiście erni ma rację, widać tylko centrum do połowy Popowic. Ale z kolei na wschód można zoomować nawet podwrocławskie wioski...
          • Gość: ceglar Re: Bzdurę napisałem, przepraszam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:25
            Ciekawym jest fakt ze wszelkie obiekty wojskowe sa widoczne, a panuje chyba zakaz fotografowania takowych. Naturalnie ja popieram w zupelnosci globalizacje informacyjna:) oby jak najwiecej przestrzeni zostalo udokumentowane..szkoza ze nie caly swiat...czekam na dobre zdjecia krolewca:)

pozdrawiam
    • map4 Re: SATELITARNA MAPA ŚWIATA 23.06.05, 16:24
      No, no, no ...

Przydały by się jeszcze ze dwa stopnie powiększenia, ale i tak widoki są
      niekiepskie. Gratuluję pomysłu.

Na razie działa wersja "beta" mapy. Oby się sprawdziła.
      • Gość: ceglar Re: SATELITARNA MAPA ŚWIATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:32
        z tego co wiem to NASA udostepnila juz taka mape, na ktorej mozna zrobic zoom i zobaczyc przechodnia - trzeba sporawy program sobie zainstalowac i posiadac bardzo dobra karte graficzna

worldwind.arc.nasa.gov/download.html
    • ed_norton Re: SATELITARNA MAPA ŚWIATA 24.06.05, 00:51
      no to sobie popracowalem :)))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka