Dodaj do ulubionych

Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej s...

IP: *.arcor-ip.net 07.07.05, 01:05
Zwykłą polską maturę także uznają zagraniczne uczelnie. Mam sporo znajomych na
Humboldt Universitaet zu Berlin (druga w rankingach uczelnia w Niemczech),
którzy wcale IB nie zdawali...
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:14
      www.oboz.pl/
      • escriva Artykuł sponsorowany.... 07.07.05, 09:27
        W momencie, w którym uczniowie gimnazjów ostatecznie podejmują decyzje co do
        wydoru szkoły, pojawia sie artykuł - o klasie, której_jeszcze_nie_ma,
        promujący usługe, której szkoła nie oferuje
        ręce opadają...
    • szymon.11 Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej 07.07.05, 12:02
      ciesze sie, ze moja stara szkola ciagle sie rozwija, dawno juz nie mieszkam we
      Wrocku, ale ciagle czuje wdziecznosc do nauczycieli z Ekoli (chociaz kiedys nie
      byla to Ekola i nie wiem, czy ta nowa nazwamisie podoba :), to wlasnie oni
      wyrobili u mnie nawyki aktywnosci, checi rozwoju i dali mi podstawy do tego,
      zeby osiagnac w zyciu sukces

pozdrowienia dla wszystkich pracownikow, absolwentow i uczniow

Szymon
      • kawa_89 Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej 07.07.05, 12:55
        Hmm dokładnie :] każdy już ma złożone papiery, i w sumie klamka zapadła ;]
        miło ;]. Do tego jeszcze ile kasiorki trzeba zapłacić za ten luksus, hehe.
        Szczerze mówiąc, mam koleżankę, która skonczyła właśnie Gimnazjum w Ekoli, jej
        rodzice zainwestowali w nią mnóstwo pieniędzy, jednak zmarnowali te pieniądze.
        Tam dostają się ludzie, którzy mają rodziców, których stać na to aby ich
        dziecko uczęszczało do tej szkoły. A zresztą ja wychodzę z założenia, że jeśli
        ktoś jest zdolny to i tak bez matury międzynarodowej sobie poradzi w
        przyszłości ;)
        • aabjp Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej 07.07.05, 15:30
          Jeżeli zmarnowali, to tylko wina tej dziewczyny. Poziom jest naprawdę wysoki.
          A co do naboru, to faktycznie V LO robi się za ciasne, więc chyba dobrze, że
          jest taka Ekola, która też chce zaoferować międzynarodową maturę.

Matka gimnazjalistki - ekolistki
        • Gość: M ble ble ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:32
          oczywiście, jak kto zdolny to mu nawet szkoła nie potrzebna
          bez czytania i pisania se poradzi w życiu - tam skręci, tu skołuje i zajuma
          sprytnie co mu potrzeba ;-)
          ...
          nawet najlepsza szkoła niczego nie nauczy kogos, kto uczyc się nie chce
          a przyczyn zmarnowanych szans tej gimnazjalistki z Ekoli jej rodzice powinni
          poszukac ...we własnym domu i swoich metodach wychowawczych
          natomiast szkoda wielka zdolnych, ambitnych uczniów, którzy marnują czas w
          beznadziejnych szkołach, pod okiem beznadziejnych n-li i w towarzystwie
          beznadziejnych rówiesników - szkoda mi zdolnych, bo dla nich jesli niepubliczne
          sa za drogie, to publiczne szkoły niewiele mają do zaproponowania (za mało
          miejsc, za mało zajęć rozszerzajacych, za mało języków obcych)
          w liceach niepublicznych (jak np. Ekola, Olimp, Amigo) wszyscy zdali nową
          maturę - a to o czyms świadczy
          rodzice tych maturzystów nie narzekają na zmarnowany czAs i pieniądze :-)
          • Gość: kolo Re: ble ble ;-) IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.05, 16:53
            Kolejny tekst sponsorowany. Toć to kryptoreklama tej szkoły.
            • Gość: M Re: ble ble ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:48
              radziłabym sprawdzić w słowniku co oznacza słowo kryptoreklama i tekst
              sponsorowany ;-)
              ja wyrażam swoją opinię (i nikt mi za to nie płaci)- moje dzieci chodziły do
              szkół niepublicznych (ale ani do Ekoli, ani do Olimpu, ani do Amigo - do
              całkiem innych)
              stąd mam jako takie pojęcie o tym co oferują, a czego nie znajdzie się w
              szkołach publicznych
              ...
              a forum GW słuzy własnie wymianie opinii, doświadczeń i no i niestety czasem
              też jest areną dla...popisów ignorancji, złosliwości,a nawet ...chamstwa :-(

• Gość: kolo Re: ble ble ;-) IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.05, 19:25
                Drogi gościu M. ja nie o Twoim poście mówię, tylko o artykule w Gazecie. To
                pisemko co i raz raczy nas takimi po cichu sponsorowanymi tekścikami. A do
                słowników mnie nie odsyłaj, jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem.I skąd te
                nerwy (mowię o inwektywach na zakończenie twego postu- mało wytworne i w złym
                guście. Czyżby słoma z bucików wyłaziła?):-)
                • kawa_89 Re: ble ble ;-) 07.07.05, 20:10
                  No nie wiem, nie wiem.. Ale zgadzam się z opinią, dotyczącą młodych i zdolnych,
                  których nie stać na szkoły niepubliczne- dlatego uważam, że klasy IB powinni
                  zacząć zakładać w publicznych szkołach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka