Gość: Piotrek IP: *.arcor-ip.net 07.07.05, 01:05 Zwykłą polską maturę także uznają zagraniczne uczelnie. Mam sporo znajomych na Humboldt Universitaet zu Berlin (druga w rankingach uczelnia w Niemczech), którzy wcale IB nie zdawali... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:14 www.oboz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
escriva Artykuł sponsorowany.... 07.07.05, 09:27 W momencie, w którym uczniowie gimnazjów ostatecznie podejmują decyzje co do wydoru szkoły, pojawia sie artykuł - o klasie, której_jeszcze_nie_ma, promujący usługe, której szkoła nie oferuje ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.11 Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej 07.07.05, 12:02 ciesze sie, ze moja stara szkola ciagle sie rozwija, dawno juz nie mieszkam we Wrocku, ale ciagle czuje wdziecznosc do nauczycieli z Ekoli (chociaz kiedys nie byla to Ekola i nie wiem, czy ta nowa nazwamisie podoba :), to wlasnie oni wyrobili u mnie nawyki aktywnosci, checi rozwoju i dali mi podstawy do tego, zeby osiagnac w zyciu sukces pozdrowienia dla wszystkich pracownikow, absolwentow i uczniow Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_89 Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej 07.07.05, 12:55 Hmm dokładnie :] każdy już ma złożone papiery, i w sumie klamka zapadła ;] miło ;]. Do tego jeszcze ile kasiorki trzeba zapłacić za ten luksus, hehe. Szczerze mówiąc, mam koleżankę, która skonczyła właśnie Gimnazjum w Ekoli, jej rodzice zainwestowali w nią mnóstwo pieniędzy, jednak zmarnowali te pieniądze. Tam dostają się ludzie, którzy mają rodziców, których stać na to aby ich dziecko uczęszczało do tej szkoły. A zresztą ja wychodzę z założenia, że jeśli ktoś jest zdolny to i tak bez matury międzynarodowej sobie poradzi w przyszłości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aabjp Re: Matura międzynarodowa w kolejnej wrocławskiej 07.07.05, 15:30 Jeżeli zmarnowali, to tylko wina tej dziewczyny. Poziom jest naprawdę wysoki. A co do naboru, to faktycznie V LO robi się za ciasne, więc chyba dobrze, że jest taka Ekola, która też chce zaoferować międzynarodową maturę. Matka gimnazjalistki - ekolistki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M ble ble ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:32 oczywiście, jak kto zdolny to mu nawet szkoła nie potrzebna bez czytania i pisania se poradzi w życiu - tam skręci, tu skołuje i zajuma sprytnie co mu potrzeba ;-) ... nawet najlepsza szkoła niczego nie nauczy kogos, kto uczyc się nie chce a przyczyn zmarnowanych szans tej gimnazjalistki z Ekoli jej rodzice powinni poszukac ...we własnym domu i swoich metodach wychowawczych natomiast szkoda wielka zdolnych, ambitnych uczniów, którzy marnują czas w beznadziejnych szkołach, pod okiem beznadziejnych n-li i w towarzystwie beznadziejnych rówiesników - szkoda mi zdolnych, bo dla nich jesli niepubliczne sa za drogie, to publiczne szkoły niewiele mają do zaproponowania (za mało miejsc, za mało zajęć rozszerzajacych, za mało języków obcych) w liceach niepublicznych (jak np. Ekola, Olimp, Amigo) wszyscy zdali nową maturę - a to o czyms świadczy rodzice tych maturzystów nie narzekają na zmarnowany czAs i pieniądze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: ble ble ;-) IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.05, 16:53 Kolejny tekst sponsorowany. Toć to kryptoreklama tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: ble ble ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:48 radziłabym sprawdzić w słowniku co oznacza słowo kryptoreklama i tekst sponsorowany ;-) ja wyrażam swoją opinię (i nikt mi za to nie płaci)- moje dzieci chodziły do szkół niepublicznych (ale ani do Ekoli, ani do Olimpu, ani do Amigo - do całkiem innych) stąd mam jako takie pojęcie o tym co oferują, a czego nie znajdzie się w szkołach publicznych ... a forum GW słuzy własnie wymianie opinii, doświadczeń i no i niestety czasem też jest areną dla...popisów ignorancji, złosliwości,a nawet ...chamstwa :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: ble ble ;-) IP: *.wroclaw.mm.pl 07.07.05, 19:25 Drogi gościu M. ja nie o Twoim poście mówię, tylko o artykule w Gazecie. To pisemko co i raz raczy nas takimi po cichu sponsorowanymi tekścikami. A do słowników mnie nie odsyłaj, jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem.I skąd te nerwy (mowię o inwektywach na zakończenie twego postu- mało wytworne i w złym guście. Czyżby słoma z bucików wyłaziła?):-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_89 Re: ble ble ;-) 07.07.05, 20:10 No nie wiem, nie wiem.. Ale zgadzam się z opinią, dotyczącą młodych i zdolnych, których nie stać na szkoły niepubliczne- dlatego uważam, że klasy IB powinni zacząć zakładać w publicznych szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś