Gość: oko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 10:31 szok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Romuś Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 11:15 Szok to jest jak się wejdzie na jego oświadczenia majątkowe. Cały czas w polityce a najbogatszy chyba w całym sejmie. I to jest facet, który we Wrocławiu mówił, że jak by miał pieniądze to by je na biednych oddał. OBłuda jak u Kwaśniewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: brak wychowania IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.05, 12:58 Pan Cimoszewicz oświadczył, że fajek przypalać nie będzie i wyszedł. Żal mi fajczarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:05 Tylko czerwona "świnia" może zachować się w ten sposób. Zlekceważył miliony Polaków. I to ma być prezydent Polski???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Ty chyba jestes burak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.05, 15:16 tyle, ze pastewny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do J. Kowalskiego! Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.05, 16:51 Uważam, że postąpił prawidłowo, z ludźmi chorymi na nienawiść nie dyskutuje się publicznie, tym bardziej, że już wielokrotnie pokazali swój brak klasy i rozsądku. A co do milionów, nie pamiętam tego i nie mogłam słyszeć i widzieć, ale na milion powoływali się zarówno A. Hitler i J. W. Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.07.05, 18:30 co komuszku wasi idole są zagrożeni? Najlepszą obroną jest atak. Zastanawiam się co musiałby zrobić twój idol abyś stwierdził, że złamał prawo. Podejrzewam że nawet jakby kogoś na sali zastrzelił to też byś go bronił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.05, 20:09 31% dla pana Cimoszewicza. Tak było wczoraj. Sądzę, że teraz będzie koło 40%. Panu Kaczyńskiemu nie pomógł nawet TKM. Już mu spadlo poniżej 20%. Szkoda tylko, że do II-giej tury nie wejdzie pan Tusk. Przesądza to wygraną pana Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.07.05, 19:24 Cały czas lekceważy mnie Komisja Śledzcza. Dzierżyński nie powstydziłby się takich śledczych. Obrady komisji i przesłuchania świadków to dobra szkoła dla tych co nie pamiętają stalinowskich sądów. To ukraińska sotnia w wykonaniu posłów tzw. prawicy, polująca na ludzi. Wygląda to jakby złodzieje krzyczeli najgłośniej "łapać złodzieja". Wasserman komunistyczny prokurator, Giertych knujący z Kulczykiem przeciw Kwachowi na Jasnej Górze, Gruszka otoczony agentami, Maciarewicz jedyny prawdziwy opozycjonista, który walczył z komuną, teraz zupełnie stracił rozum. O reszcie nie wspomnę. To ma byc komisja? Bardzo dobrze zrobił Cimoszewicz. Trzeba powtarzać zaciekłym "antykomunistom", że afery zaczęły się za ich rządów. To AWS pozostawił ten pasztet i finanse państwa na skraju bankructwa. To poseł Wasserman z Kaczyńskim pierwsi ukręcili łeb sprawie Orlenu. Durnowata i przestraszona lewica boi się własnego cienia i dobrze jej tak! Trzeba było nie zdradzać wyborców i dotrzymać choć jedną obietnicę z kampani wyborczej. Zapomnieli, że mają przeciwko sobie potężne media! Afery SLD to mały pikuś w porównaniu z aferami "prawicy", jednak media z byle głupstwa robią lament na pół świata! Przykład ? Po co daleko szukać. Oleksy i Kaczyński. Oleksy za jedno słowo w swojej obronie został okrzyczany przez media niemal zbrodniarzem. Kaczyński za poniżanie sądu ("pani sędzia jeszcze się wtedy uczyla jak ja.....i tu słowotok kurdupla jak zwykle myślącego (???), że ma rację), za niewykonanie wyroku i obrażanie ludzi ("spieprzaj dziadu"). Madia ze strachu albo wyrachowania schowały głowy w piasek. Miał racje Cimoszka. Osobiście dla mnie to są zwykłe szmondaki. Nie mam żadnego szacunku do pseudoprawicowych posłów i jeśli istnieje bóg czy jakieś inne gusło to niedopuści, żeby dostali całą władzę w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 00:47 taki z ciebie Polak jak z Bieruta, Świerczewskiego, Rokosowskiego, Wojciechowskiego i innych im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 06:52 Ghost.Podaj definicję Polaka. Może się okazać, że takich "niepolaków" jak ja jest więcej. Co proponujejsz dla nas? Getta, obozy czy odrazu do gazu? Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył 10.07.05, 08:16 Ghost, czy ta wspaniała komisja nie obrażała twojej inteligencji; jeśli takową posiadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 10:06 i owszem, niektórzy członkowie albo byli zbyt zajadli albo przmieniali się w adwokatów przesłuchiwanych. Historia pierwszej komisji pokazała że to dzięki tym bardziej dociekliwych jeden zwierzak poszedł do pierdla a niezatapialna Jakubowska ma zarzuty prokuratorskie o fałszowanie ustawy. Jaki będzie finał tej komisji; czas pokaże. Już wiadomo dużo więcej o mafi paliwowej, o tym jak była chroniona przez "górę" itp. Jakbyś nie wiedział to Cimoszewicz był premierem w czasie gdy spółka 2 ukraińskich muzyków J&S przejeła znaczną kontrolę nad dostawami ropy do Polski. Jeśli jako premier nadzorował to prawidłowo to by pogadał i poszedł. Mogli by mu skoczyć. Natomiast Cimoszewicz zwiał i co mam o nim sądzić? Kaczor też kandyduje na prezydentaa komisja ds. PZU go męczyła i jakoś nie uciekł. Tak więc czas pokaże kto miał racje, czy tzw. oszołomy z komisji czy tzw. adwokaci mafii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 10:14 to, że was sługasów Moskwy jest więcej to wszyscy wiedzą. Przeciesz was mateczka karmiła przez dziesięciolecia. Nie bój się nie będziemy stosować waszych metod i wsadzać niewygodnych politycznie do pierdla czy getta. Możesz sobie pisać te bzdury o uczciwej SLD. Takie prawo demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 13:46 Ghost.Nie pisalem o uczciwej SLD. Gdybyś uważnie przyczytał, to pisałem zupełnie na odwrót. Nadal uważam, że media najdrobniejszą afere "komuchów" rozdmuchują do niewspółmiernie wielkich rozmiarów - w porównaniu z aferami "prawicy"(he he - prawica!!). Zwracam również uwagę na to, że to Orlen wybierał dostawców a nie premier oraz na to, że największe złodziejstwo odbywało się pod okiem Wassermana (prokuratura krajowa) i Kaczyńskiego (minister sprawiedliwości). To oni pierwsi ukręcili łeb sprawie. Podobno zaginąl raport. Ech ta poczta, jakby nie mieli telefonów w sieci rządowej. Sprawa jest o tyle prosta, że to właśnie "prawica" - jej mać - doiła najwięcej pieniędzy ze Skarbu Państwa na swoje pomysły. PZU, KGHM - szkoda gadać. Do nowych winowajców naszej niedoli oprócz Żydów, Masonów i Cyklistów doszło SLD i Genowefa Pigwa. To wszystko przez nich! Wracając do Wassermana to nie mam zaufania do przechrzty. Ktoś kto tak jak on oskarżał opozycję w imieniu PRL nigdy nie będzie dla mnie wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 14:35 masz problem dla ciebie komuch będzie zawsze wiarygodny (nawet złodziej) i każda ujawniana afera przez media będzie polityczną prowokacją. Natomiast to co napisze Trybuna lub Nie będzie świętą prawdą. Afera Starachowicka (ostrzezenia miejscowej mafi) - sprawa polityczna fałszowanie ustawy przez Jakubowską - sprawa polityczna afera ratuszowa w Opolu i Bydgoszczy - sprawa polityczna itd Widzę że to za co odpowiada premier znasz tylko z Trybuny, nie wiesz co to jest strategia prywatyzacyjna, kto za nią odpowiada, nie wiesz kto to jest rada nadzorcza i kto ją wybiera, nie wiesz pewnie, że zatrzymanie prezesa Modrzejewskiego było nieprawne, a cała otoczka tego wygląda na mafię polityczno- biznesową Przy okazji pojawia się mafia paliwowa, a ty piszesz że najdrobniejsze afery komuchów. Ciekawe jakie są te grubsze Czas się uwolnić spod wpływu LSD to źle wpływa na zmysły szczególnie na postrzeganie Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył 10.07.05, 14:48 To, ze trzeba sie uwolnic spod SLD to prawda, tylko, ze ja nie widze nikogo kto moglby rzadzic Polska. Jak widze Giertycha i Wszechpolakow, Kaczynskich, Miodowicza i Rokite, Leppera z Beger to mysle juz sobie, ze wole SLD od tych oszolomow. Przynajmniej ich podstawowym celem nie jest nienawisc, teczki i dopiekanie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 14:57 nie co jest gorsze obłuda i słodkie pierdzenie do kamer, czy oszołomstwo Macierewicza i Giertycha. To, że będą sobie dopiekać nawzajem to jest ich problem, mnie dotyczyć będzie tylko jakość ustaw uchwalanych przez sejm. Teczki polityków powinny być jawne. Wtedy tematu by nie było. Zresztą żeby zostać politykiem należy tego chcieć, nikt nikogo nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył 10.07.05, 15:02 Tylko, ze te oszolomy nie sa w Sejmie dla dobra Polski i po to, zeby uchwalac dobre Ustawy, tylko po to, zeby promowac siebie i swoje zboczenia. A co do teczek to jest to dla mnie najmniej wazne jaka kto mial porzeszlosc. Wazne jest to co teraz robi. I poje dalej: wole agenta i kapusia niz najwiekszego z Polakow Romana Giertycha ze swita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 15:09 problem teczek jest taki, że za ich pomocą się szantażuje ludzi. Historia pokazuje jak nieraz przeszłość warunkuje późniejsze działania. A tak w ogóle chciałbym wiedzieć komu mam płacić dietę poselską. Jak ktoś się nie chce przedstawić dać prawdziwego CV to dlaczego mam go zatrudniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:58 To ty myslisz ze celem SLD i Cimoszewicza jest wszystko tylko nie "nienawisc, teczki i dopiekanie innym." Naiwny dzieciak jestes. A kto myslisz te teczki tworzyl, ze o pozostalych dwoch rzeczach nie wspomne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Tom: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 16:43 Tom zachowujesz się jak niektórzy - za przeproszeniem - członkowie komisji śledczej. Najpierw coś sobie ubzdurasz a potem dyskutujesz sam ze sobą. Nie mam żadnego problemu i nigdzie nie napisałem, że komuch będzie zawsze wiarygodny (to twój wymysł). Dla mnie złodziej będzie poprostu zawsze złodziejem, bez wzlędu na jego poglądy. Nie napisałem, że każda afera ujawniana przez media będzie polityczną prowokacją - to twoja konfabulacja. Uspokoję cię. Nieczytam "Trybuny" a nawet gdybym czytał to i tak zawarta tam prawda nie będzie świętą wszak to laicka gazeta. Afera starachowicka dotyczyła rzeczywiście mafii i to takiej strasznej bo chcącej ukraść kilknaście tysięcy złotych, czyli tyle mniejwięcej ile prezes np. Orlenu tracił w knajpie za jeden wieczór. Co do Jakubowskiej to wkrótce się przekonasz , że miała racje. I dobrze to zapamietaj. Tworzoną przez dziecięciolecia TVP wraz z całą infrastrukutrą przejmie (czyt. sprywatyzuje) mafia spod znaku PO lub inna prawicowa sitwa, a ty obrońco będziesz miał fige z makiem z tego. Jestem z Wrocławia i nie wiem o co chodziło w Opolu w aferze ratuszowej. Twoje słowa o strategii prywatyzacyjnej rozśmieszyły mnie do łez ale również zasmuciły. Trudno dyskutować z kimś, kto ma permanentną amnezję. Chciałbym, żebyś mimo wszystko zwrócił uwagę na "strategię" prywatyzacyjną pana Wąsacza - pracowicowca jak najbardziej. W takiej dyskusji jak ta, wymagana jest odrobina uczciwości a nie zaślepienia i nienawiści. Największe afery powstały za rządów prawicy, alkoholowa, tytoniowa, dewizowa. O prywatyzacji nie wspomne, to złodziejstwo w biały dzień na oczach wszystkich a zaczęło się od Banku Śląskiego, kiedy to sitwa prawicowych gołodupców w ciągu jednego wieczoru stała się milionerami. Za rządów prawicy i dzięki prawu, które stanowili, rozkwitły mafie pruszkowska, wołomińska również mafie w wielu innych miastach. Minister Dębski zastrzelony w porachunkach mafijnych nie był z lewicy. Nie uważam, że należy wyeliminować lewicę z życia politycznego. Brak opozycji zawsze prowadził do zamordyzmu i dyktatury a taki stan nam realnie zagraża po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: Tom: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył 10.07.05, 17:10 Trochę przydługie te posty trzeba się trochę nagimnastykować. Chciałbym tylko zacytować Słownik Języka Polskiego: *oszołom* m IV, D. -a, Ms. ~mie 1. B.=D.; lm M. -y, DB. -ów pot. człowiek fanatycznie owładnięty, oszołomiony jakąś sprawą, ideą; człowiek nawiedzony, fanatyk. Drodzy forumowicze. Ci członkowie komisji nie są oszołomami. To bezwzględni zimni gracze polityczni. W sposób wyrachowany grają instumentami, najzabawniejsze, że bolszewickiej propagany. Nie dajcie się wypuszczać i obrażac własnej inteligencji. Prawda "kopytko"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tom: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 18:14 afera starachowicka - wyciek z rządu informacji o planowanych zatrzymaniach co narażało życie funkcjonariuszy a nie kilkanaście tys. zł Jakubowska w czym miała racje? że fałszowała ustawę? nie rozumiem jeśli chodzi o amnezje to dotyczy chyba ciebie i twojego idola który olał instytucje parlamentarną przed którą występowali Wąsacz, Kaczor i inni Jeśli uważasz, że wszystkich należy ścigać to dlaczego nie powinno się przesłuchać osoby która też rządziła w czasie kiedy były podejmowane decyzje polityczne w sprawie Orlenu. Chyba już wszyscy byli z tego okresu i nikomu włos z głowy nie spadł. Nie spadłby również z głowy naszego być może przyszłego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Tom: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 20:52 Tom nie denerwuj sie. Jest jeszcze coś takiego jak prawo i sądy. Poczekamy - zobaczymy jakie bedą: deycyzja i wyrok. Przecież nie jesteś sędzią i kierujesz się podobnie jak ja emocjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tom: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.07.05, 22:01 To Ty się pierwszy zdenerwowałeś pisząc dość obszerny post. Nie wiem czy wiesz ale komisja śledcza ma określne prawa zapisane w ustawie Sprawie Rywina pokazała, że sądy są w sprawach politycznych skuteczne jak się publicznie opublikuje przekręty. Zresztą tak się dziwnie składa w ostatnim czasie, że afery nie są wykrywane przez prokuraturę tylko przez media. Prokuratura ewentualnie może zapomnieć postawić zarzuty jak to miało miejsce Ungierem. Dopiero media musiały przypomnieć prokuraturze, że sprawa się przedawnia. Mnie po prostu szlak trafia jak słyszę sąd, prokuratura. Dlatego może tak łaskawie patrze na wybryki posłów z komisji Odpowiedz Link Zgłoś
alto11 Re: Jestem Polakiem, mnie nie zlekceważył 10.07.05, 14:54 Gość portalu: ziutek napisał(a): > Cały czas lekceważy mnie Komisja Śledzcza. Dzierżyński nie powstydziłby się > takich śledczych. Obrady komisji i przesłuchania świadków to dobra szkoła dla > tych co nie pamiętają stalinowskich sądów. To ukraińska sotnia w wykonaniu > posłów tzw. prawicy, polująca na ludzi. Wygląda to jakby złodzieje krzyczeli > najgłośniej "łapać złodzieja". Wasserman komunistyczny prokurator, Giertych > knujący z Kulczykiem przeciw Kwachowi na Jasnej Górze, Gruszka otoczony > agentami, Maciarewicz jedyny prawdziwy opozycjonista, który walczył z komuną, > teraz zupełnie stracił rozum. O reszcie nie wspomnę. To ma byc komisja? Bardzo > dobrze zrobił Cimoszewicz. Trzeba powtarzać zaciekłym "antykomunistom", że > afery zaczęły się za ich rządów. To AWS pozostawił ten pasztet i finanse > państwa na skraju bankructwa. To poseł Wasserman z Kaczyńskim pierwsi ukręcili > łeb sprawie Orlenu. Durnowata i przestraszona lewica boi się własnego cienia i > dobrze jej tak! Trzeba było nie zdradzać wyborców i dotrzymać choć jedną > obietnicę z kampani wyborczej. Zapomnieli, że mają przeciwko sobie potężne > media! Tak trzeba głośno mówić. Masz w pełni rację. Oszołomy- szkoda że nie ma dziadka Piłsudskiego. On by wam powiedział co umiecie robić. On wiedział co robić z taką sejmokracją. Tylko teraz Wy o tym zapominacie. Przypomnij sobie co Dziadek zrobił na moście nazwanym potem jego imieniem. W koncu znalazł się jeden z jajami i powiedział otwarcie co myśli i w dodatku zrobił to opierając się na obowiązującym prawie i zgodnie z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:58 jeden kandydat na prezia odpadł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ucho Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:12 Pan Jan Kowalski pięknie to ujął że Cimoszewicz oszukał miliony Polaków. Zwracający się do pana Jana Kowalskiego też pięknie to ujął bo porównał Cimoszewicza do Hitlera i Stalina. Nic dodać nic ująć - tamci też czuli się ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 19:17 Dziękuję. Nie odpisywałem bo to chyba była ta blondynka ze sztabu wyborczego Cimoszewicza. Powiem tylko jedno - długi włos, krótki rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
holejnik Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu 09.07.05, 19:43 Wyszedł, Wyszedł nie zwiał a zwyczajnie po Polsku wyszedł a członkowie komisyji wołali do niego aby pozostał i to było śmieszne. Myslę, jestem przekonany ze dobrze zrobił nie dał możliwości aby go poniżano publicznie w TV. Ciekawią mnie po tej akcji sondaże - powinno mu zaprocentować, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 oświadczenia kandydata na prezydenta IP: *.icpnet.pl 09.07.05, 20:36 Cimoszewicz oświadcza: 2002 papiery wartościowe: "akcje spółek AGORA i PKN ORLEN o wartości ok. 500.000 zł, przy czym 1/3 tych akcji zostały zakupione za środki pochodzące z kredytu bankowego, a 2/3 stanowi defacto własność mojej córki i zięcia, ponieważ zostały zakupione za ich pieniądze i na ich rzecz. /córka Małgorzata mieszka wraz z mężem w USA, w południowej Karolinie/. 2001 "współwłasność - gospodarstwo rolne 19 ha, dochodów brak, gospodarstwo nie funkcjonuje" 2002 "współwłasność - gospodarstwo rolne ok. 20 ha, nie prowadzi dział.gosp." /rubryk dochodowość - nie wypełniona/ 2003 W odpowiedzi na pismo Marszałka Sejmu w sprawie braku określenia dochodów gospodarstwa: "odpowiadając na Pański list z dnia 7.07 w sprawie wartości będącego moją własnością gospodarstwa rolnego pragnę poinformować Pana Marszałka i stosowną Komisję sejmową, że od wielu lat w gospodarstwie tym nie zaszły żadne zmiany. Nie było powiększane, nie było doposażane. Podobnie jak w przeszłości nie jestem w stanie określić jego wartości. Nie wynika to z braku dobrej woli ale, w przeciwieństwie do innych posłów znajdujących się w podobnej sytuacji, nie znam żadnej rzetelnej i obiektywnej metody oszacowania tej wartości. Z wyrazami szacunku Włodzimierz Cimoszewicz" 2004 "gospodarstwo 20 ha, współwłasność, wartość 180.000 zł, bez dochodów 2005 "gospodarstwo 20 ha, współwłasność, wartość 180.000 zł, bez dochodów ..................................................................................................... Jak na DOKTORA NAUK PRAWNYCH - to wyjaśnienia rozbrajające. Jak na KANDYDATA NA PREZYDENTA ? to przerażające !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis olał ich IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 09.07.05, 21:02 i to chyba nawet ciepłym moczem :) No i ma za to u mnie kolejnego plusa, tak trzeba postępowac z oszołomami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixipixi Re: olał ich i bardzo dobrze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.07.05, 21:31 BRAWO BRAWO tak trzeba postepować z ludzmi chorymi na nienawiść. Z takimi psychopatami nie ma o czym rozmawiać człowiek który zostanie prezydentem tego chorego kraju. A jak zostanie to mam nadzeje ze tych oszołomów wyśle w pizdu. Bo jak nie to mamy powtórke z 1933 r. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: olał ich 09.07.05, 23:01 Gość portalu: Rafis napisał(a): > i to chyba nawet ciepłym moczem :) > No i ma za to u mnie kolejnego plusa, tak trzeba postępowac z oszołomami... hehe i bardzo dobrze zrobil. A najbardziej rozsmieszyli mnie Giertych i Miodowicz, ktorzy nagle popadli w niemoc i swoimi prostackimi gadkami probowali sie ratowac. Nieznosze nienawisci, a najbardziej w wykonaniu politykow, a ich jedynym programem politycznym jest wlasnie nienawisc i teczki, teczki, teczki. Bo o programie gospodarczym PiSu czy LPRu to ja nie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: olał ich IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 09.07.05, 23:10 program gospodarczy maja genialny: -trzeba obnizyc bezrobocie -zwiekszyc PKB itp :) jak na razie zaczeli od podniesienia płacy minimalnej... Odpowiedz Link Zgłoś
mi.chal Re: olał ich 09.07.05, 23:12 Gość portalu: Rafis napisał(a): > program gospodarczy maja genialny: > -trzeba obnizyc bezrobocie > -zwiekszyc PKB > itp :) "Taki program to ja mam zawsze :))" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CwanyKomar Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.huby.neta-si.pl 09.07.05, 22:33 I taki prostak jest kandydatem na prezydenta... smiechu warte!!!!! WON Z SEJMU, WON Z POLSKI!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Odważny kandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:53 Żenujący kandydat boi się napastliwego Giertycha, jaki delikatny kwiatuszek, bu hahaha. Ciekawe z jaką odwagą broniłby racji kraju przed Putinen, Czyrakiem i innymi gadami. Nawet Kwaśniewska nie zwiała, tylko przeczytała z kartki swoje ple-ple. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Odważny kandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 21:00 Jak to z jaka - z taka sama - zabralby zabawki i poszedl do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.magma-net.pl 09.07.05, 23:08 bardzo dobrze zrobił!!! Ja nie wiem jak mozna bylo Giertycha dopuscic do komisji, przeciez ten kraj jest chory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 08:55 Zachowanie Pana Marszałka było zgodne z prawem. Może wstrząśnie członkami Komisji, którzy łamią prawo i dobre obyczaje parlamentarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nam Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.05, 09:33 W sumie dobrze zrobił. Ludzie, którzy siedzą w komisjach (zwłaszcza tej) starają się wypromować pewien tok myślenia i własne przekonania. Komisja powinna być jak najbardziej obiektywna. A czy jest? Poza tym, jeśli mnie pamięć nie myli, pełna nazwa komisji brzmi: SEJMOWA Komisja Śledcza. Na chłopski rozum wynika z tego, że Cimoszewicz jako Marszałek Sejmu nie powinien przed nią zeznawać ze względu na funkcję jaką pełni. Odpowiedz Link Zgłoś
mtb77 Szok, jednak mam na kogo glosowac !!! Szok !!! 10.07.05, 10:26 Zaglosuje za Cimoszewiczem w wyborach bo pokazal odwage. Takiego wlasnie potrzebujemy Prezydenta, ktory bezprawia nie bedzie tolerowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Szok, jednak mam na kogo glosowac !!! Szok !! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 11:07 Jeszcze kilka takich zdecydowanych posunięć Pana Cimoszewicza i prawdopodobnie wybory prezydenckie zakończą się w I turze. Zaoszczędzone pieniądze będzie mozna przeznaczyć na oświatę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka Re: nie odwaga tylko arogancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:14 mtb 77 mylisz podstawowe pojęcia odwage z arogancją, akurat odwagi w tym czynie nie mozna dopatrzyć się zadnej, większa miała Jola Kwaśniewska, słaba kobieta która odważnie staneła przed komisja i pokazała klasę. A u Włodzia klasy brak, zupełne zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrażony Re: nie odwaga tylko arogancja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.05, 14:17 Nieprawda. Stawił się przed śledź komisją. Podsumował każdego fajczarza po kolei i spokojnie wyszedł. Oglądałem wczoraj w TV3 ten cały spektakl. Trzeba było widzieć miny patriotów, zbawicieli naszego kraju. Szkoda tylko, że to odbywa się w III RP, a nie w jakimś bananowym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mtb77 Re: nie odwaga tylko arogancja 10.07.05, 22:33 > mtb 77 mylisz podstawowe pojęcia odwage z arogancją Arogancje dostrzegam doskonale! Kwitnie ona bujnie w ustach poslow sledczych, ktorzy sa zobowiazani prawem do bycia bezstronnym. Snucie podejrzen, insynuacji, czy wrecz rzucanie bezpodstawnych oskarzen to jest wlasnie kpina z prawa. Bardzo sie ciesze, ze wreszcie ktos powiedzial DOSC ! Tego oczekuje od przyszlego Prezydenta, nie umial tego zrobic ani Kaczynski, ani Borowski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nareszcie! Re: nie odwaga tylko arogancja IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.05, 22:58 Scenę, któa rozegrała się w sali Kolumnowej widziałam z dobowym opoźnieniem! Trudno tu mówić o ucieczce, ale spokojnym i stanowczym pożeganiu się z komisja i odmową składania wyjaśnień, pomimo okrzyków członków komisji o pozostanie na sali. Dobrze że ktoś w końcu przypomniał komisji o celu jej działania, że ustawia się ponad prawem, że wiele pytań jako niemerytorycznych było odrzucane przez Przewodniczącego. Formalne kompetencje zawodowe tych Panów mizerne. Główny cel to poniżyć niektóre, niewygodne osoby i niezrozumiała wyrozumiałość dla "wybranych". Co ta wspólnego z prawdą i sprawiedliwością? Nie chcę finansować i oglądać tych smutnych przedstawień! Może sie lepiej zająć i ustalić kto dopuścił do 20% bezrobocia, głodujących dzieci, do nędzy emerytów, którym gdy zachorują brakuje środków na leki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes o dziobie pingwina czyli komisja/świadek przegina? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.07.05, 08:30 > Formalne kompetencje zawodowe tych Panów mizerne. nie przesadzajmy. Są w składzie komisji posłowie z wykształceniem prawiczym, jest osoba z komisji ds służb specjalnych, jest były minister spraw wewnetrznych. > Główny cel to poniżyć niektóre, niewygodne osoby i niezrozumiała > wyrozumiałość dla "wybranych". Przypomnij nam, kto jest niewygodny dla komisji ? A kto jest jej "wybrańcem" ? Dla kogo komisja ma niezrozumiałą wyrozumiałość ? > Nie chcę finansować i oglądać tych smutnych przedstawień! 25 września 2005 wkrótce ! Na początku postu piszesz: > Dobrze że ktoś w końcu przypomniał komisji o celu jej działania, a pod koniec proponujesz : > Może sie lepiej zająć i ustalić kto dopuścił do 20% bezrobocia, > głodujących dzieci, do nędzy emerytów, którym gdy zachorują brakuje > środków na leki? więc jak ostatecznie ? pozdrawiam Ramzes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killla Re: o dziobie pingwina czyli komisja/świadek prze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.05, 08:46 osoby o "wykształeceniu prawniczym" w komisji orlenowskiej jakoś tak dziwnie non stop co najmniej naginają prawo. wczorajsze przegłosowanie wniosku Cimoszewicza o wyłączenie 7 członków komisji przez samą komisję było żenujące. Wystarczyło tylko przeczytać ustawę o komisji śledczej, żeby wiedzieć że coś takiego nie ma prawa mieć miejsca. Nie trzeba do tego nawet być prawnikiem. Wczoraj w TV jeden z najwybitniejszych polskich konstytucjonalistów prof. Winczorek powiedział, że (nie wchodząc w moralną i polityczną ocenę jego zachowania) Cimoszewicz nie złamał prawa i po prostu wykorzystał istniejacy przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_news Re: o dziobie pingwina czyli komisja/świadek prze 11.07.05, 10:07 serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2814012.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojom A pamiętacie Cimoszewicza w czasie powodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:37 Buta i arogancja. Przed komisja śledczą i na konferencji Cimoszewicz przypomniał swoje prawdziwe oblicze. Nawet wśród kolegów z SLD ma opinię pyszałka i odludka. Pamiętam jego połajanki do ofiar powodzi, że się nie ubezpieczyli. Może ktoś przypomni teraz ten fatalny rząd z Blidą i innymi fatalnymi ministrami. Przed komisją poniżył nawet tego biednego Aumilera z UP, który cały czas go bronił i trzymał jego stronę. Przypomina zadufanego w sobie Belkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: A pamiętacie Cimoszewicza w czasie powodzi? IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.07.05, 10:38 Ale jaki jest przystojny. Kaczor nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
bad_news Re: A pamiętacie Cimoszewicza w czasie powodzi? 11.07.05, 10:46 SLD go wspiera. A czy on obroni interesy towarzyszy z SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojom Re: A pamiętacie Cimoszewicza w czasie powodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:55 Cimoszewicz piękny jest niebywale i powabny, jak wszyscy na lewicy z Oleksym na czele. Pamiętam jak Kwaśniewski, szerszy wtedy niż dłuższy, z ledwo widocznymi oczyma na nalanej twarzy został okrzyknięty najbardziej seksownym politykiem w Polsce.A tak na marginesie , to Kwachu znowu chudnie, co to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.07.05, 10:52 Jaki tam szok! Normalna gra polityczna. Członkowie komisji śledczej nieustannie kompromitują instytucje demokratyczne, naigrywają się z prawa i poczucia sprawiedliwości. Wielu rozsądnych ludzi od dawna sądzi, że należy w końcu coś z tym zrobić. Cimoszewicz stara się wykorzystać niechęć światlejszej części społeczeństwa do sądów kapturowych, sądząc, że w ten sposób zdobędzie nowych wyborców. Na razie chyba wygrywa. Np. kompromitujące wypowiedzi Donalda Tuska, popierającego łamanie prawa przez komisję śledczą spowodują pewnie spadek notowań tego pana, a jest to elektorat, który może poprzeć Cimoszewicza. Sondażowe negatywne oceny jego zachowania pochodzą od osób, mówiąc oględnie, mniej zaznajomionych z oświeceniowymi koncepcjami państwa prawa, a to nie jest, chyba nawet potencjalnie, jego elektorat. Nie sądzę jednak, że Cimoszewicz mógłby wygrać wybory. Idee oświeceniowe są większości Polaków obce - tak jak mi muzułmański fundamentalizm. I tak wygra pewnie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.07.05, 11:47 Trzeba jakoś te twoje proroctwa wycofać! Tylko nie Kaczyński! Po pierwsze primo kurdupel niereprezentacyjny. Po drugie primo nie znam jego żony . Po trzecie kpi z prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.07.05, 13:32 Wszystko to jedna banda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojom Re: Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:03 A ja bym chętnie jednak się dowiedział po co Cimoszewicz za pół miliona akcji Orlenu nakupował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.07.05, 22:21 Pewnie chciał kilka groszy zarobić. Akcje Orlenu to dość pewna inwestycja. Szkoda sobie głowę zawracać takimi bzdurami. Wystarczy porównać wolumen akcji Orlenu w obrocie z ilością, jaką miał Cimoszewicz, żeby uświadomić sobie, że Giertych ciemnoty prostej ludności wciska. Co skądinąd nie zmienia faktu, że zamiast łazić w październikowe weekendy na wybory i głosować na jakichś pajaców ciekawiej i zdrowiej zrobić sobie wycieczkę na Ślężę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.07.05, 22:31 a wiesz co to jest wykorzystanie poufnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.07.05, 09:01 Do jakich to poufnych informacji miałby mieć dostęp posiadacz niewielkiego (stosunkowo) pakietu akcji spółki Orlen, nie mający związków z zarządem tej giełdowej spółki? We wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek. Niewiele rzeczy irytuje mnie tak, jak politycy, którzy uważają mnie za półgłówka i starają się wciskać mi jakiś bezsensowny kit. Pan Giertych traktuje mnie jak matołka, który nie wie, jak działają duże giełdowe spółki, starając się wmówić mi ciemnoty. Bardzo mi się to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.07.05, 17:15 w podobnym tonie wypowiadali się obrońcy Jakubowskiej. I co się okazuje? nie dosyć że prokurator postawił zarzut fałszowania ustawy to jeszcze wyszła sprawa że w rządzie tworzono fałszywki aby uwiarygodnić zeznania Jakubowskiej. W podobnym tonie lamentowano na komisję jak Ty teraz. Skoro nie ma nic na sumieniu odpowiedziałby na pytania i sobie poszedł. A tak przeczytał sondaże które wskazują, że ludzie nie lubią komisji(ciekawe ile z tych osób obejrzało choć jedno całe przesłuchanie) i stwierdził, że to się spodoba sympatykom. I się spodobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Tfu tfu..zgiń przepadnij siło nieczysta IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.07.05, 09:06 Chyba nie zrozumiałeś, że nie mam zamiaru głosować na Cimoszewicza (ani na kogokolwiek innego, jeśli o to chodzi - istnieją ciekawsze zajęcia na jesienne weekendy) i bynajmniej nie leży mi na sercu wybielanie go. Jednak nie mam też żadnego interesu w mieszaniu tego człowieka z błotem. Ni grzeje mnie ta sprawa, ni ziębi. Tym bardziej nie rozumiem, na czym ma niby polegać podobieństwo mojego tonu z tonem obrońców Jakubowskiej. Po prostu zauważam obiektywny fakt, że pan Giertych traktuje swoich wyborców jak matołków, starając się wcisnąć im bezsensowny kit. O ile nigdy nie miałem wątpliwości, że Jakubowska to oszustka, o tyle oskarżenie Cimoszewicza o wykorzystanie informacji niejawnych podczas spekulacji giełdowych jest dość bezsensowne dla każdego, kto ma jakieś pojęcie o funkcjonowaniu giełdowych spółek. To prawda, że warszawska giełda należy do tak zwanych giełd bananowych i dość powszchną praktyką jest zarabianie na niejawnych informacjach przez znajomych królika, dotyczy to jednak osób mających związki z zarządami spółek. Twierdzenie, że stosunkowo niewielki nominał akcji, które posiadał Cimoszewicz, dawało mu dostęp do jakichś informacji to zwykła bzdura. Nie lubię, gdy ktoś mi takie ciemnoty próbuje wciskać. Sondaże mówią, że ludzie lubią komisję. Jest to zapewne wynik niskiej świadomości społeczeństwa, na czym polegają standardy demokratyczne. Ten, kto ma jakieś pojęcie o tych standardach, nie jest zapewne fascynatem komisji - i do tej grupy wyborców zwrócił się Cimoszewicz. A że przy tym wolał uniknąć dawania okazji różnym Wassermanom i Giertychom do oratorskich popisów i bezzasadnych oskarżeń, które ciemniactwo zapewne chętnie by kupiło. Jest to całkiem rozsądne z jego strony. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu 11.07.05, 19:47 Na moja glaca "Wart Pac pałaca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawdziło się! Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.05, 22:15 Wg najnowszych sondaży zdecydowana postawa Pana Marszałka wobec komisji "orlenowskiej" przyniosła wzrost poparcia dla kandydata na Prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.05, 17:02 Ciekawe były dzisiejsze wypowiedzi L. Mullera przed komisją d/s prywatyzacji PZU, odsłonił mroczną przeszłość sprzed 4-5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdzie? Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.05, 19:37 Gdzie mozna zapoznać się z programami wyborczymi LPR i PIS, bo inwektywy już poznaliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Cimoszewicz zwiał z Komisji ds. Orlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 20:01 na początek poczytaj to, film obejrzyj www.wiosnapolakow.pl/?pg=wideo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwak Kaczorius Re: Radosna nowina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.05, 21:11 Pan Lech Kaczyński dziś oficjalnie zgłosił swoja kandydaturę na prezydenta III- ciej RP. Zapewnil w swoim wystąpieniu, że napewno wygra. Zebrani przyjęli wystąpienie wspaniałego kandydata owacjami na stojąco. Od tej chwili pan Cimoszewicz znalazł się w cieniu prawdziwego patrioty i nieważne jest czy stanie przed komisją czy nie. Jego szanse na wygranie wyborów wybitni poltolodzy oceniają po zgloszeniu kandydatury pana Kaczyńskiego na mniej niż zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mól książkowy Ostatni odcinek filmu o Nikodekie Dyzmie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 08:22 W ostatnim odcinku Nikodem odszedł z Banku Zbożowego, pojechał do Koborowa (Hajnówka ?) i tam doczekał sie propozycji objęcia rządu RP. I tylko jeden jedyny Ponimirski (Pokora)pojął, co się wydarzyło, ale on już od dawna miał etykietkę oszołoma, więc nikt go na poważnie nie wziąl. Dołęga- Mostowicz był jednak genialnym znawca marketingu politycznego. Czyżby nomen omen ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm wybory2005.blox.pl IP: *.magma-net.pl 23.07.05, 15:40 wszystko o wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomocnik fryzjera Re: Fryzjer a Cimoszko IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.07.05, 12:59 Jego fryzjer to mistrz. Cimoszce włosy wyrastaja już nad brwiami. To spróbujcie tak o ostrzyc, by nie przypominał Tytusa de Zoo Odpowiedz Link Zgłoś