agak61 15.07.05, 12:30 Napiszcie co myślicie o tej poradni i jej specjalistach. Jakie miałyście z tą poradnią doświadczenia? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maj55 Re: ortopedzi z wrocłwskiego Promyka Słońca 15.07.05, 13:49 Słyszałam, że pediatrzy i inni lekarze nie akceptują badań, np usg, tam zrobionych. ja sama wybrałam do usg mózgu i bioder innych lekarzy mimo ze miałam skierowanie do promyka Odpowiedz Link Zgłoś
diners tylko nie do PYTLASIŃSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.07.05, 17:22 Ostrzegam Cię przed tym doktorkiem.... który na pieczątce ma wpisane specjalista chirurg ogólny, specjalista ortopeda... te specjalności to chyba jakiś dowcip... Otóż nie dawno pisałam na forum przerażona, że u mojego 7-miesięczniaka stwierdzono brak jąderek kostnienia. a stwierdził to właśnie ten...(nie będę się wyrażać na forum...) Doktorek nie chciał udzielać żadnych informacji, przeraziliśmy się z mężem, że to jakaś nieprawidłowość (patologia) u naszego dziecka, Jedyne co powiedział to, że jakby dziecko chciało wstawać lub chodzić to mamy go powstrzymywać, bo będzie miał koślawe bioderka. Po czym sucho stwierdził, do kontroli za 2 m-ce. Jak dotknął ciemiączka naszego bąbla, to powiedział tylko ... o Boże... z przerazeniem w głosie... Wyszłam z płaczem z gabinetu, bo nie wiedziałam co się dzieje. Po niecałym tygodniu poszliśmy na wizytę do dr Szybińskiego (znany we Wrocku ortopeda), który stwierdził (pokazał na usg) że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Żadnych zastrzeżeń do bioderek. Ogólnie ostatnio promyk zbiera nieciekawe opinie, parę lat temu było całkiem inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ja Re: do diners 15.07.05, 18:05 Gdzie przyjmuje dr.Szybiński,mojej kolezance,a raczej jej córeczce jest potrzebny dobry ortopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
diners Re: do diners 15.07.05, 19:00 naprawdę jest rewelacyjny - ul. Młodych Techników 7, pok.14 Od pon. i czw. od godz 16. do 17:30 rejestracja od 12.30 do 14.30 nr 363-65-84 - w lipcu i sierpniu bez rejestracji Na początku sierpnia chyba od 1 do 5-go nie ma go. wizyta 70 zł. Podobno rewelacyjny jest również Michajłow - również w tym gabinecie przyjmuje - wt. śr. - 16 do 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
leo77 Re: tylko nie do PYTLASIŃSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.07.05, 19:12 Tak, tak - to ten sam fachowiec ... tylko nie wiem od czego.... U mojego 7,5-miesięcznego synka stwierdził, że ma biodra jak dwutygodniowy niemowlak. Przerażeni z żoną zrobilismy w ciągu paru dni badania kontrolne i inny doktor (tym razem prawdziwy) stwierdził że wszystko jest w należytym porządku. Mamy wydruki z Usg, potwierdzające tą ocenę. Wniosek, złe diagnozy trzeba zawsze konsultować z innymi lekarzami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guinda Re: tylko nie do PYTLASIŃSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.07.05, 01:10 Ja tez ostrzegam przed Pytlasinskim!! Facet nic nie tlumaczy, nawet jak sie go pyta, udziela krotkich informacji, ktore jak ktos sie nie zna nic nie mowia. Jest niesympatyczny i ospaly. Najpierw powiedzial, ze moja mala ma dysplazje bioderka, robil usg, ktore trwalo 5 sek, nie wiem co w takim krotkim czasie tam widzial... Jak miala ok. 7 mies. kazal przychodzic co miesiac, dopoki nie zacznie chodzic. Poszlam wiec po miesiacu ( oczywiscie jeszcze nie chodzila), a on po kolejnym 5 - cio sekundowym usg powiedzial, ze mam przyjsc jak corka skonczy 18 mies! Nie rozumiem co taki gosciu robi w miejscu, gdzie chodza rodzice z maluszkami, przeciez od tego jak sie postawi diagnoze i poprowadzi dalej zalezy postawa dzieci itp! ech, szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
agak61 Re: tylko nie do PYTLASIŃSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.07.05, 10:46 Dziękuję Ci bardzo!!! Ja właśnie trafiłam do tego gościa (PYTLASIŃSKIEGO) i facet zrobił na mnie kiepskie wrażenie. Powiedział, że Weroniczka ma poważny problem z oboma bioderkami, tymczasem inny lekarz (fakt tylko radiolog) tydzień wcześniej stwierdził, że jest to wada bardzo dyskretna. Jeszcze raz DZIEKI. Wybierzemy się do tego Twojego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diners Re: tylko nie do PYTLASIŃSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.07.05, 10:04 Mam nadzieję, że będzie miał dla Was dobre wiadomości :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zula77 Re: tylko nie do PYTLASIŃSKIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.07.05, 11:53 Ja rowniez odradzam Pytlasinskiego. Trafilam do niego bo slyszalam ze w Promyku sa dobrzy lekarze, ale moze tak bylo kiedys. Nie powiedzial nic konretkego tylko straszyl. Poduszke ktora zapisal miala zle wymiary, badanie bylo powierzchowne a na usg nic nie potrafil powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś