Dodaj do ulubionych

Prośba do Wrocławian

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:12
We wrześniu będę miała okazję pobyć w Waszym mieście przez weekend.
Weszłam na stronę internetową Wrocławia i wiem że oprócz Panoramy,ZOO muszę
zobaczyć ogród japoński.Podpowiedzcie co jeszcze warto zobaczyć w samym
mieście i ewentualnie w okolicach miasta.
Dziękuję
Obserwuj wątek
    • mi.chal Re: Prośba do Wrocławian 18.08.05, 20:26
      Oczywiscie Rynek wraz z okolicznymi uliczkami. Sciezka czterech swiatyn - Wlodkowica, Sw. Antoniego. Nie jest jeszcze wyremontowana, ale niektorzy twierdza, ze w tym caly jej urok ;). Uniwersytet, Ossolineum. Jak masz dobra kondycje to mozesz wejsc na wieze kosciola sw. Elzbiety, skad mozna podziwiac panorame calego Wroclawia oraz okolic.
      Kolejnym punktem programu musi byc Ostrow Tumski wraz z wyspami odrzanskimi. Z jendej z nich (Piasek) mozesz poplynac stateczkiem na Biskupin w okolice ZOO, skad jest bardzo blisko takze do hali Ludowej, Pergoli i Ogrodu Japonskiego.
      • Gość: zz Re: Prośba do Wrocławian IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.08.05, 23:42
        jeden łykend to za mało -samo ZOO zajmuje pół dnia+statek drugie pół
        • mi.chal Re: Prośba do Wrocławian 18.08.05, 23:55
          Nie przesadzaj, statek o ktorym ja mowie plynie 10-15 min., a ZOO mozna przejsc w 1-2 h.
          • Gość: zz Re: Prośba do Wrocławian IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 19.08.05, 00:24
            a ZOO mozna przejsc
            > w 1-2 h.
            -można przejść ale nie zwiedzić ,no i zależy kto ma jakie tempo a ze statkiem
            to też bywa tak że idziesz -jak ładna pogoda- a tu najbliższe rejsy mają
            sprzedane bilety ,co do Rynku i przyległości to nie mam zastrzeżeń można
            oblecieć w jeden dzień -jak ktoś sobie opracuje trasę .
    • ruda_szczurka Re: Prośba do Wrocławian 18.08.05, 23:41

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=26643581&a=26643581
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=25545880&a=25545880
      • Gość: Andzia Re: Prośba do Wrocławian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:42
        Wiadomo ze zeby poznac miasto to trzeba dużo czasu.I stad moja prośba.Dziekuje
        za podpowiedzi.Kto wie może Wasze miasto mnie zauroczy że będę do niego wracać
        by bardziej go poznawać:-}}}
        Pa,Andzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka