bea. 20.09.01, 08:26 Rząd zaakceptował, zgodził się na propozycje Wrocławia - jeszcze tylko ten jeden drobiazg - podpis Buzka. I do roboty! Gdyby nie wczesna pora pozwolilabym sobie na lampke szampana :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Manon Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ IP: 10.0.3.* / 212.244.56.* 20.09.01, 09:48 Z tego co wiem, to premier (Lo)Buzek podpisal wniosek wczoraj:) Pozdr. Manon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ IP: *.cafeweb.isp.pl 20.09.01, 17:21 bea. napisał(a): > Gdyby nie wczesna pora pozwolilabym sobie na lampke szampana :) Teraz pora jest już bardziej odpowiednia :-) pozdrawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 19:59 poniewaz buzek podpisal to wlasnie mozecie zapomniec o expo jako, ze zajal sie tym rzad a przeciez wiadomo ze oni jedyne co dobrze potrafia to spieprzyc jakakolwiek idee lokalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 22:30 Pyro ,myślę ,że nowemu rządowi SLD UP bardzo będzie zależało na spektakularnych czynach ,a takim czynem - osiągnięciem może być fakt przyznania Polsce przez paryskie BIE Expo w 2010 roku we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 23:24 niestety nie bedzie nikomu w warszafce na expo we wrocku zalezalo z takiej prostej przyczyny, ze musialoby ono zostac sfinansowane z budzetu centralnego a na to po prostu nie ma kasy - zreszta sld najpierw bedzie placic wszystkie mozliwe swiadczenia socjalne dla cholerawiekogo i za cholerawieco niz zainicjuje takie inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
bea. Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ 21.09.01, 15:25 Nie przesadzaj, nie CAŁE EXPO będzie finansowane z budzetu państwa - odsyłam do wypowiedzi P. Morasa, W. Krochmala, Zdroja. SLD nic nie będzie rozdawać - przecież nie o to chodzi w obietnicach przedwyborczych, żeby je tak zaraz spelniać .... to jest ta strona z marchewką, stronę z kijem zobaczymy później. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ 22.09.01, 13:58 Gość portalu: pyra napisał(a): > niestety nie bedzie nikomu w warszafce na expo we wrocku zalezalo z takiej > prostej przyczyny, ze musialoby ono zostac sfinansowane z budzetu centralnego a > > na to po prostu nie ma kasy - zreszta sld najpierw bedzie placic wszystkie > mozliwe swiadczenia socjalne dla cholerawiekogo i za cholerawieco niz > zainicjuje takie inwestycje Pyro spoko, spoko zależeć na tym będzie, bo to nie sprawa lokalna, tylko ogólnonarodowa, jeżeli EXPO w 2010 roku będzie we Wrocławiu to i Poznań i inne miasta w Polscce an tym skorzystają i to bardzo... Jeszcze jedna sprawa, wiele osób w Polsce sądzi, ze cała Polska będzie musiałą w razie ew EXPO 2010 we Wrocławiu składać sie na inwestycje państwa w naszym mieście, a mało kto wie, ze budżet państwa, czyli podatnicy dadzą zaledwie ok 8- 10 % pieniędzy an całą ta imprezę, reszta pieniadzy bedzie pochodzić od państw- wystawców na EXPO, z wynajętych powierzchi biurowych ,itd, itp. Pozdrawiam Wielkopolskę ! Odpowiedz Link Zgłoś
maaga Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ 21.09.01, 15:33 no no no, spokojnie . jeszcze nie mamy. jeszcze trochę musi to potrwać. ja też jestem pełen nadziei, ale uspokoję się dopiero jak BIE przyzna nam organizaję tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Mamy EXPO !!!!!!??????? /bea/ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 06:20 Ale już od momentu zgłoszenia Wrocławia do BIE w Paryżu trwać będzie wielka promocja Wroclawia na całym świecie. To też powinno przynieść wiele korzyści dla naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś