Dodaj do ulubionych

chyba kolejny nowy skład AS WR

29.08.05, 12:19
Na Hallera przed 12 widziałem dziś AS WR podczas jazdy próbnej. Z tego co
widziałem, jeden z wozów miał końcówkę 03. To wskazywałoby, że to ten
zapowiadany drugi skład z Protramu.
Obserwuj wątek
    • Gość: perian Re: chyba kolejny nowy skład AS WR IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.08.05, 13:11
      W końcu zaczął jeździć ;) Bo to, że istnieje, to wiadomo od dawna, nawet zdjęcia
      są.
      • Gość: zainteresowany Re: chyba kolejny nowy skład AS WR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.05, 14:07
        Można prosić o linki do tych zdjęć?
        • Gość: Martix Re: chyba kolejny nowy skład AS WR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.05, 18:34
          Za to na następny 204 WR-AS trzeba będzie pewno długo poczekać.A te rzęchy 102-
          ki coraz bardziej się psują,dziś na bocznicy na pl.Społecznym kolejny raz stała
          102-ka z napisem"AWARIA WOZU" nr. boczny 2044.W Krakowie się z nas śmieją,że u
          nas jeszcze kursują.Oby na te następne 9 niskopodłogowców przyznała nam Unia
          kasę,projekt został przyjęty to wierzę,że tramy będą nasze.To ma się teraz
          rozstrzygnąć.
          • svarte_sjel Re: chyba kolejny nowy skład AS WR 29.08.05, 20:46
            Gość portalu: Martix napisał(a):
            > Za to na następny 204 WR-AS trzeba będzie pewno długo poczekać.A te rzęchy

Niewątpliwie długo
          • bystrzak2000 Re: chyba kolejny nowy skład AS WR 29.08.05, 21:03
            Gość portalu: Martix napisał(a):

> W Krakowie się z nas śmieją,że u nas jeszcze kursują.

Niech w Krakowie patrzą ile zachodniego zlomu u nich jeździ, a nie bedą się z
            nas smiać:-) Jakby policzyć średnią wieku taboru, to u nas w cale nie byłoby
            tak najgorzej:-)
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: chyba kolejny nowy skład AS WR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:11
              to policz:))), jak liczyłem. Perian policzył naszą średnią i ... Tramwaje z
              Norymbergi i Monachium są zabawne, dla mnie ładniejsze niż niskopodłogowce
              z Bautzen.
              • bystrzak2000 Re: chyba kolejny nowy skład AS WR 30.08.05, 11:18
                Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> to policz:))), jak liczyłem. Perian policzył naszą średnią i ... Tramwaje z
                > Norymbergi i Monachium są zabawne, dla mnie ładniejsze niż niskopodłogowce
                > z Bautzen.

Coś tam zajrzałem, policzyłem i coś wyszło. Najpierw liczby:-) MPK Wrocław
                eksploatuje liniowo dokładnie 400 tramwajów (niedługo bedzie ich 402:-) ), a
                MPK Kraków 417 (w tym 29 biernych doczep). A średnia wieku tramwajów we
                Wrocławiu wynosi na dzień dzisiejszy 23,7 roku. Dla porównania autobusów - 8,5
                roku.
                • Gość: Martix Re: chyba kolejny nowy skład AS WR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 21:02
                  Co ci z tego liczenia jak niedługo wycofać trzeba kolejne 102-ki,części do nich
                  już się nie produkuje,wycofane składy zaopatrują te jeszcze kursujące.A w
                  każdym prawie innym mieście zakupiono w ostatnich latach więcej tramów niż
                  tylko te 2 u nas.Na razie wypadamy cienko co innego z autobusami.
                  • Gość: Tram Re: chyba kolejny nowy skład AS WR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 21:19
                    Poznań - zrąbane Tatry, a ostatnio zrąbane Combino, które zamiast jeżdzić
                    stoją, a tamtejsze MPK ma spory problem. Bubel sezonu.

Łódż - nowiutkie Citki ostatnio częściej oglądają europejskie tory niż łódzkie

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka