Dodaj do ulubionych

Uczestnicy sobotniej demonstracji złożą skargę ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:59
Policja, jak zawsze udowodniła, że potrafi tylko utrudniać życie zwykłym
obywatelom. Po co łapać bandytów i prawdziwych chuliganów, skoro
można "zaliczyć sukces" piorąc zaangażowanych w obywatelski akt protestu
studentów. Zarzut "czynnej napaści na funkcjonariusza", to typowy straszak
gliniarzy, którzy sami moga bić i poniewierać, a próby oporu interpretują już
jako napaść. Żenujące są te nasze burki...
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Uczestnicy sobotniej demonstracji złożą skarg 14.09.05, 06:10
      Ja głupich myśli i przekonań tych ludków (tzw. Anarchistów) nie podzielam.
      Popatrzą sobie troszkę na światek, to zrozumieją dużo więcej od Tonny'ego
      Blaire'a...
      A ci szmaciarze z Milicji i ZOMO biją kolejne rekordy kretyństwa. ChwDP - samo
      się nasuwa na myśl. Stronniczość, służalczość, bezwzględność i kłamstwo! - to
      cechy zboczeńców nazywających się funkcjonariuszami Policji Państwowej! Boże, to
      degeneracja! Niestety, piszę prawdę, bo widziałem, znam, pamietam, patrzę,
      słucham... Działają "na zamówienie polityczne"? A nie? Który z Was -
      nieszczęsnych sierżantów, wiecznych aspirantów, podkomisarzy - na podinspektorów
      i wyżej nie liczę - w szczerości, przy wódce nie przyzna, że upadłość skrajna
      rządzi życiem Waszych Komend? Mętownia - mawiają o Was... Niestety, to prawda.
      Wstydźcie się... A jeszcze w ogóle umiecie się wstydzić?
      • Gość: czykropek Re: Uczestnicy sobotniej demonstracji złożą skarg IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.09.05, 07:26
        Tak się składa, że byłem świadkiem zarówno pojawienia się manifastacji jak i interwencji policjantów. Osobnik pokrzykujący przez megafon co najmniej dwukrotnie oświadczył, że grupa liczy ponad 15 osób i w związku z tym zgromadzenie jest nielegalne.

O innych dziecinnych argumentach mających zniechęcić widzó do zwiedzania Camp Rynek nawet wspominał nie będę bo jeszcze mnie brzuch ze śmeichu boli na samo wspomnienie tej - pożal sie Boże - demonstracji.

Sama interwencja przebiegła szybko i sprawnie: dosłownie kilkadziesiąt sekund po wtargnięciu demonstracji(?) na teren obozu prowodyrzy zostali obezwładnieni i wyprowadzeni w kajdankach przez policjantów. Stałem może 7 metrów od epicentrum i żadnej przemocy poza użyciem środkiem przymusu bezpośredniego pod tytułem kajdanki nie zauważyłem. Można za to wiele zarzucić hienom z aparatami, które wparwiwszy w ruch łokcie wydzierały sobie co lepsze kadry.
        Dziekuję za uwagę.
        • Gość: pragmatyk Re: Uczestnicy sobotniej demonstracji złożą skarg IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.09.05, 11:07
          zdjęcia pokazują, że jednak przymus bezpośredni był
          • Gość: Wrocek Policjanci byli bez mundurów i to ich obciąża.... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.09.05, 20:48
            Nie działo się nic takiego co wykluczało poczekanie na mundurowych.
      • Gość: lekarz Re: Uczestnicy sobotniej demonstracji złożą skarg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 07:26
        Jadasz winogrona z tapet? Nie martw się, wszystko będzie dobrze. :)
        • Gość: fotograf Re: Uczestnicy sobotniej demonstracji złożą skarg IP: *.com / 62.29.254.* 14.09.05, 09:18
          df.com.pl/index.php?choice=explorer§ion=current
          • Gość: pragmatyk Re: Uczestnicy sobotniej demonstracji złożą skarg IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 14.09.05, 11:11
            no i wszystko jasne ;-)
      • Gość: AresztowaćPsiarnię Psy pod sąd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:41
        Tylko problem nie jest w tym, czy ty lubisz innych ludzi, bo to nikogo z nas nie
        obchodzi, ale czy policja nie przekroczyła swoich uprawnien.

A w/g mnie psiarnia zachowała się jak połączone intelektualnie siły ZOMO i SB :(
    • Gość: MarcinP Gdzie demokracja? IP: *.srodaslaska.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:39
      Wydarzenia na Rynku to przykład zjawiska dzielenia ludzi na klasy. Klasa
      pierwsza – establishment polityczny, który za publiczne pieniądze w arogancki
      dla siebie sposób urządza pożałowania godny spektakl i swoją obłudą
      (sprowadzenie problemu okupacji Iraku do jarmarcznego pokazu siły inaczej nazwać
      nie sposób) wręcz prowokuje do protestów oraz wykorzystuje swoje służby do
      pacyfikowania pokojowej demonstracji, nielicznych, mających odwagę do
      wyartykułowania swojego niezadowolenia przedstawicieli klasy drugiej –
      pauperyzującego się coraz bardziej społeczeństwa. Oto szczyt demokracji!
    • Gość: NIE NIE NIE ! HWDP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:11
      Do czego doszlo by traktowac jak "szmaty" ludzi, ktorzy sprzeciwiaja sie wojnie
      a bronic platnych mordercow?
      • Gość: tadeusz Re: HWDP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 23:22
        Tajna policja to jawne zagrożenie. I policja ma tu zawsze rację, obywatel, te
        słowo znaczy: niewolnik. Nie ma demokracji w kraju niewolników.
    • Gość: sklepowa Stare ubeckie metody - w brunatnym wydaniu ?! IP: *.cybernet.ch 14.09.05, 15:20
      Do jasnej cholery !!!

Stare ubeckie metody - w brunatnym wydaniu ?!

Skandal !!!

P. S.
      A zlodziej, bandyta, faszo-skin sobie spaceruje obok ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka