Gość: zenobiX IP: 195.136.189.* 21.09.05, 09:33 Moze mi ktos wyjasnic dlaczego 15 nie jezdzi swoja trasa, ani niczym zblizonym do swojej trasy i kiedy MPK ze ZDIKiem nie lubia pasazerow tej linii? Jakies przeklenstwo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nepirg Re: Trasa 15 21.09.05, 20:02 Też się nad tym zastanawiałem. Jak na moje oko cała trasa 15 jest przejezdna więc nie wiem w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Trasa 15 21.09.05, 21:37 nepirg napisał: > Też się nad tym zastanawiałem. Jak na moje oko cała trasa 15 jest przejezdna > więc nie wiem w czym problem. W synchronizacji z innymi objazdami, w szczególności 7 i 17. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julitka Re: Trasa 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 22:32 i ciekawe dlaczego 6 i 7 objezdzajac Szewska nie jezdza przez K.Wielkiego/Rynek i dalej na pl. 1 Maja? Albo w przypadku 6 przez pl. Dominikanski! Powinny przecierz jezdzic trasa najblizsza wlasciwej... Paranoja, z Rynku do tramwaju trzeba zasuwac z buta kawal drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Trasa 15 21.09.05, 22:59 Gość portalu: julitka napisał(a): > i ciekawe dlaczego 6 i 7 objezdzajac Szewska nie jezdza przez K.Wielkiego/Rynek A nie wydaje ci się, że Krupnicza jest w tej chwili "trochę" mocno obciążona? A 7 jak na mój gust powinno w obie strony przez pl. 1. Maja jechać Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Trasa 15 22.09.05, 11:14 svarte_sjel napisał: > Gość portalu: julitka napisał(a): > > i ciekawe dlaczego 6 i 7 objezdzajac Szewska nie jezdza przez K.Wielkiego > /Rynek > > A nie wydaje ci się, że Krupnicza jest w tej chwili "trochę" mocno obciążona? > > A 7 jak na mój gust powinno w obie strony przez pl. 1. Maja jechać Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Trasa 15 22.09.05, 11:22 wro73 napisał: > Co do symetrii - bez komentarza, Bo? > Co do Drobnera - to również nie rozumiem tego uporu. Jak by nie można zrobić Ja też. I co z tego? > 8 TARNOGAJ <> Armii Krajowej <> Gliniana <> Stawowa Chyba coś ci się pomyliło :^P > 144 wyznaczyć dodatkowy przystanek w kierunku ul. Wojszczyckiej ( a przy > odrobinie dobrych chęci w obu kierunkach ) - Uniwersytet W drugą stronę niewykonalne. > korzystniejszy 3:7 ), likwiduje zdublowanie się 15 i 78 na odcinku Tarnogaj - > pl. Dominikański. Pytanie czy większy jest potok z Tarnogaju na Dominikan czy na pl. 1. Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Trasa 15 22.09.05, 11:42 svarte_sjel napisał: > wro73 napisał: > > Co do symetrii - bez komentarza, > > Bo? > Bo jak już pisałem - linie mają służyć mieszkańcom a nie ładnie wyglądać na mapie > > Co do Drobnera - to również nie rozumiem tego uporu. Jak by nie można zro > bić > > Ja też. I co z tego? > > > 8 TARNOGAJ <> Armii Krajowej <> Gliniana <> Staw > owa > > Chyba coś ci się pomyliło :^P > wstawka z większej całości :)) > > 144 wyznaczyć dodatkowy przystanek w kierunku ul. Wojszczyckiej ( a przy > > odrobinie dobrych chęci w obu kierunkach ) - Uniwersytet > > W drugą stronę niewykonalne. > A to ciekawostki prawisz... > > korzystniejszy 3:7 ), likwiduje zdublowanie się 15 i 78 na odcinku Tarnog > aj - > > pl. Dominikański. > > Pytanie czy większy jest potok z Tarnogaju na Dominikan czy na pl. 1. Maja. > aktualnie masz: z Tarnogaju na pl. Dominikański - 15, 78, z Marino na pl. 1-go Maja - nic Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Trasa 15 22.09.05, 15:42 wro73 napisał: > Bo jak już pisałem - linie mają służyć mieszkańcom a nie ładnie wyglądać na > mapie Sam sobie przeczysz, wiesz? > > W drugą stronę niewykonalne. > A to ciekawostki prawisz... No gdzie byś go wstawił? > aktualnie masz: > z Tarnogaju na pl. Dominikański - 15, 78, > z Marino na pl. 1-go Maja - nic Patrz komentarz z początku. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Re: Trasa 15 25.09.05, 10:27 svarte_sjel napisał: > wro73 napisał: > > Bo jak już pisałem - linie mają służyć mieszkańcom a nie ładnie wyglądać > na > > mapie > > Sam sobie przeczysz, wiesz? > Nie, nie wiem - oświeć mnie. > > > W drugą stronę niewykonalne. > > A to ciekawostki prawisz... > > No gdzie byś go wstawił? > Na chodniku pod Uniwersytetem, dokładnie naprzeciwko istniejącego - mogą być przystanki na Klecińskiej to i taki sam może być na Grodzkiej. > > aktualnie masz: > > z Tarnogaju na pl. Dominikański - 15, 78, > > z Marino na pl. 1-go Maja - nic > > Patrz komentarz z początku. > Czyżbyś sugerował brak potoku Marino - pl. 1-go Maja? Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Trasa 15 25.09.05, 16:54 wro73 napisał: > > Sam sobie przeczysz, wiesz? > Nie, nie wiem - oświeć mnie. Patrz na dole. > > No gdzie byś go wstawił? > Na chodniku pod Uniwersytetem, dokładnie naprzeciwko istniejącego - mogą być Już widzę jak się DZR czy całą komisja bezpieczeństwa na to zgodzi... Zwłaszcza, że to by wypadało jakoś tak przed skrzyżowaniem :^) > > Patrz komentarz z początku. > Czyżbyś sugerował brak potoku Marino - pl. 1-go Maja? Nie. Zapomniałeś co pisałem o symetrii? Gdyby 7 jechała w obie strony po trasie 15 (czyli przez pl. 1. Maja) to wszyscy by byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
wro73 Trasa 6, 7, 8, 15, 21, 71, 78. 26.09.05, 10:35 svarte_sjel napisał: > wro73 napisał: > > > > No gdzie byś go wstawił? > > Na chodniku pod Uniwersytetem, dokładnie naprzeciwko istniejącego - mogą > być > > Już widzę jak się DZR czy całą komisja bezpieczeństwa na to zgodzi... Zwłaszcza > , > że to by wypadało jakoś tak przed skrzyżowaniem :^) > No to czym prędzej trzeba zamknąć przystanek Szwajcarska w kier. Bardzka dla 136. A tutaj to akurat jak postawisz przystanek na przeciwko tramwajowego do do mostów masz daleko a skrzyżowanie z ulicą Więzienną na pewno nie jest ruchliwsze niż skrzyżowanie Klecińska/Szwajcarska. > > > Patrz komentarz z początku. > > Czyżbyś sugerował brak potoku Marino - pl. 1-go Maja? > > Nie. Zapomniałeś co pisałem o symetrii? Gdyby 7 jechała w obie strony po trasie > 15 (czyli przez pl. 1. Maja) to wszyscy by byli zadowoleni. > Tylko, że jak pamiętam z jakiejś wcześniejszej dyskusji - byłem dosyć stanowczo pouczany przez Ciebie i kolegę Martouf`a - o konieczności, przy planowaniu objazdów, pozostawiania jak największej ilości linii na swoich stałych trasach. Jak z pewnością zauważasz, moja propozycja wyczerpuje zarówno postulat utrzymania jak największej ilości linii na stałych trasach jak i symetrii tras tramwajowych. Ponadto obecny układ likwiduje komunikacje bezpośrednią w relacji Krzyki/Powstańców Śląskich > Rynek oraz w relacji Marino/Karłowice <> pl. 1-go Maja/Piłsudskiego. A na sam koniec mała uwaga - spóźnienia generowane przez 71 oraz 78 na odcinku Dw. Główny PKP > Dw. Nadodrze PKP całkowicie rozwalają skomunikowanie obu linii jak i takt na Chrobrego. > Gdyby 7 jechała w obie strony po trasie > 15 (czyli przez pl. 1. Maja) to wszyscy by byli zadowoleni. Nie sądzę - cały czas omijasz drobny fakt, że 7 skręciła by w Powstańców Śląskich i w tym momencie jest zniesiona komunikacja na odcinku Dubois - Tarnogaj a na odcinku pl. Legionów - Tarnogaj zubożona o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Trasa 6, 7, 8, 15, 21, 71, 78. 26.09.05, 12:06 wro73 napisał: > pouczany przez Ciebie i kolegę Martouf`a - o konieczności, przy planowaniu > objazdów, pozostawiania jak największej ilości linii na swoich stałych trasach. Taki efekt czasem skuteczniej się osiąga właśnie zamieniając dwie linie końcówkami lub środkami. > Ponadto obecny układ likwiduje komunikacje bezpośrednią w relacji > Krzyki/Powstańców Śląskich > Rynek oraz w relacji Marino/Karłowice < To owszem. > 2; pl. 1-go > Maja/Piłsudskiego. Częściowo. > Dw. Główny PKP > Dw. Nadodrze PKP całkowicie rozwalają skomunikowanie obu l Skomunikowanie? Raczej sobie nie przypominam, żeby formalnie istniały jakieś skomunikowania poza późnym wieczorem (i wczesnym rankiem z nockami, niekiedy też z zatramwajami). > Nie sądzę - cały czas omijasz drobny fakt, że 7 skręciła by w Powstańców > Śląskich i w tym momencie jest zniesiona komunikacja na odcinku Dubois - > Tarnogaj a na odcinku pl. Legionów - Tarnogaj zubożona o połowę. A pytanie, czy akurat relacja Tarnogaj/Gaj/Huby/Glinianki - pl. Legionów generuje potok, który wymaga koniecznie dwóch linii. Sądzę, że nie. Plac 1. Maja mógłby potencjalnie być lepszym argumentem (potencjalnie bo nie mamy przecież pomiarów). Relacja Dubois-Tarnogaj krytyczna na pewno nie jest, Dubois-Gaj może być :^) Ale tu z kolei nie jest tak źle, bo jest jeszcze autobus (owszem, z inną taryfą). A tak w ogóle to te dyskusje któe tu prowadzimy mają taki sobie sens, bo przecież za 5 dni i tak będą nowe trasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiX Re: Trasa 15 IP: 195.136.189.* 22.09.05, 12:30 > W synchronizacji z innymi objazdami, w szczególności 7 i 17. A co ma wspolnego 15 z 7 i 17 ? Nie bardzo rozumiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Trasa 15 22.09.05, 15:45 Gość portalu: zenobiX napisał(a): > > W synchronizacji z innymi objazdami, w szczególności 7 i 17. > A co ma wspolnego 15 z 7 i 17 ? Nie bardzo rozumiem :( Wiele ma wspólnego, wiele. Zarówno 7 jak i 15 jadą z Poświętnego. Normalnie 15 jedzie zachodnią stroną centrum, a 7 wschodnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiX Re: Trasa 15 IP: 195.136.189.* 23.09.05, 09:04 > Wzajemnie się zastępują. A nie moze sie 7 zastepowac z 70 a 17 z 71. Ladnie by wygladalo. Co mnie pasazera linii 15 obchodzi 7 i 17? A tak to chyba chodzi o to ze jesli mozna cos skomplikowac to nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś