IP: 195.136.189.* 21.09.05, 09:33
Moze mi ktos wyjasnic dlaczego 15 nie jezdzi swoja trasa, ani niczym zblizonym do swojej trasy i kiedy MPK ze ZDIKiem nie lubia pasazerow tej linii? Jakies przeklenstwo?
Obserwuj wątek
    • nepirg Re: Trasa 15 21.09.05, 20:02
      Też się nad tym zastanawiałem. Jak na moje oko cała trasa 15 jest przejezdna
      więc nie wiem w czym problem.
      • svarte_sjel Re: Trasa 15 21.09.05, 21:37
        nepirg napisał:
        > Też się nad tym zastanawiałem. Jak na moje oko cała trasa 15 jest przejezdna
        > więc nie wiem w czym problem.

W synchronizacji z innymi objazdami, w szczególności 7 i 17.
        • Gość: julitka Re: Trasa 15 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 22:32
          i ciekawe dlaczego 6 i 7 objezdzajac Szewska nie jezdza przez K.Wielkiego/Rynek
          i dalej na pl. 1 Maja? Albo w przypadku 6 przez pl. Dominikanski! Powinny
          przecierz jezdzic trasa najblizsza wlasciwej... Paranoja, z Rynku do tramwaju
          trzeba zasuwac z buta kawal drogi!
          • svarte_sjel Re: Trasa 15 21.09.05, 22:59
            Gość portalu: julitka napisał(a):
            > i ciekawe dlaczego 6 i 7 objezdzajac Szewska nie jezdza przez K.Wielkiego/Rynek

A nie wydaje ci się, że Krupnicza jest w tej chwili "trochę" mocno obciążona?

A 7 jak na mój gust powinno w obie strony przez pl. 1. Maja jechać
            • wro73 Re: Trasa 15 22.09.05, 11:14
              svarte_sjel napisał:

> Gość portalu: julitka napisał(a):
              > > i ciekawe dlaczego 6 i 7 objezdzajac Szewska nie jezdza przez K.Wielkiego
              > /Rynek
              >
              > A nie wydaje ci się, że Krupnicza jest w tej chwili "trochę" mocno obciążona?
              >
              > A 7 jak na mój gust powinno w obie strony przez pl. 1. Maja jechać
              • svarte_sjel Re: Trasa 15 22.09.05, 11:22
                wro73 napisał:
                > Co do symetrii - bez komentarza,

Bo?

> Co do Drobnera - to również nie rozumiem tego uporu. Jak by nie można zrobić

Ja też. I co z tego?

> 8 TARNOGAJ <> Armii Krajowej <> Gliniana <> Stawowa &#

Chyba coś ci się pomyliło :^P

> 144 wyznaczyć dodatkowy przystanek w kierunku ul. Wojszczyckiej ( a przy
                > odrobinie dobrych chęci w obu kierunkach ) - Uniwersytet

W drugą stronę niewykonalne.

> korzystniejszy 3:7 ), likwiduje zdublowanie się 15 i 78 na odcinku Tarnogaj -
                > pl. Dominikański.

Pytanie czy większy jest potok z Tarnogaju na Dominikan czy na pl. 1. Maja.
                • wro73 Re: Trasa 15 22.09.05, 11:42
                  svarte_sjel napisał:

> wro73 napisał:
                  > > Co do symetrii - bez komentarza,
                  >
                  > Bo?
                  >

Bo jak już pisałem - linie mają służyć mieszkańcom a nie ładnie wyglądać na
                  mapie

> > Co do Drobnera - to również nie rozumiem tego uporu. Jak by nie można zro
                  > bić
                  >
                  > Ja też. I co z tego?
                  >
                  > > 8 TARNOGAJ <> Armii Krajowej <> Gliniana <> Staw
                  > owa &#
                  >
                  > Chyba coś ci się pomyliło :^P
                  >

wstawka z większej całości :))

> > 144 wyznaczyć dodatkowy przystanek w kierunku ul. Wojszczyckiej ( a przy
                  > > odrobinie dobrych chęci w obu kierunkach ) - Uniwersytet
                  >
                  > W drugą stronę niewykonalne.
                  >

A to ciekawostki prawisz...

> > korzystniejszy 3:7 ), likwiduje zdublowanie się 15 i 78 na odcinku Tarnog
                  > aj -
                  > > pl. Dominikański.
                  >
                  > Pytanie czy większy jest potok z Tarnogaju na Dominikan czy na pl. 1. Maja.
                  >

aktualnie masz:
                  z Tarnogaju na pl. Dominikański - 15, 78,
                  z Marino na pl. 1-go Maja - nic
                  • svarte_sjel Re: Trasa 15 22.09.05, 15:42
                    wro73 napisał:
                    > Bo jak już pisałem - linie mają służyć mieszkańcom a nie ładnie wyglądać na
                    > mapie

Sam sobie przeczysz, wiesz?

> > W drugą stronę niewykonalne.
                    > A to ciekawostki prawisz...

No gdzie byś go wstawił?

> aktualnie masz:
                    > z Tarnogaju na pl. Dominikański - 15, 78,
                    > z Marino na pl. 1-go Maja - nic

Patrz komentarz z początku.
                    • wro73 Re: Trasa 15 25.09.05, 10:27
                      svarte_sjel napisał:

> wro73 napisał:
                      > > Bo jak już pisałem - linie mają służyć mieszkańcom a nie ładnie wyglądać
                      > na
                      > > mapie
                      >
                      > Sam sobie przeczysz, wiesz?
                      >

Nie, nie wiem - oświeć mnie.

> > > W drugą stronę niewykonalne.
                      > > A to ciekawostki prawisz...
                      >
                      > No gdzie byś go wstawił?
                      >

Na chodniku pod Uniwersytetem, dokładnie naprzeciwko istniejącego - mogą być
                      przystanki na Klecińskiej to i taki sam może być na Grodzkiej.

> > aktualnie masz:
                      > > z Tarnogaju na pl. Dominikański - 15, 78,
                      > > z Marino na pl. 1-go Maja - nic
                      >
                      > Patrz komentarz z początku.
                      >

Czyżbyś sugerował brak potoku Marino - pl. 1-go Maja?
                      • svarte_sjel Re: Trasa 15 25.09.05, 16:54
                        wro73 napisał:
                        > > Sam sobie przeczysz, wiesz?
                        > Nie, nie wiem - oświeć mnie.

Patrz na dole.

> > No gdzie byś go wstawił?
                        > Na chodniku pod Uniwersytetem, dokładnie naprzeciwko istniejącego - mogą być

Już widzę jak się DZR czy całą komisja bezpieczeństwa na to zgodzi... Zwłaszcza,
                        że to by wypadało jakoś tak przed skrzyżowaniem :^)

> > Patrz komentarz z początku.
                        > Czyżbyś sugerował brak potoku Marino - pl. 1-go Maja?

Nie. Zapomniałeś co pisałem o symetrii? Gdyby 7 jechała w obie strony po trasie
                        15 (czyli przez pl. 1. Maja) to wszyscy by byli zadowoleni.
                        • wro73 Trasa 6, 7, 8, 15, 21, 71, 78. 26.09.05, 10:35
                          svarte_sjel napisał:

> wro73 napisał:
                          >
                          > > > No gdzie byś go wstawił?
                          > > Na chodniku pod Uniwersytetem, dokładnie naprzeciwko istniejącego - mogą
                          > być
                          >
                          > Już widzę jak się DZR czy całą komisja bezpieczeństwa na to zgodzi...
                          Zwłaszcza
                          > ,
                          > że to by wypadało jakoś tak przed skrzyżowaniem :^)
                          >

No to czym prędzej trzeba zamknąć przystanek Szwajcarska w kier. Bardzka dla
                          136.
                          A tutaj to akurat jak postawisz przystanek na przeciwko tramwajowego do do
                          mostów masz daleko a skrzyżowanie z ulicą Więzienną na pewno nie jest
                          ruchliwsze niż skrzyżowanie Klecińska/Szwajcarska.

> > > Patrz komentarz z początku.
                          > > Czyżbyś sugerował brak potoku Marino - pl. 1-go Maja?
                          >
                          > Nie. Zapomniałeś co pisałem o symetrii? Gdyby 7 jechała w obie strony po
                          trasie
                          > 15 (czyli przez pl. 1. Maja) to wszyscy by byli zadowoleni.
                          >

Tylko, że jak pamiętam z jakiejś wcześniejszej dyskusji - byłem dosyć stanowczo
                          pouczany przez Ciebie i kolegę Martouf`a - o konieczności, przy planowaniu
                          objazdów, pozostawiania jak największej ilości linii na swoich stałych trasach.
                          Jak z pewnością zauważasz, moja propozycja wyczerpuje zarówno postulat
                          utrzymania jak największej ilości linii na stałych trasach jak i symetrii tras
                          tramwajowych.
                          Ponadto obecny układ likwiduje komunikacje bezpośrednią w relacji
                          Krzyki/Powstańców Śląskich > Rynek oraz w relacji Marino/Karłowice <> pl. 1-go
                          Maja/Piłsudskiego.

A na sam koniec mała uwaga - spóźnienia generowane przez 71 oraz 78 na odcinku
                          Dw. Główny PKP > Dw. Nadodrze PKP całkowicie rozwalają skomunikowanie obu linii
                          jak i takt na Chrobrego.

> Gdyby 7 jechała w obie strony po trasie
                          > 15 (czyli przez pl. 1. Maja) to wszyscy by byli zadowoleni.

Nie sądzę - cały czas omijasz drobny fakt, że 7 skręciła by w Powstańców
                          Śląskich i w tym momencie jest zniesiona komunikacja na odcinku Dubois -
                          Tarnogaj a na odcinku pl. Legionów - Tarnogaj zubożona o połowę.
                          • svarte_sjel Re: Trasa 6, 7, 8, 15, 21, 71, 78. 26.09.05, 12:06
                            wro73 napisał:
                            > pouczany przez Ciebie i kolegę Martouf`a - o konieczności, przy planowaniu
                            > objazdów, pozostawiania jak największej ilości linii na swoich stałych
                            trasach.

Taki efekt czasem skuteczniej się osiąga właśnie zamieniając dwie linie
                            końcówkami lub środkami.

> Ponadto obecny układ likwiduje komunikacje bezpośrednią w relacji
                            > Krzyki/Powstańców Śląskich > Rynek oraz w relacji Marino/Karłowice <

To owszem.

> 2; pl. 1-go
                            > Maja/Piłsudskiego.

Częściowo.

> Dw. Główny PKP > Dw. Nadodrze PKP całkowicie rozwalają skomunikowanie obu l

Skomunikowanie? Raczej sobie nie przypominam, żeby formalnie istniały jakieś
                            skomunikowania poza późnym wieczorem (i wczesnym rankiem z nockami, niekiedy
                            też z zatramwajami).

> Nie sądzę - cały czas omijasz drobny fakt, że 7 skręciła by w Powstańców
                            > Śląskich i w tym momencie jest zniesiona komunikacja na odcinku Dubois -
                            > Tarnogaj a na odcinku pl. Legionów - Tarnogaj zubożona o połowę.

A pytanie, czy akurat relacja Tarnogaj/Gaj/Huby/Glinianki - pl. Legionów
                            generuje potok, który wymaga koniecznie dwóch linii. Sądzę, że nie. Plac 1.
                            Maja mógłby potencjalnie być lepszym argumentem (potencjalnie bo nie mamy
                            przecież pomiarów).

Relacja Dubois-Tarnogaj krytyczna na pewno nie jest, Dubois-Gaj może być :^)
                            Ale tu z kolei nie jest tak źle, bo jest jeszcze autobus (owszem, z inną
                            taryfą).

A tak w ogóle to te dyskusje któe tu prowadzimy mają taki sobie sens, bo
                            przecież za 5 dni i tak będą nowe trasy.
        • Gość: zenobiX Re: Trasa 15 IP: 195.136.189.* 22.09.05, 12:30
          > W synchronizacji z innymi objazdami, w szczególności 7 i 17.

A co ma wspolnego 15 z 7 i 17 ? Nie bardzo rozumiem :(
          • svarte_sjel Re: Trasa 15 22.09.05, 15:45
            Gość portalu: zenobiX napisał(a):
            > > W synchronizacji z innymi objazdami, w szczególności 7 i 17.
            > A co ma wspolnego 15 z 7 i 17 ? Nie bardzo rozumiem :(

Wiele ma wspólnego, wiele.

Zarówno 7 jak i 15 jadą z Poświętnego. Normalnie 15 jedzie zachodnią stroną
            centrum, a 7 wschodnią
            • Gość: zenobiX Re: Trasa 15 IP: 195.136.189.* 23.09.05, 09:04
              > Wzajemnie się zastępują.
              A nie moze sie 7 zastepowac z 70 a 17 z 71. Ladnie by wygladalo. Co mnie pasazera linii 15 obchodzi 7 i 17?
              A tak to chyba chodzi o to ze jesli mozna cos skomplikowac to nalezy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka