Gość: olo Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 22:24 robuś, odsapnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozdraś ciężkie czasy nastały IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 23:30 i nie będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle i tak mija dzień za dniem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 23:58 grzeczność nie kosztuje, a cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: i tak mija dzień za dniem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 00:02 a tak naprawdę to jestem wrocławską dziennikarką Rzeczpospolitej i bardzo zazdroszczę Wyborczej jej wysokiego nakładu stąd taka moja zawiść wobec Gazety. Chyba jesteście w stanie mnie zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: i tak mija dzień za dniem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 00:04 A ja nienawidzę wyborczej bo zabiera mojej Gazecie Wrocławskiej czytelników i wpływy z reklam. Pamiętajcie czytajcie tylko Gazetę Wrocławską czyli starą Gazetę Robotniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: i tak mija dzień za dniem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 00:07 widzisz, nie boli, tak trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 10:36 też to zauważam, po prostu nie można zastąpić merytorycznego i rzetelnego dziennikarstwa prezentami i połajankami na wszystkich oprócz siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10 mila Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 20:18 Gość portalu: katon napisał(a): > ciekawe jaki jest aktualnie nakład wyborczej bo od jakiegoś roku zalega ona w > kioskach ? moim zdanie wyborcza musi zerwać ze złą tradycją uważania sie z siłę sprawczą i przekonanie o wszechmocy czwartej władzy. Ludzie po prostu nie lubią, jak ktos zwraca się do nich jak do idiotów jako jedyny sprawiedliwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha co tu tak spokojnie dzisiaj ? IP: 213.76.92.* 27.09.01, 22:41 roberto, znowu to robisz, przecież mamusia kazała ci trzymać rączki na kołdrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo hej niebieskooka IP: 213.76.92.* 28.09.01, 00:12 zobacz, jak zaraz się to wszystko ożywi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo hej niebieskooka IP: 213.76.92.* 28.09.01, 00:12 zobacz, jak zaraz się to wszystko ożywi Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: hej niebieskooka 28.09.01, 00:17 Gość portalu: olo napisał(a): > zobacz, jak zaraz się to wszystko ożywi ...nie ma to jak Olo rozmawia sam ze sobą pod wieloma nickami... ...znów Olo jest prześladowany przez tych wstrętnych adminów Wyborczej i znów mu zrzucili jego super-wątek o "nakładzie wyborczej", na sam dół, ech biedaczysko musi wchodzić często na forum Gazety, bić po kiesszeni rodziców (impulsy), byle by tylko postawić na swoim i wywindować wątek o nakąłdzie... Same problemy ma ten Olo, a do tego jeszcze ta wieczna mania prześladowcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo teraz to już naprawdę dobranoc IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 00:57 jest późno, ale dzięki, byłeś niezły, jutro pogadany w większej grupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krąp Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 10:16 dzień dobry animatorowi forum i wszystkim jego wcieleniom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligia Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 13:05 Gość portalu: katon napisał(a): > ciekawe jaki jest aktualnie nakład wyborczej bo od jakiegoś roku zalega ona w > kioskach ? dzisiaj spytałem kioskarkę, jak to jest z tą sprzedażą wyborczej. rzeczywiście mowi, że od ok. 2 lat sprzedaż nieznacznie, ale sytematycznie spada. przyjanmniej u niej z reguły jest 35 - 40 % zwrotów. rośnie za to sprzedaz rzeczpospolitej i w stosunku tygodniowym to około 5 - 10 % zwrotów, a dosyc często bywa, że już ok. 12-13 nie ma co sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piegdoń Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroc.gazeta.pl 02.10.01, 13:08 dzisiaj spytałem kioskarkę, jak to jest z tą sprzedażą wyborczej. Rzeczywiście mowi, że od ok. 2 lat sprzedaż nieznacznie, ale sytematycznie spada. Przyjanmniej u niej z reguły jest 35 - 40 % zwrotów. Rośnie za to sprzedaz Rzeczpospolitej i w stosunku tygodniowym to około 5 - 10 % zwrotów, a dosyć często bywa, że już ok. 12-13 nie ma co sprzedawać. Rzeczpospolita pisze o sobie na swoich stronach internetowych: Nakład codzienny ( pon.-czw.) 263 tys. Nakład magazynowy: 286 tys. Nakład sobotni: 273 tys. Liczba wydań w tygodniu: 6 Cena gazety codziennej 2 zł Cena gazety magazynowej: 2.50 zł Cena gazety sobotniej 2 zł Liczba czytelników (Czytelnicy Cyklu Sezonowego) 1 300 000 Liczba pracowników firmy 577 Zasięg ogólnopolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popotra Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 18:53 czy aby na pewno ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.10.01, 13:19 na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAZETA Re: spadający nakład wyborczej IP: *.waw.prokom.pl 02.10.01, 16:28 Weź się qrwa Olo ode mnie odpier ...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 20:12 Gość portalu: GAZETA napisał(a): > Weź się qrwa Olo ode mnie odpier ...!!! To dlaczego admin tak śmiertelnie mnie straszy ? Czy to humanitarne moje Wy wyższe sfery ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Olo, olo. olo....................... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.01, 20:16 Żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo ole ole ole IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 20:39 siemka pyta, co słychać ? widzę, że masz duże szanse na dobrą ocenę maturalną z polskiego, pracuj dalej, a kto wie ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Olo, Ole,Olei, Oleo, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.01, 22:06 Oleum jednak nie zostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk Re: Wygrana Grossa w konkursie Nike prowadzonego w GW IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 22:41 "Wspaniali czytelnicy GW Wyniki plebiscytu, przynajmniej w odniesieniu do "Sąsiadów" Grossa, to dowód to, do jakiego dna można dojść, czytając wyłącznie GW. Źle udokumentowana książka, w gruncie rzeczy będąca nagonką na Polaków, rzekomo inspirująca do rozliczenia z sumieniem narodu, a właściwie do nieuzasadnionego samobiczowania, jest tu nagradzana. Nie mam nic przeciwko surowemu osądowi przeszłości, ale imputowanie ogółowi Polaków, że to z powodu idealistycznego obrazu własnego narodu nie przyjmuje do wiadomości tego, że sam jest także zbrodniczy, to nadużycie. Rozmawiać trzeba o winie, o faktach i właściwej ich interpretacji, a nie o romantycznej wizji własnego narodu. Na początku byłem wstrząśnięty książką, przyjmowałem ją za prawdę, jak pewnie inni naiwni czytelnicy. Aż tu okazało się, że to nie jest wcale i niekoniecznie tak, jak konfabuluje pan Gross. Prawda - ta rzeczywista, powiedziałbym kryminalistyczna - jest niejasna, świadkowie niewiarygodni, ale autor już osądził, on już wie! Brawo, czytelnicy GW! A gdzie logiczne rozumowanie, sceptycyzm jako podstawowa zasada badawcza, gdzie wreszcie zwykły rozsądek? Może tak trochę odejść od swoich guru, chętnych do szmacenia polskości, przestać patrzeć ich oczami! WY INTELEKTUALIŚCI OD SIEDMIU BOLEŚCI! A tak przy okazji - gdyby zachciało się komuś zwrócić uwagę na moją wypowiedź - informuję, że nie jestem słuczaczem ani zwolennikiem Radia Maryja, jestem za to ateistą, ale też staram się być uczciwym człowiekiem. I - żeby nie było wątpliwości - nie jestem histeryczną staruszką z kruchty. I o Polakach - moich Rodakach - mam wyrobione nie najlepsze zdanie (zwłaszcza ostatnio). Ale nagradzanie "takiego czegoś", jak wypracowanko Grossa, to rzeczywiście świetny dowód na to, do jakiego dna doszliście." Gross uzyskał 27 głosów lecz wynik podano w procentach tak zresztą jak i innych.Znamienne. (Dobry wojak Szwejk; 5 października 2001 20:36:36) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Wygrana Grossa w konkursie Nike prowadzonego w GW IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 20:51 zgadzam się z tobą szwejku. wyborcza często manipuluje liczbami i faktami. nic więc dziwnego, że science fiction grossa tak utrafiło w gust współpracujących z nią recenzentów. swoją drogą to porażka, że 1 miejsce w plebiscycie wyborczej można zająć z 27 głosami. świadczy to o rzeczywiście reprezentatywnej grupie respondentów. o ile w ogóle takowi byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malanga Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 21:11 Uważam za szczyt bufonady opisywanie przez dziennikarzy wyborczej swoich osobistych przeżyć. Wpadł mi ostatnio w ręce numer dolnośląskiej, w której maciejewski opisuje z dumą, jak "zdemaskował" jakiegos bidulka, który udając, że zbiera na jakis zbożny cel starał się wyżebrac po domach parę groszy. Maciejewski jeszcze się oburzał, że policja nie zajęła się sprawą. Może po prostu "zwijać" żebraków, z których każdy ma z reguły jakąś bajeczkę. Jak ktoś nie chce, to nie daje. Proste. Nie widzę w tym żadnej sensacji tylko głupkowatą autoreklamę. Wyjątkowo niskie loty i to na pierwszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 21:39 Dolnosląska, to rzeczywiście nędza. Wyrzucam od razu do kubła. Czytam tylko ogólnopolską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Birbant Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.01, 22:24 Straszna nędza a przy tym nierzetelna.Piszą co im koledzy rozkażą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 22:40 jak tak nie lubicie wyborczej to na huj ja czytacie , ktos was do tego zmusza/ ja czytam to co mi odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek. . Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.01, 22:45 Ciekaw jestem czy do 500 dociągniecie. Jest 171. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karwan nie bój żaby pyta IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 23:12 Gość portalu: Janek. . napisał(a): > Ciekaw jestem czy do 500 dociągniecie. Jest 171. damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: nie bój żaby pyta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.10.01, 23:57 Pomogę bohaterowi wiersza Rimbauda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: nie bój żaby pyta IP: 213.76.92.* 10.10.01, 18:58 Gość portalu: Janek napisał(a): > Pomogę bohaterowi wiersza Rimbauda. Pyta, do matury jeszcze czas. Czyżbyś ćwiczył zawczasu ? U mnie masz 6. No i sprawność zucha. Za pomaganie bliźnim. A już sądziłem, że jesteś zupełnie beznadziejny. No no. Tak trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pozdrowienia od Rimbauda. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 21:41 Nie rozcieńczaj się na inne bo dopiero 175 leci. Co z Oleum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pozdrowienia od Rimbauda. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 22:48 Gość portalu: Janek napisał(a): > Nie rozcieńczaj się na inne bo dopiero 175 leci. Co z Oleum. Mój drogi. Jestem zawsze zwolennikiem kosumpcji drinów, nie czystej. Po prostu można uzyskać lepszy bukiet. Oczywiście przy zastosowaniu odpowiednich komponentów. Ale skoro jesteś zwolennikiem czystej ........ Tak czy inaczej dzięki za pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pozdrowienia od Rimbauda. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 22:57 No to przy bożej pomocy 177 stuknę, bo wszyscy spać chyba poszli. A propos czystej - polecam Komandorską z Lublina. Buteleczka w formie statku. Narazie pierwsza klasa, bez odorku i na drugi dzień nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pozdrowienia od Rimbauda. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 23:01 Widzę, że swój chłop z ciebie. Nie mylic z lepperem. I wypije i pobluzga. szkoda, że tu tak mało takich. To do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pozdrowienia dla kolegi. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 23:23 Jak zwykle pierwszy do bitki i wypitki. Zawartych przyjażni nawet forumowych nie lekceważę.Pozdrawiam. 500 nabijemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pozdrowienia dla kolegi. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 23:37 a nawet 1000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pozdrowienia dla kolegi. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.01, 23:49 Ale otwieranie strony już dość długo trwa. Ciekawe jak przy tysiącu będzie to działac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pozdrowienia dla kolegi. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 09:44 Gość portalu: Janek napisał(a): > Ale otwieranie strony już dość długo trwa. Ciekawe jak przy tysiącu będzie to > działac. To zależy, co otwierasz. Ja czytam tylko ostatnie posty, bo gdybym chciał otworzyć wszystkie, to rzeczywiście trwałoby to dosyć długo. Analitycy bodajże Verysine (czy jak to się pisze) twierdzą, że w okolicach lutego 2002 bramki nie będą w stanie rutować sygnałów i zaczną się pojawiać błędy. Z tym, że jedni twierdzą, że sieć padnie od razu, a drudzy, że będzie padać stopniowo. Ciekawe kto ma rację. Tak czy inaczej większego problemu upatrywałbym w przeciążonych bramkach, niż w nadmiernej zawartości stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pozdrowienia dla kolegi. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.01, 23:20 Niezależnie od techniki do przodu musimy zapylać. Do soboty 200 należy przekroczyć. 14 chyba października Łajkę ze sputnikiem w kosmos wystrzelono. Kto dzis o tej psinie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grund Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.01, 18:32 Faktycznie spada. Uważam, że w sytuacji, gdy UW ma 1-2 % poparcie, siłą rzeczy musi to odbić się na nakładzie GW. Oglądałem wczoraj linię specjalną z Lepperem. Widać było, że to nadęte babsko w muszce chciało mu dowalić i koniec końców zrobił z niej durnia na swój ludowy sposób. Pamiętam, jak kiedyś w programie był geremek. Z jej strony słychac było tylko ochy i achy, świadczące o ekstazie. I tak samo działa GW. I dostaje po nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Grunt, że posty rosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 17:23 Dzisiaj popracuję do póżnej nocki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Grunt, że posty rosną IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.10.01, 19:56 Trudnego zadania sie podjąłem. Do 200 daleko, a GW dziś po 10-tej w kiosku juz nie było. To po co ja sie de facto męczę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 14:37 Faktycznie Agora ,wydawca "GW"zamroziła płace swych pracowników i krążą pogłoski o zwolnieniach czyli są to elementy pogorszenia się sytuacji nie tylko w sprzedaży, należy jednak przyznać, że bardzo zubożała w wiadomościach może poza nowym tematem o gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dornier Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 20:41 GW w sumie utrzymuje nakład, tylko jakim kosztem. To jest obrona za wszelką cenę i żadna firma nie wytrzyma na dłuższą metę tak kosztownej promocji. Wystarczy zresztą prześledzić wynik finansowy Agory. Już trzykrotnie w tym roku zmieniała prognozę zysku, oczywiście w dół. Należy spodziewać się - moim zdaniem - w niedługim czasie kolejnej emisji akcji, co zaskutkuje przewartościowaniem akcji tej spółki. Szczególnie, że już wiadomo, że portal internetowy to czarna dziura. Cała ta sytuacja ma zresztą dobre odzwierciedlenie w kursie akcji Agory, który od emisji systematycznie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magna Re: spadający nakład wyborczej IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 21:35 Sądzę, że te zwolnienia w wyborczej, jeżeli faktycznie są zapowiadane, to nie mają na celu przede wszystkim ograniczenia kosztów. Jest to raczej rezultatem zmiany pewnego zalożenia, że jak coś brzmi mądrze, to jest mądre. Wyborcza zapewne postawi na większą role specjalistów branżowych, przy redukcji specjalistów od wszystkiego (czyli de facto od niczego). I dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobby x nie sądzę magna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 08:41 Gazeta raczej będzie z uporem godnym lepszej sprawy bronić dotychczasowego modelu. Czyli duża kasa na promocję i utrzymanie linii programowej. Skutek będzie taki, że po kolejnych emisjach (ktoś za to musi przecież płacić), zostanie przejęta przez inwestorów finansowych i oni dopiero przeprowadzą zmiany personalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 19:10 Temat spadającego nakładu wyborczej dostarcza cały czas nowych i interesujących informacji. Chyba zacznę podczytywać w pracy numery dolnośląskiej i opisywać swoje przemyślenia. Zwłaszcza, że czytając te wypociny naprawdę można się uśmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.01, 19:54 A ja mam ciągle problemy z kupieniem GW. W piątek nie dostałem i w sobotę też. Już po 10-tej zabrakło w 3 kioskach. A wracając do wątku to już o 10 spóźnieni jesteśmy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 20:24 Gość portalu: Janek napisał(a): > A ja mam ciągle problemy z kupieniem GW. W piątek nie dostałem i w sobotę też. > Już po 10-tej zabrakło w 3 kioskach. A wracając do wątku to już o 10 spóźnieni > jesteśmy. Pozdrawiam. Dobrze, że jesteś na bieżąco z nakładem, bo ja nie kupuję. Ale dobrze wiedzieć, że kontrolujesz sytuację. Czuwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.01, 20:40 Dziś po południu nawet w Astrze nie dostałem GW. Widać, że ma coraz większe wzięcie. Cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 08:38 Gość portalu: Janek napisał(a): > Dziś po południu nawet w Astrze nie dostałem GW. Widać, że ma coraz większe > wzięcie. Cześć. Może i masz rację. Sprzedaż dramatycznie nie spada. Okupione jest to jednak ogromnymi pieniędzmi wydanymi na promocję. Sądzę, że wyborcza długo tak nie pociągnie. Jest to sztuczne i siłowe utrzymywanie sprzedaży przez de facto dotowanie. A po prostu rynek na poglądy i opinie prezentowane w wyborczej jest coraz mniejszy. Najpóźniej na wiosnę będzie nowa emisja akcji Agory. Ciekawe po jakim kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: 62.8.156.* 16.10.01, 08:48 Gość portalu: olo napisał(a): > Najpóźniej na wiosnę będzie nowa emisja akcji Agory. Ciekawe po > jakim kursie. Nie wiesz? Kurs będzie wprost proporcjonalny do ilości postów w tym wątku. A więc staraj się, Olo. Do łykendu miało być 200, a Ty co robisz. Zaniedbujesz wątek, jakby Ci Janek nie nie pomagał, byłoby jeszcze gorzej. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.01, 09:09 Całe oszczędności długiego i szczęśliwego życia w akcjach Agory ulokowałem, to i biznesu pilnuję. Dzisiaj już o 6 rano byłem po GW. Zmarzłem, bo w długiej kolejce przyszło mi po jeden z najlepszych dzienników wyczekiwać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: 62.8.156.* 16.10.01, 09:34 Gość portalu: Janek napisał(a): > Całe oszczędności długiego i szczęśliwego życia w akcjach Agory ulokowałem, to > i biznesu pilnuję. Dzisiaj już o 6 rano byłem po GW. Zmarzłem, bo w długiej > kolejce przyszło mi po jeden z najlepszych dzienników wyczekiwać. Pozdrawiam. Janku, jak Ty akcjonariusz (a domniemywam, że skoro życie Twoje długie i szczęśliwe było, to może i nawet większościowy akcjonariusz), to wpłyń może na to, żeby Wyborcza do kiosku na dworcu we Wiesbaden z dodatkiem dolnośląskim przychodziła, a nie tak jak teraz, z Gazetą Warmii i Mazur albo i w ogóle bez dodatku. A ja pomogę Ci ciągnąć ten wątek. Jak tylko obowiązki zawodowe na to pozwolą. Bo wiesz, droga ci u nas ta Wyborcza na dworcu, całe 3 DM. A i tak muszę rano kupić, bo wieczorem często brakuje. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo drodzy akcjonariusze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 17:23 Miło, że już dwie osoby zgłosiły akces. Jurku, a miałem cię za nadętego dupka i idiotę. Wybacz tą pochopną i niesprawiedliwą opinię. Co do akcji, to jak cię lubię Janku, tak z serca radzę, zmień zawartość portfela. Tak czy inaczej, fajne z was chłopy. Mam nadzieję, że za wami pójdą inni. U mnie w kiosku wyborcza jak leżała tak leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: drodzy akcjonariusze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.01, 17:48 Drogi Olo. W pąkach cały jestem. Już nie wiem co ze szmalem robić. Dzis kolejny dzień zwyżki. Agora w czołówce. Akcje wzrosły o 5,2 %, tzn. z 45,8o zł. na 48,20 zł. Jeszcze tak do końca tygodnia, a prawnuczek BMW 3 z bajerami na weekend dostanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: drodzy akcjonariusze IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 18:01 Chwilowe skoki z okazji zmiany rządu są oczywiste i następuje przewartościowanie całego rynku. Życzę Tobie oraz wnuczkowi jak najlepiej. Szczególnie, że wpisałeś jubileuszowego posta. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: drodzy akcjonariusze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.01, 20:06 Tobie też gratuluję. Nowa setkę zacząłeś. A z tymi skokami zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: drodzy akcjonariusze 16.10.01, 20:17 Jak to jest ??? Juz po raz któryś z kolei, wracając do domu około 16:00-16:30 nigdzie nie mogłem kupić Wyborczej (były za to inne codzienne gazety). Czy gazeta której nakłąd rzekomo cały czas spada (Olo) nie powinna zalegać kioskowych i sklepowych półek ? Kurcze a ja i moi znajomi po 16:00 za żadne skarby nigdzie nie możemy dostać Wyborczej...Olo zabaw się w detektywa i wyjaśnij mi tą sprawę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo roberto IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 20:20 Obawiam się, że na twoje lęki i frustracje potrzeba specjalisty. Ja nic tu nie pomogę. Ale trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: drodzy akcjonariusze IP: 62.8.156.* 16.10.01, 22:55 Gość portalu: olo napisał(a): > Miło, że już dwie osoby zgłosiły akces. Jurku, a miałem cię za nadętego dupka i > > idiotę. Wybacz tą pochopną i niesprawiedliwą opinię. Co do akcji, to jak cię > lubię Janku, tak z serca radzę, zmień zawartość portfela. Tak czy inaczej, > fajne z was chłopy. Mam nadzieję, że za wami pójdą inni. U mnie w kiosku > wyborcza jak leżała tak leży. Miałem odpowiedzieć wcześniej, ale nie chciałem odbierać przyjemności napisania dwusetnego postu ludziom bardziej zasłużonym dla tego wątku. Muszę sprostować - nie jestem akcjonariuszem Agory, ja tylko ofiarnie wspieram akcjonariusza Janka, kupując codziennie Gazetę nawet za 3 DM, no i windując ten wątek. A z wiadomości podanych przez Janka wynika, że moja hipoteza sprawdza się. Im więcej tutaj postów, tym wyższa cena akcji. Tak trzymać. Aha, na czym polega moja ofiarność? Otóż Rzeczpospolitą mam np. w kiosku oddalonym o 100 m od mojego domu i leży ona tam sobie do wieczora, ale ja, żeby wesprzeć akcjonariusza Janka codziennie rano jadę autobusem miejskim do dworca, żeby tam kupić Wyborczą. Dobrej nocy Jurek P.S. Wybaczam, zresztą co tu wybaczać. Tak to bywa na forumach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: drodzy akcjonariusze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.01, 13:26 Jureczku drogi. Dziękuję i jeszcze raz dziękuję. Po Twoim wczorajszym poście akcje Agory ostro poszły w górę, że aż się przestraszyłem. Ale teraz nastąpiła bezpieczna stabilizacja na poziomie 52,50 zł. /wczoraj 48,20 zł./. Rodzina juz wie i jej krąg stale sie poszerza. Nawet wujcio z Anglii przyjazd zapowiedział i propozycje wspólnych inwestycji w krajach trzecich złożył. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Janek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: drodzy akcjonariusze (co jest z Olem?) IP: 62.8.156.* 18.10.01, 08:27 Cieszy mnie niezmiernie, że Twoje akcje idą w górę. Martwię się tylko co z Olem. Dlaczego zaniedbuje te wątek? Olo, apeluję do Ciebie. 200 postów to stanowczo za mało! Nie osiadaj na laurach! Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: drodzy akcjonariusze (co jest z Olem?) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.01, 09:58 Jurku drogi. Olo ma problemy z swoim portfelem. Podejrzewam, że zbyt dużo akcji KGHM Polska Miedż zakupił to po pierwsze, a po drugie stoi w pewnie w kolejce po akcje Agory. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 20:16 Gość portalu: Janek napisał(a): > Dziś po południu nawet w Astrze nie dostałem GW. Widać, że ma coraz większe > wzięcie. Cześć. >>To nie znaczy o zwiększonym wzięciu lecz o nakładzie aby ograniczyć zwroty.Po zatym może zła dystrybucja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: widzę, że temat w miarę się trzyma IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.01, 21:43 Z tym się mogę zgodzić bo Olo pisał, że w jego kiosku zalega. Ale to wina kioskarzy, postępują bardzo asekuracyjnie. Ja jutro znowu o 6-tej wstaję bo dzień bez GW to dzień stracony. Tylko, że ranki są cholernie zimne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo dzięki chłopaki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 20:35 Nie było mnie niecałe dwa dni i proszę, jaka troska. Janku i Jurku, wiedziałem, że na was można liczyć. A co do akcji, to nie jestem zwolennikiem tego rodzaju lokat. Wolę nieruchomości. Nie zmienia to faktu, że nadszedł ogólnie czas zakupów. Aby tylko były pieniądze. Niewątpliwie odejście poprzedniej ekipy AWS - UW zmieni koniunkturę, co oznacza ogólny wzrost wartości wszystkiego. Janku. Korzystaj z okazji i sprzedawaj Agorę. Tej spółki średniookresowy wzrost na pewno nie dotyczy. Bo spada nakład wyborczej, nie mówiąc o rentowności. Czy chcesz czy nie. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: dzięki chłopaki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.01, 20:57 Olu. Ze sprzedażą spieszyć się nie będę. Czekam na wyniki spółek za 3 kwartały i decyzję Rady w sprawie stóp. Natomiast do Ciebie mam prośbę o podanie adresu kiosku gdzie GW zalega. Od 3 dni niewyspany chodzę bo o 6 rano muszę być pod swoim kioskiem, żeby GW kupić.Tak bym po południu podjechał i problemów by nie było. A teraz przymrozki sie zbliżają i pluchy być mogą, a zresztą z chęcią dłużej bym pospał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: dzięki chłopaki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 21:16 Gość portalu: Janek napisał(a): > Olu. Ze sprzedażą spieszyć się nie będę. Czekam na wyniki spółek za 3 kwartały > i decyzję Rady w sprawie stóp. Natomiast do Ciebie mam prośbę o podanie adresu > kiosku gdzie GW zalega. Od 3 dni niewyspany chodzę bo o 6 rano muszę być pod > swoim kioskiem, żeby GW kupić.Tak bym po południu podjechał i problemów by nie > było. A teraz przymrozki sie zbliżają i pluchy być mogą, a zresztą z chęcią > dłużej bym pospał. Pozdrawiam. Janku. Zawsze chętnie pomogę. 1. Kiosk na Trwałej. 2. Na Górniczej. 3. Hala Strzegomska. 4. Hipermarkety (Carefour i Tesco). 5. Wszystkie stacje benzynowe (mam na myśli te, na których w ogóle sprzedaje się prasę). Powyższe to pewniaki. Wyborcza jest do zamknięcia - można kupić też dla rodziny i znajomych. Z innych punktów sprzedaży raczej nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek. Re: dzięki chłopaki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.01, 21:54 Dziękuję. Jutro pośpię do południa. Ale niepokój mnie ogarnia bo "czternastka" nas wyrażnie goni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: dzięki chłopaki IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 22:39 Gość portalu: Janek. napisał(a): > Dziękuję. Jutro pośpię do południa. Ale niepokój mnie ogarnia bo "czternastka" > > nas wyrażnie goni. Pozdrawiam. Nie martw się. Damy radę. Poza tym zauważyłem, że inni też chcą być olem. Mam naśladowców używjących tego nicka. Szkoda tylko, że bywają wulgarni. Ale to i tak bardzo miłe. Mam osobistych - jak wy to nazywacie - klonów. Oczywiście w sympatycznym tego słowa znaczeniu. Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: dzięki chłopaki 19.10.01, 19:34 Gość portalu: olo napisał(a): > Gość portalu: Janek. napisał(a): > > > Dziękuję. Jutro pośpię do południa. Ale niepokój mnie ogarnia bo "czterna > stka" > > > > nas wyrażnie goni. Pozdrawiam. > > Nie martw się. Damy radę. Poza tym zauważyłem, że inni też chcą być olem. Mam > naśladowców używjących tego nicka. Szkoda tylko, że bywają wulgarni. Ale to i t > ak > bardzo miłe. Mam osobistych - jak wy to nazywacie - klonów. Oczywiście > > w sympatycznym tego słowa znaczeniu. Hej. > >Takie bajeczki Drogi Olo to możesz opowiadać...swoim dzieciom (jak je kiedyś będziesz miał)... Prowadzisz na tym forum nie podwójne ale wielokolonowe życie i wpisałeś się na to forum już pod wieloma innymi niż Olo nickami, więc nie udawaj wariata. Bez pozdrowień ! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repo ja też pomogę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 11:08 Gość portalu: olo napisał(a): > Gość portalu: Janek napisał(a): > > > Olu. Ze sprzedażą spieszyć się nie będę. Czekam na wyniki spółek za 3 kwar > tały > > i decyzję Rady w sprawie stóp. Natomiast do Ciebie mam prośbę o podanie ad > resu > > kiosku gdzie GW zalega. Od 3 dni niewyspany chodzę bo o 6 rano muszę być p > od > > swoim kioskiem, żeby GW kupić.Tak bym po południu podjechał i problemów by > nie > > było. A teraz przymrozki sie zbliżają i pluchy być mogą, a zresztą z chęci > ą > > dłużej bym pospał. Pozdrawiam. > > Janku. Zawsze chętnie pomogę. > 1. Kiosk na Trwałej. > 2. Na Górniczej. > 3. Hala Strzegomska. > 4. Hipermarkety (Carefour i Tesco). > 5. Wszystkie stacje benzynowe (mam na myśli te, na których w ogóle sprzedaje si > ę > prasę). > Powyższe to pewniaki. Wyborcza jest do zamknięcia - można kupić też dla rodziny > > i znajomych. Z innych punktów sprzedaży raczej nie korzystam. > > Podam kilka innych: Creator na lotniczej, kiosk na dokerskiej, kiosk na sczytnickiej (przy placu grunwaldzkim), kiosk przed mostem grunwaldzkim (nie znam ulicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.01, 15:35 Koledzy. Pomagajcie ale uczciwie, bo tak to tylko komunikacje miejską wzbogacam przemieszczając się nadaremnie. Pospałem to fakt. Ale bez mojej ulubionej gazety zostałem. W moich kioskach jak zwykle nie było. Pojechałem do Leśnicy - nie ma. W Pilczycach na ul. Górniczej - dwa kioski /przy Lotniczej i przy Pilczyckiej/ nie ma. Nerwowy sie zrobiłem jak w Astrze znowu nie dostałem. Wróciłem do domu i piszę. Czy rano znowu jutro mam przed 6-tą wstawać, czy Wam drodzy Panowie zawierzyć? Czy staruszka po mieście przegonić chcecie. Wnuczki i prawnuczki oświadczyły, że na piechote po gazety biegać nie będą, a BMW 3 najstarszy, 60 letni wnusio, dopiero jutro odbiera. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 17:42 Super, że zdążyłeś akcje sprzedać na BMW, a wnuczek teraz na pewno będzie podporą na stare lata. Licząc na dalsze gifty. Jeżeli nie było w GW we wskazanych kioskach, oznacza to tylko jedno - ograniczono nakład. 3 tygodnie temu było to 510 tys. Muszę jutro sprawdzić stopkę redakcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.01, 18:02 Ale to ciekawe, że przy spadającym wg Ciebie nakładzie akcje utrzymuja wysokie notowania. Poczekajmy na wyniki za 3 kwartały. Wg mnie zainteresowanie czytelników jest coraz większe ale to musimy tez przedyskutować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 19:07 Gość portalu: olo napisał(a): > Super, że zdążyłeś akcje sprzedać na BMW, a wnuczek teraz na pewno będzie podpo > rą > na stare lata. Licząc na dalsze gifty. Jeżeli nie było w GW we wskazanych > kioskach, oznacza to tylko jedno - ograniczono nakład. 3 tygodnie temu było to > 510 tys. Muszę jutro sprawdzić stopkę redakcyjną. olo od kiedy ty potrafisz czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benji Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 22:50 Olo - daj już sobie spokój. Czy ty nie rozumiesz, że wszyscy traktują cię jak lekko nawiedzoneo popierdoleńca? Nawet Janek - jesteś zbyt głupi, żeby wyczytać w jego postach tę przeogromną ironię i jeszcze z nim rozmawiasz... W każdym razie dam ci dobrą radę - wracaj już tam, skąd przybyłeś i nie zawracaj nam już głowy. Bo chyba naprawdę trzeba będzie w jakimś osobnym wątku poprosić adminów gazety o interwencję. Swoją drogą cały czas nie mogę zrozumieć, że jeszcze nie wycięli takiego tępaka jak ty, który próbuje udawać kogoś elokwentnego, a w swych pseudoanalizach ekonomicznych udowadnia, że się na tym o czym pisze w ogóle nie zna... W każdym razie, drogi Olo - wracaj już Tam. Ty już wiesz gdzie. I daj normalnym ludziom spokój. PS: Nakład Gazety nie jest podany w stopce redakcyjnej, tylko na pierwszej stronie. GŁĄBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 23:44 A może Roberto wziął by się za tego Olo i zrobił z nim taki porządek jak z Andzią-Krissem? To chyba najlepsze rozwiązanie. Po cichu ale skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieklon Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 09:57 Tak,najlepiej to zrobi roberto-słynny tropiciel klonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.01, 21:55 Notowania w górę poszły. Martwi mnie jednak, ze obroty nie są za wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ja też pomogę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.01, 13:51 Gość portalu: Janek napisał(a): > Notowania w górę poszły. Martwi mnie jednak, ze obroty nie są za wysokie. Nie na długo. Właśnie spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karramba dzisiaj notowania agory znowu spadły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.01, 15:51 czyżby to skutek jesiennej pogody ? a może coraz niższych lotów poblikacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: dzisiaj notowania agory znowu spadły IP: 62.8.156.* 06.11.01, 16:58 Gość portalu: karramba napisał(a): > czyżby to skutek jesiennej pogody ? a może coraz niższych lotów poblikacji ? Eee tam. Przyczyna jest prosta. Kurs spada, bo olo zaniedbał ten wątek. Od 1 listopada minęło już pięć dni, a olo nic. Ale w sumie właściwie dobrze, że kurs spadł, nie będę musiał wydawać tyle kasy, żeby dokupić ich trochę. Dziękuję więc za informację, bo już tak przyzwyczaiłem się do wzrostu kursu, że pewnie przeoczyłbym dogodny moment na kupno akcji. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś