Dodaj do ulubionych

Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszyło!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:13
www.pko-cs.com.pl/SAM/index.php?id=notowania&fundusz=FO&m_ce=3
Nie, nie będę klął publicznie ani nawet nie będę wyzywał nikogo, ale ten
obrazek dedykuję wszystkim miłośnikom teczek, dekomunizacji, karania aborcji
i innych cudownych recept. Gospodarka głupki!!!!!
Ktoś proroczo pisał - palanty jeszcze nie zaczęły a już gruzy. Kaczor stroszy
piórka i tokuje w szmatławym Bild Zeitung, a kretyni cieszą się, że "Polska
wreszcie wolna i znowu mocarstwem jest i basta". Jakieś maszkarony w rodzaju
hetmana koronnego, leclercowego i tescowego w jednym wypełzają z jakichś
zatęchłych nor i tryumfują. A mnie ogarnia wściekłość, że niestety miałem
rację (znowu) dworując sobie z kaczorów jeszcze w maju - a tak chciałem się
mylić:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=23452404&a=23452404
Obserwuj wątek
    • Gość: boa Znowu ta żółć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:24
      Wrzuć na luz. To nie Twoje racje ale żałość pozbawia Cię zdrowego rozsądku.
      • Gość: jekdok Jesteś pewny, ze zrozumiałeś co napisałem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:32
        A zwłaszcza co przedstawia zamieszczony wykres? Bo mnie zostało na tyle
        zdrowego rozsądku, żeby odczuć konkretną wymierną finansową stratę jaką ponoszą
        nie tylko drobni ciułacze, ale gospodarka, która powinna się rozwijać chociażby
        po to by było z czego sfinansować księżycowe pomysły i mikołajkowe obiecanki.
        • Gość: Łoś_bimbacz jakie to cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:38
          przypomnij jakie magiczne wydarzenia nastąpiły pomiędzy wartością indeksu
          na początku argumentu czasu a maksimum wykresu, nie pamiętam co się wtedy
          stało, że nastąpił wzrost ze 178 ma 183 zł???
          • Gość: o boże jekdok cuda jekdokowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:42
            od razu widac, ze jekdok ma z ekonomia niewiele wspolnego - walcówna zadzwoniła
            do kumpli, żeby ruchawkę na giełdzie zrobili, wystarczy im kasy ledwie na
            tydzień strachów... jedkok, ty naprawdę sądzisz, że istnieje coś takiego jak rynek?
            • Gość: trogir Re: cuda jekdokowe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:57
              Rynku niema, a mleko kwaśnieje bo krasnoludki do niego szczają. Ciekawe co
              powiesz, jak za ten przysłowiowy bochenek chleba będziesz musiał zapłacić 10
              zeta
            • Gość: jekdok Nie wzywaj imienia Pana Boga twego nadaremno ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:22
              Bluźnierco! A tak w ogóle to czemżem se zasłużył na ten splendor i zaszczyt???
              A w istnienie rynku wierzę głęboko, wielokrotnie na nim bywałem ;-)))
      • Gość: tom Re: Znowu ta żółć! IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.10.05, 22:40
        oświeć nas wszystkich i napisz co znaczy ta pionowa kreska opadająca w dół na
        tym wykresie. Z twojej wypowiedzi wynika że znasz temat, to może jesze nam
        napisz jaki wpływ osłabiająca się złotówka ma wpływ na budżet.
        Daj nam przykład zdrowego rozsądku, tylko konkretnie
        • Gość: zielony Re: Znowu ta żółć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:43
          słabiejąca złotówka hihi chciałbyś - nie ma szans się obnizyć, chociaż ja jako
          eksporter o niczym innym nie marzę
          • Gość: Rafis Re: Znowu ta żółć! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 28.10.05, 22:47
            exportujesz moherowe berety? :)
          • Gość: tom Re: Znowu ta żółć! IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.10.05, 22:55
            a jaki towar eksporujesz?
            • Gość: jasnowic Re: Znowu ta żółć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:42
              to co placzki robią najlepiej: gó..
      • Gość: jekdok boa kochany czy twój rozsądek jest taki jak kuzyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:18
        czterometrowego pytona, który postanowił pożreć na obiad podobnej wielkości
        aligatora gdzieś tam na mokradłach Florydy? Ale obiadek niestety wyszedł mu
        bokiem ;-)) Uważaj bo twoje fascynacje też mogą ci wyjść bokiem. Jak klikniesz
        ogonkiem na fotki w tym linku zobaczysz, że luzik nie zawsze wychodzi na
        zdrowie :-DDD
        www.spiegel.de/panorama/0,1518,378303,00.html
    • Gość: drinks Przecież to wina PO. I przedsiębiorców. I kolarzy. IP: *.magma-net.pl 28.10.05, 22:52
      i Gajowego Maruchy.

A tak poważnie to zrobiłem konwersję całości obligów PLN do USD trochę przed
      wyborami. Uff, nie pomyliłem się co do oceny inwestorów względem Kaczek, cosik
      czułem przez skórę, że rydzykoza będzie bardzo zaraźliwa.
    • Gość: trogir Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:07
      Nie ma sensu się wysilać z podawaniem takich informacji. Dla większości
      miłosników kaczych bliźniąt pojęcia takie jak indeks, kurs, fundusze są równie
      obcymi nazwami jak ... np. chlorowodorek 2-amino-5-dwuetylo-aminotoluenu.
      Gadanie ze ślepym o kolorach. Dopiero jak im po kieszeni pojedzie, to może
      otworzą oczka, chociaż i to wątpliwe, bo przecież będzie winna platforma która
      do koalicji nie chciała wejsc i firmować chorych pomysłów.
      • Gość: NDwór Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:20
        Ja myślę, że niejeden z wyborców będzie wiedział, że chlorowodorek
        2-amino-5-dwuetylo-aminotoluenu jest substancją używaną w fotochemii oraz
        praktycznie jako składnik wywoływaczy fotograficznych do materiałów barwnych.
        W dużych miastach dużo wyborców PiS było wśród pracowników naukowych wyższych
        uczelni- drów i profów. Fakt, że statystycznie naukowcy to tylko odsetek
        ludności miast i dlatego ciemnota studencka zwabiona mglistymi obietnicami
        pełnej michy, upitraszonymi przez marketingowców Tuska, oddała na niego głos.

Ciemniak z tytułem doktora, który woli jednak merytorycznego Kaczyńskiego,
        niż rozbiegane oczka kłamczuszka Tuska.
        • Gość: trogir Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:23
          Cóż, to tylko potwierdza, że wykształcenie nie chroni przed głupotą...
          • Gość: NDwór Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:37
            Głupotą można nazwać szafowanie losem naszej ojczyzny przez kilku obrażalskich
            chłopczyków z PO, którzy nie dorośli do sprawowania władzy. Głupotą jest
            zapatrzyć się w rozbiegane oczka kłamczuszka Tuska, chętnego poręczyciela
            sądowego wszelkiej maści kryminalistów; głupotą było głosować na brak programu
            PO, gdy padały MERYTORYCZNE argumenty prof. Kaczyńskiego. Wreszcie łupotą jest
            bycie teraz na forum mecenasem tej skompromitowanej (PO)rażkowej formacji.
            • Gość: dziwne Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:40
              hihi to fakt ze profesorki glosowaly na kaczke,
              co mnie zdumiewa, bo przeciez obiecuje rozpedzenie
              tej profesorskiej mafijki
              • Gość: NDwór Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:45
                ...i bardzo dobrze. Należy rozpędzić szajkę tej zasiedziałej części grona-
                pijaczy kawy i herbaty, a następnie zwolnić miejsce dla talentów, które w pracy
                PRACUJĄ. Ma być prawo i sprawiedliwość.
                • Gość: Autor Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:49
                  ta "zasiedziała część grona" oscyluje około 95%

ciężko będzie ich ruszyć, ale skoro sami tak zagłosowali... :)
                  • Gość: NDwór Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:14
                    niee.. jest ich znacznie mniej i ci obawiam się głosowali za PO, która obiecała
                    wydłużyć ten możliwy okres "wysiadywania". Podejrzewam, że 50% to ci, którzy nie
                    moga rozprostować skrzydeł.
            • Gość: tom Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.10.05, 23:48
              ładnie jesteś zakochany w swej nieomylności. Tak Ci to oczy przesłoniło, że nie
              zauważyłeś że największym kłamcą są Kaczyńscy którzy obiecywali ścigać
              kryminalistów a nie sadzać ich na stołkach. Nie chcę się nawet pytać Ciebie o
              punkty tego niby merytorycznego programu bo pewnie zamilkniesz i przeniesiesz
              swoje bzdury na inny wątek. Cecha typowa dla fanów PIS - naszczekać i uciec.
              Jeśli uważasz że to Ty masz rację to na początek wyjaśni mi w jaki sposób
              obniżyć deficyt budżetowy zarazem osłabiając złotego. Może napisz jak przekłada
              się droższe o 10 gr Euro na dług zewnętrzny.
              • Gość: proboszcz Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:50
                " Może napisz jak przekłada się droższe o 10 gr Euro na dług zewnętrzny. "

tak jak kalkulator policzy

czyli nijak bo co to jest dlug wewnetrzny i jak go liczysz
              • Gość: NDwór Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:56
                Nie zamierzam nigdzie uciekać, czy chować głowy w piasek. Nie zamierzam też
                zabierać głosu w sprawach ekonomii, bo nie jestem ekonomistą. Od tego są
                specjaliści w rządzie PiS. Ja jestem bardzo dobry w tym, czym się zajmuję.
                Jednak dodam, że Twoje pytania i sposób w jaki je zadajesz świadczy, że jesteś
                dyletantem. Im mniej wiesz, wydaje Ci się, że wiesz więcej. Student-frustrat?
                • Gość: tom Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.10.05, 00:13
                  widzisz teraz wiemy już, że twoje wypowiedzi o merytorycznym programie PIS to
                  tylko twoje wyobrażenia. Skoro się nie znasz na ekonomii to po diabła się na
                  ten temat wypowiadasz.
                  Niestety jasnowidzu studentem od dawna nie jestem, frustratem tymbardziej.
                  Zresztą frustraci najczęściej to goście którzy nie mają pojęcia o ekonomi ale
                  się na jej temat wymądrzają
                  • Gość: NDwór Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:17
                    Jeżeli potrafisz czytać ze zrozumieniem, w co bardzo mocno wierzę, to
                    zauważyłeś, że nie wypowiadałem się na tematy ekonomii. Jeżeli do tego jesteś
                    człowiekiem mądrym, w co wierzę jeszcze bardziej, to wiesz, że program
                    polityczny, to nie tylko kwestie ekonomiczny, ale wiele innych.
                    • Gość: jekdok Szanowny Panie Doktorze NDwór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:11
                      Gość portalu: NDwór napisał(a):
                      program
                      > polityczny, to nie tylko kwestie ekonomiczny, ale wiele innych.

No właśnie, niestety, wiele innych. I tu zaczynają się schody, bardzo
                      wysoooookie schody, na szczycie których są niezauważane z żabiej i kaczej
                      perspektywy sprawy ekonomiczne, a na dole - w polu widzenia kiermasz z
                      różnościami. Dla każdego coś miłego: kara śmierci? proszę bardzo; zakaz
                      aborcji? - na zyczenie; nie lubisz homosiów? - na pohybel z nimi; sbeki i
                      komuchy knują? - na drzewo! tyle, że nawet szubienice trzeba mieć za co
                      budować. Nieszczęsnymi wynikami tych wyborów nie ma się co ekscytować - jako
                      człowieka ufającego profesorom zachęcam do lektury rozmowy z jednym z
                      najrozsądniejszych i najbardziej kompetentnych (przynajmniej w mojej
                      ciemniackiej ocenie) - Januszem Czapińskim ("Fantastyczna diagnoza" - Polityka
                      nr 40/2005), który rozwiewa wiele mitów, obala stereotypy i objaśnia pewne
                      mechanizmy rządzące wyborami (zwłaszcza w krajach tzw. posowieckich).
                      Rozumiem, że ma Pan swoje powody by bardziej ufać profesorom niż szalbierzom,
                      ale mnie przed nadmierną fascynacją tytułami zwłaszcza profesorskimi chronią
                      moje osobiste doświadczenia jak też fakt, że ich posiadaczami są chociażby
                      takie tuzy jak niejaki Bender czy Bajda (a ten ostatni jeszcze dodatkowo
                      księdza co gwarantuje mu ponadczasowość jego wiedzy i patent na rację w każdej
                      dziedzinie), a to chyba część tej samej paczki co kaczki (a nie myślę tu
                      bynajmniej o świetnej skądinąd grupie "Kaczki z nowej paczki"). Był też w
                      naszej historii okres niebywałego rozkwitu nauki polskiej owocujący gwałtownym
                      rozwojem kadry z tytułami docentów (prosty lud zwał ich "marcowymi"). Robili
                      oni niebywałe kariery między innymi kształcąc nowe kadry - również profesorskie
                      obecnie.
                      Jeśli pisze Pan o tym, że od ekonomii powinni być specjaliści rządowi to się w
                      pełni zgadzamy. Specjaliści! Nie mówiąc o tym, ze każda partia i partyjka ma
                      własnych, najlepsiejszych na świecie i oni nas urządzają, oj urządzają. Ja
                      jestem tępy prostak i ekonomii liznąłem ot tak odrobinę i pod przymusem bo był
                      taki czas (w ubiegłym stuleciu ;-))), ze ekonomia polityczna socjalizmu (i
                      kapitalizmu, a jakże) była wiodącym przedmiotem na każdych (chyba) studiach. I
                      zaliczyłem ją tylko dzięki niezwykłej dobroci i wyrozumiałości prowadzącego
                      ćwiczenia magistra wtedy (nomen omen) Szalbierza (serdecznie pozdrawiam bez
                      złośliwości i z wdzięcznością), który uznał widocznie, że tej bandzie matołów,
                      nie rozumiejących ni w ząb niebywałych osiągnięć ekonomicznej myśli
                      radzieckiej, jej intelektualne wyżyny nigdy dostępne nie będą i z litości nad
                      ciemnotą studencką zaliczenia dawał hurtem i od ręki. Tak, że mnie słowo
                      szalbierz kojarzy się nie zawsze negatywnie podobnie jak profesor nie zawsze z
                      wiedzą i mądrością.
    • Gość: jekdok Nie ma jak dłuuugi spacer z psem pod gwiazdami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:57
      Musiałem trochę ochłonąć dzięki mojemu wymagającemu zwierzakowi. A gdy wróciłem
      i zobaczyłem gromy jakie się na mnie posypały to humor ostatecznie mi sie
      poprawił. Ducha nie gaście, trzymajcie i nie popuszczajcie szanowni eksperci i
      analitycy. Ja się nigdy za takiego nie miałem i nie pozowałem bo konieczność
      zaliczania w zamierzchłej przeszłości ekonomii politycznej socjalizmu i
      kapitalizmu (każdej z osobna) skutecznie zniechęciła mnie do zgłębiania tej
      dziedziny wiedzy. A moje emocje wynikły z właściwej mi głupoty, która kazała mi
      wierzyć naiwnie, że lepiej mieć papiery warte więcej niż mniej w swiecie,
      którego gospodarka na papierach jest oparta. Nie wyobrażacie sobie jak bardzo
      chciałbym się mylić czując obawy przed słabiutką złotóweczką. Bardzo być może,
      że megaimpuls inflacyjny da takiego kopa naszej potężnej gospodarce i tak
      rozrusza to budownictwo, że te trzy miliony mieszkań powstaną w miesiąc a te
      drobne trzydzieści dużych baniek planowanych jako deficyt okaże się nadwyżką. I
      żadne zagraniczne mendy żerujące na naszej krwawicy zabierając swe szemrane
      kapitały nie będą zawłaszczały i grabiły słusznie należących się nam, zysków.
      No i niech Polska rośnie w siłę a kaczkom żyje się dostatniej.
    • toka95 Re: Spokojny ze mnie człek, ale teraz mnie ruszył 29.10.05, 00:00
      Jeżeli tak cię ruszyło to na skali czasu ustaw sobie okres "Od początku
      działalności" - aż się zdziwisz jakimi głupotami się przejmowałeś.
      • Gość: jekdok Tak się składa że dość często analizuję ten wykres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:12
        I to od dłuższego czasu, takiej krechy nie pamiętam.
        • toka95 Re: Tak się składa że dość często analizuję ten w 29.10.05, 00:23
          A ja pamiętam dolara po 4.70, pamiętam jak Miller krzyczał "Balcerowicz musi
          odejść, bo sztucznie zawyża kurs złotego", pamiętam jak zjechał WIG po emisji
          akcji Banku Śląskiego.
    • Gość: Jazzek Jaki nerwus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:55
      Kurs zjechał o pół procenta, wielkie mecyje... Dokup sobie i tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka