Dodaj do ulubionych

jak wam się studiuje?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.05, 17:30
Pytanie do pierwszoroczniaków: minął październik - jak wam się studiuje? Czy
jesteście zadowoleni ze swoich wyborów? co sądzicie o swoich szkołach?
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 17:42
      Xzekam na stypendium socjalne. Obiecywali. Zostałam w akademiku, nie jadę do
      domu na Wszystkich Świętych, bo nie mam pieniędzy. Jak nie zapłacę za akademik
      to mnie wyrzucą, wtedy wracam do domu na stałe.
      • Gość: edd Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 19:05
        > Xzekam na stypendium socjalne. Obiecywali. Zostałam w akademiku, nie jadę do
        > domu na Wszystkich Świętych, bo nie mam pieniędzy. Jak nie zapłacę za akademik
        > to mnie wyrzucą, wtedy wracam do domu na stałe.

mozesz pomieszkac u mnie.
      • Gość: student Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.05, 07:30
        No, nie. Jeśli zamierzasz się poddawać przy pierszej okazji, to jak chcesz
        przeżyć życie? Porozmawiaj z dziekanem, z rektorem do spraw studenckich,
        poszukaj jakiejś dorywczej pracy i przestań pakować walizki zamiast szukać
        wyjścia z sytuacji. Też tak parę razy miałem.
    • Gość: Studenciak Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:06
      Ja jestem na 3 roku ale pozwoliłem sobie na zabranie głosu. Otóż nie mogę
      złapać wiatru w żagle jak w poprzednich latach i mam całkowitego lenia do
      nauki. 3 rok to jeszcze nie pestka i jak się nie rozkrece to marne moje szanse.
      Pozdrawiam "pierwszaki" i życzę wytrwałości której mi teraz zabrakło.
      • Gość: zuzia Re: jak wam się studiuje? IP: *.promax.media.pl 01.11.05, 11:11
        a ja juz jestem na 5 roku :) huuurrraaaaaaaa
    • Gość: DOBRZE! Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 10:33
      Tylko chcą nam zorganizować jakieś strajki. Po co dlaczego. Ja się chcę uczyć.
      • olita23 Re: jak wam się studiuje? 11.11.05, 11:09
        ja sie wypowiem o uni, jestem na 1 roku sumu..i powiem wam ze lekka sciema:)
        wczesniej studiowalam prywatnie i naprawde musialam sie uczyc nie tylko w
        sesji...zajec nie odwolywano (byly albo zastepstwa albo odrabianie) a
        teraz...pffff..umieram z nudow i juz naprawde bym sie czegos pouczyla...takze
        generalnie uni mnie zawiodlo troche;/ juz mi sie tam nudzi ogolnie...biore
        dziekanke:D
        • Gość: studentka diks Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.05, 13:55
          A gdzie studiujesz olito, na jakim kierunku? Gdzie wcześniej studiowałaś? Warto
          takie rzeczy wiedzieć, żeby nie pchać się tam, gdzie nas olewają i gdzie
          tracimy czas. Odpowiedz, proszę!
          • olita23 Re: jak wam się studiuje? 12.11.05, 11:39
            teraz SM na ISM, a wczesniej prywatnie DSWE rowniez SM
            • Gość: studentka diks Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.05, 16:52
              No to po co przeniosłas się na Uniwerek, olito, skoro lepiej studiowało ci się
              w DSWE? A w ogóle co to za szkoła?
              • Gość: Dobrze! Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:55
                Studiuje mi sie dobrze. Tylko nie wiem co z tym stypendium "na dożywianie".
                Odsyłają mnie od Annasza do Kajfasza. Nie chodzę głodny. Ale oprócz kaszanki
                zjadłbym coś innego.
              • metnia Re: jak wam się studiuje? 12.11.05, 20:34
                No jak to dlaczego sie przeniosla? bo czesne 600 zl miesiecznie to dla przecietnego czlowieka spora suma. :( Niestety DSWE jest kosmicznie drogą szkołą. Całe szczęście ze w tym roku pisze licencjat i pomykam na 2 letnie uzupełniające na Uniwerek :)
              • tocqueville DSWE TWP 13.11.05, 01:14
                DSWE TWP to bodaj jedyna niepubliczna szkoła na Dolnym Śląsku, która uzyskała
                uprawnienia do nadawania tytułu doktora :)
                tutaj link:
                www.dswe.wroc.pl/
                zwracam uwagę na dział "Nauka i badania"

• Gość: ewa Re: DSWE TWP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 08:14
                  Zwracam ci uwagę tocquevillu, że forum nie służy reklamie ani uprawianiu PR.
                  Wiem, że wy tam w DSWE jesteście czujni, ale nie przesadzajcie.
                • Gość: metnia Re: DSWE TWP IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 19:03
                  szkoda tylko ze mimo astronomicznie wyskoliego czesnego nie maja biedaki kasy na stypendia socjalne i naukowe... :/
              • olita23 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 22:12
                nie przenioslam sie tylko skoczylam tam edukacje (licencjat) a mig jeszcze tam
                nie maja. Dolnoslaska szkola wyzsza edukacji twp. maja tam tez dziennikarstwo
                wiec dziwie sie ze nie znasz..
            • umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 12.11.05, 17:10
              Agusia??????
        • Gość: haft Re: jak wam się studiuje? IP: *.os.kn.pl 12.11.05, 21:01
          Zawsze się zastanawiam, dlaczego studenci szkół prywatnych zawsze piszą w taki
          charakterystyczny infantylny sposób i posługują się żargonem rodem z dyskoteki w
          wiejskiej remizie.z
          • neti13 Re: jak wam się studiuje? 12.11.05, 23:02
            Wszystko byloby dobrze , gdyby nie to wkuwanie :P
            Jak to dobrze , ze nie studiuje na prywatnej uczelni ;) Oni żargonu ponoc
            uzywaja ;) Straszne :P hehe ( tez czasem mi sie wyrwie " spoko " , a to nie
            przystoi studentowi uniwerka ). Nie wiedzialam , ze studiuje z takimi "
            sztywniakami " :D ą , ę ;)

Pozdrawiam :)
            • umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 07:47
              he, he:D
              a ja piszę infantylnie i bez ładu, choć na uni jestem na 2 kierunkach;P i co? i
              żyję, a Ci z prywatnych mi nie przeszkadzają, bo są niektórzy "spoko';D
          • olita23 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 22:16
            haft napisal:
            >Zawsze się zastanawiam, dlaczego studenci szkół prywatnych zawsze piszą w taki
            > charakterystyczny infantylny sposób i posługują się żargonem rodem z dyskoteki
            > w
            > wiejskiej remizie.z

jesli uwazasz moje wypowiedzi za infantylne to nie bede sie z toba spierac, u
            mnie w remizie nie robia dyskotek wiec chyba sie nauczylam tego zargonu na
            miejskiej potancowce...jesli z twojej strony mial to byc zarzut to czekam z
            niecierpliwoscia na konkrety...bo przeciez dyskusja musi sie odbywac na poziomie
            • Gość: haft Re: jak wam się studiuje? IP: *.os.kn.pl 14.11.05, 15:47
              Nie będę drążył tematu na których potańcówkach ten żargon przyswajałaś, z kolei
              teraz zastanawia mnie dlaczego studenci szkół prywatnych z reguły nie piszą
              zrozumiale i klarownie a w jakiś dziwacznie bełkotliwy sposób (w razie
              wątpliwości przeczytaj to co napisałaś i zastanów się czy jest to logiczne i ma
              jakiś sens).
    • Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 14:08
      Ja jestem jak narazie bardzo zadowolona. Studiuję na UWr matematykę i jest
      bardzo fajnie.
      a do Wrocławia jestem przyzwyczajona, w koncu mieszkam tu juz 19 lat ;-)
      • Gość: robert Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 08:18
        A ja jestem na dziennikarstwie na Uniwersytecie. Fajni ludzie i atmosfera,
        ładne miejsce na Krzykach. Ale trzeba jeździć na wykłady do prawników i
        matematyków, bo nie mamy dużych sal. Podobno we Wrocławiu jest dziennikarstwo
        także w innych szkołach. Odezwijcie się, koledzy.
        • Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 13:17
          hehe, do nas (matematykow) sporo osob jezdzi, chocby nawet na lektoraty.
          ale z tego co ostatnio słyszałam jak skonczą koło IM budowac nowy budenek II,
          to wiekszosc zajec dziennikarstwa ma sie miescic w II. ale w sumie współczuje
          wam tak tej jazdy. pewnie macie tez nienajlepsze godziny?
          • umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 13:34
            na I roku mieliśmy w piątki do 19.10!!!!!
            w tym zresztą też!!!!!!
            super to, prawda????
            • Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 15:11
              Naprawdę wyrazy współczucia, a zarazem i podziwu, ze dajecie radę ;)
              Ale w sumie nie ma co się dziwić, wydziały pierwszorzednie zbają o swoich,
              dopiero potem wpuszczają innych
              • Gość: umbra Re: jak wam się studiuje? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.11.05, 16:24
                ale i tak jest super- mamy świetny budynek, w którym podobno kiedyś był
                bur.del;)
          • ts2 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 14:53
            II podobno ma być oddany do użytku w przyszłym roku i jest już praktycznie
            zbudowany tylko wymaga wykończenia i wyposażenia.
            PS.Też ejstem studentem matmy na UWR tyle ,że już raczej na wylocie , tzn. 5 ROK ;)
            • Gość: kasia Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 15:06
              ;-)

Ja słyszałam, ze własnie w trakcie sesji mają przenosić, ale prawdę mówiąc
              chyba każdy mówi co innego.
              hmmm powiadasz na 5-tym roku... z kim miales analizę na pierwszych 3 semestrach?
              • ts2 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 19:48
                ZA MOICH CZASÓW to analizę prowadził Jacek Dziubański oraz Ewa Damek :)
        • umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 13:33
          Nie zaczyna się o "a";P to piszę ja, kolejny uniwersytecki dziennikarz
          (potraktuj to jak dobrą radę, bo Igor taki miły nie będzie na egzaminie;P)
        • n_nicky Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 13:56
          Jestem zadowolona ze swojego kierunku (dziennikarstwo UWr), atmosfera jest
          fajna, wykładowcy (póki co) też ;)) Na zajęcia muszę dojeżdżać w kilka różnych
          miejsc, ale mieszkam w centrum, więc dojazd jest ułatwiony.

Z ciekawości zapytam:
          "Ale trzeba jeździć na wykłady do prawników i matematyków" - u matematyków mamy
          informatykę(tfu tfu komputerowe redagowanie tekstów ;)), ale u prawników nie ma
          żadnych zajęć (chyba, że z prawnikiem). A może są jakieś zajęcia o których nie
          wiem? ;))

>Podobno we Wrocławiu jest dziennikarstwo
          > także w innych szkołach.
          Jest w kilku prywatnych. W jednej z nich uczy wielu naszych wykładowców :)
          pozdrawiam
          • umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 14:22
            tak, wielu z nich i nie napiszemy, w której, bo ich Pijarowiec ma i tak za mało
            do roboty, bo cały czas o nich przypomina;P

u prawników ma 2 rok, 1 ma u fizyków na Borna raczej:) a w 2 semestrze możecie
            miec jeszcze u polonistow, więc biegania sporo.....
          • Gość: romek Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.05, 18:22
            Na Wydziale Prawa II rok ma wykłady z teorii kultury z profesorem Jastrzębskim.
            W bardzo dobrej porze - czwartek o 9.30. Nie jest źle - tylko potem "okienko".
            • umbradomini1 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 19:04
              a w piątek "aż" jedne ćwiczenia....i potem wykłady od 16 do 19.10.....super po
              prostu;)
              • Gość: Kornholio Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.mm.pl 13.11.05, 22:05
                Ojoj, ja miałem w piątki do 20:30, nie narzekaj.
            • olita23 Re: jak wam się studiuje? 13.11.05, 22:19
              hehe jastrzebski moj byly dziekan:)
              • Gość: umbra Re: jak wam się studiuje? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.11.05, 08:05
                hehe, mogł u Was zostać, hehe;P
                wcale bym się nie obraził.....
                • olita23 Re: jak wam się studiuje? 14.11.05, 11:51
                  heh, on nadal jest tam dziekanem:D
                  • Gość: ewa Re: jak wam się studiuje? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.11.05, 14:48
                    Już nie jest.
                    • Gość: hrabiaa Re: jak wam się studiuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 15:42
                      Ależ ta brać studencka jest biedna. A, to ich gnębią na egzaminach, bo każą
                      zdawać, a to nie dają stypendium, bo im się "należy". A, kombinowania więcej,
                      niż z 4rentą. Potem "wychodzą skrzywieni " na wiedzę i stosunek do życia.
                      terazki, to do V roku można dojśc z "dziesiątkiem" zaległych egazminów.
                      Hehehehehe, co ciężkie studiowanie.
                      • Gość: RACJA Re: jak wam się studiuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:02
                        Masz rację JW Hrabio! Najgorsze, że zajęcia kończą sie o 19 lub o po 20 i
                        jeszcze jest okienko, a w inny dzień nie ma kiedy zjeść obiadu. Biedacy!
                    • olita23 Re: jak wam się studiuje? 15.11.05, 00:53
                      oo a kto jest??
                      • Gość: umbra Re: jak wam się studiuje? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.11.05, 13:14
                        jakaś babka, co nie pomnę nazet jej danych, ale na 100% nie uczy mnie na
                        uniwerka, jak sprawdzę, to napiszę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka