Dodaj do ulubionych

Generacja atakuje

IP: *.magma-net.pl 04.11.05, 18:45
Wycinek ze strony: zlt.do.pl/?p=39

“Mój dostaffca”, czyli Generacja.pl

Internet z Generacji mam zdaje się od trzech lat. Rachunki zawsze były płacone
regularnie. Na sieć nie narzekałem, mimo, że inni klienci wciąż mieli
pretensje. Każdą awarię (a było tego trochę) zgłaszałem jak najszybciej - tak
wyglądała do tej pory moja współpraca z tą firmą.
Dzisiaj byłem zapłacić za kolejny miesiąc. W związku z tym, że o 9.00
skończyłem wykład pojechałem do siedziby firmy na Racławicką zapłacić za
usługę. I tu się zaczęło. Na drzwiach jest tabliczka, że w piątki czynne od
10.00. Oczywiście nie zdając sobie sprawy z tego, która jest godzina wszedłem.
W pokoju gdzie zawsze się płaci nie było nikogo. Więc niezrażony poszedłem
dalej. A tam pewien pan. Ci co trzeba będą wiedzieć kto. Właśnie jakiegoś
klienta objeżdżał przez telefon. Trzasnął słuchwką i z pyskiem do mnie, czy
nie ma tabliczki na drzwiach. Trochę mnie to zdezorientowało, ale skojarzyłem,
że jeszcze nie ma 10. OK, pomyślałem. Pójdę przeczytam i ewentualnie poczekam.
Wracając do wyjścia przypomniało mi się, że miałem zapytać o mały szczególik.
Zaglądam jeszcze raz i pytam czy mogę o coś zapytać. A szanowny pan mi na to:
“nie, ku.., nie! proszę ku.. wyjść”. Nie zrażony chamskim zachowaniem chcę
wytłumaczyć, że o nic związanego z zapłatą. A on mi na to: “nie, ku..,
żadnych pytań! Tu ku.. nie wolno wchodzić! Proszę wyjść, ku..!”.
Sobie pomyślałem: nie będę dyskutował i cham nie będzie na mnie wrzeszczał.
Nie jestem gó..arzem, żeby tak mnie traktować. Wyszedłem, trzasnąłem
drzwiami. Wróciłem po 10, zapłaciłem, dowiedziałem się jaki jest okres
wypowiedzenia i mam zagwozdkę.

Wymawiać, czy nie wymawiać umowę. Gdybym wymówił musiałbym zmienić serwer, a
tym samym adres obecnej strony, bo jest hostowana przez Generację.
Gdybym wymówił to pewnie związałbym się z Dialogiem, który ostatnio w rachunku
za telefon przysłał całkiem ciekawą ofertę.

I jeszcze kilka słów. Delikatnie mówiąc niewyobrażam sobie, żeby tak traktować
klientów. Jeżeli szanowny pan nie daje sobie rady z firmą, z problemami jakie
to za sobą niesie, z awariami, z klientami, bez których cały interes nie ma
sensu to może dać sobie spokój? Może lepiej spakować walizki i wyjechać do
ciepłych krajów? Po co się stresować?
Ja rozumiem, że mając własny interes trzeba traktować klietów poważnie.
Zgodnie z zasadą “klient nasz pan”. To nie czasy socjalizmu, że jest jedna
przewodnia siła narodu i trzeba uważać, żeby jej nie podpaść. Mamy kapitalizm.
Jeżeli klient odchodzi to znaczy, że ma gdzie. Jeśli firma ma klienta tam
gdzie światło nie dochodzi to klient tym bardziej ma tam firmę.
Ale to do szanownego pana nie dociera. On nigdy się nie myli i zawsze ma rację.

Zastanawiałem się czy napisać o tym na sieciowym forum, ale nie zrobię tego.
Wątek zostałby w najlepszym razie zamknięty, albo usunięty. Tutaj nikt mnie
ograniczy.
Mogą zablokować stronę. Ale co im z tego przyjdzie? I tak zaraz będzie backup.
Więc wszystko da się przywrócić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Do Siergieja Re: Generacja atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:09
      Dobrze,że to napisałeś. Problem nie dotyczy tylko tej branży.
      • robak_wroc Re: Generacja atakuje 04.11.05, 23:29
        to nie siergiej napisal, tylko jakis user generacjowy hehe. ehhh.. icus jak
        widac dalej taki sam ;p
        • tomek854 Re: Generacja atakuje 05.11.05, 00:56
          Chyba magmowy user :P
          • robak_wroc Re: Generacja atakuje 05.11.05, 12:30
            ja mowie o tym kto napisal ten text, a nie kto go przekleil na forum :P
            • tomek854 Re: Generacja atakuje 05.11.05, 15:18
              aha no tak ;-)
        • zlt Re: Generacja atakuje 08.11.05, 11:19
          Ten "generacjowy" user to ja. Strona na serwerze generacji została zablokowana.
          Tymczasowo czekam na odpowiedź na podstawie jakiego regulaminu i jakiego punktu,
          bo na pewno nie na podstawie tego co jest w umowie, którą w najbliższym czasie
          zamierzam wypowiedzieć.

A sama strona została przeniesiona i znajduje się pod nowym adresem:
          zlt.jit.pl
          • szarykot Re: Generacja atakuje 08.11.05, 12:40
            > Tymczasowo czekam [...]

uważaj bo się doczekasz :] wetknij Ickowi kałacha w tyłek to może będzie łaskaw
            odpowiedzieć, innej możliwości nie widzę
            • zlt Re: Generacja atakuje 08.11.05, 18:32
              szarykot napisał:
              > > Tymczasowo czekam [...]
              >
              > uważaj bo się doczekasz :] wetknij Ickowi kałacha w tyłek to może będzie łaskaw
              > odpowiedzieć, innej możliwości nie widzę

Cóż... Doskonale zdaję sobie sprawę, że nie odpowiedzą. Ale tak naprawdę mam to
              tam, gdzie G ma klientów. Pozostało wymówić umowę i zakończyć jakże "miłą"
              współpracę :]
          • tomek854 Akurat się doczekasz mądrej odpowiedzi. 08.11.05, 13:05
            Moja odpowiedź na pytanie dlaczego zabanowano mnie na forum, gdzie sprostowałem kłamstwa, ktore tam pisał Icek (opisywał sytuację z moim sąsiadem, który domagał się zwrotu pieniędzy, pomimo że w/g icka sieć działała, a oczywisćie nie działała) otrzymałem odpowiedź, że "wola administratora, dostęp do forum jest przwilejem a nie obowiązkiem."
    • tomek854 Re: Generacja atakuje 05.11.05, 17:32
      Strona juz zablokowana - tak dziala wolnosc slowa w firmie generacja :D
      • robak_wroc Re: Generacja atakuje 06.11.05, 14:36
        buhahahahaha... naruszenie regulaminu :D a od kiedy to opisanie czegos takiego
        jest nieregulaminowe? czy w regulaminie jest napisane:

1. icek moze bluzgac na klientow kiedy mu sie to podoba
        2. klient nie moze o tym napisac na swojej stronie

ja bym tutaj zawalczyl na miejscu tego goscia z generacja. no, ale mi to ryba -
        nie mam z nimi juz nic wspolnego hehe ;p
        • Gość: Marzena Re: Generacja atakuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 02:12
          Może złamanie regulaminu nastąpiło ze strony Generacji? O ile dobrze pamiętam to w umowie miałam napisane, że provider nie ma prawa wnikać w treści przesyłane jego łączami - a czy to zablokowianie strony to nie jest jakaś forma cenzury?
    • pixel34 Re: Generacja atakuje 13.11.05, 00:12
      wiesz co, byłem obecny w firmie gdy to się stało i nie dziwie się, że masz
      konto zablokowane.

Trochę za dużo odbiegasz od prawdy.

Zapomniałeś powiedzieć o tym, że zanim usłyszałeś jakikolwiek wulgaryzm od
      osoby która pilnowała w tamtej chwili porządku to 3 razy wracałeś z prośbą,
      usłyszałeś w pierwszej kolejności kulturalne proszę opuścić biuro gdyż jest
      zamknięte. Wszedłeś na zaplecze pomijając celowo wywieszkę o godzinach
      otwarcia, o strefie dla obsługi oraz tłumaczenia napotkanej osoby.

Szczerze współczuję ickowi, że musi się pałować z takimi przypadkami.
      • tomek854 Re: Generacja atakuje 13.11.05, 19:06
        No, ten Icek to ma pecha. Trafiają do niego chyba wszyscy trudni klienci z miasta - ten nieuprzejmy, ten sie nie zna, ten ma popsuty komputer, ten sie bezczelnie ma czelnosc domagac zeby siec dzialala wiecej niz 20 minut dziennie...

Ci sami klienci (taki np. ja - "deficytowy klient", bo trzeba mi godzine dziennie tlumaczyc jaki to ja jestem glupi ze nie potrafie sobie kompa skonfigurowac - okreslenie Icka) przenosi sie do innej firmy i nagle sie okazuje ze wszystko dziala - w moim przypadku np. net smiga z predkosciami rzedu 240 przy obiecanych 256 bez zadnej rekonfiguracji komputera - kliknalem "pobieraj z DHCP ustawienia" i wszystko dziala...

Wiec nawet jezeli gdzies sie zdarzylo ze to klient jest nieudolny, nieuprzejmy i cos mu nie dziala u niego a nie u Was, to to w swietle doswiadczen moich i innych (a troche juz takich "swiadectw" slyszalem) musi byc jakis wyjatek...
      • zlt Re: Generacja atakuje 14.11.05, 20:39
        pixel34 napisał:

> Trochę za dużo odbiegasz od prawdy.

Tak?

> Zapomniałeś powiedzieć o tym, że zanim usłyszałeś jakikolwiek wulgaryzm od
        > osoby która pilnowała w tamtej chwili porządku to 3 razy wracałeś z prośbą,

Wiesz, wróciłem raz. Z pytaniem czy mogę o coś zapytać.

> usłyszałeś w pierwszej kolejności kulturalne proszę opuścić biuro gdyż jest
        > zamknięte.

Chyba żartujesz!? Usłyszałem: "nie ma tam tabliczki?" i to wypowiedziane tonem,
        który naprawdę kultralny nie był.

> Wszedłeś na zaplecze pomijając celowo wywieszkę o godzinach
        > otwarcia, o strefie dla obsługi oraz tłumaczenia napotkanej osoby.

Przyznaję, że to, że nie zauważyłem/nieskojarzyłem/nie zorientowałem się, że nie
        ma 10 było moim błędem. Ale tabliczki o strefie obsługi tam nie widziałem. A
        tłumaczenia... Cóż trudno to nazwać tłumaczeniem.

Ale, nawet pomijając to, że byłem przed 10 i to, że wszedłem tam gdzie "niby"
        nie mogłem nie uprawnia nikogo do tego, żeby traktować kogoś tak jak mnie.

> Szczerze współczuję ickowi, że musi się pałować z takimi przypadkami.

Nie, bój nic. Umowa już wypowiedziana.
        • tomek854 Re: Generacja atakuje 14.11.05, 21:05
          zolty - no ty jesteś bezczelny! Jak w ogole moze jeszcze polemizowac! Przeciez GENERACJA powiedziala jak bylo (bo to musi byc Generacja, skoro nikogo nie bylo w czesci "dla publiki" to musial to pisac pracownik jezeli nie Icek we wlasnej osobie) to tak bylo i juz. Przeciez Icek zawsze mowi prawde. Widziales kiedys na forum generacji np. zeby klient na cos narzekal? :-)

Tak na marginesie co do tabliczek w siedzibie. Kiedy wpadl do mnie koles z instalacja niestety "zapomnial" wziac ze soba regulaminu. Podpisalem, bo znalem juz skad inad (nie podpisuje w ciemno, a przez 2 miechy czekania na instalacje zdazylem sie zapoznac) ale on swoja droga obiecal mi przyslac - nie przyslal.

W siedzibie G. jeszcze przed remontem na korkowej tablicy wisiala karteczka o tresci podobnej temu (cytuje z pamieci): "instrukcja postepowania z upierdliwymi klientami" Tam bylo rozne, jak odbierac telefony i tak dalej ale jeden mnie zainteresowal zwort "co bardziej wrednym klientom najpierw dajemy umowe do podpisu a dopiero potem regulamin". Jezeli cos przekrecilem, a ktos mi nie ufa, to proponuje pogrzebac w starych watkach o generacji na tym forum, gdzie opisalem tga karteczke. Wkrotce potem znikla...
          • zlt Re: Generacja atakuje 15.11.05, 08:00
            tomek854 napisał:

> zolty - no ty jesteś bezczelny! Jak w ogole moze jeszcze polemizowac!

No jakoś tak mam, że jak ktoś bzdury pisze to mam zwyczaj to prostować.A to, że
            odezwał się ktoś z Generacji i próbuje wybielać... Cóż. Mają teraz też prawo do
            obrony, tak jak moim prawem było napisane tego co napisałem. W przeciwieństwie
            do nich nie zamierzam nikomu zamykać ust.

>
            > W siedzibie G. jeszcze przed remontem na korkowej tablicy wisiala karteczka o t
            > resci podobnej temu (cytuje z pamieci): "instrukcja postepowania z upierdliwymi
            > klientami" Tam bylo rozne, jak odbierac telefony i tak dalej ale jeden mnie za
            > interesowal zwort "co bardziej wrednym klientom najpierw dajemy umowe do podpis
            > u a dopiero potem regulamin". Jezeli cos przekrecilem, a ktos mi nie ufa, to pr
            > oponuje pogrzebac w starych watkach o generacji na tym forum, gdzie opisalem tg
            > a karteczke. Wkrotce potem znikla...
            >

I w tym cały problem. Oni mają zwyczaj ukrywania wszystkiego co się da. Jak nie
            da się ukryć to należy zrobić tak, że to klient ma być winny.
            Tak zwyczajnie po ludzku brakuje im odwagi, żeby przyznać się do błedu.
            A teraz przykład:
            Na forum sieciowym ktoś (nie ja) zamieścił link do wątku tutaj. Zgadnijcie
            co...? Tak, został usunięty.
    • Gość: Uwolniony Re: Generacja atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 00:43
      oj widze ze temat nie zniszczalny:)
      To icek jeszcze funkcjonuje???? to jakis cud! Z takim milym, zyczliwym,
      serdecznym podejsciem do klienta, to dobry chlopak tylko troche... BURAK:)
      Smiac mi sie chce teraz jak sobie przypomne jego banialuki na temat komputerow
      i internetu! On jeden, jedyny, pan i wladca wie co i jak dziala! a klienci to
      stado baranow ktore umie co najwyzej wlaczyc komputer:)
      Jestem juz szczesliwym uzutkownikem neostrady! :))
      • szarykot Re: Generacja atakuje 15.11.05, 10:24
        > To icek jeszcze funkcjonuje???? to jakis cud!

nie, to nie cud. po prostu na willowej części Muchoboru Małego jest do wyboru
        icek i neostrada. jedno gó.. gorsze od drugiego :P

> Jestem juz szczesliwym uzutkownikem neostrady! :))

moja sąsiadka zza płotu też, tylko neistety NIEszczęśliwą.
        • tomek854 Re: Generacja atakuje 15.11.05, 13:30
          A ja mam radiówkę. Też nie miałem wyboru, bo neostrada dla mnie odpadala (nie miałem telefonu). Więc zmieniłem Generację na lepsze. Po drodze "lepsze" oznaczało całkowity brak internetu w domu - tak samo nie mogłem z niego korzystać, a przynajmniej się nie denerwowałem ;-)
          • Gość: siergiej Re: Generacja atakuje IP: *.magma-net.pl 15.11.05, 15:00
            Jak to było ze Stasiem? "Staszek doooobry jest". A do tego kłamią na swojej
            stronie internetowej mowiąc jakie to łącza mają na świat i sami sobie też
            zaprzeczają. Skodo mają 18Mbps i ponad 1000 klientów, to jakim cudem jest "2Mbps
            nocą" ???? Czyżby to było tak, że wyciągaja wtyczki 991 klientom i zostaje tylko
            9 szczęśliwych posiadaczy 2Mbps??
            • tomek854 Re: Generacja atakuje 15.11.05, 15:56
              Nie, to jest "DO dwóch Mb Nocą". A więc jeżeli masz np. 18 kb, to też to jest DO 2Mb i podstawy do reklamacji nie ma :)

A o co chodzi z tym Stasiem?
    • robak_wroc Re: Generacja atakuje 16.11.05, 23:43
      juz koniec tematu? a tak sie fajnie znowu zapowiadalo :P
      • tomek854 Re: Generacja atakuje 20.11.05, 16:36
        Zolty i co, doczekales sie odpowiedzi jakiejs? :)
        • zlt Re: Generacja atakuje 20.11.05, 18:40
          tomek854 napisał:

> Zolty i co, doczekales sie odpowiedzi jakiejs? :)

A jak myślisz? Oczywiście, że nie. Dostanę pewnie za jakieś pół roku ;)
          • robak_wroc Re: Generacja atakuje 20.11.05, 18:50
            ee... to szybko. co marudzisz :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka