Dodaj do ulubionych

Tajna narada dolnośląskich polityków PO

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.05, 03:28
Na jakim swiecie Ci działacze żyją? Dlaczego piszą taki czarny scenariusz?
Mozna pomyśleć,ze nie zależy PO na pomyslności panstwa i obywateli,tylko na
przejeciu władzy. A konstruktywna opozycja w Sejmie nie wystarczy?
Obserwuj wątek
    • Gość: WIKTOR [...] IP: *.nyc.res.rr.com 07.11.05, 03:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ja Dzięki Ojcze Dyrektorze za oświecenie narodu !!! IP: *.daminet.pl 07.11.05, 07:14
      Ojciec Dyrektor już przed wyborami przewidział jakim złem dla Polski jest
      platforma. Dziękuję Ci Ojcze Dyrektorze za oświecenie narodu. Dzięki tobie -
      twojemu geniuszowi i wizji przyszłej IV Rzeczpospolitej zlikwidujemy zło i
      zatopimy platformę. Niech sobie idzie w ślady PeDe.
    • Gość: zdziwiony chacha - dobre IP: 195.94.215.* 07.11.05, 08:58
      Protasiewicz upewnił się, że na sali nie ma dziennikarzy, i zaczął wyliczać
      wyborcze błędy partii:
      po czym dzinnikarzyna cytuje wypowiedzi mówców - albo protasiewicz jest
      "niezbyt" albo dzinnikarz jest nazbyt - no i ten tekst na koniec - wszystkie
      poprzednie wypowiedzi pod nazwiskiem - a ta o wspolpracy z LSD podpisana
      "polityk PO"
      • Gość: szambonurek Re: chacha - dobre IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:42
        Niech Protasiewicz już nic tajnego nie robi. Swoje zrobił.Zakładanie loży
        masonskiej dla przejęcia władzy. Schetyny, Protasiewicze, Zdrojewskie -
        hehehehehe
    • Gość: Jazzik Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: 156.17.253.* 07.11.05, 09:59
      Rozumiem rozgoryczenie PO, chęć naprawy państwa , ale do diaska ludzie, nie za
      wszelką cenę. To przecież LSD rozwaliło Państwo, nie dopuściło do prawdziwych
      reform i zmian, ktore miały szansę uzdrowić państwo. Panowie z PO, zastanówcie
      się, bo,zamiast zyskać elektorat , stracicie go.
      • Gość: POwiec Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:16
        Byłem na tym spotkaniu i pierwsze słyszę że było tajne. Normalne zebranie
        otwarte członków Platformy, gdzie każdy szeregowy członek Platformy może
        przyjść i powiedzieć działaczom, co mu leży na wątrobie. Nikt nie opowiadał o
        żadnej współpracy z SLD, natomiast padło stwierdzenie, że jak PiS bedzie tak
        działać to wszystkim grozi znowu SLD.
        • Gość: Chciałbym Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:29
          Chciałbym takiego "zagrożenia" dla Polski jakim jest SLD. Im dalej od rządów tej
          partii to oceny będą sprawiedliwsze. Kto powsadzał do więzienia nieuczciwych
          działaczy tej partii? Kto obniżył bezrobocie?, kto zwiększył produkcję? Kto
          utrzymał w ryzach dług publiczny i kurs złotego, kto naprawdę rozpoczął buudowę
          autostrad, no kto?
      • Gość: parodia.kwasnicy Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:16
        be sęsu isz, POlitycy organizują tajny konwektykiel w POprawnym mieście
        POlski "A". Nasze żarliwe serca płoną entuzjazmem do POprawności i
        zasługujemy na dobre nowiny, a nie sekrety. Prześmiewcom w berecie nie
        zdradzimy tajemnic roadbooka do POwszechnej POmyślności.
    • Gość: darek_w1 Jaka tajna narada??? Dziennikarze GW sięgają dna IP: *.lan.pop.pl 07.11.05, 10:20
      Po pierwsze to nie była żadna tajna narada tylko otwarte spotkanie zarządu
      powiatu z członkami PO, na które w zasadzie mógł wejść każdy kto chciał. Były
      otwarte drzwi (jak zawsze) i nikt nikogo nie sprawdzał (jak zawsze). I jak
      widać po relacji "dziennikarza" Tacika on też tam wszedł i na pewno nie musiał
      sobie przyklejać sztucznych wąsów i zakładać peruki.

Po drugie to w ogóle nie była narada, ba na naradzie rozważa się różne
      możliwości i podejmuje decyzje. To było zwyczajne spotanie o charakterze
      informacyjnym, na którym osoby w kierownictwa przekazują informacje z pierwszej
      ręki ludziom "z dołu", którzy inaczej mieliby informacje wyłącznie z prasy czy
      telewizji. Z kolei doły partyjne mogą zadać ludziom z kierownictwa jakieś
      pytania. Z pojęciem "narada" nie ma to nic wspólnego.

Po trzecie pytanie o obecność dziennikarzy było może trochę niezręczne (stąd ta
      pewnie ta teoria o tajności zebrania), ale chodziło zwyczajnie o to na ile
      swobodnie można rozmawiać. W końcu chyba każdy trochę inaczej (swobodniej)
      zachowuje się prywatnie w gronie kolegów, a inaczej na oficjalnej imprezie
      przed kamerami i mikrofonami. Zresztą pytanie było trochę bez sensu skoro przed
      drzwiami stał samochód z wielkim logo TVN na drzwiach, a i obecności kogoś z GW
      mającej siedzibę po drugiej stronie placu Solnego można było się spodziewać.
      Nawiasem mówiąc "dziennikarz" Tacik najwyraźniej obecny na sali, nie przyznał
      się do swej profesji i w ten sposób zamiast w roli dzienikarza postawił się w
      roli małego szpicla.

Po czwarte wreszcie połowę relacji "dzienikarz" Tacik zwyczajnie zmyślił, a
      resztę przekręcił. Zwłaszcza historię o planowanej współpracy PO z SLD. Nikt
      nawet słowem nie wspominał o SLD, a tym bardziej o jakiejkolwiek współpracy.

Jak GW będzie dalej takie DNO dziennikarstwa prezentowała to chyba przerzucę
      się na lekturę "Naszego Dziennika". Będzie badziej wiarygodny.
      • Gość: rwi Re: Jaka tajna narada??? Dziennikarze GW sięgają IP: 217.97.139.* 07.11.05, 11:30
        Bardzo dobrze napisane - jaka tajna narada ? Jeżeli wszyscy sympatycy PO dostają
        zaproszenie na tą "tajną" naradę. A pytanie o dziennikarzy wyglądało tak:
        - Czy są na sali dziennikarze ? - tutaj nikt nie podniósł ręki, czy też inaczej
        zasygnalizował - no i dobrze, bo nie byli zapraszani. A temat SLD został
        poruszony jedynie przy omawianiu storpedowania kandydatur Komorowskiego i
        Niesiołowskiego, którzy to właśnie odpadli ze względu na niemożliwość
        kolorowania przez PiS platformy na różowo(współpraca z SLD) przy takich
        marszałkach. A Panu dziennikarzowi gratuluję rzetelności bo aby z trwających 2h
        rozmów sklecić tak krótki tekst gdzie do tego połowa jest zmyślona to wielka sztuka.
    • Gość: artykul? a skoro to bylospotkanie zamkniete, to skad ten IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.05, 11:00
    • zbyszek.kwasnica Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO 07.11.05, 11:05
      To bes sęsu, isz dziennikarz śledczy Tacik
      został zdemaskowany poprzez odklejenie
      sztucznych bokobrodów. Przecież nie od dziś
      wiadomo, że jego teczka w IPN jest jawna
      i każdy poznał się na metodach maskujących!
    • Gość: Andrzej Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.nll.se 07.11.05, 11:13
      Po nastepnych wyborach PO zniknie z powierzchni ziemi jako partia polityczna!
      Zasluzyla sobie na wieczny niebyt!
      • Gość: darek_w1 Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.lan.pop.pl 07.11.05, 11:32
        > Po nastepnych wyborach PO zniknie z powierzchni ziemi jako partia polityczna!

Mylisz się sympatyczny kolego plujący na Polaków z bezpiecznej Szwecji. Zniknie
        PiS. Rozwalą gospodarkę i budżet, po czym czołowi działacze PiSu założą nową
        partię i wszyscy się do niej przeniosą udając, że nie mają nic wspólnego z
        całym tym bajzlem jaki po sobie zostawią. Patrz: historia upadku ZChN i
        powstania PiS. Pytanie jedynie jaką nazwę sobie przybiorą. Splugawili już takie
        słowa jak chrześcijaństwo, katolicyzm, patriotyzm, naród, a teraz także prawo i
        sprawiedliwość. Niewiele już zostało.
        • Gość: Andrzej Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.nll.se 07.11.05, 13:40
          Plujacy na Polakow? Stuknij sie w glowe czlowieku! Jezeli tylko tacy glupi
          ludzie jak ty wybierali PO, to nie dziwota, ze sama partia jest jaka jest! I
          dobrze - jestescie podobni do SLD i jej los was spotka! Niezaleznie ile tajnych
          narad wasi idole zwolaja!
          • Gość: heniek Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.05, 15:01
            Mędrcy z PiSu zdążyli - jak na razie - spieprzyć złotowkę. Ciekawe za co teraz
            sie zabiorą? Wypociny mózgowe premiera w Radiu Maryja nie najlepiej, niestety,
            rokują.
    • Gość: Emeryt Re: Oswiadczenie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.05, 11:26
      Stanowczo oswiadczam, ze w naradzie nie brali udzialu przedstawiciele KPEiR.
    • Gość: breslauer jaka tajna narada? IP: 212.127.66.* 07.11.05, 14:21
      co ten dziennikarzyna pisze.
      zenada ... normalne spotkanie
      i dyskusja powyborcza
      • Gość: hrabiaa Re: jaka tajna narada? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:10
        a, jest o czym się naradzać - hehehehehehe. Przechlapali chłopaki, oj
        przechlapali.
    • map4 Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO 07.11.05, 15:12
      Zakładając, że artykuł ten nie zawiera kłamstw (a o to w GW coraz trudniej),
      mam następujące uwagi:

- "- Przegraliśmy na własne życzenie". Powiedział szef kampanii wyborczej.
      Mocna, uczciwa samokrytyka. Czekam na dalsze konsekwencje porażki wyborczej, na
      konsekwencje personalne na przykład ...

- "Politycy analizowali przerwane negocjacje z PiS. Dlaczego nie dostali
      marszałka Sejmu i wicemarszałka Senatu?
      Stanisław Huskowski, poseł PO: - Bo Bronisław Komorowski i Stefan Niesiołowski
      są za bardzo kojarzeni ze środowiskiem solidarnościowym."

Nie rozumiem. Styropian zaczął już w życiorys uwierać, czy jak ? Jakoś się o
      jedne wybory za późno tak jakby wierchuszka zorientowała - znaczy się co ta
      wierchuszka jeszcze na szczycie partii robi ?

- "A Kaczyńscy chcą nam przykleić prolewicową łatę."

A gdzie są wasi propagandziści ? Gdzie zagrzebaliście "opowiadaczy bajek" typu
      Moras lub Kiniorski ? Dlaczego nie zatrudniliście niewątpliwie utalentowanych
      kolegów Rafisa, Erniego i Wędzonki ?

- "PO uważa, że mniej więcej za półtora roku PiS przy pomocy swojego prezydenta
      rozpisze nowe wybory parlamentarne, żeby zdobyć większość w Sejmie."

Płonne nadzieje na przedterminowe wybory. Do tego czasu z udziału w wyborach
      wykluczeni zostaną wszyscy wrocławscy działacze PO. Prawdopodobnie nowy
      prokurator wojewódzki dobierze się wrocławskiej PO porządnie do dupy. Inna
      sprawa, że smrodu ci u nas dostatek. O ile PO nie wywoła jakiegoś porządnego
      pożaru w ratuszu, to wkrótce wierchuszka zacznie się regularnie spotykać, ale na
      spacerniaku a nie na giełdzie.

- "Huskowski dodał, że termin nowych wyborów zostanie ogłoszony dopiero wtedy,
      gdy sondaże będą korzystne dla PiS." Ja już Stasia kompletnie nie rozumiem.
      Co to miało być ? Amerykę nagle odkrył ? Komórki podgrzał ?
      Z choinki się urwał ? Komu on się w ogóle żali ?

- "Polityk PO: - Jeżeli w najbliższych wyborach nie zdobędziemy bezwzględnej
      większości, a z PiS się nie dogadamy, będziemy musieli rozmawiać z SLD."

Polityk to ku.., która do łóżka idzie z każdym, kto ma w sejmie wystarczająco
      dużo posłów. Dlatego właśnie porządni ludzie brzydzą się polityką. Jeśli będzie
      trzeba, to zmontujecie koalicję nawet z Giertychem. Obrzydzenie udawać można,
      ale ciąg do stołków jest u was ważniejszy.
      Zagryziecie zęby i rozłożycie nogi. Jak na każdą porządną partię demokratyczną
      przystało. A że nie będziecie całować ... a kogo to obchodzi ?
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:27
        A gdzie są wasi propagandziści ? Gdzie zagrzebaliście "opowiadaczy bajek" typu
        > Moras lub Kiniorski ? Dlaczego nie zatrudniliście niewątpliwie utalentowanych
        > kolegów Rafisa, Erniego i Wędzonki ?
        >

Było zastanawiające, że w czasie kampanii nasi ulubieńcy byli nieobecni na
        forum ( przynajmniej pod tradycyjnymi nickami), natomiast po awaryjnym
        lądowaniu wrócili w starej formie i ze zwielokrotnioną aktywnością z
        postulatami secesji oraz beretowymi epitetatami. Przestawiła im się kartka
        w kalendarzu albo mieli robote w delegacji?. Poza tym artykuł pasuje
        do aktualnego ponurego nastroju święta znaków dymnych i szczerbatej dyni.
        • map4 Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO 07.11.05, 16:23
          Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> Było zastanawiające, że w czasie kampanii nasi ulubieńcy byli nieobecni na
          > forum ( przynajmniej pod tradycyjnymi nickami), natomiast po awaryjnym
          > lądowaniu wrócili w starej formie i ze zwielokrotnioną aktywnością z
          > postulatami secesji oraz beretowymi epitetatami.

Wydaje mi się, że partia w trakcie kampanii rzuciła ich na nowy odcinek
          pilnowania innych forów i zwalczania tam kontrrewolucyjnych postów. Oczywiście
          nie używali swoich starych nicków, a żeby ukryć swoje IP pozakładali
          użytkowników - słupy, czyli loginy jednorazowego użytku. Oczywiście dowodów nie
          mam, ale przeglądając inne fora znajdowałem różne pro-PO perełki o skądinąd
          znanej mi etymologii w postach gości o BARDZO dziwnych nickach...

Było to podobne do inwazji spamu proPiSowego z adresami ludzi z Polski
          wschodniej. Tyle, że oni tam z internetem nie bardzo są jeszcze za pan brat, a z
          forum GW to już w ogóle (pewnie potem spowiadali się z tego, kajając się, że oni
          tak tylko w słusznej sprawie), więc nie logowali się, dzięki czemu mieliśmy
          niezły ubaw z na przykład Radomiem.

Nic to: najważniejsze, że nasze reżymowe szczekaczki wróciły
          na łono macierzy ;-)

Desant na warszafkę nie wypalił.

PS. Mieszkając już od dłuższego czasu poza granicami najjaśniejszej drobiowej
          przyznać ze wstydem muszę, że aż do ostatniego tygodnia nie jarzyłem tego tekstu
          o moherowych beretach. Aż w końcu zobaczyłem w "Polityce" zdjęcie fanatycznych
          członkiń fan-clubu ojdyra z objaśniającym ich nakrycie głów podpisem. AHA,
          pomyślałem sobie, to nie o Parysa, lecz o fanki rydzyjka chodzi ...

Niesamowite wrażenie wywarła na mnie mapka wyników wyborów z naniesionymi na nią
          granicami zaborów i przedwojennych granic. No, nieźle. Carat umarł, lecz w
          głowach na wschodzie ciągle jeszcze żyje ... tylko co to za car z kaczorka
          będzie ? Wzrostu a umysłu nikczemnego postaciami bowiem bliźniaki obydwa są.
          Ani popierać, ani wielbić się ich zatem nie da.
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 22:48
            > Wydaje mi się, że partia w trakcie kampanii rzuciła ich na nowy odcinek
            > pilnowania innych forów i zwalczania tam kontrrewolucyjnych postów.

możliwe, ale czemu do nas skierowano niewielu bezargumentowych cieniasów?
            partia myśli, że wystarczy kupić bilbordy?

>Nic to: najważniejsze, że nasze reżymowe szczekaczki wróciły
            > na łono macierzy ;-)
            ale w mniejszej aktywności, prace licencjackie formatują? albo wymiatają z
            miasta plakaty swoich niedocenionych przez plebs i berety idoli

> Desant na warszafkę nie wypalił.

musieli odwołać bagażówki, koszty maipulacyjne przepadły.

o moherowych beretach. Aż w końcu zobaczyłem w "Polityce" zdjęcie fanatycznych
            > członkiń fan-clubu ojdyra z objaśniającym ich nakrycie głów podpisem.

brak szacunku do wyborców i lekceważące odnoszenie się do elektoratu, który
            chodzi na wybory został ukarany, nie wszyscy są młodzi, piękni i mają astrę
            z kratką:)))

> >tylko co to za car z kaczorka
            > będzie ? Wzrostu a umysłu nikczemnego postaciami bowiem bliźniaki obydwa są.
            > Ani popierać, ani wielbić się ich zatem nie da.

na pocieszenie wkrótce POetyczny gabinet cieni ( przed zbiórką na
            spacerniaku), zobaczymy kogo straciliśmy:))))
    • Gość: Mewa Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: 213.77.10.* 07.11.05, 17:02
      PO zdradziała mnie i moich znajomych, odmawiając wejścia do koalicji.
      Schetyna, Protasiewicz, Zdrojewski, Huskowski i im podobni.
      JUZ WAM DZIEKUJEMY !!!
      • Gość: karnawalista Re: Tajna narada dolnośląskich polityków PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:25
        a, ja z przyjemnością studiuję ich miotanie i wściekłość - stołki uciekły
        hehehehehehehehehe.
        W jednym z punktów we Wrocku sprzedają patenty namądrość. Można na
        następnej "tajnej" naradzie podesłać informację z adresem
    • Gość: Dido ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 19:28
      DlaczegoOni chca psuć to co powstalo dotej pory...poczekajmy jak sprawdzi sie
      ten rząd.Głososwałem na PO, ale teraz żałuje troche.Takim działaniem tracą
      wyborców
      • Gość: zyx Re: ????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.05, 21:43
        PO Parada Oszustów!

Kiedy mieli rządzić, to byli dobroduszni.
        1. Będziemy realizować program partii, która wygra.
        2. Rząd ma być autorski, a nie podział łupów.

Wypowiedź Premiera z Krakowa:
        Radio ZET 21.09.2005 r.
        Monika Olejnik:
        Gościem Radia ZET jest Jan Rokita, lider Platformy Obywatelskiej. Wita Monika
        Olejnik, dzień dobry.
        Jan Rokita:
        Witam serdecznie z Krakowa.
        Monika Olejnik:
        Co się takie wydarzyło w ostatnich dniach, że PiS dościga Platformę
        Obywatelską, a w dzisiejszych badaniach OBOP-u dla “Faktu” nawet prześcignął
        Platformę Obywatelską?
        ...

Jan Rokita:
        A, otóż gdy idzie o koncepcje, w myśl której urzędy państwowe i resorty oddać
        poszczególnym partiom, a one będę obsadzać sobie, to ja jestem temu radykalnie
        przeciwny, niezależnie od tego, czy premierem będzie Jarosław Kaczyński, czy
        ja, ponieważ to prowadzi w statecznym rozrachunku, w sposób nieuchronny do TKM-
        u. Premier ma prawo inicjatywy i to premier powinien proponować nazwiska
        ministrów i powinni to być ludzie ministrów. Taka metoda – wy macie to, my mamy
        to, podzielimy się, pokłóciły się, a jak parytet się nie zgadza, to sobie
        stworzymy ze dwa ministerstwa, to ja już to widziałem. Beze mnie.
        ...
        Monika Olejnik:
        Czy to nie będzie rząd koalicyjny, tylko rząd autorski, jeżeli premierem będzie
        premier z Krakowa?
        Jan Rokita:
        Jeżeli ktokolwiek będzie premierem w Polsce to oczekuje tego, że premier – po
        konsultacjach z partiami politycznymi – zaproponuje skład wybitnych ludzi do
        swojego gabinetu. Takie mam wymagania w stosunku do siebie i takie mam
        wymagania w stosunku do Jarosława Kaczyńskiego. Identyczne!
        ...
        Monika Olejnik:
        No dobrze, kto ma wybitniejszych fachowców?
        Jan Rokita:
        Nie oddam - ani ja i oczekiwałbym tego samego od prezesa Kaczyńskiego – żeby
        nie oddawać partiom politycznych ministerstw. Nie pójdę na targ – wy to, my
        tamto, a jeszcze jakiś targ o wojewodów, a potem targ o szefów urzędów pracy, a
        potem jeszcze targ o naczelników wydziałów. To było za AWS-u, przecież to jest
        istota TKM-u! Pani mnie pyta, jak wy zrobicie nowy TKM, a ja mówię – nie, nie
        zrobimy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka