Dodaj do ulubionych

CNOTY UNIWERSYTETU WROCŁAWSKIEGO

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 12.10.02, 12:38
Od czterech Cnót znów bije blask. Czyste jak w dniu stworzenia. I bez dziur.
Sprawiedliwość, Męstwo, Mądrość i Umiarkowanie zdobią od wczoraj gmach główny
Uniwersytetu. - a co Wy na to?
Ja tego nie widzę tak optymistycznie. Czy znacie takich na UWr, którzy
chociaż zbliżyli się do jednej z tych cnót?

Obserwuj wątek
    • Gość: STrup Wątek traktuję jako zamierzoną złośliwość... IP: *.chem.uni.wroc.pl 12.10.02, 17:46
      Gość portalu: absolwent napisał(a):

> Od czterech Cnót znów bije blask. Czyste jak w dniu stworzenia. I bez dziur.
      > Sprawiedliwość, Męstwo, Mądrość i Umiarkowanie zdobią od wczoraj gmach główny
      > Uniwersytetu. - a co Wy na to?
      > Ja tego nie widzę tak optymistycznie. Czy znacie takich na UWr, którzy
      > chociaż zbliżyli się do jednej z tych cnót?
      >

... która chyba chybia celu. Nie wiem, jaki wydział kończyłeś, Absolwencie, ale
      zaręczam ci, że na Uniwersytecie jest wiele osób naprawdę wartych szacunku.
      Nie uogólniaj.
      Nie przenoś na całą społeczność akademicką wyskoków pojedynczych osób (skandal
      podczas inauguracji!), ani grup ludzi (nielegalny wybór dziekana Prawa i
      upieranie się przy legalności tego wyboru wbrew statutowi, zdrowemu rozsądkowi
      oraz ustawy o szkolnictwie wyższym). To ostatnie zresztą - zauważmy - było
      kontrowersyjne i na samym Wydziale Prawa, a więc i tam są ludzie uczciwi i
      rzetelni, o czym zreszta wiem, bo paru takich znam!
      • Gość: absolwent Re: Wątek traktuję jako zamierzoną złośliwość... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 12.10.02, 18:19
        Gość portalu: STrup napisał(a):

> Gość portalu: absolwent napisał(a):
        >
        > > Od czterech Cnót znów bije blask. Czyste jak w dniu stworzenia. I bez dziu
        > r.
        > > Sprawiedliwość, Męstwo, Mądrość i Umiarkowanie zdobią od wczoraj gmach głó
        > wny
        > > Uniwersytetu. - a co Wy na to?
        > > Ja tego nie widzę tak optymistycznie. Czy znacie takich na UWr, którzy
        > > chociaż zbliżyli się do jednej z tych cnót?
        > >
        >
        > ... która chyba chybia celu. Nie wiem, jaki wydział kończyłeś, Absolwencie,
        ale
        >
        > zaręczam ci, że na Uniwersytecie jest wiele osób naprawdę wartych szacunku.

- Chciałbym ich poznać. Takie zaręczenia bez pokrycia nic nie wnoszą.

> Nie uogólniaj.

-Nie mam najmniejszego zamiaru

> Nie przenoś na całą społeczność akademicką wyskoków pojedynczych osób

- nie przenoszę

(skandal
        > podczas inauguracji!), ani grup ludzi (nielegalny wybór dziekana Prawa i
        > upieranie się przy legalności tego wyboru wbrew statutowi, zdrowemu
        rozsądkowi
        > oraz ustawy o szkolnictwie wyższym). To ostatnie zresztą - zauważmy - było
        > kontrowersyjne i na samym Wydziale Prawa, a więc i tam są ludzie uczciwi i
        > rzetelni, o czym zreszta wiem, bo paru takich znam!

- chętnie bym poznał. Jak ktoś jest uczciwy i rzetelny należy go promować a nie
        ukrywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka