Dodaj do ulubionych

DZIEŃ NAUCZYCIELA

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 00:31
i z tej okazji pozwolę sobie, wszystkim belfrom, życzyć:

cierpliwości do:
- dzieciaków
- reformy
- tych, co "lepiej wiedzą"

uśmiechu:
- i w pracy
- i w domu

czasu, na życie także pozaszkolne...
wiary, że można...
chęci, energii, POMYSŁOWOŚCI...

[temat pieniędzy omijam szerokim łukiem]
Obserwuj wątek
    • Gość: cyfer Re: DZIEŃ NAUCZYCIELA IP: proxy / *.rpa.ca 14.10.02, 08:14
      to i ja sie przylacze. w zasadzie tirsa powiedziala wszystko, ale od siebie dorzuce jeszcze zyczenia spokoju i opanowania. tylko o co chodzi z tym omijaniem tematu pieniedzy? :)))
    • Gość: duzY Tirsa, życzyłbym Ci 100 lat, ale brzmiałoby to jak IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.10.02, 09:04
      wyrok. Więc najlepszego ... i jeszcze raz pieniędzy.
      • Gość: Tirsa dużY... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 10:08
        a innym belfrom to już zyczeń nie złożysz? ;-(
        • Gość: duzY Mamy demokracje przedstawicielska, więc IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.10.02, 10:14
          Ty jako przedstawicielka przyjmij życzenia dla wszystkich :-)
          • Gość: Tirsa dużY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 10:37
            no dobra ;-)... a jakiś załącznik do tych życzeń będzie? ;-))))
            • Gość: duzY Jutro (chyba wytrzymasz?) (n/t) IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.10.02, 11:10
    • pszczolowski Re: DZIEŃ NAUCZYCIELA 14.10.02, 09:26
      ... i umiejetnosci przekazania uczniom, ze "Non scholae, sed vitae discimus" ...

bzzz okolicznosciowe
    • Gość: STrup Serdeczne dzięki... IP: *.chem.uni.wroc.pl 14.10.02, 10:29
      ... w imieniu swoim i innych belfrów (tutaj akademickich, ale to nie taka znowu
      wielka różnica) za życzenia.
      Czuję się dowartościowany, pomijając oczywiście problem pieniędzy.
      Dowartościowania życzę wszystkim nauczycielom.
      Kwiatuszek w załączeniu.

Zał.
      1. [Kwiatuszek]
    • isis! Re: DZIEŃ NAUCZYCIELA 14.10.02, 10:30
      Zdrowych gardeł, pasji, radości z wykonywanego zawodu niezależnie od
      przełożenia jej na zarobek, dobrego kontaktu z podopiecznymi :)
      A dziś - kuuupę pięknych kwiatów i usmiechów od młodych!
    • past Re: DZIEŃ NAUCZYCIELA 14.10.02, 11:41
      dlaczego temat pieniędzy pomijasz????
      wg mnie nauczyciele dobrze zarabiają . Przeliczcie ile nauczyciel ma na godzinę
      rzeczywistej pracy , i prosze nie gadać że się przygotowuje itd , mnie nikt nie
      pyta czy po pracy siędokształcam czy zostaje po godzinach .Przecętny człowiek
      ma rocznie około 1700 godzin pracy !!! nie licząc nadgodzin , a ile pracuje
      nauczyciel ?????? a teraz porównajcie to z innymi .
      Wg moich wyliczeń nauczyciel pracuje około 650 godzin czyli 38% pracy innych.

Czyli mając brutto 1500 -----3950

A dzien nauczyciela to paranoja moja córka w piątek miała skrócone lekcje
      dzisiaj szkoła zamknięta!!!!!!!!
      • Gość: duzY No tos dowalił. IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.10.02, 11:51
        Poprosiłeś o nie pisanie o dokształcaniu zostawaniu po godzinach etc. No to w
        sumie szkoda pisać. Najważniejsze, że Cię jakis nauczyciel nauczył matematyki
        byś suchą liczbą mógł błysnąc w rzeczowej dyskusji.
      • Gość: Tirsa Re: DZIEŃ NAUCZYCIELA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 11:54
        past napisał:

dlaczego temat pieniędzy pomijasz????
        wg mnie nauczyciele dobrze zarabiają .

ależ świetnie wiem, że zarabiamy kokosy... i co roku niepomiernie dziwi mnie
        fakt, że do tego zawodu trafiają prawie wyłącznie kompletni nieudacznicy,
        którym nie udało się znaleźć pracy nigdzie indziej, a dobrzy nauczyciele coraz
        częściej zmieniają zawód...

Przeliczcie ile nauczyciel ma na godzinę rzeczywistej pracy , i prosze nie
        gadać że się przygotowuje itd , mnie nikt nie pyta czy po pracy siędokształcam
        czy zostaje po godzinach. Przeciętny człowiek ma rocznie około 1700 godzin
        pracy !!! nie licząc nadgodzin , a ile pracuje nauczyciel ?????? a teraz
        porównajcie to z innymi .
        Wg moich wyliczeń nauczyciel pracuje około 650 godzin czyli 38% pracy innych.

hmmm.... a jak to wyliczyłeś?

Czyli mając brutto 1500 -----3950
        a to 1500 to skąd?

A dzien nauczyciela to paranoja moja córka w piątek miała skrócone lekcje
        dzisiaj szkoła zamknięta!!!!!!!!

żadne szkoły nie są zamknięte, to nie jest dzień wolny od zajęć, tylko od zajęć
        dydaktycznych...
        i też uważam, że w ten dzień powinniśmy pracować normalnie; jak i we wszystkie
        święta kościelne...
        • Gość: G. Re: DZIEŃ NAUCZYCIELA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 12:11
          Życząc nauczycielom wszystkiego najlepszego, jednak żałuję, ze dzieci nie mają
          dzis szans im złozyć zyczeń, bo np. w gimnazjum mojego syna mają wolne...
          A co do świąt kościelnych, to może i racja ;-)) nie wszyscy te święta obchodza,
          niektórzy inne... A poważnie to ciężka orka bycie nauczycielem, choc dobremu
          odpłaca dzieci wiedzą i wdzięcznością, a marnemu i tak na tym zależeć nie
          będzie. Co do forsy, gorący temat na tym forum, jak widzę... Szkoda, że nie
          widzicie, że niektórzy nauczyciele pracują w kilku szkołach....Co niestety
          owocuje tym, że nie mają zcasu na swoje klasy, wycieczki itp,, bo to odbierają
          już jako ingerencję w ich czas wolny. Dużo sprzeczności w tym wszystkim, czyż
          nie?
          w załączniku: czerwone goździki!!!!!!!!
    • Gość: cyfer bredzisz past (n/t) IP: proxy / *.rpa.ca 14.10.02, 12:15
    • Gość: jolka Re: DZIEŃ NAUCZYCIELA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.02, 02:10
      Wielkim nauczycielom chwała i wszystkiego najlepszego. Nie wszyscy nauczyciele
      sa wielcy, ale jak w kazdym zawodzie.
      Nie mówcie o kasie. Uważam że w kazdym zawodzie nie jesteśmy doceniani. Chyba,
      ze jestescie na stanowiskach dyrektorskich, a do tego jescze dorabiacie w
      radach nadzorczych.
      Ukłony dla NAUCZYCIELI i pozostałych "biedaków"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka