Dodaj do ulubionych

Hala Ludowa nie może być meczetem

01.12.05, 13:21
W imieniu dużej grupy mieszkańców Wrocławia chciałbym zaprotestować przeciwko
oddaniu Hali Ludowej muzułamanom. Niech budują meczet gdzieś na obrzeżach
miasta za pieniądze z Arabii Saudyjskiej, a nie przejmują tak bardzo związany
z losami naszego miasta budynek. Z tego, że Iglica stała się minaretem zawsze
można się wycofać.
Obserwuj wątek
    • Gość: gouda.meir Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.05, 14:07
      W imieniu mojej Wspólnoty katagorycznie domagam się przekazania Hali Stulecia w
      posiadanie Kahału wrocławskiego z przeznaczeniem na synagogę w zamian za
      zniszczoną przez nazistów Nową Synagogę na pl. Muzealnym.
      W świetle historii, obecnej sytuacji w Państwie Izrael, a także wciąż aktywnego
      antysemityzmu (szczególnie w Polsce) przekazywanie tego obiektu ugrupowaniom
      podejrzanym o terroryzm zakrawa na skandal! To obraza mojego Narodu!
    • Gość: Jazzek Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 01.12.05, 14:47
      Czy można naszych młodszych braci w wierze wypychać na przedmieścia? Oddajmy im
      Marię Magdalenę, która pustkami świeci. Śpiewne zawodzenia muezzinów na pewno
      dodadzą kolorytu okolicom rynku.
    • anty15 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 01.12.05, 16:01
      anty15 napisał:

> W imieniu dużej grupy mieszkańców Wrocławia chciałbym zaprotestować przeciwko
      > oddaniu Hali Ludowej muzułamanom. Niech budują meczet gdzieś na obrzeżach
      > miasta za pieniądze z Arabii Saudyjskiej, a nie przejmują tak bardzo związany
      > z losami naszego miasta budynek. Z tego, że Iglica stała się minaretem zawsze
      > można się wycofać.

Musimy bombardować władze miasta. Nie można dopuścić do takiego skandalu.
    • Gość: Prawdziwy Polak Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.05, 20:05
      Wyrzucić tych muzułamanów tam skąd pochodą. Tylko kłopoty przez nich. Najpierw
      płonące Psie Pole, a teraz Hala Ludowa jako meczet. Nie po to Sobieski pod
      wiedniem husarią dowodził.
    • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 01.12.05, 23:51
      anty15 napisał:

> W imieniu dużej grupy mieszkańców Wrocławia chciałbym zaprotestować przeciwko
      > oddaniu Hali Ludowej muzułamanom. Niech budują meczet gdzieś na obrzeżach
      > miasta za pieniądze z Arabii Saudyjskiej, a nie przejmują tak bardzo związany
      > z losami naszego miasta budynek. Z tego, że Iglica stała się minaretem zawsze
      > można się wycofać.

Dlaczego tak twierdzisz? Architektonicznie meczet przypomina(po postawieniu
      następnych minaretów). Wykorzystwana jest jako tako. Miasto dostanie finanse z
      Arabii Saudyjskiej i może wreszcie coś zrobi z tą Klecińską.
      • Gość: muezin Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wroclaw.mm.pl 02.12.05, 01:20
        A minaret się zawalił,
        tak go kiepsko zbudowaliii
    • Gość: Zenon Wypierd Nie będzie meczetu w Hali :-(( IP: *.wroclaw.mm.pl 02.12.05, 01:30
      Władze Arabii zrezygnowały jednak z przystosowania Hali na meczet. Powodem był
      fakt, że nikt z władz miasta nie mógł gwarantować że obuwie pozostawione przez
      wiernych w kuluarach nie zostanie skradzione w czasie modłów.
      • Gość: gouda.meir Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( IP: *.wroclaw.mm.pl 02.12.05, 02:19
        To sukces!
        Mogę odwołać chłopaków z Mosadu...
      • hurysa1 Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( 02.12.05, 18:27
        Gość portalu: Zenon Wypierd napisał(a):

> Władze Arabii zrezygnowały jednak z przystosowania Hali na meczet. Powodem był
        > fakt, że nikt z władz miasta nie mógł gwarantować że obuwie pozostawione przez
        > wiernych w kuluarach nie zostanie skradzione w czasie modłów.

Mylisz się. Oglądałam wczoraj Al Dżazirę i było tam jednoznacznie stwierdzone,
        że rozmowy z władzami Wrocławia są bliskie finalizacji.
        • anty15 Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( 02.12.05, 19:14
          hurysa1 napisała:

>
          > Mylisz się. Oglądałam wczoraj Al Dżazirę i było tam jednoznacznie stwierdzone,
          > że rozmowy z władzami Wrocławia są bliskie finalizacji.

hurysa1 ma rację, "Wrocławski Kurier Muzułmański" też tak twierdzi.
          • prawnuk.kasandry Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( 02.12.05, 19:16
            Wszyscy z tego wątku są namierzani przez Mosad. Lepiej nie śpijcie w domu.
            • hurysa1 Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( 02.12.05, 19:54
              prawnuk.kasandry napisała:

> Wszyscy z tego wątku są namierzani przez Mosad. Lepiej nie śpijcie w domu.

Czy może orientujesz się jakie czdory nosi się w tym sezonie?
              • anty15 Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( 02.12.05, 22:29
                hurysa1 napisała:

> Czy może orientujesz się jakie czdory nosi się w tym sezonie?

O ile wiem to najbardziej trendy są granatowe.
                • Gość: cavalier Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 22:32
                  Nie wiem jakie rokowania, ale jeśli z Argentyny ściągnęli Eichmana , to co za
                  problem przywieźć z Polski jednego, czy drugiego wyznawcę panrabizmu ?
                  • Gość: Piwko Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.05, 00:38
                    Gość portalu: cavalier napisał(a):

> Nie wiem jakie rokowania, ale jeśli z Argentyny ściągnęli Eichmana , to co za
                    > problem przywieźć z Polski jednego, czy drugiego wyznawcę panrabizmu ?

Co się wpieprzasz jak goście z przyszłości rozmawiają. Uważaj to jest
                    niebezpieczne. Na jakimś forum się tak wpieprzyłem.
              • Gość: m. Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( IP: *.access.telenet.be 03.12.05, 12:16
                szczerze mowiac zalezy od kraju, jednak wiekszosc kobiet nosi hidzaby....
            • Gość: gouda.meir Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.05, 02:07
              prawnuk.kasandry napisała:

> Wszyscy z tego wątku są namierzani przez Mosad. Lepiej nie śpijcie w domu.

Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Ale jeszcze nie wydałam żadnych poleceń
              odnośnie kogokolwiek we Wrocławiu (sprowadzić, czy wyeliminować).
              • hurysa1 Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( 03.12.05, 03:03
                Gość portalu: gouda.meir napisał(a):

> prawnuk.kasandry napisała:
                >
                > > Wszyscy z tego wątku są namierzani przez Mosad. Lepiej nie śpijcie w domu
                > .
                >
                > Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Ale jeszcze nie wydałam żadnych poleceń
                > odnośnie kogokolwiek we Wrocławiu (sprowadzić, czy wyeliminować).
                Ty pyszałkowaty głupku! Czy Ty myślisz, że możessz w czymkolwiek mierzyć się z
                Prorokiem.
                • Gość: gouda.meir Re: Nie będzie meczetu w Hali :-(( IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.05, 11:08
                  hurysa1 napisała:
                  > Ty pyszałkowaty głupku! Czy Ty myślisz, że możessz w czymkolwiek mierzyć się z
                  > Prorokiem.

Ty to pisząc, mnie nie obrażasz, bo jestem kobieta. Ale Ty obrażasz mojego
                  wielkiego następcę Arika Szarona. Nie myśl sobie, że ja nie żyję. Ja żyję i
                  Baruch Cohen (nie mylić z jego bratem Leonardem) też żyje. To był tylko pic,
                  żeśmy umarli. Ja wydaję rozkazy, a Baruch wykonuje. To Tobie mówię - uważaj, co
                  Ty piszesz.
    • Gość: niewysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 11:22
      pomysł zebrania wszystkich potencjalnych terrorystów w jednym miejscu uważam za
      dobry.
      • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 12:29
        Gość portalu: niewysadzacz napisał(a):

> pomysł zebrania wszystkich potencjalnych terrorystów w jednym miejscu uważam za
        > dobry.

Dlaczego nazywasz nas wrocławskich muzumanów potencjalnymi terrorystami. Płacimy
        podatki (i te lokalne, i te państwowe i te europejskie). Mamy duży wkład we
        Wrocławską kulturę. Wypowiadasz się jak rasista.
        • Gość: niewysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 12:40
          mozesz to nazwać, jak chcesz. właśnie wróciłem z londynu: jeśli do metra wsiada
          muzułmanin (tzn osoba z turbanem - facet lub przedsziałek na oczy - kobieta), to
          osoby, które mają np. blisko do pracy, wysiadają wcześniej (tzn - unikają z nimi
          jazdy, nota bene - londyńskie metro zalicza teraz ogromne straty). A wiesz
          dlaczego tak robią? Bo uważają, że muzułmanin może się wysadzić, a
          nie-muzułmanin - raczej nie. Taka obserwacja uczestnicząca:)
          • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 13:03
            Gość portalu: niewysadzacz napisał(a):

> mozesz to nazwać, jak chcesz. właśnie wróciłem z londynu: jeśli do metra wsiada
            > muzułmanin (tzn osoba z turbanem - facet lub przedsziałek na oczy - kobieta), t
            > o
            > osoby, które mają np. blisko do pracy, wysiadają wcześniej (tzn - unikają z nim
            > i
            > jazdy, nota bene - londyńskie metro zalicza teraz ogromne straty). A wiesz
            > dlaczego tak robią? Bo uważają, że muzułmanin może się wysadzić, a
            > nie-muzułmanin - raczej nie. Taka obserwacja uczestnicząca:)

O ile dobrze pamiętam z lekcji historii to PPS "Frakcja Rewolucyjna" też miało
            zamiar przeprowadzć smobójcze zamachy. Strach prowadzący do zbyt daleko idących
            uogólnień nie jest dobrym doradcą (ani życiowym, ani politycznym).
            • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 13:07
              Strach, to strach. Tylko napisałem, jak jest. Przecież nie będziesz tym ludziom
              (np. z rańca, jak jadą do pracy) wyjaśniał, że niektórzy muzułmanie są ok.
              • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 13:11
                Gość portalu: antywysadzacz napisał(a):

> Strach, to strach. Tylko napisałem, jak jest. Przecież nie będziesz tym ludziom
                > (np. z rańca, jak jadą do pracy) wyjaśniał, że niektórzy muzułmanie są ok.

Zmień proporcje: to niektórzy nie są o.k.
                • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 13:18
                  w odczuciu ogólnym - muzułmanie są fanatykami. i jak dla mnie to kwestia
                  muzułmanów, żeby przekonać świat, że nie wszyscy muzułmanie marzą o wysadzeniu
                  się (myślę tera o londynie) w metrze pełnym ludzi o innych poglądach.
                  • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 13:20

> w odczuciu ogólnym - muzułmanie są fanatykami. i jak dla mnie to kwestia
                    > muzułmanów, żeby przekonać świat, że nie wszyscy muzułmanie marzą o wysadzeniu
                    > się (myślę tera o londynie) w metrze pełnym ludzi o innych poglądach.

Toteż usiłuję Cię przekonać.
                    • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 13:22
                      no to nie mnie, tylko ludzi w londynie, którzy codziennie metrem jadą do pracy.
        • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 13:03
          oczywiście zauważyłem, że jaja sobie robisz. A mój post tylko tak informacyjnie
          zamieściłem, co by ludzie wiedzieli, o czym mowa;)
          • Gość: cavalier Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:26
            .... a, o czym mowa?
            • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 13:37
              o ludziach, którzy generalnie są fajni, tylko czasem się wysadzają z metrem lub
              autobusem ludzi, którzy mają inny swiatopogląd.
              • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 13:46

> o ludziach, którzy generalnie są fajni, tylko czasem się wysadzają z metrem lub
                > autobusem ludzi, którzy mają inny swiatopogląd.

A dlaczego to się dzieje?
                • Gość: cavalier Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 13:50
                  Kiedyś wysadzałem się - potem łazienkę przez godzinę trzeba było wietrzyć
                • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 13:52
                  tylko nie pisz, że mają gorzej. sytuacja jest taka: nie potrafią się dostosować.
                  jeśli przychodzę do czyjegoś domu, to staram się zrozumieć idee nim kierującą. a
                  nie od razu się wysadzam
                  • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 16:45

> tylko nie pisz, że mają gorzej. sytuacja jest taka: nie potrafią się dostosować
                    > .
                    > jeśli przychodzę do czyjegoś domu, to staram się zrozumieć idee nim kierującą.
                    > a
                    > nie od razu się wysadzam

A jeśli wjeżdżasz do czyjegoś domu czołgiem i buldożerami?
                    • Gość: antywysadzadz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 16:58
                      sugerujesz, że zaczęli się wysadzać po tym, jak amerykanie wjechali do iraku? bo
                      ja pamiętam, że zawsze mieli swoje i innych życie gdzieś
                      • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 17:01
                        Gość portalu: antywysadzadz napisał(a):

> sugerujesz, że zaczęli się wysadzać po tym, jak amerykanie wjechali do iraku? b
                        > o
                        > ja pamiętam, że zawsze mieli swoje i innych życie gdzieś

Czy znasz ostatnie 50 lat historii Bliskiego Wschodu?
                        • Gość: trk Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.05, 17:03
                          A co ma Bliski Wschód do naszego nowego meczetu w Hali Ludowej? Czy jutro ze
                          szczytu iglicy znowu będą wzywać wiernych do modlitwy?
                        • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 17:03
                          czy ostatnie 50 lat bliskiego wschodu pozwala się ludziom wysadzać w londynie i
                          madrycie?
                • bischof Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 17:07
                  hurysa1 napisała:

> Gość portalu: antywysadzacz napisał(a):
                  >
                  > > o ludziach, którzy generalnie są fajni, tylko czasem się wysadzają z metr
                  > em lub
                  > > autobusem ludzi, którzy mają inny swiatopogląd.
                  >
                  > A dlaczego to się dzieje?
                  >
                  Moim zdaniem sprawa jest prosta.
                  Muzułmańską wiarę w gruncie rzeczy można ocenić pozytywnie. Z grubsza .
                  Jednak w Koranie są wersety z których wynika jednoznacznie iż ludzie wierzący
                  w każdą inną wiarę niż muzułmanie, są ludźmi niewierzącymi. I jako niewierzący
                  podlegają eliminacji.
                  Eliminacja ludzi niewierzących nie jest widziana jako grzech.
                  Religia ta prowadzi czasami do skrajnego ekstremizmu , z którym ostatnio mamy
                  tak często w mediach do czynienia .
                  Jako student uniwersytetu na zachodzie, miałem dużo do czynienia z muzułmanami.
                  Często rozmawialiśmy na temat wiary , i funkcji jaką wiara ma w nas do
                  wypełnienia.
                  Muszę powiedzieć iż po jakimś czasie zadawania się z nimi, wolałem powoli
                  wycofać się z takiej przyjaźni. Oni byli zdania iż tu na zachodzie mają ważną
                  funkcję do wypełnienia , a mianowicie nauczyć ludzi na zachodzie, których
                  uważali za degeneratów, wiary .
                  I nie tylko wiary , ale ścisłego życia według niej.
                  Po jakimś czasie miałem strach jeździć metrem z muzułmanami, a były to lata
                  osiemdziesiąte.
                  Cóż , jak spojrzę na wydarzenia które miały miejsce w tym czacie , to
                  muzułmanie powoli i stanowczo osiągają swój cel. Nawet za cenę przelania
                  krwi .

Niedaleko Hali Ludowej mam mieszkanie , i znam w tej okolicy każdy kamień.
                  Jakoś nie mogą sobie wyobrazić iż ten prestiżowy obiekt Wrocławia , położony
                  naprzeciw największego ogrodu zoologicznego w Europie będzie w rękach
                  muzułmanów.
                  To by była profanacja własnej tożsamości kulturowej. Za pieniądze .
                  Są rzeczy na które nie ma ceny , i podlegają szczególnej opiece.
                  • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 17:50
                    > Jednak w Koranie są wersety z których wynika jednoznacznie iż ludzie wierzący
                    > w każdą inną wiarę niż muzułmanie, są ludźmi niewierzącymi. I jako niewierzący
                    > podlegają eliminacji.
                    Nie ma w Koranie takich wersetów.
                    • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 17:52
                      to wytłumacz jeszcze, dlaczego muzułmanie się wysadzają.
                      • Gość: rew Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.05, 17:54

> to wytłumacz jeszcze, dlaczego muzułmanie się wysadzają?

Bo mają wybuchowy temperament.
                      • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 17:59

> to wytłumacz jeszcze, dlaczego muzułmanie się wysadzają.

Sambójcy jako broń byli stosowani przez wiele kultur (np. kamikaze, czy ludzie
                        torpedy). Współcześnie samobujczy terroryzm zapoczątkowali Tamilowie (i dalej go
                        stosują).
                        • Gość: antywyzadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 18:04
                          to nie znaczy, żeby ludzie żyjący w społeczeństwie się wysadzali.
                    • bischof Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 19:02
                      hurysa1 napisała:

> Nie ma w Koranie takich wersetów.
                      >
                      A jaką Ty wersje Koranu znasz, i w jakim języku czytałeś Koran ??
                      W oryginale jest jeszcze brutalniej napisane , iż niewierzących , to jest w
                      zrozumieniu muzułmanów tych co wyznają inne wiary jak muzułmanie,
                      trzeba „enthaupten „.
                      To oznacza tyle co odciąć głowę.
                      Wiara muzułmańska prowadzi w skrajności do ekstremizmu, i jest dopasowana do
                      uzależnień kulturowych arabów.
                      W tym ekstremizmie oddanie życia podczas walki za wiarę, (w naszym pojęciu
                      terroryzm) jest dumnym czynem zapewniającym miejsce w raju.
                      Ci ludzie są pod takim mocnym wpływem sugestii zawartych w Koranie , iż są
                      święcie przekonani o tym iż będą w raju.
                      Inaczej by tego nie uczynili, to chyba jasne.
                      Jeśli Ty czytałeś Koran spolszczony , to zapewne ta wersja została dopasowana
                      do polskich uzależnień kulturowych.
                      Znam doskonale arabów , miałem i mam z nimi na co dzień do czynienia.
                      Są mili, uczynni, otwarci , kochający własną kulturę i identyfikujący się z
                      nią wszędzie gdzie się znajdują. Ale to jest tylko jedna strona medalu.
                      Zobacz co się obecnie teraz na świecie dzieje, pod naciskiem mniejszości
                      buduje się za obce pieniądze wszędzie meczety. Nie często za pieniądze krajów
                      gdzie Koran jest jedyną dozwoloną religią . A księża innego kościoła są
                      więzieni i mordowani za swoją wiarę.
                      Te kraje doskonale wykorzystują instrumenty naszej demokracji , aby zniszczyć
                      naszą kulturę europejską.

Co takiego jest to, ta wiara, w ogólnym słowa tego znaczeniu?
                      Typ wiary ma uzależnienia kulturowe, a więc jest taki na jakim terenie się ta
                      wiara wykształciła.
                      Wiara jest doskonałym medium dotarcia do naszyj podświadomości , w której
                      możemy aktywować naszą wewnętrzną siłę. I to nie zależnie od tego w co się
                      wierzy , ważne że wierzy.
                      A więc wiara ma w sobie bardzo wiele pozytywnych aspektów .

Ja urodziłem się i wychowałem na Sępolnie, tam chodziłem do kościoła , i tam
                      został nadany mój kierunek uzależnień kulturowych, których wypadkową jest
                      również wiara katolicka .
                      Niezależnie od tego czy jestem dzisiaj wierzący czy nie , moich korzeni
                      kulturowych sam nie będę podcinał. Tu mam na myśli ewentualną zmianę wiary.
                      Zdaję sobie doskonale sprawę z tego iż wśród nas żyją ludzie o innej wierze .
                      Ludzie którzy przywędrowali do naszego kraju , wraz ze swoimi elementami
                      kulturowymi i wiarą, którą przekazują z pokolenia na pokolenie.

Są ludzie którzy kilka razy w swoim życiu zmieniają wiarę , to są ludzie nie
                      czujących swoich korzeni , i nie identyfikujący się ze swoimi przodkami..
                      • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 20:22
                        wiesz, jakbym miał się identyfikować z przodkami, to raczej nie byliby to
                        katolicy;) i jesze raz pytanie do hurysy1: dlaczego muzułmanie wysadzają się
                        częściej niż zwolennicy innych idei?
                        • bischof Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 20:54

> wiesz, jakbym miał się identyfikować z przodkami, to raczej nie byliby to
                          > katolicy;)
                          >
                          Zbyt dosłownie interpretujesz mój post.
                          Chodzi mi tu przede wszystkim o pewną kontynuacje kulturową.
                          Nie o wiary słowianów .
                          • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 21:02
                            ok; - może byłem zbyt dosłowny:)
                            • bischof Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 21:16
                              Poza tym niewydajne mi się aby wiara muzułmańska była godna propagowanie w
                              naszym kraju.
                              Dlaczego ?
                              Ma ona bardzo wiele w sobie dobrych elementów , ale ma również złe.
                              Jak już wspomniałem wiara jest przede wszystkim wypadkową kultury w regionie
                              na którym ona występuje .
                              I tak np. stosunek wiary muzułmańskiej do płci pięknej jest tego dobrym
                              przykładem wywodzącym się z elementów kultury arabskiej.
                              Gdzie rola kobiety jest raczej niewolnicza , a mężczyzna może mieć ich kilka .
                              (bigamia)
                              Mam koleżankę z polski która wyszła za araba , ma z nim dwoje dzieci.
                              Jest poniewierana i musi tolerować fakt iż on ma inne kobiety.

• Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 21:21
                                to tutaj moglibyśmy popolemizować. bo z tego, co wiem np. kościół katolicki też
                                nie jest za bardzo przyjazny kobietom - może w ogóle religie nie są za bardzo
                                przyjazne kobietom;)
                                • bischof Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 21:47

> to tutaj moglibyśmy popolemizować. bo z tego, co wiem np. kościół katolicki
                                  też
                                  > nie jest za bardzo przyjazny kobietom - może w ogóle religie nie są za bardzo
                                  > przyjazne kobietom;)
                                  >
                                  Tak , masz rację .
                                  Ale na tym przykładzie widzimy dobrze różnicę między kulturami , i przez te
                                  kultury wykreowane religie.

Aby dokładniej to zdefiniować można by powiedzieć iż system wartości
                                  reprezentowany przez obydwie religie jest , a może lepiej powiedzieć , działa
                                  bardzo zróżnicowanie na rozwój ludności . Tolerancyjność katolicyzmu jest
                                  bardziej bliższa ideałom demokracji.
                                  I nie koryguje rolę kobiety w społeczeństwie do roli oddanej służącej.
                                  Dlatego też ludy np. europy nie krępowane przez zasady religii mogły się
                                  doskonale rozwinąć technicznie , i nie tylko.
                                  • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 21:50
                                    moim zdaniem nie zmienia to faktu, że kobiety są pokrzywdzone;)
                                    • bischof Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 22:09

> moim zdaniem nie zmienia to faktu, że kobiety są pokrzywdzone;)
                                      >
                                      Można by tak patrzyć na kwestie kobiet, to może się wydawać i mojego albo
                                      Twojego punktu widzenia. Ale czy tak jest naprawdę , gdy spojrzymy na prawa
                                      natury.
                                      Poza tym gdzie te pokrzywdzenie kobiet jest większe , w naszej strefie
                                      kulturowej nie można przecież kobiety bezkarnie z kamieniować , albo zabić .
                                      U nas kobieta ma takie same prawa i możliwości rozwoju jak mężczyzna .
                                      Powiem więcej , znam wiele kobiet mądrzejszych od swoich mężczyzn .
                                      Nie dopuszczenie kobiet do wypełniania roli księdza ma raczej chyba charakter
                                      tradycji kościoła.
                                      • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 22:15
                                        to i tak nic nie zmienia w kwesti pokrzywdzenia kobiet;)
                              • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 22:29
                                bischof napisał:

> Poza tym niewydajne mi się aby wiara muzułmańska była godna propagowanie w
                                > naszym kraju.
                                > Dlaczego ?
                                > Ma ona bardzo wiele w sobie dobrych elementów , ale ma również złe.
                                > Jak już wspomniałem wiara jest przede wszystkim wypadkową kultury w regionie
                                > na którym ona występuje .
                                > I tak np. stosunek wiary muzułmańskiej do płci pięknej jest tego dobrym
                                > przykładem wywodzącym się z elementów kultury arabskiej.
                                > Gdzie rola kobiety jest raczej niewolnicza , a mężczyzna może mieć ich kilka .
                                > (bigamia)
                                > Mam koleżankę z polski która wyszła za araba , ma z nim dwoje dzieci.
                                > Jest poniewierana i musi tolerować fakt iż on ma inne kobiety.
                                >

Wydaje mi się, że kazdy człowiek ma tylko jeden czas - od chwili swojego
                                urodzenia do chwili swojej śmierci. Wszystko co mu o tym fakcie przypomina jest
                                święte bo budzi świadomość rzeczywistego.
                                • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 22:34
                                  no to może w końcu odpowiesz, dlaczego zwolennicy proroka lubią się wysadzać?
                                  • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 04.12.05, 03:50

> no to może w końcu odpowiesz, dlaczego zwolennicy proroka lubią się wysadzać?

Zadajesz złe pytanie. To jest nie prawda. Nikt nie lubi się wysdzać, niektórzy
                                    muszą.
                                    • kolejar Próba podsumowania 04.12.05, 05:12
                                      Czytam i czytam toczącą się tu dyskusję i oczywiście mam ochotę napisać, że nic
                                      z tego wszystkiego nie rozumiecie, albo zapomnieliście... o pewnym Narodzie...
                                      Naród Wybrany został przez IHVH - inaczej Allacha.
                                      IHVH wskazał swojemu Narodowi, gdzie jego miejsce jest.
                                      Piszę to dlatego, iż cały ten konflikt zasadza się w głębokiej istocie o prawo
                                      do istnienia Państwa Izrael. Mohamet napisał swoje. A w Biblii Św. pisze
                                      jednoznacznie o Ziemi Świętej. W Koranie o tym nie ma?
                                      Więc Naród Wybrany ma chyba prawo do posiadania swojego państwa???
                                      Granice tego państwa są wyznaczone przez Świętą Księgę uznawaną również przez
                                      Islam. Żydzi na Madagaskar - mawiano. Potem - do gazu! Teraz - do Izraela!
                                      Dobrze, niech ta zakała zła wszelkiego na świecie wreszcie wyniesie się do
                                      swojego kraju. A tu tymczasem odmawia się im bytu państwowego!
                                      Dobra, ja się zgodzę ze wszystkimi obrońcami Iraku, uciemiężonego przez
                                      mocarstwa europejskie ludu muzułmańskiego, ale na IHVH-Allacha! - niech oni
                                      uznają Państwo Izrael! Bo przecież cały czas tym ideologom od zamachów tylko o
                                      to naprawdę chodzi, żeby tego państwa nie było. A ono ma tak jak Koran RELIGIJNE
                                      prawo do bycia.
                                      Jasne?
                                      • bischof Re: Próba podsumowania 04.12.05, 07:54
                                        kolejar napisał:

> Czytam i czytam toczącą się tu dyskusję i oczywiście mam ochotę napisać, że
                                        nic
                                        > z tego wszystkiego nie rozumiecie, albo zapomnieliście... o pewnym
                                        Narodzie...
                                        > Naród Wybrany został przez IHVH - inaczej Allacha.
                                        > IHVH wskazał swojemu Narodowi, gdzie jego miejsce jest.
                                        > Piszę to dlatego, iż cały ten konflikt zasadza się w głębokiej istocie o
                                        prawo
                                        > do istnienia Państwa Izrael. Mohamet napisał swoje. A w Biblii Św. pisze
                                        > jednoznacznie o Ziemi Świętej. W Koranie o tym nie ma?
                                        > Więc Naród Wybrany ma chyba prawo do posiadania swojego państwa???
                                        > Granice tego państwa są wyznaczone przez Świętą Księgę uznawaną również przez
                                        > Islam. Żydzi na Madagaskar - mawiano. Potem - do gazu! Teraz - do Izraela!
                                        > Dobrze, niech ta zakała zła wszelkiego na świecie wreszcie wyniesie się do
                                        > swojego kraju. A tu tymczasem odmawia się im bytu państwowego!
                                        > Dobra, ja się zgodzę ze wszystkimi obrońcami Iraku, uciemiężonego przez
                                        > mocarstwa europejskie ludu muzułmańskiego, ale na IHVH-Allacha! - niech oni
                                        > uznają Państwo Izrael! Bo przecież cały czas tym ideologom od zamachów tylko
                                        o
                                        > to naprawdę chodzi, żeby tego państwa nie było. A ono ma tak jak Koran
                                        RELIGIJN
                                        > E
                                        > prawo do bycia.
                                        > Jasne?
                                        >

To się zgadza, ale moim zdaniem to inny temat.
                                        My dyskutujemy tu o religii islamskiej , i o tym jaki ona ma wpływ na decyzje
                                        ekstremistów islamskich . Decyzje o wysadzeniu się w powietrze . Przecież
                                        jest wiadome iż np. przed zamachem w Nowym Jorku zamachowcy modlili się do
                                        Allacha.
                                        Ten konflikt palestyńsko-izraelski kreuje ekstremistów religijnych, którzy
                                        znajdą wskazówki do działania w Koranie.
                                      • hurysa1 Re: Próba podsumowania 04.12.05, 10:39
                                        Kolejaru
                                        Nie widzisz chichotu historii. Kiedyś liczna mniejszość żydowska w Europie nie
                                        chciała się asymilować (wg. ówczesnych pojęć chrystianizować). Hitler zastosował
                                        rozwiązanie ostateczne, a osłupiałe tą zbrodnią Narody Zjednoczone pozwoliły na
                                        utworzenie Państwa Izrael. Teraz bardzo liczna mniejszość muzułmańska w Europie
                                        nie chce się asymilować, tylko wysadza się lub pali samochody. Nie wycieraj
                                        sobie gęby Bogiem. To wszystko robią ludzie. Nic nie będzie usprawiedliwione,
                                        ale może być przynajmniej zrozumiane.
                                        • bischof Re: Próba podsumowania 04.12.05, 10:44
                                          > Piszę to dlatego, iż cały ten konflikt zasadza się w głębokiej istocie o
                                          > prawo do istnienia Państwa Izrael.
                                          >
                                          A co z prawami innych ludów do istnienia własnego Państwa?
                                          W kronice z osiemnastego wieku, która jest w moim posiadaniu jest napisane.

Palestynę zamieszkuje siedem ludów oprócz Izraeliten. A mianiwicie Kanaaniter,
                                          Amoriter, Hetiter, Jebusiter, Heviter, Girgasiter, Pheresiter.
                                          Ludy te były przez Izraelczyków zwalczane i przemocą zmuszane do wygnania.
                                          W tym czasie Palestyna liczyła sobie tylko 650 000 mieszkańców.

Minęło 200 lat i problem przemocy nad ludnością nie izraelską nadal istnieje.
                                          Dlaczego??
                                        • bischof Re: Próba podsumowania 04.12.05, 10:58
                                          hurysa1 napisała:

> Kolejaru
                                          > Nie widzisz chichotu historii. Kiedyś liczna mniejszość żydowska w Europie
                                          nie
                                          > chciała się asymilować (wg. ówczesnych pojęć chrystianizować). Hitler
                                          zastosowa
                                          > ł
                                          > rozwiązanie ostateczne, a osłupiałe tą zbrodnią Narody Zjednoczone pozwoliły
                                          na
                                          > utworzenie Państwa Izrael. Teraz bardzo liczna mniejszość muzułmańska w
                                          Europie
                                          > nie chce się asymilować, tylko wysadza się lub pali samochody. Nie wycieraj
                                          > sobie gęby Bogiem. To wszystko robią ludzie. Nic nie będzie usprawiedliwione,
                                          > ale może być przynajmniej zrozumiane.
                                          >
                                          Co byś powiedział na taką hipotezę, że muzułmanie stosują podobną metodę jak
                                          to zrobili Izraelczycy. Pomijając oczywiście ich wybuchowy temperament.
                                          Starają się możliwie głęboko wejść w struktury życia na zachodzie , przy tym
                                          się tak rozmnożyć iż z czasem zdominują europejskie struktury życia .
                                          A gdy Islam zdominuje Europę, nie stoi już prawie nic na przeszkodzie aby
                                          Izraelczykom pokazać gdzie pieprz rośnie.
                                          • dyzzma Re: Próba podsumowania 04.12.05, 11:46
                                            bischof napisał:

> Co byś powiedział na taką hipotezę, że muzułmanie stosują podobną metodę jak
                                            > to zrobili Izraelczycy. Pomijając oczywiście ich wybuchowy temperament.
                                            > Starają się możliwie głęboko wejść w struktury życia na zachodzie , przy tym
                                            > się tak rozmnożyć iż z czasem zdominują europejskie struktury życia .
                                            > A gdy Islam zdominuje Europę, nie stoi już prawie nic na przeszkodzie aby
                                            > Izraelczykom pokazać gdzie pieprz rośnie.
                                            >
                                            Chyba że Europejczycy z orientują się w porę i dojdą do wniosku iż Europa
                                            stała się polem bitwy między ludźmi którzy są pasożytami Europy.
                                            I nie dopuszczą do tego.
                                            Z jednej strony ci ludzie opanowują systemy finansowe europy , i nie tylko.
                                            Starając się przy tym wniknąć jak najwięcej w struktury władzy , aby tą władzę
                                            ukierunkować ściśle na osiągnięcie swojego celu.
                                            Z drugiej strony jest grupa ludzi zwalczająca tą pierwszą grupę.
                                            W tych dwóch grupach są naturalnie narody semickie.
                                            Skoro jest tak, to nie wykluczone iż mamy w przyszłości zaprogramowany
                                            następny konflikt .
                                            Również antysemicki . Tym razem nie tylko przeciwko Żydom ale i Palestyńczykom.

• anty15 Demografia 04.12.05, 13:43
                                              Rewolucja Francuska wybuchła gdy 50% Francuzów było poniżej 25 roku życia. W
                                              krajach muzułmańskich jest w tej chwili sytuacja bardzo podobna. Również
                                              europejscy muzułmanie mają niską średnią wieku. Wygląda na to, że oni już
                                              wygrali przy pomocy (jak to powiedział Arafat) macic swoich kobiet.
                                              • bischof Re: Demografia 04.12.05, 14:33
                                                > Rewolucja Francuska wybuchła gdy 50% Francuzów było poniżej 25 roku życia. W
                                                > krajach muzułmańskich jest w tej chwili sytuacja bardzo podobna. Również
                                                > europejscy muzułmanie mają niską średnią wieku. Wygląda na to, że oni już
                                                > wygrali przy pomocy (jak to powiedział Arafat) macic swoich kobiet.
                                                >
                                                Zgadza się.
                                                Jakiego rozwoju należy więc w przyszłości oczekiwać ?
                                                Wiemy że europejscy muzułmanie należą do grupy ludzi słabo wykształconych, i
                                                ten fakt będzie ich siłą napędową w kierunku ekstremizmu.
                                                Z moich obserwacji muzułmanie są raczej leniwi , i mało kreatywni.
                                                Co z pewnością wpłynie na upadek kultury pracy w Europie.
                                                Aby mieć więcej czasu na rozwój własnej kultury, nie podejmują chętnie pracy,
                                                korzystają więc chętnie z systemów socjalnych na zachodzie. Które obecnie są w
                                                stanie opłakanym.
                                                W Niemczech był niedawno przypadek gdzie muzułman posiadał znaczny majątek , a
                                                mimo to chodził po pomoc socjalną .
                        • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 22:01

> wiesz, jakbym miał się identyfikować z przodkami, to raczej nie byliby to
                          > katolicy;) i jesze raz pytanie do hurysy1: dlaczego muzułmanie wysadzają się
                          > częściej niż zwolennicy innych idei?
                          Jaką stosujesz jednostkę częstotliwości?
                      • Gość: Alaister Crowley Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.05, 21:57
                        człowiek ma prawo
                        żyć według swoich własnych parawd
                        • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 21:59
                          kobiety zyja wg parawdach?;)
                      • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 03.12.05, 21:59
                        Zacytuj mi te wersety, które mówią o tym o czym Ty mówisz.
                        • Gość: antywysadzacz Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.12.05, 22:05
                          to własnie ty zacytuj;) albo zapodaj tekst, dla którego muzułmanie wysadzają się
                          cześciej niz nie-muzułmanie:)
    • Gość: wroclawianka Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.Red-83-41-119.dynamicIP.rima-tde.net 03.12.05, 18:40
      ja tam proponuje inna lokalizacje, moze gdzies w okolicach arabii? a moze
      polnocna afryka? tam tez jest pieknie...
      • Gość: cavalier Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 20:41
        W Dubaju, na lotnisku, po sporej ilości piwa, pomyliłem pokój oblucji
        przedmodlitewnych z water closet. Od tej pory uważam na Arabów
    • Gość: x budują minaret... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.12.05, 11:12
      ma ich byc w sumie 6 - a hala ma przypominac Hagia Sofia.
      JAK DLA MNIE BOMBA :)
    • hurysa1 Orientalizm 04.12.05, 15:11
      Dawno temu w serii"plus minus nieskończoność" wyszła książka "Orientalizm". Była
      poświęcona mitom jakie pokutują w cywilizacji europejskiej na temat muzułmanów.
      Z przerażeniem stwierdzam, że autor tej książki ma rację. Przeczytaj anty15!
      Przeczytaj bischof.
      • bischof Re: Orientalizm 04.12.05, 16:09
        hurysa1 napisała:

> Dawno temu w serii"plus minus nieskończoność" wyszła książka "Orientalizm".
        Był
        > a
        > poświęcona mitom jakie pokutują w cywilizacji europejskiej na temat
        muzułmanów.
        > Z przerażeniem stwierdzam, że autor tej książki ma rację. Przeczytaj anty15!
        > Przeczytaj bischof.
        >
        Wygląda na to że przepowiednie Nostradamusa idą w kierunku wypełnienia się.
        • hurysa1 Re: Orientalizm 04.12.05, 16:22
          bischof napisał:

> Wygląda na to że przepowiednie Nostradamusa idą w kierunku wypełnienia się.

Tu nie chodzi o przepowiednie tylko analizę kultury.
      • anty15 Re: Orientalizm 04.12.05, 19:30
        hurysa1 napisała:

> Dawno temu w serii"plus minus nieskończoność" wyszła książka "Orientalizm". Był
        > a
        > poświęcona mitom jakie pokutują w cywilizacji europejskiej na temat muzułmanów.
        > Z przerażeniem stwierdzam, że autor tej książki ma rację. Przeczytaj anty15!
        > Przeczytaj bischof.

A ile mitów mają muzułamanie na temat europejczyków? Znasz może jakąś książkę?
        • Gość: l Re: Orientalizm IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.12.05, 20:01
          ja tam lubie kulture muzulmanska... assalamu ;)
          • homo.vratislaviensis Re: Orientalizm 04.12.05, 20:41
            Lub se, twój problem i twojego psychiatry
            • anty15 Powrót do protestu 04.12.05, 21:19
              Jakaś sprytna hurysa skierowała tę dyskusję na tory, które niewiele mają
              wspólnego z Halą Ludową. Czy niemuzułmańscy mieszkańcy Wrocławia mogą się
              zgodzić by w Hali Ludowej był meczet?
              • hurysa1 Re: Powrót do protestu 04.12.05, 22:26
                anty15 napisał:

> Jakaś sprytna hurysa skierowała tę dyskusję na tory, które niewiele mają
                > wspólnego z Halą Ludową. Czy niemuzułmańscy mieszkańcy Wrocławia mogą się
                > zgodzić by w Hali Ludowej był meczet?
                Chciałam tylko zwalczyć rasowe uprzedzenia. Sprawa meczetu w Hali Ludowej, o ile
                wiem, powoli jest finalizowana.
                • dyzzma Re: Powrót do protestu 04.12.05, 22:39
                  Kto się zajmuje tą sprawą ??
                  • hurysa1 Re: Powrót do protestu 05.12.05, 01:28
                    dyzzma napisał:

> Kto się zajmuje tą sprawą ??

Tu akurat nie jastem poinformowama.
                    • bischof Re: Powrót do protestu 05.12.05, 08:53
                      hurysa1 napisała:

> dyzzma napisał:
                      >
                      > > Kto się zajmuje tą sprawą ??
                      >
                      > Tu akurat nie jastem poinformowama.
                      >
                      >
                      Jakkolwiek nie jest , w takich decyzjach których są brane pod uwagę obiekty
                      tak prestiżowe jak Hala Ludowa należy się spytać mieszkańców tego miasta .
                      Jest to ważny element tz. demokracji bezpośredniej, element ten odbiera
                      możliwości korupcji przy podejmowaniu taj decyzji . W każdym razie praktyka
                      taka jest oczywista w bardziej rozwiniętych demokracjach. Po prostu ludność
                      odbiera możliwość spekulacji skorumpowanym polityką.
    • dyzzma Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 04.12.05, 21:53
      Czy istnieje w ogóle taka możliwość. Chyba nie , to przecież zabytek pod
      ochroną.

• Gość: as Hala Ludowa NIE może być meczetem IP: *.chello.pl 04.12.05, 21:59
      Skąd wogóle taki tema się tu wziął, czy poprostu nie można wybudować
      poszególnych światyń dla muzułmanów i żydów, a także sądze iż pare osób pogieło
      na tym forum, gdyż większych głupot nie słyszałem
    • Gość: ulla25 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.05, 09:27
      nie jestem z Wrocławia, ale obawiałabym się drugiej Francji
      • bischof Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 05.12.05, 12:23
        Gość portalu: ulla25 napisał(a):

> nie jestem z Wrocławia, ale obawiałabym się drugiej Francji
        >
        Gość portalu: ulla25 napisał(a):

> nie jestem z Wrocławia, ale obawiałabym się drugiej Francji
        >
        Francuski problem , to całkiem inna sprawa. Francja z czasów Gen. Degola
        zaczęła w algierskiej koloni wydawać francuskie paszporty. Wykorzystali to
        Arabii, i w ten sposób 7 milionów Arabów osiedliło się we Francji.
        W ten sposób powstał problem który w tym roku dał o sobie znać.
        Dzieci emigranckiej taniej siły roboczej, to zaprogramowany konflikt socjalny.
        • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 05.12.05, 19:44
          bischof napisał:

> Gość portalu: ulla25 napisał(a):
          >
          > > nie jestem z Wrocławia, ale obawiałabym się drugiej Francji
          > >
          > Gość portalu: ulla25 napisał(a):
          >
          > > nie jestem z Wrocławia, ale obawiałabym się drugiej Francji
          > >
          > Francuski problem , to całkiem inna sprawa. Francja z czasów Gen. Degola
          > zaczęła w algierskiej koloni wydawać francuskie paszporty. Wykorzystali to
          > Arabii, i w ten sposób 7 milionów Arabów osiedliło się we Francji.
          > W ten sposób powstał problem który w tym roku dał o sobie znać.
          > Dzieci emigranckiej taniej siły roboczej, to zaprogramowany konflikt socjalny.

Wydaje mi się, że TANIA siła robocza zawsze jest socjalnym problemem.
          • Gość: nieburak Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.wroclaw.mm.pl 05.12.05, 19:47
            Ale jaja. Tylu buraków wzięło ten wątek za dobrą monetę i całkiem serio
            włączyli się do tej jajcarskiej dyskusji. Duch w narodzie ginie-pora umierać!
    • Gość: Breslauer Nie ludowa tylko STULECIA!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 22:21
      STULECIA!!!
    • Gość: Muezin Allahu Akhbar IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 22:33
      Immamowie glosuja za hala stulecia!
    • Gość: Walerian Re: Hala Ludowa nie może być meczetem IP: *.pwr.jgora.pl 06.12.05, 09:31
      Ja tam nie mam nic przeciwko Meczetowi Stulecia
      • hurysa1 Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 06.12.05, 10:09
        Gość portalu: Walerian napisał(a):

> Ja tam nie mam nic przeciwko Meczetowi Stulecia
        MECZET STULECIA! Tak to jest to.
        • cimon Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 16.12.05, 00:30
          HALA STULECIA!!!NIE ZADEN MECZET!
          • tsy Re: Hala Ludowa nie może być meczetem 16.12.05, 03:57
            cimon napisał:

> HALA STULECIA!!!NIE ZADEN MECZET!
            Jesteś pewien?
Inne wątki na temat: