Dodaj do ulubionych

Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał?

08.12.05, 08:10
Szanowni Forumowicze! Zwracam się z prośbą o odpowiedź na pytanie postawione
w temacie. Jan Łakatosz zmarł w 1983 i interesuje mnie ulica na której
mieszkał do śmierci. Pozdrawiam - bonk
Obserwuj wątek
    • Gość: cavalier Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:00
      Na Kurkowej
      • bonczek_hydroforgroup Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 08.12.05, 12:07
        Dzięki.
        • Gość: Romek Król Kwiek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 15:00
          Jakaś cygańska rodzina królewska w latach minionych (ale nawet nie wiem, o jaką
          dekadę chodzi - albo o lata 50., albo 60., najdalej o 70.) mieszkała na
          Bartoszowicach. Byli to chyba Kwiekowie.
        • Gość: Firma Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.tm.net.my 08.12.05, 15:06
          www.seminolesheriff.org/traveling_criminals/trav099_lakatosz.html
    • Gość: Firma Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.tm.net.my 08.12.05, 15:16
      www.seminolesheriff.org/criminal/trav395.html
      • Gość: Romek Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.05, 15:20
        Ale co właściwie mają udowodnić te policyjne wstawki z Niu Jorku?
        • Gość: Firma Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.tm.net.my 08.12.05, 15:32
          www.mck.ciechocinek.pl/cyganie.htm
          bylo o zlych. teraz o dobrych
          "Ale co właściwie mają udowodnić te policyjne wstawki z Niu Jorku"
          Nic.Poza tym ,ze zszargli dobre imie Lakatoszow.
    • Gość: Jacek Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 08.12.05, 17:54
      Jesteś pewien Cavalier ? Chodziłem w tym czasie do XIII na Hauke-Bossaka i
      pamiętam zamieszanie jakie wtenczas było na tej ulicy , WYDAJE mi się, że
      koledzy z LO mieszkający w okolicy mówili , że właśnie na Hauke-Bossaka mieszkał
      zmarły król.
      • homo.vratislaviensis Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 08.12.05, 19:25
        na pewno mieszkał Kurkowa
        • Gość: romina Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.superkabel.de 08.12.13, 22:58
          Jan Lakatosz mieszkal na
          Kurkowej we Wroclawiu,
          mieszkalam dwie bramy dalej,
          moja rodzina znala wszystkich...
          • Gość: wnuczek Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.07.14, 00:26
            Mieszkal we wroclawiu na hauke bosaka
            • misia-your Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 12.07.14, 08:06
              Tak potwierdzam na Hauke Bossaka , moja babcia opowiadala mi jak zmarl, to b.duzo ludzi zegnalo go w domu, i ona tez nawet byla..i tesciowa tez mi opowiadala to samo..
              • misia-your Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 12.07.14, 08:08
                Watek z 2005, dopiero zauwazylam ..
              • xxxmir Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 12.07.14, 09:12
                • xxxmir Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 12.07.14, 09:16
                  Zgadza się. Hauke-Bossaka 24, na parterze po prawej stronie. Mieszkałam obok i doskonale pamiętam to wydarzenie.
                  • Gość: wnuczek Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.092.078.pools.vodafone-ip.de 23.07.14, 02:31
                    Tak mieszkal na hauke bosako na parterze to byl wyjotkowy krul honorowym I sprawiefliwym czlowieki dzis takih niema pohowani go na cmentarzu osobowickim w latach1983 a urodzony 1901
                    • wojtek010101 Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 16.10.16, 20:30
                      pamiętam go krola romow, mieszkałem na ul. mierniczej i chodziłem do szkoły na hauke bosaka, znalem jego wnuka , mieszkal potem na kauke bosaka na parterze, pogrzeb króla Romow tez pamiętam, pozdrawiam wojtek z oławy, z wasza rodzina chodziłem do szkoły podstawowej numer 2, mieszkale we wroclawiu do 1980, potem w oławie, pozdrawiam cala rodzine łakatoszow

• Gość: Orlando1979 Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.22, 00:05
        Tak Dziadek mieszkał na haukiego bosaka pod 26 /4 Do śmierci w 1983 i tak mieszkaliśmy my z rodzina do 1998 i bardzo milo wspominam sąsiadów kolegów i koleżanki tęsknię za tymi czasami a na korkowej mieszkał syn króla cyganow mamy brat .to były czasy tam się wychowałem . No Łakatosz nazwisko sam nosze dumnie i wstyd mi za niektórych Romów ale nie każdy jest zły i obojętnie jaki narodu pochodzenie lub przynależność wszędzie się znajdzie przysłowiową czarna owca bo obecne społeczeństwo nie zależy od narodu czy państwa zostali zdemoralizowani poprzednimi i obecnymi sytuacjami na świecie narkotyki internet brak pracy przemoc to wpłynęło na wszystkie narody i nie ma ze jeden lepszy drogi gorszy zależy w jakim otoczeniu są ludzie wychowani i zależy od człowieka czy będzie porzadnym człowiekiem czy tez będzie zaliczał się do osób zdemoralizowanych mamy jedno tylko zycie wiec korzystajmy z niego i pozdrawiam E . Ł .orlando
    • Gość: wnuczek barwalo Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.google.com 23.07.14, 02:51
      We wroclawiu na hauke bosaka nr24 na parterze po prawej stronie
    • Gość: zxcvbnm Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? IP: *.play-internet.pl 31.07.14, 22:34
      Teraz chyba "mieszka" na Osobowicach.
    • dariuszpawlowski1970 Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 17.09.17, 18:20
      ul. hauke bosaka 26/4 w wroclawiu
    • izafreya Re: Jan Łakatosz - król Cyganów - gdzie mieszkał? 10.02.24, 16:05
      Król cyganów Jan Łakatosz mieszkał na ulicy Haukego- Bosaka 26
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka