Dodaj do ulubionych

ZDiKU ZLITUJ SIE!

18.12.05, 14:48
Linia 112 obsługująca trasę do miejscowości Wysoka to po prostu jakiś żart.
Normą jest spóźnianie się o 20-30 minut a tłumaczenie kierowców zawsze jest
takie samo:"my zgłaszamy,że się notorycznie nie wyrabiamy z rozkładem jazdy,
wpisujemy w zeszyt spóźnienia a ZDiK nic sobie z tego nie robi". Mamy problemy
z punktualnym dojazdem do pracy, szkół, gdziekolwiek!Jest to jedyna linia
autobusowa, która obsługuje Wysoką. Mieszkańcy kilkutysięcznej już Wysokiej
wnioskowali do UG w Kobierzycach o dofinansowanie dodatkowego kursu-odpowiedzi
-brak.Do ZDiKU poszło pismo z prośbą o przystanek na żądanie przy nowych
osiedlach-odpowiedzi brak. Czy naprawdę nie ma w ZDiKU odpowiedzialnych ludzi,
którzy zrobią poprawne wyliczenia dla tej trasy tak aby ludzie, którzy
korzystają z linii 112 mogli dojeżdżać do pracy i szkół bez problemów.
Pomijam fakt wystawania i marznięcia na przystankach w oczekiwaniu na
spóźniające się notorycznie autobusy!
W poniedziałek zadzwonię do rzecznika ZDiKU i zadam to pytanie. Nie mam już
siły...
Obserwuj wątek
    • Gość: matador Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:09
      Wysoka jest w granicach Wrocławia? Jesli nie, to polecam mieszkanie we
      Wrocławiu, dużo autobusów, tramwajów, taksówek, spalin. Nawet lotnisko mamy....
      No i do szkoły i pracy będzie bliżej. A jeśli nie, to zagłosujcie w wyborach
      samorządowych na kogo trzeba - i już, wszak Kobierzyce to "najbogatsza" gmina w
      Polsce ;-).
      • tomek854 Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! 18.12.05, 16:18
        Swietnie, ze tak milo odpowiedzialaes. Czyli jezeli ZDiK wysyla linie poza miasto, za co dostaje pieniadze od sasiedniej gminy, to juz nie musi dbac o jej prawidlowe funkcjonowanie, bo mieszkajacy tam ludzie sami sa sobie winni, trzbea bylo mieszkac na Kozanowie? ;>
        • Gość: matador Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:46
          Napisałem tylko, że trzeba patrzec na ręce urzędnikom - jeśli obecni nie
          pomagają swoim mieszkańcom - należy wybrać innych przedstawicieli w najbliższych
          wyborach. Ot co!
          • tomek854 Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! 18.12.05, 22:52
            Tak, ale wczesniej napisales, ze jak sie nie podoba, to trzeba bylo mieszkac we wro.
    • Gość: t Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! IP: *.magma-net.pl 18.12.05, 16:10
      Tak mi się wydaje, że jednak trzeba nękać UG Kobierzyce. ZDiK jest instytucją
      wrocławską.
      • Gość: matt Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:25
        i tak zdik robi im łaskę-więc o co chodzi;) a nie ma tam PKS-u??
        • wielki_czarownik Łaskę? 18.12.05, 16:45
          ZDiK nie dostaje za to pieniędzy od gminy?
          • wysoczanka Re: Łaskę? 18.12.05, 17:35
            Gmina Kobierzyce dofinansowuje te kursy a ZDiK ustala rozkłady jazdy według
            własnych obliczeń. Nie mamy tu PKS w przeciwieństwie do mieszkańców Bielan i
            jeżeli znajdzie się życzliwy sasiad to "podrzuca" ale w większości przypadków
            jesteśmy skazani na jedyną linię 112.Wychodzę do pracy o 2 godziny wcześniej
            żeby mieć zapas i nie spóźnić się do pracy.W piątki, w dni o gorszych warunkach
            pogodowych, w okresie większego ruchu na drogach(prawie codziennie) ta linia
            kompletnie nie trzyma się rozkładów jazdy.Jedynie jadąc z pętli na Krzykach tym
            112, który jeździ 26 minut po każdej pełnej godzinie można liczyć na punktualność.
            Ostatni autobus z pętli na Krzykach mamy o 21 58! Czasami wracam z pracy, ktorą
            kończę o 21 i boje się czy zdążę.
            Rozumiem, że matador chce żebyśmy ponosili "karę" za to, że mieszkamy w
            Wysokiej? Ciekawy tok myślenia...
            Dziwi mnie tylko fakt, że kierowcy linii 112 i mieszkańcy Wysokiej zgłaszają
            problem a ZDiK sobie to lekceważy. Płacę za bilety jak każdy,pracuję i zakupy
            robię we Wrocławiu więc chyba mogę mieć nadzieję, że mam prawo do żalu o takie
            traktowanie?
            • matmichal Re: Łaskę? 18.12.05, 19:22
              nie martw się juzniedługo będzie biegła przez wysoką obwodnica wrocławia to na
              bank zrobia dodatkowy autobus!
            • Gość: t Re: Łaskę? IP: *.magma-net.pl 18.12.05, 19:59
              > Dziwi mnie tylko fakt, że kierowcy linii 112 i mieszkańcy Wysokiej zgłaszają
              > problem a ZDiK sobie to lekceważy. Płacę za bilety jak każdy,pracuję i zakupy
              > robię we Wrocławiu więc chyba mogę mieć nadzieję, że mam prawo do żalu o takie
              > traktowanie?

Ale PODATKI płacisz w Kobierzycach. Na tym polega różnica.
              Żal masz prawo mieć, ale nie do ZDiKu, tylko do kobierzyckich urzędników.
              • wysoczanka Re: Łaskę? 18.12.05, 20:21
                Uważasz, że robiąc zakupy we Wrocławiu, nie płacę podatków? Widzisz tylko jeden
                rodzaj opodatkowania? Czy płacąc za bilet miesięczny nie utrzymuję przypadkiem
                instytucji, która ma mnie w tyłku?
                Podatków mamy sporo i część z nich zostawiam we Wrocławiu.Poza tym to nie
                kobierzyccy urzędnicy ustalaja trasy miejskich autobusów(taką linią jest 112)
                tylko ZDiK. Może poczytaj o co mam żal...
              • tomek854 Re: Łaskę? 18.12.05, 22:54
                > Ale PODATKI płacisz w Kobierzycach. Na tym polega różnica.
                > Żal masz prawo mieć, ale nie do ZDiKu, tylko do kobierzyckich urzędników.

Podatki placi w Kobierzycach. A z tych podatkow gmina Kobierzyce doplaca do komunikacji. I to tyle, ze jezdzi tam 112 za normalne bilety, a nie 612 za bilety podmiejskie. A wiec ma prawo oczekiwac sprawnego dzialania MPK, bo z jej podatkow ta linia jest utrzymywana, choc bardziej posrednio.
            • embriao Re: Łaskę? 18.12.05, 22:49
              NO jak na Borowskiej potrafi byc korek az od Ołtaszyna to jak 112 ma się nie
              spóźniać??/
    • mi.chal Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! 18.12.05, 18:24
      Jesli norma jest spoznainie sie 20-30 min, to nie widze zadnego problemu, po prostu do kazdej godziny odjazdu dodawaj (dla bezpieczenstwa) 20 min i wszystko bedzie ok. :)
      • mesty8 Re: apel do zdiku 18.12.05, 19:57
        zlikwidujcie 112 nie będą marudzić. ja mieszkam na psim polu a to jest mimo
        wszystko wrocław i autobusy spóźniają się po 40 minut - kopią krzywoustego
        niedługo będą kopać plac grunwaldzki i chyba wezme bezpłatny urlop na czas
        remontu. wysoka sercem wrocławia!!!
        • wysoczanka Re: apel do zdiku 18.12.05, 20:28
          Apel extra! Na poziomie, nie ma co.
          Może by tak zaapelować o normalność jaką jest właściwe planowanie rozkładów
          jazdy w ZDiKu i kontrolowanie ich przez MPK żeby ludziom żyło się lepiej a
          przynajmniej normalnie. Nie sądzisz?
          • mesty8 Re: apel do zdiku 18.12.05, 20:34
            na poziomie zbliżonym do twoich żali. MPK we Wrocławiu się nie potrafi wyrobić
            więc mogę im wybaczyć horror mieszkanców Wysokiej. bez urazy.
            • wysoczanka Re: apel do zdiku 18.12.05, 21:04
              Rozumiem, że Twoja tolerancja dotyczy wszelkich dziedzin życia.Większość
              "instytucji" się nie wyrabia.Tylko czy o to chodzi żeby to tolerować i
              sankcjonować takimi stwierdzeniami?
          • Gość: Rafis ludzie wytłumaczcie mi jedno :) IP: 213.199.196.* 18.12.05, 20:39
            Co was tak ciagnie na ta wieś? Bez dróg, be zkomunikacji miejskiej, bez sklepów
            itp. Potem słychac płacz, że brak autobusów, że Wrocław nie chce dopłacac do
            waszych dzieci w przedszkolach, że sa korki jak sie jedzie do Wrocławia na
            zakupy itp.
            Co was tam ciagnie skoro jest tam tak źle i tak często wracacie w róznych
            sprawach do Wrocławia?
            Tylko nie mówcie ze zielen i cisza bo we Wrocku tez sa takie tereny. Poza tym
            za kilka lat całe tereny na południe Wrocka zostana zabudowane więc nie bedzie
            tam ani cicho ani zielono. A do Wrocka bedzie tak samo daleko tylko korki
            urosna.
            Co do sedna sprawy to niestety zainteresowanie gmin swoimi nowymi mieszkancami
            przejetymi z Wrocławia konczy sie w momencie gdy zostana sprzedane działki pod
            mieszkania :) a potem gminy nie chca dopłacac do komunikacji a chyba nie
            oczekujesz ze mieszkancy Wrocka będa opłacac ze swoich podatków do innych?

pzdr.
            • wysoczanka Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 20:50
              Czy Wy macie problem z czytaniem ze zrozumieniem?:O Przecież snujecie jakies
              własne dywagacje i mam wrażenie, że dyskutujecie już nie o problemie, który
              zgłosiłam...
              To Kobierzyce dofinansowują tę linię a nie Wrocław!!! Mam tego świadomość!!!
              Problemem jest źle obliczona trasa, na której autobus linii 112 nie jest w
              stanie trzymać się rozkładu jazdy.Ma to znaczenie strategiczne bowiem to JEDYNA
              LINIA AUTOBUSOWA z WYSOKIEJ, TRAMWAJU też nie mamy.
              Kolega z Psiego Pola ma chyba wiekszy wybór co?
              Poza tym nie rozmawiamy na litość Boską o naszych życiowych wyborach tylko o
              pracy ZDiKU i traktowaniu klientów przez tę instytucję!
            • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 20:55
              święte słowa. chcieliby mieszkać na wsi z widokiem na zakola odry broń boże
              jakaś uczęszczana droga w pobliżu ale jednocześnie ekstra dojazd w 5 minut do
              centrum Wrocławia. moja córka ostatnio powiedziała chciałabym iść do szkoły i
              zostać w domu.
              • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 20:56
                tramwaju też nie mam.
                • wysoczanka Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:01
                  Dyskusja z takimi osobami to prawdziwa przyjemność.
                  Wyniosłam się z centrum,z powodów zdrowotnych kogoś bliskiego.Nie mam widoku na
                  zakola ani Odry ani Nysy i nie jestem malkontentem.To jak jestem
                  usprawiedliwiona? Czy mam się zacząć biczować?
                  • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:09
                    a mój kolega mieszka w Bierutowie i nie marudzi a żaden autobus MPK tam nie
                    dojeżdża. jezu dobra masz racje MPK jest do dupy, walka z nim trwa x lat nie
                    radzą sobie we Wrocławiu a powinni w Wysokiej. nie jestem ich fanem ale twój
                    problem jest że tak powiem niszowy w prównaniu do problemów komunikacyjnych
                    mieszkańców Kozanowa, Biskupina, Leśnicy czy tfu Psiego Pola. wychodź wcześniej
                    na autobus jak my wszyscy i tyle albo zrób coś żeby autobusy kursowały
                    punktualnie nagroda cie nie minie ja sam oferuje skrzynkę browara. pozdrawiam
                    Wysoką bez urazy.
                    • wysoczanka Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:11
                      Facet ja Ci postawię dwie skrzynki jesli Ty coś zrobisz. Bez urazy.
                      • wysoczanka Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:13
                        Sorry za dubel, a jakie problemy ma Kozanów, czy Leśnica? Tam jest kilka linii
                        autobusowych i tramwajowych???Nie bardzo rozumiem...
                        • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:15
                          nie gniewam sie ale chodzi o korki i spóźnienia też sięgają kilkudziesięciu
                          minut bez urazy.
                        • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:15
                          sorry za dubel
                      • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:14
                        ok. olej MPK i autem jedź do pracy. bez urazy.
                        • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:19
                          zresztą po co kwasy? w nowym roku życzę ci żebyś już nigdy nie żaliła się na MPK
                          ani na żadną inna instytucję sobie życzę tego samego i wszytskim innym też.
                          ładnie jeste w Wysokiej? pytam jak najbardziej serio.
                          • wysoczanka Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:25
                            Dzięki, Tobie też. Osiedle ładne ale miejscowość taka sobie.Uroda, to było
                            najsłabsze kryterium mojego wyboru :)
                        • wysoczanka Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:19
                          Ze względów zdrowotnych nie prowadzę. Bez urazy.
                          • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:27
                            jakby było po drodze to bym cię zabierał bez urazy ale niestety musiałbym o
                            czwartej z domu wyjeżdżać. a tak na wszelki wypadek; autem jeżdżę dopiero od
                            dwóch miesięcy bez urazy. i też bez urazy na wszelki wypadek to nie bronię MPK
                            mam do tej instytucji stosunek jednoznacznie negatywny, byłem uczestnikiem dwóch
                            wypadków tramwajowych (jako pasażer tramwaju) znam chamstwo i tępotę
                            motorniczych oraz kierowców autobusów (również jako kierowca (samochodu))jeszcze
                            raz pozdrawiam
                            bez urazy.
                            • wysoczanka Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:31
                              No to juz całkiem bez urazy ...chyba mi ulżyło :)
                              • mesty8 Re: ludzie wytłumaczcie mi jedno :) 18.12.05, 21:34
                                dzięki mnie!!!? zrobuiłem dobry uczynek jak mikołaj nie przyjdzie to ma
                                wpie.. bez urazy.
    • Gość: xXx Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! IP: *.magma-net.pl 18.12.05, 21:37
      Wyprowadzając się za miasto trzeba mieć świadomość, że komunikacja będzie
      gorsza. Poza tym niewyobrażam sobie jak można żyć w sąsiedztwie Wrocałwia,
      pracować w nim i nie posiadać włsnego środka komunikacji. Korzystanie z
      komunkiacji zbiorowej w takim przypadku to czysty masochizm i ewidentna strata
      czasu.
      • Gość: kotek Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.12.05, 23:12
        Korzystanie z komunkiacji zbiorowej w KAŻDYM przypadku to czysty masochizm i
        ewidentna strata czasu.
        Ale nie wszystkich stać na samochód, a nawet Ci co mają to i tak stoją w
        korkach...
        Żeby nie było: studiuje, auta nie mam, mieszkam prawie w centrum Wrocławia, w
        korkach i na przystankach spędzam pół życia, a jak jest śnieg, to nawet
        więcej...
        Pozdrowienia dla ZDiK...
        • wysoczanka Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! 20.12.05, 08:57
          No właśnie! Jeśli rozwiązaniem tak jak niektórzy piszą ma być własny środek
          komunikacji, to po jaką cholerę ma istnieć komunikacja miejska? Głupie pytanie
          co????
          Dlatego nie wolno się godzić na taką sytuację i co roku wysłuchiwać tych samych
          bzdur i zapewnień. Niech odpowiedzialni za taki stan rzeczy wreszcie wezmą się
          do roboty. Może trzeba wymienić "mózgi" w ZDiKu, który kompletnie ignoruje
          komunikacyjne problemy wrocławian i okolicy!
          Pogoda zawsze będzie zmienna a zimą "trudne warunki" to norma, korki należy
          uwzględniać w planowaniu rozkładów jazdy i więcej pieniędzy przeznaczać na
          usprawnienie konającej komunikacji miejskiej.Jeżeli komunikacja miejska ma
          służyć do komunikacji(jak sama nazwa to sugeruje) to niech wreszcie stanie się
          ten CUD !!!
          Może trzeba zaapelować do PANA PREZYDENTA DUTKIEWICZA jako skutecznego polityka
          żeby przyjrzał się jak funkcjonuje komunikacja we Wrocławiu XXI wieku.
          Komunikacja, która jest miarą cywilizacji a nasza wrocławska jest wyśmiewana w
          całej Polsce.
          Wczoraj wyjechał z naszego miasta mój kolega, który stwierdził że w takim
          mieście żyć się nie da! Stracił cały dzień na przemieszczanie się po Wrocławiu i
          powiedział krótko :haos i horror!
          • tram_ktos Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! 20.12.05, 09:38
            > No właśnie! Jeśli rozwiązaniem tak jak niektórzy piszą ma być własny środek
            > komunikacji, to po jaką cholerę ma istnieć komunikacja miejska? Głupie pytanie
            > co????

Wcale nie głupie. Bardzo aktualne i ważne.

> Pogoda zawsze będzie zmienna a zimą "trudne warunki" to norma, korki należy
            > uwzględniać w planowaniu rozkładów jazdy

Tylko, jak sama napisałaś, pogoda jest zmienna. W grudniu może być równie
            dobrze +10 stopni i słońce, -2 i intensywny opad śniegu, jak i -20. Tego w
            rozkładziew nie da się przewidzieć.
            Co do korków, to one też są dość nieprzewidywalne. Oczywiście, w pewnych
            miejsach są prawie na pewno o danej porze. I można by spróbować to uwzględnić,
            byleby tylko nie przesadzić (żeby autobus nie musiał stać na przystankach, bo
            ruch jest za mały).

> i więcej pieniędzy przeznaczać na
            > usprawnienie konającej komunikacji miejskiej.

W pełni się zgadzam. Tylko że obecnie jest takie nastawienie władz, że
            przeznaczają coraz mniej pieniędzy na funkconowanie KM(realnie np. o 10 mln
            mniej w 2005 niż w 2004). A jeżeli chodzi o inwestycje, to głównie są one
            nastawione na transport indywidualny. Wyjątkiem jest Szewska (i pewnie pl.
            Powst. Wlkp.), która została jednak zniszczona (pierwotnie miał być ruch
            tramwajowy w obie strony, a teraz, dzięki zaangażowaniu naszych samorządowców,
            wracający tramwaj zamiast na Krupniczej będzie stał w korku tramwajowym na
            trasie W-Z przed skrętem w Widok). Może pl. Grunwaldzki coś da, choć boję się,
            że tramwaje/autobusy nie będą tam stały w swoich korkach, bo np. sygnalizacja
            świetlna będzie ułożona pod auta, jak to się zazwyczaj we Wrocławiu robi.

> Może trzeba zaapelować do PANA PREZYDENTA DUTKIEWICZA jako skutecznego
            polityka
            > żeby przyjrzał się jak funkcjonuje komunikacja we Wrocławiu XXI wieku.

Tylko że prezydent był gorącym zwolennikiem okrojenia budżetu na KM. Ale
            próbować można. Ja swego czasu wysłałem pismo do pana Dutkiewicza na temat KM.

> Komunikacja, która jest miarą cywilizacji a nasza wrocławska jest wyśmiewana w
            > całej Polsce.

No może nie w całej. Prawie wszystkie wielkie miasta w Polsce mają podobne
            problemy: korki, brak wydzielonych torowisk/pasów dla autobusów w
            newralgicznych punktach, stary tabor, brak sygnalizacji świetlnej promującej
            KM, brak woli politycznej władz, by tę sytuację zmienić, itp. Nie zmienia to
            jednak faktu, że moim zdaniem kondycja KM we Wrocławiu jest fatalna. Na pewno
            możemy się czegoś nauczyć od Krakowa (będzie miał 50 niskopodłogowych
            tramwajów, buduje szybki tramwaj, wprowadza system sterowania ruchem, władze
            chcą, by zagęsczenie pasażerów w środkach KM nie przekraczało pewnych
            granicznych wartości - czy u nas ktoś o tym pomyślał, zabierając piąty tramwaj
            z Pilczyc?!) czy Poznania (rozbudowa sieci tramwajowej).

Pozdrawiam
            • Gość: buka11 Re: ZDiKU ZLITUJ SIE! IP: 195.20.110.* 20.12.05, 11:45
              > jednak faktu, że moim zdaniem kondycja KM we Wrocławiu jest fatalna. Na pewno
              > możemy się czegoś nauczyć od Krakowa (będzie miał 50 niskopodłogowych
              > tramwajów, buduje szybki tramwaj, wprowadza system sterowania ruchem, władze
              > chcą, by zagęsczenie pasażerów w środkach KM nie przekraczało pewnych
              > granicznych wartości - czy u nas ktoś o tym pomyślał, zabierając piąty tramwaj

E no co ty - poczytaj sobie krakowskie forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=409&w=32986081
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=409&w=31161743
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=409&w=31369659
              Ostatnio byłem przez jakiś czas w Krakowie i potwierdzam - tam to dopiero jest
              masakra w KM. Autobusy jeżdzą jak chcą i nagminnie nie da się wsiąść - taki tłok.

WM
      • Gość: irizar Chory jestes!!! IP: *.Rozyckiego.ip.WRO.Korbank.PL 20.12.05, 10:03
        Mieszkalem rok pod Genevą, do której się dojedża TYLKO komunikacją miejską!
        Samochód zostawia się na P+R albo od razu wsiada się do autobusu! Trolejbusy z
        P+R do centrum jezdzą co 3min!! Szczyt wieczorny trwa do 20, bo tam wiekszosc
        osob pracuje w usługach do około godziny 18-19. Miałem samochód, żeby nie było.

Mieszkałem pół roku koło Amstrdamu i pół roku w Pradze Czeskiej. Tam też NIE
        DOJEŻDZA się do centrum autami!!Tylko się korzysta z KM!!

U nas w PL - komunikacja kojarzona jest z biedotą!! To chore! Na zachodzie
        (Ceska Republike zaliczam także do zachodu) komunikacją jezdzą biedni,
        średniozamożni i bogaci, bo się to wszytskim opłaca czasowo i finansowo! I
        jeszcze mają czas na czytanie gazet!
        We Wrocławiu MUSIAŁEM sie przesiąść do samochodu bo ten mpk ze starymi
        kierowcam, którzy nie potrafią obslugiwac urządzeń i autobusów oraz nie
        potrafią jeżdżić z głową doprowadzał mnie do szaleństwa!!! Są oczywiscie
        wzorowe przypadki, ale to na palcach jednej ręki można policzyć.
        Dać pracę mlodym kierowcom a starych na emeryturę!
        • wysoczanka Re: Chory jestes!!! 20.12.05, 22:41
          Zastanawiam się, czy nie zainicjować jakiejś zmasowanej :) akcji, w tym
          medialnej w celu naprawdę głośnego oprotestowania fatalnej wrocławskiej
          komunikacji? Szczerze mówiąc nie pocieszają mnie kłopoty innych miast,( którym
          nota bene bardzo współczuję), bo nic mnie tak nie wpieprza ostatnio jak
          marnowanie życia, nerwów i zdrowia na dojazdy do i od!!!
          Tabor archaiczny,niewydolne rozkłady i drogi, znakomite samopoczucie ZDiKu-który
          jest moim zdaniem całkowicie przestarzałą i niefunkcjonalną instytucją.Do tego
          drogą w utrzymaniu!
          Przeciez nie można zgadzać się na taki stan rzeczy. Komunikacja to moim zdaniem
          jedna z wizytówek miasta.Nasza jest tragedią i niech się wreszcie coś zmieni, bo
          dłużej tak być nie może.

Redakcjo GW zajmijcie się tym tematem, bo to wstyd i hańba żeby miasto
          aspirujące do aglomeracji dusiło się z taką organizacją, takim taborem i takim
          systemem pracy, który funkcjonuje z każdym rokiem gorzej.
          Komunikacja wrocławska jest niewydolna!!! Ja mam tego szczerze dość i jestem
          pewna, że nie jestem sama.
          • Gość: Łoś_bimbacz Daremne reklamacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:21
            Gdyby w Wysokiej powstała fabryczka w SSE, to bankowo wrocławscy Sternicy
            pojawiliby się przy wstędze oraz do zdjęcia, byłby to oczywiście wrocławski
            sukces. Ponieważ jednak zgłaszasz reklamację do zamówionej i opłaconej przez
            Kobierzyce usługi, to nie licz na wyrozumiałość, tylko na pouczenia, że trzeba
            mieszkać w metropolii itp., mimo, że z wielu punktów miasta jest dalej do
            centrum niż z Wysokiej i dojazdy to podobny surwival. Problem dotyczy
            również słusznych mieszkańców Partynic. Niestety posiadanie własnego pojazdu
            w dynamicznym mieście stanowi warunek niezbędny do przeżycia. Życzę
            nieprzemakjących na przystanku butów:)))
            • wysoczanka Re: Daremne reklamacje 21.12.05, 22:42
              Oj tak! Chodzę teraz w okropnych buciorach ale za to ciepłych i nieprzemakalnych:)
              Dzięki za życzliwe spojrzenie na problem:).
          • Gość: EXPO Re: Chory jestes!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.12.05, 23:46
            Wysoczanka napisała: "Zastanawiam się, czy nie zainicjować jakiejś
            zmasowanej :) akcji, w tym medialnej w celu naprawdę głośnego oprotestowania
            fatalnej wrocławskiej komunikacji?"
            Jestem zdecydowanie ZA. Osobiście mam problemy z punktualnością 17-tki. Obłęd.
            Od jakiegoś czasu deweloperzy sprzedają mieszkania w okolicach ul. Przyjaźni,
            Partynickiej, Braterskiej. Mieszka tam coraz więcej ludzi, a do pętli przy ul.
            Przyjaźni dociera tylko jedna linia tramwajowa. Czy ktoś ze ZDiK-u, kto czyta
            to forum, może odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie można na trasie 17-tki
            uruchomić dodatkowej linii tramwajowej i zwiększyć częstotliwość kursowania
            tramwajów w tym rejonie? Tylko niech się nie tłumaczą złym i przestarzałym
            torowiskiem bo się tylko ośmieszą. Pozdrowienia dla Wysoczanki, uważam, że masz
            w każdym słowie rację. Tak trzymać!
            Spokojnych Świąt.
            • wysoczanka Re: Chory jestes!!! 21.12.05, 22:38
              Dzieki Expo :) To było miłe, Tobie też wszystkiego najlepszego i wszystkim,
              którzy są zmuszeni do korzystania z komunikacji miejskiej! :)

Wracałam dzisiaj z pracy po 21 i jestem naprawdę wdzięczna kierowcy autobusu
              linii 112, ktory odjeżdżał z pętli na Krzykach o 21 26, bo zatrzymałam go na
              pasach(jeszcze przed zmianą świateł)zabrał mnie na pokład:) i dzięki temu
              dojechałam do domu sakramencko zmęczona ale szczęśliwa, bo trochę wcześniej :).
              Po Nowym Roku chyba trzeba będzie pomyśleć na tą akcją.Jak myślicie?
              Dzięki wszystkim życzliwym, którzy rozumieją...
            • svarte_sjel Re: Chory jestes!!! 23.12.05, 20:50
              Gość portalu: EXPO napisał(a):
              > Przyjaźni dociera tylko jedna linia tramwajowa. Czy ktoś ze ZDiK-u, kto czyta
              > to forum, może odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie można na trasie 17-tki

Pracownicy ZDiK forum tylko czytają. Nie odpowiadają.

> uruchomić dodatkowej linii tramwajowej i zwiększyć częstotliwość kursowania
              > tramwajów w tym rejonie? Tylko niech się nie tłumaczą złym i przestarzałym

Bo jest to niewykonalne technicznie. Jednotor ma to do siebie, że może na nim
              się w danej chwili znajdować tylko jeden tramwaj.
    • Gość: kibic2006 Re: A co robią Zarządy wspónot mieszkaniowych? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.12.05, 23:05
      A co robią Zarządy wspónot mieszkaniowych? To tez nalezy do ich obowiazków.
      Porządnego ciśnienia wody nie potrafią załatwić, a wy chcecie, aby wam autobusy
      załatwili????
    • rw.wro podziękowania dla:... 21.12.05, 23:21
      1. właścicieli ogródków działkowych, dzięki którym nie można poszerzać już
      istniejących dróg i budować nowych,
      2. firmy ziajka, która wypuszcza drogowe buble i notorycznie przeciąga terminy,
      3. organizatorów zamówień publicznych, od decyzji których można się odwoływać w
      nieskończoność, a budowy jak nie ruszały, tak nie ruszają,
      4. urzędnikom za parzenie kawy - od 7:00 do 8:00, za opowiadanie plotek i
      kombinowanie, co jeszcze utrudni życie w mieście i okolicach - od 8:00 do
      12:00, za odwiedziny w pokoju obok - od 12:00 do 14:00 i za zbieranie się do
      domu - od 14:00 do 14:45 (15 minut na dojście do auta) oraz brak wszelkich
      kompetencji,
      5. obiecywaczy gruszek na wierzbie...
      6. i wszystkim pozostałym...

a tłoczącym się w spóźniających się i zimnych tramach i busach - wesołych
      świąt, bez wychodzenia na przystanek, szampańskiego sylwka z dala od
      wrocławskich horrorów i szczęścia w nowym roku w życiu osobistym (bo
      w "społecznym" to boję się życzyć, bo na 100% się nie spełni).
      • Gość: EXPO Re: podziękowania dla:... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.12.05, 00:20
        rw.wro za to, co napisałeś należą Ci się brawa. A w temacie podziękowania, to
        najwyższy czas takim urzędnikom podziękować za pracę.
        Spokojnych Świąt
        • rw.wro Re: podziękowania dla:... 23.12.05, 23:20
          Gość portalu: EXPO napisał(a):

> rw.wro za to, co napisałeś należą Ci się brawa.

dzięki, expo (przy okazji wesołych świąt), miło z twojej strony. jednak -
          osobiście - zamiast braw, ale to już nie od ciebie zalezy, wolałbym wsiąść po
          nowym roku do tramwaju około godz. 15:00 i wiedzieć, że po pierwsze przyjedzie
          punktualnie, po drugie nie będzie zatłoczony, a po trzecie, że też punktualnie
          dowiezie mnie na skomunikowaną przesiadkę :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka