Dodaj do ulubionych

Śnieg utrudnił ruch

IP: *.pl / 80.51.194.* 28.12.05, 22:05
jak zwykle ZDIK dał d.... ciekawe komu teraz nałożą kare za obfite opady
sniegu...
Obserwuj wątek
    • Gość: majkel Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 22:40
      zastanawiam sie tylko czy za nieodsniezone drogi mozna ubiegac sie o obnizenie podatku placonego miastu? :)

po godzinie 2130 przejechalem przez cale miaso i nie widzialem ani jednej solniczki, nie wspominajac juz o sladach jakiejkolwiek ich wczesniejszej obecnosci. hmm, pewnie wszystkie 30 sprzatalo wlasnie inna czesc naszej metropolii;)
      • koloko2 Re: Śnieg utrudnił ruch 28.12.05, 23:21
        Jechałem 103 o 17:30 z Kozanowa do Rynku.
        Kozanowska - nie odśnieżona, ale przejezdna,
        Milenijna - nie odśnieżona, korek,
        Legnicka - nie odśnieżona, korek tylko w strone Leśnicu
        na tej trasie nie widziałem żadnego pługu, natomiast jeden jeżdził po rynku.
        Zastanawia mnie czy rynku nie mogliby odśnieżać ludzie, a maszyna wyruszyć w miasto.
    • Gość: moherowa bojówka Bł. Ojcze Dyrektorze spraw aby!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.Koszarowa.ip.WRO.Korbank.PL 29.12.05, 00:11
      Ojcze Dyrektorze , który kierujesz tym krajem po przez naszego wielkiego brata
      Kaczyńskiego wspomóż nas i daj nam na tyle sił aby ten śnieg co zasypał tak
      pięknie nasze miasto już nie był powodem wkur....ia się tych popier....ych
      kierowców w tych swoich jeb...ych samochodach
    • Gość: berecik Re: Bł. Ojcze Derektorze spraw aby!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.Koszarowa.ip.WRO.Korbank.PL 29.12.05, 00:17
      Ojcze Dyrektorze , który kierujesz tym krajem po przez naszego wielkiego brata
      Kaczyńskiego wspomóż nas i daj nam na tyle sił aby ten śnieg co zasypał tak
      pięknie nasze miasto już nie był powodem wkur....ia się tych popier....ych
      kierowców w tych swoich jeb...ych samochodach
    • Gość: 56 Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 00:33
      panowie ze zdiku .seeepukku.i to szybko
      • wari Re: Śnieg utrudnił ruch 29.12.05, 00:58
        Śmieszne te komentarze. Niektórym sie wydaje, że piaskarka z solniczką powinna
        być na każdej ulicy i czekać w pogotowiu aż szanowni komentatorzy wsiądą do
        auta. Jeździłem dzisiaj po Wrocławiu i nie narzekam. To normalne, że jak pada
        to ulica jest zaśnieżona. Trzeba po prostu jechać powoli. A sól na drogach to
        ostateczność- niszczy auta i buty.
        • Gość: lucio Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.21.pl / *.21.pl 29.12.05, 01:22
          Te komentarze nie są śmieszne są żałosne. Ilu wśród nas jest ludzi nie
          spełnionych to są ich głosy "mieszkańców" wołających na puszczy - jesteśmy -
          ale nikt ich nie słyszy bo są to Oni własnie. klęska żywiołowa czy ktoś ;lub
          coś wymykajace się spod kontroli to wróg. Snieg to konkurencja. Śniego to
          ktoś kto chce mnie wykiwać itd. Gdybym wiedział 20 lat temu że takie tłóki będa
          kreować dzisiejsza rzeczywistość to piłbym browary w 11 listopada i nie
          płoszył gołębi Ci co wiedzą o co chodzi nie trzeba tłumaczyć. Szkoda słów na
          tych palantów. Cześć. Niech śnieg zrobi swoje. Do wiosny.
          • Gość: sum Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.12.05, 10:26
            Coś mi się zdaje że właśnie przez tą klęskę żywiołową i nieodśnieżone ulice nie
            mogłeś dotrzeć do apteki po swoje lekarstwa.
    • Gość: grooby Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.lukas.com.pl 29.12.05, 08:42
      Ja jechalem wczoraj po 18:00 z pl.Strzegomskiego na Bielany a pozniej z Bielan
      pod Zmigrodzka i nie widzialem ani jednego plugu, ani jednej piaskarki!

To jest skandal!
    • Gość: vj Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 29.12.05, 08:54
      eee tam, po bialym sniegu calkiem przyjemnie sie jezdzi,
      oczywiscie przy zachowaniu zdrowego rozsadku

• Gość: KKW Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 08:57
      A mnie zastanawia, że moja ulica na peryferiach miasta wygladała dzisiaj rano
      lepiej niż plac Grunwaldzki. Jak to mozliwe?
    • Gość: PM A wystarczyło posypać czymś co roztopi śnieg. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.05, 09:41
    • Gość: śnieg Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 29.12.05, 10:49
      lotem blisko, zimą ślisko
    • Gość: gość Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 13:26
      dlaczego w miastach gdzie zimą snieg to normalka nikt nie biadoli wałbrzych
      jelenia kłodzko bo kierowcy w pazdzierniku zakładają opony zimowe w tych
      miastach wszędzie jest podgórę i jakoś nikt nie stoi w korkach jedzie się
      troche wolniej ale jakie korki a i umiejętności większe bo kierowcy są nauczeni
      jazdy w takich warunkach podstawa to opony jeśli niebędziecie blokowali drogi
      to i piaskarkom jest łatwiej w niemczech od przyszłego roku opony zimowe
      obowiązkowo
      • Gość: fakir Re: Śnieg utrudnił ruch IP: 195.117.40.* 29.12.05, 13:50
        dokladnie - ciekawe co wieczni malkontenci powiedzą na to , że są miejscowości w
        Polsce gdzie po śniegu jeździ sie 2-3 miesiące co roku i nikt nie płacze z tego
        powodu...
      • Gość: wiking Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.kom / *.os1.kn.pl 29.12.05, 15:55
        Ośmieszasz się porównując miasta w których jest w zasadzie jedna główna droga i
        ilość samochodów nieporównywalnie mniejsza do Wrocławia. Mi szczerze mówiąc
        śnieg w czasie jazdy nie przeszkadza bardzo mocno, natomiast skoro istnieją
        służby/firmy które co roku dostają pieniądze na odśnieżanie ulic to chyba
        powinny się z tego zadania wywiązywać, w przeciwnym wypadku pieniądze można
        przeznaczyć na inne cele, przecież śnieg w końcu sam też stopnieje lub wysublimuje.
        • Gość: gość Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 16:11
          wałbrzych obszarem jest miejwięcej jak wrocław a dokładając świebodzice
          boguszów gorce to wrocław się nie umywa a tymbardziej jeśli była by tam jedna
          droga to tymbardziej by była zakorkowana jestem wrocławianinem ale obecnie
          mieszkam w wałbrzychu ze względu na pracę na tej strefie myślałem kiedyś tak
          jak ty ale poprzednia zima zweryfikowała moje sądy zmiana opon to podstawa
          • Gość: Neo[EZN] Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.05, 12:29
            > wałbrzych obszarem jest miejwięcej jak wrocław a dokładając świebodzice
            > boguszów gorce to wrocław się nie umywa

Toś głupoty walnął że hej!

Wrocław ma 293 km^2 powierzchni, Wałbrzych ma 85 km^2 ("mniejwięcej jak
            wrocław" ;-), razem ze Świebodzicami i Boguszowem Gorce to są 142 km^2 co nawet
            nie stanowi połowy wielkości powierzchni Wrocławia.

Ludność - 180,1 tyś. czyli 3 i pół raza mniej niż we Wrocławiu.

Dodatkowo dolicz sobie tranzyt, który przewala się przez Wrocław i z którym
            Wałbrzych ma niewiele wspólnego.

Trudno jest nawet porównywać skalę ruchu kołowego w tych miastach...
            • Gość: gość Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 14:16
              odległośc ze swiebodzic do końca gorc i cały czas jedziesz praktycznie przez
              miasto ponad 40 km znajdz taką odległość we wrocku a pozatym to jest mało ważne
              napisałeś jedna główna droga i teraz sobie pomyśl cały ruch skupia się na tej
              drodze bo ona idzie wąwozem i praktycznie odniej odchodzą odnogi na
              poszczególne dzielnice i zawsze jest pod górke albo z górki nawet jak jest
              sucho to jest sznór aut ale jadą a nie stoją nie dlatego że tak ładnie
              odśnieżone ale opony zimowe bo jest zima i nikt nie liczy nato że droga będzie
              czarna a i łopaty w aucie niesą żadkością
    • Gość: Plazzek Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 29.12.05, 14:50
      A po co ten pan na zdjęciu wjechał w słup? Autko sobie rozwalił...
    • k711 Re: Śnieg utrudnił ruch 29.12.05, 15:04
      30 samochodów wczoraj jeździło po wrocławiu od 12....? a to ciekawe ja do
      wieczora nie widziałam ani jednego auta, które by sprzątało śnie z drogi. W
      nocy też chyba się nic nie działo bo ulice wyglądały tak samo .... snieg, lód,
      błoto. To jest nie mozliwe, zeby przez cała noc nic z tym nie zrobić.
      • zdekon Re: Śnieg utrudnił ruch 30.12.05, 21:08
        Zdziwilem sie dzisiaj bo natrafilem dzis na 2 plugi jadace przedemna - jeden
        jadacy tuz przedemna mial opuszczony spychacz, jednak sniegu wcale nie bylo za
        nim mniej (dalej pozostawala za nim warstwa sniegu)! Snieg juz wtedy nie padal
        wiec nie wiem czemu tak sie dzialo.

Albo maszyny odsniezajace miasto nie nadaja sie do tego, albo kierujacy nimi nie
        potrafia ich obsluzyc.

• Gość: xXx Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.magma-net.pl 31.12.05, 14:21
      Ciekawe ilu z narzekających ma samochód przystosowany do zimy i zachowuje się
      jak należy. Mając samochód należy zaopatrzeć go w opony zimowe, należy
      odśnieżać auto przed wyruszeniem w trasę, wyskrobać CAŁE szyby, a nie kółko
      wielkości patelni, oczyścić światła. Wiem, że dla niektórych zakup zimowych gum
      to wysiłek finansowy, ale do k. nędzy jak Cię nie stać na auto to dojeżdżaj
      rowerem, autobusem lub tramwajem. Właśnie przez takich imbecyli ruch na mieście
      wygląda tak tragicznie. Bo nim taki "kozak" ruszy swoim autem spod świateł na
      letnich gumach to już zapala się czerwone i tworzy się zator. Zima jest nie
      tylko w Polsce i w mieście w większości krajów europejskich drogi pokrywa
      śnieg. Tam ludzie nie marudzą, ale wkładają pewien wysiłek w to, żeby ułatwić
      sobie i innym korzystanie z dróg przygotowując auta do sezonu zimowego.
      • Gość: harnaś Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.12.05, 14:56
        i to jest sedno sprawy jak masz kaske na auto to zainwestuj w opony zimowe a
        nie biadol bo jak jest zima to może spaść śnieg nigdzie na świecie jak pada
        śnieg to słóżby drogowe nie są w stanie utrzymać czarnej nawierzchni prosty
        przykład trzy tygodnie temu niemcy to co się tam stało tak rozsierdziło
        polityków że od kolejnej zimy opony zimowe OBOWIĄZKOWO i tak powinno być w
        naszym kraju
        • Gość: Arni Re: Śnieg utrudnił ruch IP: 85.219.243.* 01.01.06, 23:08
          Co do odśnieżania - cóż nawet jeżeli odśnieżą główne drogi to i tak na
          bocznychjest tragedia a samochody nanoszą z nich błoto i śnieg na główne.
          Natomiast czy powinny być główne drogi czarne - to już zależy od umowy ze
          ZDIKiem. Fakt że jeździło się po mieście beznadziejnie.

Natomiast patrząc na wasze wypowiedzi widać całkowity bezsens szkolenia
          kierowców w tym kraju.

Rzeczywiście nieodśnieżony samochód to WRÓG i jego kierowcy, i innych
          użykowników drogi. Dlatego warto zaopatrzyć się w miotłę za 5 złotych(ale nie
          badziewie o długości szczotki 15cm tylko zwykłą do podłóg)żeby nie sypać innym
          z dachu, mieć widoczne kierunki i widzieć coś przez szyby. Taką miotłą
          odśnieżenie zajmuje do 3 minut(jak ktoś nie lubi siedzieć w zimnym samochodzie
          to przy okazji może sobie go rozgrzać ;).
          Opony zimowe to "obowiązek" normalnie myślącego kierowcy - no chyba że ktoś nie
          dba o życie swoje i innych - to niech zakłada zjechane letnie "sliki".
          Technika jazdy po zaśnieżonym nie jest łatwa ale trzeba się tego uczyć i
          dlatego gdy pojawia się pierwszy śnieglód warto podjechać na jakikolwiek
          parking i zobaczyć/przypomnieć sobie jak się jeździ w takich warunkach. To nie
          nowina że w mieście nadużywamy sprzęgła nie pamiętając o tym żeby hamować
          silnikiem i w zakrętach utrzymywać przyczepność właśnie tylko odejmując "gaz" a
          nie wrzucając luz i hamując. Jak ktoś chce pouczyć się takiej jazdy - jest we
          Wrocku szkoła na Wyścigowej - można zrobić kurs doskonalenia techniki jazdy.

A co do Wałbrzycha i Wrocławia - przecież nie można tych miast porównywać!
          Wałbrzych mimo "tych kilometrów" ma bardzo prosty układ komunikacyjny - na
          tej "jednej" ulicy i nie powinno być tam korków (czasami coś się zakorkuje na
          chwilę w okolicy dworca kolejowego miasto) - we Wrocławiu przecinają się
          wielokrotnie trasy tranzytowe z dużym natężeniem ruchu więc płynność ruchu jest
          tu o wiele mniejsza, a do tego dochodzą remonty wszechobecne we Wrocławiu. Nie
          zapominajmy że w Wałbrzychu nie ma "zmiennej geometrii drogi" - prawie nie ma
          wąskich gardeł w przeciwieństwie do Wrocławia.
          Miałem przyjemność jeździć do Wałbrzycha dosyć często więc uważam że mogę się
          na ten temat wypowiedzieć.
          • Gość: t.e. Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 23:13
            U nas nie szkoli sie kierowców do jazdy,tylko do zdania egzaminu,a to nie to samo!
    • Gość: Stoda Re: Śnieg utrudnił ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:27
      Drogowców zaskoczyła zima, kolejny raz w tym roku....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka