Dodaj do ulubionych

Nasi z PO zagłosowali na becikowe zamiast AOW

30.12.05, 10:20
Widać było że są szczęśliwi z takiej dobrej roboty!!! Wiwat koalicja PO z
LPR. W samą porę dogadali się z Giertychem.
Obserwuj wątek
    • Gość: coco jumbo Re: Nasi z PO zagłosowali na becikowe zamiast AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:24
      kazdy polityk to ..... czy PO czy PIS czy LSD czy inne nazwy. Nie ma w Polsce
      ani lewicy ani prawicy. Nie ma politykow z jajami. To widac naprzykladzie AOW
      ale tez i polityki pomiatania tym krajem przez USA. Pomiataja, pomiataja a i
      tak pupsko bedziemy lizac dalej.

Ja jeszcze mam nadzieje, ze AOW dozyje.
    • Gość: kotbehemot brak precyzji wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:30
      PO glosowalo za becikowym, ale nie glosowalo przeciw AOW- to glosowaniejeszcze przed nami..
      • Gość: Rafis Re: brak precyzji wypowiedzi IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 30.12.05, 11:34
        PO po prostu spełnia przedwyborcze obietnice PIS-u wiec o AOW tez chyba mozna
        byc spokojnym bo PIS ja obiecał ;)
        • Gość: coco jumbo Re: brak precyzji wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:39
          proponuje zaklad o browarka dla zasady
          ja twierdze,ze PiS z obietnicy (POwyborczej zreszta) sie nie wywiaze bo...
          costam costam bla bla bla....
          • preslaw Re: AOW i PO 31.12.05, 21:23
            Trudno zrozumieć postępowanie PO inaczej niż w kategoraich gry politycznej mającej na celu wyłącznie oslbienie PiS, co z założenia uważam za postępowanie chwalebne. Wielu jednak ludzi zupełnie inaczej oceni to co zrobiła partia Tuska. Z punktu widzenia intersów kraju to błąd, z punktu widzenia PO głosowanie za becikoweym błędem nie było, bo PiS po raz kolejny wykpił by się kosztem PO a tym razem im się nie udało.
            Ale o czym ja tu piszę... o AOW mało być. Jestem pewien, że posłowe wrocławscy PO zagłosują za, w przeciwnym razie naraziliby się na lincz...
            • bus144 Re: AOW i PO - desperados 01.01.06, 11:16
              preslaw napisał:

> Trudno zrozumieć postępowanie PO inaczej niż w kategoraich gry politycznej mają
              > cej na celu wyłącznie oslbienie PiS, co z założenia uważam za postępowanie chwa
              > lebne. Wielu jednak ludzi zupełnie inaczej oceni to co zrobiła partia Tuska. Z
              > punktu widzenia intersów kraju to błąd, z punktu widzenia PO głosowanie za beci
              > koweym błędem nie było, bo PiS po raz kolejny wykpił by się kosztem PO a tym ra
              > zem im się nie udało.

Gdyby
              bylo najpierw pozytywne głosowanie w spr. pieniedzy na AOW to taka taktyka gry
              politycznej jest zrozumiała - jak wyżej napisałeś. Ale w obecnej sytuacji jestem
              pełen obaw czy znajdą się takie dodatkowe pieniądze dla Wrocławia. Poniewaz
              budżet to nie mój ból glowy , szczerze mnie ubawiła desperacka realizacja
              programu PiSiowego przez PO

.
              > Ale o czym ja tu piszę... o AOW mało być. Jestem pewien, że posłowe
              wrocławscy
              > PO zagłosują za, w przeciwnym razie naraziliby się na lincz...

Ja też jestem pewien że będą chcieli głosować, tylko ... ?
              .
      • Gość: janka Re: brak precyzji wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:26
        czy PO poprze rząd i zagłosuje za budżetem a tym samym za AOW ?
        watpię
        • preslaw Re: Budżet i AOW 05.01.06, 12:14
          Jeśli posłowie PO zagłosują przeciwko budżetowi, to nie oznacza to, że
          głosowali przeciwko AOW. Odwrotnie: gdyby oddali swe głosu za budżetem to
          uwzgędnilioby tylko jeden wydatek jakim są pieniądze na AOW. Też nie. Dla
          Wrocławia to arcyważne, ale nie dla całego kraju, na dodatek jeśli budżet jest
          zły.
          • lolo_de_bolo Re: Budżet i AOW 05.01.06, 13:40
            nie bron ich tak... z werdyktem poczekajmy na glosowanie!
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: Budżet i AOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:52
              to będzie sztuczka: będą głosować przeciw budżetowi ale byli za becikowym, aby
              w ten sposób spełnić warunki konstruktywnej oPOzycji. Słyszałem, że POmpatycy
              jadą na rekolekcje do Łagiewnik, może tam dostąpią oświecenia jak głosować
              przeciw rządowi, ale za obwodnicą:))))
              • preslaw Re: Budżet i AOW 06.01.06, 08:24
                Uczą się od PiSmakerów. Polityka!
                • Gość: jj AntyPO IP: *.media4.pl 06.01.06, 21:41
                  ciekawe co powiedzą ci szczekacze z spod gwiazdy PO w przyszłym tygodniu po
                  głosowamiu nad budżetem?
                  • wcyrku1 Anty :anty 07.01.06, 11:35
                    Wolałbym czytać tutaj Wasze wypowiedzi sugerujące jakiego stanowiska
                    oczekujecie w głosowaniu nad budżetem od swoich parlamentarzystów. Wydaje mi
                    się że w tym przypadku stanowisko antyPO bądż antyPiS jest przeciwko rozwojowi
                    regionu. Ostatnie oficjalne wypowiedzi Donalda/Kaczora wskazują że
                    prawdopodobnie z Waszymi forumowymi animozjami zostaniecie z ręką w nocniku
                    • Gość: Rafis Re: Anty :anty IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 07.01.06, 11:45
                      ja w dalszej perspektywie nie widze zwiazku z głosowaniem za budzetem jako
                      formie poparcia dla AOW. Jesli budzet nie przejdzie to rząd Marcinkiewicza
                      upadnie i nowy skonstruuje nowy budzet w którym tez bedzie mozna zapisac kase
                      na AOW. Jesli budzet przejdzie z kasa na AOW to bedziemy mieli przynajmniej
                      jedna dobra wiadomosc z niego :)
                      Najgorzej bedzie jesli budzet przejdzie ale wykresla z niego AOW :)
                      Cieszy mnie jednak ze nasi posłowie czuja naciski w tej sprawie i dobrze sobie
                      poradzili ze sprawa AOW jak do tej pory.
                      • Gość: wro2015 Re: Anty :anty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.01.06, 12:28
                        dokaldnie o to chodzi, Rafis.
                      • Gość: wojtek Re: Anty :anty IP: *.mat.univie.ac.at 07.01.06, 13:09
                        > Jesli budzet nie przejdzie to rząd Marcinkiewicza
                        > upadnie i nowy skonstruuje nowy budzet

Wydaje mi sie, ze sie pan calkowicie myli: rzad nie upada tylko dlatego, ze nie
                        ma budzetu, ale dlatego, ze jesli nie ma budzetu, to prezydent ma prawo
                        zarzadzic nowe wybory. Ale nie musi. I wtedy - o ile dobrze pamietam - to i tak
                        zostajemy z propozycja budzetu przygotowana przez rzad (niech ktos mnie poprawi
                        jesli sie myle).
                        • Gość: jj Re: Anty :antyPO IP: *.media4.pl 07.01.06, 14:59
                          ja zastanawiam się jak beda piać wszyscy z tzw. grupy Po w Wrocławiu jak
                          zagłosują przecwiko budżetowi, który jednak przejdzie wraz z poprawka komisji
                          sejmowej odniośnie AOW?
                          • preslaw Re: Anty :antyPO 07.01.06, 17:02
                            Piać będą zapewne jak koguty.
                            • Gość: Rafis Re: Anty :antyPO IP: 213.199.196.* 07.01.06, 20:12
                              Jak przejdzie budzet wraz z poprawką AOW to będzie wysmienita sytuacja dla PO.
                              Bo AOW bedzie miałą kase a juz bedzie mozna do woli krytykowac PIS za przyjecie
                              nieudolnego budzetu :)
                              Jednak Schetyna dwa dni temu nie mówił ze PO bedzie przeciwko. U Olejnik
                              powiedział ze "postawa PO bedzie zależna od poprawek" :)
                              Zreszta PIS nominując Gilowska puszcza oko do PO żeby pozwolili im jeszcze
                              troche porzadzic.
                              • Gość: wojtek Re: Anty :antyPO IP: *.mat.univie.ac.at 07.01.06, 20:30
                                > Zreszta PIS nominując Gilowska puszcza oko do PO żeby pozwolili im jeszcze
                                > troche porzadzic.

Nie moge sie powstrzymac od stwierdzenia, ze chyba znowu sie pan myli: teraz z
                                tym "puszcaniem oka" :))))
                                • Gość: Rafis Re: Anty :antyPO IP: 213.199.196.* 07.01.06, 20:34
                                  wojtek akurat Twoje zdanie nic dla mnie nie znaczy więc mozesz nie komentowac
                                  mojego każdego wpisu swoimi złotymi myślami :)
                                  Chyba ze tak bardzo lubisz.
                                  • Gość: wojtek Re: Anty :antyPO IP: *.mat.univie.ac.at 07.01.06, 20:38
                                    Jak uwazam, ze pan sie myli to panu to powiem. To czy pan skorzysta z tej wiedzy
                                    to juz pana sprawa.
                                    • Gość: Rafis Re: Anty :antyPO IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 07.01.06, 20:45
                                      Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Jak uwazam, ze pan sie myli to panu to powiem. To czy pan skorzysta z tej
                                      wiedz
                                      > y
                                      > to juz pana sprawa.

Nie skorzystam z tej "wiedzy" :)
                                      • Gość: wojtek Re: Anty :antyPO IP: *.mat.univie.ac.at 07.01.06, 20:47
                                        > Nie skorzystam z tej "wiedzy" :)

Nie moj "problem" :)
                              • Gość: kotbehemot Re: Anty :antyPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 23:36
                                > Zreszta PIS nominując Gilowska puszcza oko do PO żeby pozwolili im jeszcze
                                > troche porzadzic.

mysle, ze to nie jest takie proste. Poza tym,ze oszołomem, Jarek jest genialnym strategiem politycznym (jak to napisał th: Karpow wsrod polskich polityków) i wydaje mi sie, ze powolanie Zyty moze miec wiele znaczen.
                                PO od kiedy jest w opozycji, jest nijaka. Nie wiadomo jak zaglosuje-za czy przeciw budzetowi. Ale gdyby np PO sie wstrzymala, ale za to SO i LPR (w zemscie za Zytę) zagłosowały przeciw, to bylaby dla PiS wysmienita sytuacja - trzeba zorganizowac nowe wybory, na dodatek "przez nich"..

Miejmy nadzieje,ze przejdzie ten budżet z AOW.....
                                • Gość: Rafis Re: Anty :antyPO IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.01.06, 00:01
                                  Nie przesadzałbym z tym geniuszem :) Gdyby nim był to przez ostatnie 16 lat nie
                                  byliby outsiderami. Jak na razie nigdy nie udało im sie niczego zbudowac na
                                  dłużej i tym razem wygląda na to ze skonczy sie kolejna klęską-równie wielką
                                  jak wyborcze zwyciestwo.To zbyt mali ludzie :)
                                  • Gość: Łoś_bimbacz cień POmpatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 00:35
                                    czy POmpatykom udało się już zbudowac gabinet cieni?, coś nie było
                                    żadnej publikacji?, Olejnik by tego nie przepuściła. czy na skupieniu w
                                    Łagiewnikach dostąpią natchnienia do zakończenia tego wybitnego dzieła,
                                    czekamy z niecierpliwością...:))
                                    • Gość: wojtek Re: cień POmpatyka IP: *.mat.univie.ac.at 08.01.06, 12:32
                                      No ale jak tu budowac rzad cieni, kiedy zaraz moze sie okazac, ze polowa tych
                                      ministrow moze "wyjsc z cienia" :)
                                      Ba, nawet premier tego rzadu jako jedyny powod swojego pozostania w PO podaje
                                      brak motywacji do przejscia do PiS. Kto wie, moze jak Dornem zajma sie na
                                      powaznie kolorowe magazyny, to motywacja dla Rokity sie znajdzie :))
                                      • Gość: Łoś_bimbacz strateg przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:42
                                        > No ale jak tu budowac rzad cieni, kiedy zaraz moze sie okazac, ze polowa tych
                                        > ministrow moze "wyjsc z cienia" :)
                                        Przec wyborami były wspaniałe wizje i spekulacje ilu to naszych świetnych
                                        krajan zasiądzie w rządzie. Może chwilowo popraktykują w cienu:)))

Przed chwilą Wielki Strateg z Krakowa, o.m.c. premier ogłosił, że jego
                                        oświecona i jasnogrodzka grupa rozbitków nie poprze budżetu ( w tym
                                        obwodnicy).
                                        Nasi POmpatycy będą zatem potrzebowali korepetycji z teorii względności i
                                        logiki alternatywnej. Zarobimy coś???:)))
                                        • Gość: wojtek Re: strateg przemówił IP: *.mat.univie.ac.at 09.01.06, 17:04
                                          No ale czy to przypadkiem nie jest ten sam czlowiek, ktory pare dni temu mowil,
                                          ze Gilowska nie wejdzie do rzadu? Bo martwi mnie, ze jak on powie, ze nam
                                          zaplaci za korepetycje, to powie :)
                                          • Gość: Łoś_bimbacz Re: strateg przemówił i Pułtusk też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:43
                                            Bo martwi mnie, ze jak on powie, ze nam
                                            > zaplaci za korepetycje, to powie :)

to uczwiwy kontrahent, honorowy:))), ale na wszelki wypadek trzeba brać pełną
                                            zaliczkę w gotówce, jak będą oferowali zapłatę w długopisach i balonach z/po
                                            kampanii, to podstępnie nauczymy ich etyki, a powiemy, że to machiavelizm,
                                            po pierwszych lekcjach i tak nie skompilują:)))
                                            • Gość: wojtek Re: strateg przemówił i Pułtusk też IP: *.mat.univie.ac.at 10.01.06, 21:37
                                              No nie wiem, sa tacy co mowia, ze "Rokita to po prostu bajarz ludowy i nikt go
                                              poważnie nie traktuje". Czuje sie zagubiony, nie wiem co myslec :))))
                                • Gość: darek_w1 ROTFL IP: *.lan.pop.pl 09.01.06, 13:12
                                  > mysle, ze to nie jest takie proste. Poza tym,ze oszołomem, Jarek jest
                                  genialnym
                                  > strategiem politycznym

Muszę to sobie zapisać i przypomnę Ci za 3 lata ;-)))

Sukces wyborczy PiS-u zbudowany został na kłamstwie, obłudzie i cyniźmie.
                                  Sukcesu w rządzeniu to nie zagwarantuje. Wręcz przeciwnie, twierdzę, że
                                  gwarantuje to brak sukcesu. Przypomnij sobie takich genialnych strategów i
                                  laureatów miana "Człowiek roku" jak L.Miller czy M.Krzaklewski. Z Kaczyńskimi
                                  będzie tak samo. Przykre jest jedynie to, że Polacy niczego się nie są w stanie
                                  nauczyć.

• wcyrku1 [...] 09.01.06, 16:45
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                    • Gość: darek_w1 Re: ROTFL . debata w TV3 IP: *.lan.pop.pl 09.01.06, 20:41
                                      > To nic nie pomoże, skoro Ci nie przeszkadza że przez 4 lata SLD
                                      > oszukiwało Wrocławian i ostatecznie wycieło prawie całą kasę na ten rok z
                                      > budżetu.

A kto Ci powiedział, że mi to nie przeszkadza?

> Widzisz , ja bym powiedział że to raczej PO nie przekonało przeciętnych
                                      > wyborców że potrafi poradzić sobie z korupcją i naprawą gospodarki.

Z tym się zgadzam.

> Zadęcie PO
                                      > było tak wielkie i nie zauważyli że ich program nie odcina się wyrażnie od
                                      > zbankrutowanego i mafijnego SLD.

A z tym ani trochę.

Tak naprawdę PO przerżnęła wybory z powodu zdominowania jej przez dwie
                                      frakcje: "ciepłych kluch" pod wodzą Tuska, którzy nie potrafili walczyć o swoje
                                      (a w polityce trzeba umieć walczyć), za to z dziecięcą naiwnością liczyli na
                                      dżentelmeńską i merytoryczną kampanię ze strony przeciwników politycznych oraz
                                      frakcję narcystyczną pod wodzą Rokity i Schetyny, którzy byli przekonani, że są
                                      tacy świetni, że wygraną mają w kieszeni i nie muszą o nic walczyć w kampanii
                                      wyborczej. Krótko mówiąc PO nie walczyła o swoje racje, bo jedni nie potrafili,
                                      a ci co potrafili uważali, że nie muszą. A było o co walczyć, bo program PO był
                                      i jest nadal, i to bardzo dobry. Nie da się tego powiedzieć o PiSie, który nie
                                      miał niczego konkretnego poza kolekcją życzeń nie popartych ani projektami
                                      rozwiązań prawnych, ani źródłami finansowania. Oni się po prostu nie
                                      spodziewali wygranej, a już zupełnie nie spodziewali się, że będą rządzić
                                      samodzielnie. Liczyli na to, że PO odwali całą merytoryczna robotę, a oni się
                                      tylko do tego dopiszą. A gdy się okazało, że muszą to zrobić sami to wybuchła
                                      lekka panika, bo nie mieli zielonego pojęcia jak się za to wszystko zabrać i
                                      stąd takie dziwne ruchy jak przyjmowanie do rządu fachowców z kręgów PO
                                      (Religa, Gęsicka, Gilowska). A co mają zrobić jak własnych fachowców nie mają?
                                      Ściągają w popłochu kogokolwiek kto zna się na rzeczy żeby się wszystko nie
                                      rozsypało na ich oczach i żeby PiS nie powtórzył losu AWS.

> dlaczego PO realizuje w głosowaniach 1. socjalne obietnice Kaczorów

Jakie?

2. Oportunizm typowy dla SLD,

Jakiś przykład?

> 3. Odcina się a nawet torpeduje wcześniejsze wspólne
                                      programy naprawy sądownictwa, spółek państwowych lub KRRiT

Co do KRRiTV to PO chciała jej likwidacji, a PiS jej nie zlikwidował tylko
                                      przejął dla siebie. Stołki śmierdziały im tak długo, dopóki na nich nie
                                      zasiedli. Co do torpedowania innych programów naprawczych to nic nie wiem.
                                      • preslaw Rządy Kaczyńskich 10.01.06, 10:36
                                        W pełni zgadzam się z Twoją oceną sytuacji politycznej, darku w 1. Ludzie
                                        zaczynają chyba zapominać już o tym oczywistym fakcie, że Kaczyńscy i ich
                                        ludzie posługiwali się w kampanii wyborczej zwykłym, ordynarnym kłamstwem i
                                        manipulacją, czego najlepszym, przykładem jest całe zachowanie Jacka Kurskiego,
                                        który bez mrugnięcia okiem mówił, że "to nie jego ręka", gdy przyłapli go na
                                        kłamstwie ( i nie mam tu na myśli tylko sprawy dotyczącej Wermachtu).

Dla mnie nie ulega wątpliwości, że Kaczyński (i jeden i drugi) wysługiwali się
                                        Kurskiem, palnując jego działania i je nadzorując. I to ma być geniusz
                                        polityczny? To ma być wielki strateg? Ani się obejrzy, jak Zyta Gilowska wytnie
                                        numer i niespodziewanie z rządu odejdzie, bo nagle coś się jej nie spodoba. Bo
                                        jest, jak sądzę wyjątkowo na swoim punkcie wrażliwa, wielką ma dumę i trzyma w
                                        sobie głęboko urazy zadane jej przez PO i Tuska. Nie zmienia to w niczym faktu,
                                        że jej wejście do rządu to potężny cios w splot słoneczny zadany PO i Tuskowi.
                                        Moim zdaniem, jego dni jako szefa partii są policzone. Ja osobiście tego
                                        żałuję, bo nie widzę w PO jego następcy, który miałby lepsze pomysły.
                                        • Gość: kotbehemot Re: Rządy Kaczyńskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:09
                                          bardzo mi sie dzis podobało, jak Jan Rokita powiedzial, ze Zyta Gilowska ma mocniejszy charakter niz Jarek;) i dlatego spodziewa sie podatku liniowego;)

Kibicuję mocno PO, choc bardzo irytuje mnie przekrzykiwanie się pomiędzy PO i PiS, kto jest bardziej katolicki ------> są tez w tym kraju chyba ludzie,ktorych cos innego interesuje?

Miejmy nadzieje,ze macie racje i Jarek okaze sie zwyklym pieniaczem bez umiejetnosci strategicznego myslenia:)
                                          • preslaw Re: Rządy Kaczyńskich i modlitwy PO 10.01.06, 11:22
                                            Te wizyty posłów PO z Tuskiem i Rokitą na czele w kościele w Krakowie czy
                                            gdzire tam u Dziwisza to mnie drażnią wyjątkowo. Po co im to? W ten sposób chcą
                                            robić nowczesną politykę? A może w Polsce nie da się robić skutecznej polityki
                                            bez udziału Kościoła? Ale to chyba typowa kalka myślowa ludzi związanych z
                                            prawicą, choć dla mnie Tusk to nie prawica.
                                            • Gość: wro2015 Re: Rządy Kaczyńskich i modlitwy PO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.06, 13:04
                                              Z jendej strony mnie tez bardzo drazni robienie polityki 'przez' kosciol. Jednak
                                              musze powiedziec ze jeszcze bardziej niz to mnie drazni (na zachodzie /
                                              wniemczech) zanik wartosci (nie mowa o tych chreczecijanskich, lecz o
                                              moralnych). Obserwuje moja klase maturalna. Prawie wszyscy wybrali zawidy tylko
                                              po to aby zbic forse. Problemy miedzyludzkie ich w wiekszosci ich nie
                                              interesuja, wybor zawodu argumentuja tym: "Chce wiecje zarobic niz ojciec".

Jako liberal bardzo mam nadzieje ze takze PO dba o sprawy moralne! Jest to
                                              jakies nieporozumienie ze PiS probuje ludziom wtykac ze liberal oznacza
                                              degradacja moralna - jest dokladnie odwrotnie! Wolnosc nie moze tego oznaczac,
                                              dopoki nie ogranicza sie wolnosci innych! Jestem morlanym liberalem, i mam
                                              nadzieje ze PO tez :)
                                              • Gość: kotbehemot Re: Rządy Kaczyńskich i modlitwy PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 17:26
                                                PO jest liberalna w kwestiach gospodarczych. W kwestiach swiatopoglądowych to w większosci to samo co PiS. Ale np. Tusk jest liberałem w pelnym tego slowa znaczeniu:)) choc w czasie kampanii musial to ukrywac- bo to by bylo tak, jakby sie przyznal, ze jest Żydem, masonem i cyklistą:)
                                                • Gość: wro2015 Re: Rządy Kaczyńskich i modlitwy PO IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.06, 21:51
                                                  Ale liberalne swiatopoglady przecierz jeszcze nie maja nic wspolnego z kwestia
                                                  czy jest sie wiezacy czy nie!
                              • Gość: wojtek Re: Anty :antyPO IP: *.mat.univie.ac.at 10.01.06, 16:27
                                No i nie trzeba bylo dlugo czekac zeby zobaczyc kto do kogo "puszcza oko", zeby
                                pozwolil mu troche porzadzic (i wcale nie "jeszcze").
                                :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka