Dodaj do ulubionych

Nasze wycieczki w 2006 r.

01.01.06, 17:27
01.01.06. Nowy Rok
Plac Grunwaldzki - Psie Pole - ul. Gorlicka - ul. Szewczenki - Wilczyce -
Kiełczów (poniżej droga do Kiełczówka)
img385.imageshack.us/img385/5229/14646069io.jpg
Kiełczówek (poniżej zwierzyniec - tak "to" nazywam ;) )
img385.imageshack.us/img385/7599/14646186vf.jpg
Dobrzykowice - Wojnów - ul. Miłoszycka - Al. Kromera
Obserwuj wątek
    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 07.01.06, 19:09
      Sobota 07.01.06.
      Tym razem postanowiłem jechać do... Wrocłwia. ;)
      Kto zgadnie gdzie byłem?
      Dla ułatwienia dodam, że dzisiejszy dystans wyniósł 37 km. ;)
      img223.imageshack.us/img223/1197/14646583gr.jpg
      • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 07.01.06, 22:26
        Coś mi to przypomina park w Leśnicy.
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 10.01.06, 13:09
          Gość portalu: Roman napisał(a):
          > Coś mi to przypomina park w Leśnicy.

Trafiony, zatopiony. :)
    • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 15.01.06, 14:24
      2006-01-14
      test jazdy bez spd na pedałach platformowych - rano rekreacyjnie przez most
      milenijny wałami do szczytnickiego, wieczorem to samo tylko krócej - do
      warszawskiego (i z powrotem ;)
      kross na śniegu jest extra!

2006-01-15
      home-jarnołtów-lutynia-las żarski-ratyń-home
      niecałe 40 km (podałbym dokładniej ale w połowie drogi licznik się z zimna -8
      stopni wyresetował ;P).
      uwaga: gdzieniegdzie boczne drogi tak wyślizgane że nawet iść ciężko.
      a te zimowe widoki! to trzeba samemu zobaczyć!

parę fotek z komórki (wkrótce więcej zdjęć)
      www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-zima/index.html
      • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 85.219.243.* 15.01.06, 14:53
        > parę fotek z komórki (wkrótce więcej zdjęć)
        > www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-zima/index.html

Znam ten "pałacyk" czy zameczek - byłem tam jesienią, fajne kotki widziałem,
        zmarzłem nieziemsko bo się ubrałem nieodpowiedznio.

P.S. Nie ma to jak sople z zamarzniętych smarków zwisające z wąsów - wygląd
        prawdziwego polarnika :-)

P.P.S. Jeśli chodzi o programy generujące galerie, to znalazłem coś lepszego od
        IrfanView - Picasa2, tez darmowe :-) W ogóle koncepcyjnie program bardzo mi się
        podoba (no i te galerie jednak robi łatwiej i ładniejsze niż IrfanView).
        • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 15.01.06, 15:09
          > Znam ten "pałacyk" czy zameczek - byłem tam jesienią, fajne kotki widziałem,
          > zmarzłem nieziemsko bo się ubrałem nieodpowiedznio.

ja tam bywam srednio raz na miesiąc :))

> P.S. Nie ma to jak sople z zamarzniętych smarków zwisające z wąsów

ja tam wolę myśleć że to oddech zamarza ;P

> - wygląd prawdziwego polarnika :-)

a chwilę wcześniej (tj przed zrobieniem tych zdjęć) jadłem drugie śniadanie -
          mrożone banany popijane mrożonym napojem grejpfrutowo-cytrynowym - jak na
          prawdziwego polarnika przystalo ;P

> P.P.S. Jeśli chodzi o programy generujące galerie, to znalazłem coś lepszego
          > od IrfanView - Picasa2, tez darmowe :-)

dobrze wiedzieć, zaraz poguglam
          • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 85.219.243.* 15.01.06, 15:34
            > ja tam wolę myśleć że to oddech zamarza ;P

A ja wolę nie mieć wąsów, bo z tym moim pacholęcym zarostem to raczej śmiesznie
            wygladam ;-)

> a chwilę wcześniej (tj przed zrobieniem tych zdjęć) jadłem drugie śniadanie -
            > mrożone banany popijane mrożonym napojem grejpfrutowo-cytrynowym - jak na
            > prawdziwego polarnika przystalo ;P

Tak poważnie, to są bidony-termosy na rower - drogie jak na plastikowy termos i
            nie wiem jak działają - ale jeśli ktoś ma zbędną gotówkę (ja aktualnie nie mam)
            to może warto wyróbować?

> > P.P.S. Jeśli chodzi o programy generujące galerie, to znalazłem coś lepsz
            > ego
            > > od IrfanView - Picasa2, tez darmowe :-)
            >
            > dobrze wiedzieć, zaraz poguglam

Znaczy ta Picasa to jest program do katalogowania zdjęć na dysku - jak się robi
            masowo zdjęcia cyfrakiem czy nawet telefonem to jak znalazł. Program ten
            pokochalem od pierwszej instalacji, szkoda, że na Linuksa tego nie ma (zresztą
            nic dziwnego, oprogramowanie pod Pingwina z reguły jest beznadziejne). Funkcja
            generowania galerii internetowej jest po prostu lepsza niż odpowiednik w
            IrfanView - wszystko załatwia się na prawdę jednym kliknięciem a i sama galeria
            jest dużo ładniejsza (kilka wzorów do wyboru).
            • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 15.01.06, 18:40
              > > mrożone banany popijane mrożonym napojem grejpfrutowo-cytrynowym - jak na
              > > prawdziwego polarnika przystalo ;P
              > Tak poważnie, to są bidony-termosy na rower - drogie jak na plastikowy termos
              a wiem. nie używam. mam taki mały półlitrowy termos na kawę który mniej więcej
              mieści mi się w koszyku. ale akurat dzisiaj nie chciało mi się robić herbaty i
              zabrałem zimne picie. prawdę mówiąc wczoraj też, ale butelkę trzymałem pod
              polarem i picie wcale nie było zimne :)

> generowania galerii internetowej jest po prostu lepsza niż odpowiednik w
              > IrfanView - wszystko załatwia się na prawdę jednym kliknięciem a i sama
              > galeria jest dużo ładniejsza (kilka wzorów do wyboru).
              faktycznie ładnie wychodzi. co prawda iview ma parę możliwości konfigurowania
              więcej (np ilość kolumn), ale większość rzeczy można w kodzie samemu poprawić.
              • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 28.01.06, 19:22
                28.01. Sobota
                Plac Grunwaldzki - Park Szczytnicki - Wyspa Opatowicka - jaz Bartoszowicki -
                dalej nad Odrą. Powrót i obok ZOO - kładka - Niskie Łąki - Krakowska - Opolska -
                Swieradowska - Armii Krajowej - Hallera - Klecińska - Gądowianka (1-szy raz
                szosą) - Most Tysiąclecia (1-szy raz szosą) - Osobowice - Kasprowcza - Kromera -
                Jedności Narodowej - Nowowiejska - po Placu Grunwaldzkim - domek. :D
                Dystans 48
                • Gość: Kasikgr Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 80.68.236.* 01.02.06, 12:11
                  Wybrałabym się gdzieś z kimś. Najchętniej w najbliższy weekend. Sama mam lenia,
                  lubię z kimś podziwiać miejsca które mijam. Jestem z Muchoboru Wielkiego. Może
                  ktoś coś gdzieś planuje? Może kierunek - lotnisko?
                  • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.02.06, 20:37
                    niedziela: przejażdżka ulubiona moja trasą doliny bystrzycy.
                    muchobór (maly ;) jerzmanowo, ratyń, gałów mały, lasem do jarnołtowa, samotwór,
                    krępice i do domu. dystans 33 km. zupełnie nie wiem z czego mi się wziął vmax 58
                    kmph?! ciekawostka ....
                    pogoda śliczna, jazda wyśmienita, zwłaszcza przez las :))) ale gdzieniegdzie
                    błogosławiłem że spd na platformy wymieniłem bo trzeba było w sniegu brnąć na
                    piechotę.
                    zrobiłem parę fotek nową cyfrówką (będą jutro), wyszły na tym śniegu strasznie
                    niebieskie! a balans bieli na auto, automatyka - pejzaż .. qurcze trzeba się od
                    nowa uczyć zdjęcia robić!
                    • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 213.199.196.* 05.02.06, 22:36
                      Piątek:
                      Arytmetyka zmiennopozycyjna, standard IEEE dla tejże, analiza błędów zaokrągleń
                      prostych algorytmów (suma, iloczyn skalarny), stabilność numeryczna algorytmów,
                      uwarunkowanie zadania.

Sobota:
                      Normy dla wektorów i macierzy, rozkłady trójkątno-trójkątne, metoda eliminacji
                      Gaussa z częściowym oraz całkowitym wyborem elementu głównego, układy
                      trójprzekątniowe.

Niedziela:
                      Interpolacja wielomianowa, interpolacja Hermitte'a, wielomiany Czebyszewa,
                      interpolacja Czebyszewa, liniowe zadanie najmniejszych kwadratów, iteracyjne
                      metody wyznaczania zer funkcji, rząd zbieżności.

Tyle, jeśli chodzi o moje wycieczki rowerowe.
                    • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 05.02.06, 22:41
                      niedziela: przejażdżka ulubiona moja trasą doliny bystrzycy.
                      > muchobór (maly ;) jerzmanowo, ratyń, gałów mały, lasem do jarnołtowa,
                      > samotwór, krępice i do domu.
                      A z Samotworu do Krępic którędy? A może chodzi o Krzeptów?
                      • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 06.02.06, 07:24
                        no jasne - kębłowice i krzeptów. przestałem jeździć przez smolec, trochę
                        ruchliwa się ta droga zrobiła.
                        nie wiem skąd mi te krępice wyszły (za dużo wina na popołudniowej imprezie? ;)
                    • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:32
                      > zrobiłem parę fotek nową cyfrówką (będą jutro), wyszły na tym śniegu strasznie
                      > niebieskie! a balans bieli na auto, automatyka - pejzaż .. qurcze trzeba się
                      > od nowa uczyć zdjęcia robić!
                      hmm - balans bieli na słoneczko + lekka korekcja ekspozycji?

www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-05-dolina_bystrzycy/
                      • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 06.02.06, 13:02
                        Aż dziw i zazdrość bierze :-(
                        Dziw, bo zbliżoną trasę pokonywałem w zeszłym roku (jak również w poprzednich)
                        dziesiątki razy i się nie spotkaliśmy. Najczęściej, gdy chodziło o 2-3 godzinną
                        przejażdżkę (np. po pracy, gdy dzień długi), jechałem: Kozanów-Żerniki-
                        Jerzmanowo-Samotwór-Gałów-Lutynia-Leśnica-Stabłowice-Kozanów z wariantami:
                        - z Samotworu-Skałka-Bogdaszowice-Jarząbkowice-Lutynia (lub za mostem na
                        Strzegomce przez las do Gałowa i Lutyni)
                        - jw. lecz z Lutyni do Wróblowic-(polem)Krępice (właśnie ;-)) - polem do
                        Leśnicy.
                        Zazdrość, bo jestem uziemiony :-(
                        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 06.02.06, 21:16
                          To i ja dorzucę "kilka" fotek, z moich ostatnich przejażdżek. ;)
                          img418.imageshack.us/img418/3220/15252467am.jpg
                          img325.imageshack.us/img325/5789/15252529bd.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/9213/15252664er.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/5839/15252753oq.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/4650/15252772mt.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/9898/15252802rj.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/2818/15252880ps.jpg
                          img322.imageshack.us/img322/8389/15252891ee.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/847/15252966rp.jpg
                          img322.imageshack.us/img322/3262/15252970gc.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/2404/15353159wl.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/8196/15353257wn.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/7472/15353263qo.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/9543/15353298no.jpg
                          img419.imageshack.us/img419/9893/15353436hg.jpg
                          • Gość: Mariusz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 82.160.243.* 11.02.06, 20:43
                            Kurcze, fajne zdjęcia. Mam wrażenie, że musieliśmy się spotlsć gdzieś po drodze,
                            bo ja dość często bywam w tych miejscach.
                        • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:02
                          może sie kiedys mijalismy, gdzieś po drodze, tyle że afair ty preferujesz
                          asfalt, a ja gdy tylko mogę wjeżdżam w las, a preferowane trasy to szlaki piesze
                          - zielony, żółty i niebieski od jarnołtowa (i smolca, zależy którą drogą
                          wyjeżdżam z mojego muchoboru) na południe aż po kąty i dalej poniżej autostrady.

> Zazdrość, bo jestem uziemiony :-(
                          jak długo jeszcze? wiosna tuż tuż ...
                      • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 10:54
                        Widzę, że kolega też na Unibiku :-)
                        Można wozić kartkę białego papieru (ale naprawdę białego) i nastawiać balans
                        bieli. A jeszcze prościej: obrabiać zdjęcie w jakimś programie, który potrafi
                        "zdjąć" jednolite przebarwienie. np to zdjęcia
                        wroclaw.hydral.com.pl/66798,foto.html
                        było ciemnawo niebieskie.
                        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 18.02.06, 20:36
                          Sobota 18.02.06.
                          Plac Grunwaldzki - Krzyżanowice - Pasikurowice - Skarszyn - Trzebnica -
                          Oborniki Śląskie - Rościsławice - Bukowice - Brzeg Dolny - Wały (obok) - Uraz -
                          Raków - Kotowice - Paniowice - Szewce - Świniary - Wrocław (troszkę po mieście).
                          Dystans 105 km.

Ps. Wszędzie pełno dziur i kałuż. Na szosach Wzgórz Trzebnickich płyną
                          (miejscami) potoczki. Do domu zajechałem w miarę suchy. :D Będąc już na
                          Obornickiej, trąbił na mnie ćwok w bordowym busie (rejestracja DWLW...), że nie
                          jadę ścieżką rowerową. Gdyby ów .....t popatrzył bardziej w prawo i ocenił
                          stan "ścieżki", nie straszył by rowerzysty. Ale... :(
                          Generalnie dzień udany. Pierwsza seta w tym roku. :D
                          Rok 2006 = 921 km.
                          • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 19.02.06, 15:26
                            Sobota 18.02.06
                            taka tam przebieżka po mieście:
                            home-legnicka-wz-traugutta-żabia kładka-na grobli-opatowice-trestno-wyspa
                            opatowicka-wałami do kładki przy zoo-na grobli-traugutta-wz-legnicka-home

obrazki w zasadzie bardzo dobrze znane:
                            www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-18-trestno/index.html
                            Niedziela 2006-01-19
                            57 km
                            MM - Krzeptów - Skałka - Stoszyce (dworek)- Sadowice - (w oddali dwór w
                            Małkowicach) - Sośnica - Krobielowice (mauzoleum) - Wojtkowice (fotoplener, skok
                            w bok) - Gniechowice (dworek) - paru poj..bów wyprzedzających na trzeciego -
                            Małuszów - Biskupice Podgórne (LG w budowie, dworek) - Bliż - Pietrzykowice -
                            Smolec - MM

obrazki:
                            www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-dolina2/index.html
                            a to zdjęcie wyszło mi szczególnie dobrze :)
                            (tylko szkoda że jechać się tam zupełnie nie dało)
                            www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-dolina2/DSCF0793.JPG
    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 19.02.06, 17:05
      19.02.2006r. Niedziela
      Wrocław - Kamieniec Wrocławski(a taki był ładny asfalcik ;( ) - Jelcz-
      Laskowice - Janików (przez las - po wodzie - śladami samochodów) - Bystrzyca
      (Oławska)(dno nie droga) - Leśna Woda (cała szosa zalana - w trzech miejscach) -
      Błota - Szydłowice - Michałowice - Brzeg (posiłek przed Ratuszem o 13.00 ;) ) -
      Gać - Godzikowice - Oława - Marszowice - Miłonów - Sobocisko - Lizawice -
      Marcinkowice - Groblice - Siechnice - Radwanice - Wrocław.

Ps. W Bystrzycy minąłem się z dwoma rowerzystami. Zdawało mi się, że już ich
      kiedyś widziałem i że są z Brzegu. Nie myliłem się. Będąc na rogatkach Oławy,
      znów się minęliśmy. Ponownie się pozdrowiliśmy i na moje pytanie
      odpowiedzieli: "Tak - jesteśmy z Brzegu". Oni i ja, robiliśmy
      sobie "kółeczka". :)
      Wycieczka bardzo udana.
      Dystans = 102 km.

pozdrawiam - sledzik4
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 19.02.06, 17:36
        Artek - pies nie chciał Cię tam zjeść? ;)
        Ostatnio jak tam byłem, było świniobicie, a ten biegał za... świeżym
        mięskiem. ;)
        www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-dolina2/DSCF0769.html
        Te fotki najbardziej mi się spodobały. :D
        www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-dolina2/DSCF0797.html
        www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-dolina2/DSCF0799.html
        pozdrawiam - sledzik4
        • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 19.02.06, 18:13
          > Artek - pies nie chciał Cię tam zjeść? ;)
          nieprzypadkowo trzymałem się jakieś 100 metrów od zabudowań ;P
          zoom optyczny x10!
          a na psy zawsze uważam, jest parę takich miejsc ... np. zabudowania przy
          zielonym szlaku tuż za gałowem małym - 3 puszczone wolno psy. niestety,
          przerzutka im się nie wrzuca, odpadają przy >25 kmph ;P

> Te fotki najbardziej mi się spodobały. :D
          powoli dochodzimy z aparatem do obopólnego porozumienia. powoli ...
          na szczęście jest jeszcze odpowiednie oprogramowanie :))
          żebym się jeszcze nauczył poziom trzymać!

> www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-dolina2/DSCF0797.html
          stanąłem na rozdrożu nie mogąc się ruszyć (warstwa wody + śniegu + błota powyżej
          kostki) i tylko pstrykałem, pstrykałem ... śliczne miejsce - tuż za
          wojtkowicami. wrócę tam na wiosnę.

> www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-dolina2/DSCF0799.html
          mam zamiar podjechać bliżej, może za 2-3 tygodnie. na razie był mały rekonesans.
          żadna gruntowa droga absolutnie _nie_ nadaje się do jazdy. ale wiosna już wisi w
          powietrzu.
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 25.02.06, 20:30
            Sobota 25.02.2006r.
            Wrocław, Brzezinka Średzka, Prężyce(pałac),
            img527.imageshack.us/img527/4258/16161939wc.jpgLenartowice,
            img109.imageshack.us/img109/3449/16161944jr.jpg
            Księginice, Głoska,
            img527.imageshack.us/img527/2696/16161981bo.jpg
            przeprawa promowa do Brzegu Dolnego.
            img527.imageshack.us/img527/6752/16262095fg.jpg
            Powrót do Księginic.
            Następnie do Wilkostowa, Brzezinki Średzkiej
            i dalej tą samą trasą do domku.
            Około stumetrowy odcinek fatalnej drogi w Pisarzowicach:
            img527.imageshack.us/img527/773/16262160ax.jpg
            Remont ulicy Głównej(krzyżówka z Brodzką, Maślicką i Królewiecką).
            img47.imageshack.us/img47/3742/16262171ij.jpg
            Powrót pod niezbyt silny, ale zimny wiatr.
            Dystans 76 km.
            Generalnie wycieczka bardzo udana. :D
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 25.02.06, 20:35
              Zawsze coś "namieszam". :(
              Pałac w Prężycach. ;)
              img108.imageshack.us/img108/9633/16161936ev.jpg
              Ta oblodzona droga jest między Lenartowicami a Księginicami - w lesie. :)
              • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 26.02.06, 14:16
                Grunwald - Bartoszowice - Osobowice - Grunwald.
                img113.imageshack.us/img113/534/16262194gf.jpg
                img113.imageshack.us/img113/1070/16262208ej.jpg
                img113.imageshack.us/img113/7007/16262245mj.jpg
                Troszkę rano prószyło, więc tylko 29 km.
                • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:54
                  Moje wycieczki w 2006 obejmują ok. 10 km dziennie na rowerku firmy Kettler
                  stojącym w dużym pokoju :-( na nic innego czasu nie ma......... no ale dobre i
                  to. Coś się rusza.
      • Gość: janek83423 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.3vnet.pl 04.03.06, 23:15

WITAJ SLEDZIK4! FAKTYCZNIE MIJALISMY SIE NA TRASIE DWUKROTNIE,PODZIWIAM
        CIE,ŁADNY DYSTANS.RZECZYWISCIE TRASA LESNA WODA-BYSTRZYCA JEST OKROPNA.TO
        CIEKAWE,ZE MOZNA SIE SPOTKAC NA TRASIE I W SIECI.DO ZOBACZENIA I DO USLYSZENIA.
        JESTESMY Z BRZESKIEJ GRUPY "NA PRZELAJ"
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.03.06, 19:39
          Dzięki Janek83423 za odzew. :)

Gość portalu: janek83423 napisał(a):
          > ... JESTESMY Z BRZESKIEJ GRUPY "NA PRZELAJ" <

Kilka dni temu zalogowałem się na Waszym Forum. :)
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.03.06, 20:00
            05.03.06. - Niedziela
            Plac Grunwaldzki - ul. Podwale - ul. Grabiszyńska - ul. Solskiego - Mokronos
            Dolny - Cesarzowice - Pietrzykowice - Sadków - Sośnica - Kąty Wrocławskie -
            Pełcznica - Samsonowice - Szymanowice - Siemirożyce - Jakubowice - Zabłoto -
            Jenkowice - Piersno - Cesarzowice - Kulin - Rakoszyce - Budziszów -
            Ramułtowice - Bogdaszowice - Skałka - Kębłowice - Krzeptów - ul. Mińska - ul.
            Rogowska... - DOM. :D
            Najdalszy punkt dzisiejszej wyprawy od domku.:
            img312.imageshack.us/img312/5889/16262900pa.jpg
            Do Cesarzowic pod wiatr - tak zplanowałem trasę. :)
            Powrót... marzenie. :)
            Bardzo jestem zadowolony z dziesiejszej wycieczki. Szkoda tylko, że nie udało
            mi się przekroczyć kolejnej w tym roku (trzeciej) setki.
            Dystans = 92 km.
            • Gość: Ciupazka Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.it-net.pl 06.03.06, 13:41
              Hej! Od razu wątek staje się ciekawszy, kiedy jedziemy z Tobą, tak dalej
              trzymać, widzę, że bierzesz przykład ze mnie, hehe... tyle, ze ja wirtulnie
              to na kuligu, to na wesele i choćka. Hej! Moze kie trefis pod
              Taterki...Wte bedziys mioł foty. Dziękuje za wycieczkę!
              Telo.Pozdr.
    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 11.03.06, 19:30
      11.03.2006r. - Sobota
      Plac Grunwaldzki - Mirków - Pruszowice - Szczodre - Długołęka(przecinam "8") -
      Kamień - Piecowice - Śliwice - Pietrzykowice - Brzezia Łąka - Kątna -
      Oleśniczka - Raków - Borowa (znów przecinam "8"-kę) - Stępiń - Dobra - Dobrzeń -
      Węgrów - Bierzyce - Łozina - Tokary - Siedlec - Pasikurowice (tu spotykam
      jedynego rowerzystę na całej dzisiejszej trasie) - Ramiszów - Pawłowice - Psie
      Pole - ... - dom :D.
      Dystans 91 km.
    • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.03.06, 22:08
      Nie mogę na rowerze, ale mogę pieszo, w rakietach śnieżnych i w sobote
      odwazyłem się na biegówkach: zima06.hollosite.com
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 13.03.06, 08:04
        Twardziel odjechał - kijki zostały. :))
        Brawo Roman!
        zima06.hollosite.com/main.php?cmd=imageview&var1=Wokol_Raduni%2FHPIM7566.JPG&var2=1
        • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.03.06, 09:09
          > Twardziel odjechał - kijki zostały. :))
          Jak dobrze popatrzysz, to zobaczysz narty pod kijkami - to był krótki popas w
          Słupicach, przed powrotem na przeł. Tąpadła.
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 13.03.06, 11:23
            Faktycznie - leży tam coś szarego.
            Musiałem okularki założyć, żeby to coś dostrzec. ;)
            • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:27
              No, chłopie, pełnym uznania. Ja wczoraj pojeździłem po Wrocławiu, tylko raz
              poślizg złapałem (a oponki mam na gładki asfalt, w składaku Dahon miejskim), ale
              szczęśliwy byłem jak nigdy, Tylko kurtka, Campus, kiedyś opisywana, do niczego
              się nie nadaje... wilgoci w ogóle nie oddaje.
              • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 17.03.06, 15:09
                Gość portalu: tepe napisał(a):
                > ... Tylko kurtka, Campus, kiedyś opisywana, do niczego
                > się nie nadaje... wilgoci w ogóle nie oddaje.<

Zgadza się. Swego czasu też w Campusie jeździłem.
                Jedyna jej zaleta to dobra ochrona przed wiatrem.
                Widoczny też byłem z daleka, bo czerwona była. ;)
                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 17.03.06, 15:11
                  sledzik4 napisał:
                  > Jedyna jej zaleta... <

W sumie to dwie zalety. ;)
                  • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 19.03.06, 19:53
                    10.03.2006 r. - Niedziela
                    Plac Grunwaldzki - ul. Grota Roweckiego - Biestrzyków - Żórawina - Bogunów -
                    Pasterzyce - Jaksonów ("przecinam "8"-kę) - Wierzbice - Owsianka - Bąki -
                    Krzyżowice - tu mijam się z pierwszym rowerzystą, za chwilkę z drugim. :)
                    Następnie Tyniec Mały - Bielany Wrocławskie i okropne wrocławskie ulice:
                    Czekoladowa, Karmelkowa i Solskiego. Odradzam jazdę tamtędy - nawet poboczami,
                    czy "chodnikami". Zwiedzam, jeszcze Żytnią, Kolejową, Piłsudskiego... . ;)
                    Dystans 68 km.
                    Pałac w Jaksonowie.
                    img393.imageshack.us/img393/7562/16565725px.jpg
                    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 26.03.06, 20:05
                      26.03.2006 r. - Niedziela
                      Wrocław - Oborniki Śląskie - Wołów - Brzeg - promem na drugą stronę Odry -
                      Głoska - Księginice... - Wrocław.
                      Dystans 107 km
                      Ps. Tuż przed Zajączkowem "połknęło" mnie trzech rowerzystów/kolarzy
                      (pozdrowienia). Za Bukowicami minąłem się z podobnym sobie ;) rowerzystą -
                      pozdrowiliśmy się. :) Stąd jechałem już tylko w deszczyku, deszczu,
                      deszczysku. :(
                      img470.imageshack.us/img470/8043/16666957ow.jpg
                      img360.imageshack.us/img360/4206/16767016du.jpg
                      img360.imageshack.us/img360/8515/16767020mf.jpg
                      img148.imageshack.us/img148/5840/16767067sr.jpg
                      Fota z promu.:)
                      img148.imageshack.us/img148/4166/16767118av.jpg
                      Bystrzyca przybiera. :(
                      img148.imageshack.us/img148/7498/16767200op.jpg
                      ul. Klecińska ok. 16-tej. :((
                      img138.imageshack.us/img138/5631/16767234oq.jpg
                      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 01.04.06, 20:57
                        01.04.2006 r. - Sobota
                        Wrocław - Kąty Wrocławskie(rogatki) - Krobielowice,
                        img410.imageshack.us/img410/6413/16868320ce.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/1853/16868382tv.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/5521/16868391bp.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/116/16868496hm.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/5287/16868562ll.jpg
                        img410.imageshack.us/img410/3871/16868587ar.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/7227/16868642eg.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/315/16868652og.jpg
                        img410.imageshack.us/img410/276/16868770ib.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/4787/16868854qe.jpg
                        img410.imageshack.us/img410/5351/16969072xb.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/5006/16969088nc.jpg
                        img322.imageshack.us/img322/3633/16969149kg.jpg
                        Dystans 131 km
    • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 02.04.06, 10:13
      1.04.06 - sobota:
      pierwszy raz od 12 listopada ub.r. wsiadłem na rower - żony damkę. Objechałem
      Kozanów, wałem do Mosty Milenijnego i z powrotem. Ok. 10 km. Prawa ręka i bark
      na wiele nie pozwalają :-(
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 02.04.06, 21:41
        Gość portalu: Roman napisał
        > 10... km. <

Nie od razu... Kozanów zbudowano. :)
        Gratulacje Roman. :)

Ps. Ja dzisiaj objeżdżałem Odrę, gdzie tylko mnie koła poniosły.
        Dystans 71 km.

pzdr - sledzik4
        • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 02.04.06, 22:13
          Dzisiaj pewnie ze dwa razy więcej, ale daleka przede mną droga do normalności:
          Kozanów-Popowice-most kolejowy-Popowice-Most Milenijny-os. Kosmonautów-Maślice-
          ujście Ślęzy-Kozanów. Kilka zdjęć Odry: zima06.hollosite.com/main.php?
          cmd=album&var1=Odra-02-04/&var2=1
          • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:09
            dzis traska
            Ziebice - Bardo (do stacji benzynowej - przed zjazdem na Klodzko) pod wiatr - z
            powrotem boczny wiatr
            Dane z trasy:
            dystans ok 70km - srednia predkosc 25, czas jazdy ok 2:50 maks predkosc 73km/h
            tetno srednie 155 maksymalne 200 spalone kalorie 3000
            Jak na moj poczatek sezonu i pierwszy wypad w gorki nie jest zle ;)
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 04.04.06, 19:51
              Gość portalu: lukasz napisał(a):
              > ... Bardo (do stacji benzynowej - przed zjazdem na Klodzko)<

??? Proszę konkretniej. ;)
              • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:43
                Ziebice, Niedzwiednik, Strakowa, Bardo (jedziesz glowna droga w strone Klodzka,
                robisz wszystkie podjazdy i pozniej masz dluga prosta - po prawej stacja
                benzynowa i hotel, a pozniej juz tylko zjazd i Klodzko - chodzilo o ta prosta -
                tam byl nawrot i pozostala droga powrotna)
                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.04.06, 12:05
                  > ... dluga prosta - po prawej stacja benzynowa i hotel, a pozniej juz tylko
                  zjazd i Klodzko... <

Czyli PRZEJECHAŁEŚ Bardo i dotarłeś do Dębowiny/Boguszyna.
                  Nie wiem na terenie której z tych wiosek "leży" stacja benzynowa.
                  Dwa niezłe podjazdy jeszcze miałeś z mojej "wioski". ;)
                  Gratuluję. :)
    • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.04.06, 15:03
      2006-04-08
      z cyklu "zwiedzamy podwrocławskie lasy" - odcinek pt "las malin".
      ładnie, brzmi lekko z cudzoziemska, prawie jak las palmas :))
      dustans 63 km: z muchoboru przez sołtysowice, znad widawy na północ przez
      zmechowy poligon przez cienin do malin i w las.
      potem 2 godziny krossowego szwendania się po lesie,
      powrót: malin - kryniczno - szewce - pola irygacyjne - rędzin

www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-04-08-las%20malin/index.html
      jutro jak w poprzednią niedzielę rodzinnie: las lesicki i rędziński, żona z
      synem na rolkach, ja rowerek.
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 08.04.06, 21:04
        Gość portalu: artek napisał(a):
        > 2006-04-08 z cyklu "zwiedzamy podwrocławskie lasy"......<
        Fajne fotki Artek - Leśny Człowieku ;)

> jutro .... rodzinnie: <

Oby Wam pogoda dopisała.
        Sam też ma w planach jakiś "spacerek" z Żoną, ale... prognozy są... :((
        • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 09.04.06, 14:25
          > > 2006-04-08 z cyklu "zwiedzamy podwrocławskie lasy"......<
          > Fajne fotki Artek - Leśny Człowieku ;)
          trochę marny to substytucik, wolałbym łazić gdzieś po sudetach. cóż ... nie ma
          co narzekać, na rowerze też jest dobrze :)

> Oby Wam pogoda dopisała.
          > Sam też ma w planach jakiś "spacerek" z Żoną,

żona pojechała beze mnie. ja miałem ważniejsze zajęcie - emilka od środy jeździ
          sama, ale potrzebuje jeszcze pomocy przy wsiadaniu i zatrzymywaniu się. mała
          dzielna dziewczynka na wielkim rowerze:

www.wro.vectranet.pl/~artek/misc/2006-04-09-emil/index.html
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 09.04.06, 21:31
            > ...emilka od środy jeździ sama...<

Ja juz prawie zapomniałem jak moja Myszka "zdzierała" kolejne rowery. ;)
            Teraz coś nie mogę Jej namówić na wycieczki.
            Rower kupiony w ub. roku przejechał - niestety - b.mało km. :(
            Żona za to zaczęła przedwczoraj swój sezon.
            Dzisiaj byliśmy tylko na Opatowicach, wyspie, Bartoszowicach, Olimpijskim (już
            po żużlu), troszkę po parku i do domku. :)
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 08.04.06, 21:26
        8.04.06. Sobota
        Wrocław - Pszenno - Wrocław:
        img451.imageshack.us/img451/5322/17373286wy.jpg
        img451.imageshack.us/img451/5463/17373309sl.jpg
        img155.imageshack.us/img155/9049/17373318mi.jpg
        img451.imageshack.us/img451/9273/17373377wi.jpg
        img451.imageshack.us/img451/4844/17373433ur.jpg
        img451.imageshack.us/img451/685/17373499an.jpg
        img451.imageshack.us/img451/8657/17373549jd.jpg
        img451.imageshack.us/img451/7492/17373590mb.jpg
        img155.imageshack.us/img155/5275/17373657mj.jpg
        img155.imageshack.us/img155/5015/17373711qa.jpg
        img155.imageshack.us/img155/6572/17373723jy.jpg
        img155.imageshack.us/img155/7034/17373733ub.jpg
        img451.imageshack.us/img451/6751/17373754ip.jpg
        img451.imageshack.us/img451/4736/17373775em.jpg
        img155.imageshack.us/img155/7518/17373836oe.jpg
        img451.imageshack.us/img451/1489/17373858uy.jpg
        img155.imageshack.us/img155/7575/17373912kl.jpg
        img155.imageshack.us/img155/3034/17373948le.jpg
        img155.imageshack.us/img155/6307/17474021hl.jpg
        img451.imageshack.us/img451/2083/17474047fw.jpg
        img155.imageshack.us/img155/9361/17474082xd.jpg
        img155.imageshack.us/img155/591/17474110nz.jpg
        Dystans 152 kg.
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 15.04.06, 23:19
          15.04.2006. - Sobota
          Wrocław:
          img489.imageshack.us/img489/3703/17777478ds.jpg
          img520.imageshack.us/img520/2750/17777495bk.jpg
          img520.imageshack.us/img520/1554/17777517rs.jpg
          img522.imageshack.us/img522/3092/17777526ao.jpg
          img522.imageshack.us/img522/192/17777573dj.jpg
          img520.imageshack.us/img520/8514/17777615sj.jpg
          www.bierutow.pl/historia2.html
          img522.imageshack.us/img522/539/17777645nq.jpg
          img520.imageshack.us/img520/9148/17777716bq.jpg
          Moje pierwsze - tegoroczne bociany. :D
          img522.imageshack.us/img522/2300/17777727eh.jpg
          img520.imageshack.us/img520/548/17777743gn.jpg
          img522.imageshack.us/img522/3848/17777787si.jpg
          img522.imageshack.us/img522/8827/17777839cm.jpg
          img520.imageshack.us/img520/3290/17878056ud.jpg
          Dystans 138 kg. ;)
          • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 12:05
            znowu traska Ziebice - Bardo (Boguszyn) - Ziebice
            Predkosc na podjezdzie podobna jak ostatnio, ale tym razem tetno 170 do 180
            uderzen. W drodze powrotnej maks 77,6 km/h i wyprzedzanie na zjazdzie samochodow
            :] Co jakis czas bede robil ta traske i porownywal osiagi (tetno, predkosc na
            podjezdzie, czas) zobaczymy jak forma bedzie sie ksztaltowala...
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 16.04.06, 17:47
              > ... Bardo (Boguszyn)... <

:)))

> ... zobaczymy jak forma bedzie sie ksztaltowala...<

Po takich podjazdach forma szybko wzrośnie. :)
            • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 16.04.06, 21:16
              > W drodze powrotnej maks 77,6 km/h i wyprzedzanie na zjazdzie samochodow
              Wyprzedzanie samochodów na zjazdach w górach to raczej powszedniość. Niedzielni
              kierowcy wymiękają juz przy 50. na stromym zjeździe i zakrętach. Przerabiałem
              to kilkakrotnie np. na zjeździe z przeł. Puchaczówka (pod Czarną Górą) do
              Strobnia Śl.
              • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 213.199.196.* 16.04.06, 22:02
                > Wyprzedzanie samochodów na zjazdach w górach to raczej powszedniość. Niedzielni
                > kierowcy wymiękają juz przy 50. na stromym zjeździe i zakrętach. Przerabiałem
                > to kilkakrotnie np. na zjeździe z przeł. Puchaczówka (pod Czarną Górą) do
                > Strobnia Śl.

Jak tam bark i ramię, bolą jeszcze? :->

P.S. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać!
                • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 17.04.06, 08:46
                  > Jak tam bark i ramię, bolą jeszcze? :->
                  No widzisz - ironia losu. Wypadek miałem podczas spacerowej wycieczki, na
                  długim zjeździe co prawda, ale po pierwsze - co chwilę hamowałem (jechała
                  przede mną para Czechów, no i żona w tyle), po drugie - nikogo nie
                  wyprzedzałem. Podczas bardziej brawurowych eskapad (choć nigdy nie zbliżałem
                  się do granicy szaleństwa) nic się nie zdarzyło. Ot pech!
                  A jeśli chodzi o bark, to pozwala mi na w miarę przyjemną jazdę do dwóch
                  godzin. Potem już mocno dokucza. Łokieć (nie ramię) natomiast nie boli, ale też
                  dużo brakuje do pełnej ruchomości.
                  No i wątpię, czy pozwolę sobie jeszcze na przyjemność szybkiego, swobodnego
                  zjazdu :-(
                  • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 213.199.196.* 17.04.06, 09:16
                    > No i wątpię, czy pozwolę sobie jeszcze na przyjemność szybkiego, swobodnego
                    > zjazdu :-(

Pozwolisz sobie. Ja kiedyś (jeszcze uczniem liceum będąc i na rowerze górskim
                    szalejąc) podczas jakiegoś pędzenia po mieście upadłem i złamałem sobie
                    nadgarstek (żeby było ciekawiej, wsiadłem po upadku na orwer i jechałem ze
                    złamanym nadgarstkiem - widać szok pourazowy to nie bajka). Po tym wypadku (i
                    uwolnieniu z gipsu) jeździłem bardzo powolutku ostrożnie, omijając każdą dziurę.
                    Ale po jakimś czasie przeszło mi i znowu zdarza mi się szaleć, choć już nie w
                    mieście i raczej nie na zjazdach.
                    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 17.04.06, 19:52
                      Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

> ... złamałem sobie nadgarstek... <

Ja złamałem lewy obojczyk...

> ...(żeby było ciekawiej, wsiadłem po upadku na rower i jechałem ze
                      > złamanym nadgarstkiem - widać szok pourazowy to nie bajka).<

... i dojechałem do Wrocławia... 51 km. :)
              • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 22:42
                Mala uwaga do Romana:
                hmm zalezy co masz na mysli - jak masz gory - tzn droga kreta, serpentyny to
                wyprzedzenie samochodu to raczej dziecinnie prosta sprawa
                ale jak jedzie ciag samochodow z predkoscia 65-70km/h (trase bardo-klodzko chyba
                znasz) i masz je wyprzedzic na takiej trasie to juz nie jest dziecinnie proste -
                tetno maksymalne zanotowane przy zjezdzie 210 (blisko mojego maksa) sprobuj w
                normalnych warunkach (tzn wiatr zmienny) przekrecic ponad 70km/h i powyprzedzac
                zobaczysz ze "prawie" tak jak w gorach (na kretych trasach) ;)
                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 16.04.06, 22:49
                  > ... bardo-klodzko <

Pozwól, że sprostuję: ;)
                  Kłodzko - Bardo
                  Nie czepiam się... :))
                  • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 17.04.06, 20:42
                    17.04.2006r. Poniedziałek (lany)
                    Wrocław - Kamieniec Wrocławski - Ratowice (jaz):
                    img483.imageshack.us/img483/239/17878613yy.jpg
                    img483.imageshack.us/img483/4126/17878662de.jpg
                    Tuż za Jelcz-Laskowicami - w kierunku Oławy:
                    img523.imageshack.us/img523/63/17878742yw.jpg
                    img483.imageshack.us/img483/1020/17878752vr.jpg
                    img483.imageshack.us/img483/5910/17878771ea.jpg
                    img488.imageshack.us/img488/4777/17878792ek.jpg
                    img488.imageshack.us/img488/9735/17878818wb.jpg
                    img488.imageshack.us/img488/3595/17878845fx.jpg
                    img483.imageshack.us/img483/5159/17878888gc.jpg
                    Dworzec w Oławie:
                    img488.imageshack.us/img488/1782/17878919vj.jpg
                    img483.imageshack.us/img483/1488/17878924ey.jpg
                    Spotkany Rowerzysta z Oławy. 75-tni Pan - po zawałach i... - sami wiecie.
                    W Lutym ub. roku kupił ten rower na Niskich Łąkach - za 1.100,- i przyjechał
                    nim do domu. W tym roku przejechał już - UWAGA!!!: 2300 km. Podziwiam i
                    gratuluję raz jeszcze.
                    img483.imageshack.us/img483/1961/17878945xs.jpg
                    img399.imageshack.us/img399/6424/17878962sd.jpg
                    img503.imageshack.us/img503/6593/17878978ks.jpg
                    img503.imageshack.us/img503/2618/17878986bk.jpg
                    img503.imageshack.us/img503/6797/17979022ol.jpg
                    img503.imageshack.us/img503/1379/17979043qx.jpg
                    img399.imageshack.us/img399/5239/17979069gb.jpg
                    img399.imageshack.us/img399/2964/17979094jg.jpg
                    To już pola na Opatowicach. :))
                    img399.imageshack.us/img399/4574/17979106nt.jpg
                    img503.imageshack.us/img503/2001/17979117hw.jpg
                    Kładka nad Oławą:
                    img399.imageshack.us/img399/1130/17979144cn.jpg
                    Park Brochowski:
                    img399.imageshack.us/img399/8994/17979207kc.jpg
                    img399.imageshack.us/img399/1293/17979214yp.jpg
                    Dystans 104 km. :D
                    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 23.04.06, 20:26
                      22.04.2006. - Sobota
                      Wrocław - Javornik - Wrocław
                      img117.imageshack.us/img117/3235/17979716lo.jpg
                      Kolega, który dogonił mnie na swoim... rowerze tuż za Wrocławiem.
                      Rozstaliśmy się w Henrykowie:
                      img117.imageshack.us/img117/3030/17979725ya.jpg
                      img117.imageshack.us/img117/8409/17979733xk.jpg
                      Ziębice:
                      img117.imageshack.us/img117/1714/17979741eb.jpg
                      img117.imageshack.us/img117/9536/17979769rc.jpg
                      Do granicy tuż, tuż:
                      img117.imageshack.us/img117/3748/17979812qu.jpg
                      img117.imageshack.us/img117/7310/17979836ip.jpg
                      Czeskie ;) strusie:
                      img295.imageshack.us/img295/4884/17979851jg.jpg
                      Przed Javornikiem:
                      img117.imageshack.us/img117/9767/17979911mm.jpg
                      Zamek w Jvorniku:
                      www.javornicko.cz/javornik%5Fpl/
                      img295.imageshack.us/img295/1785/18080015ct.jpg
                      img169.imageshack.us/img169/3521/18080031zb.jpg
                      img169.imageshack.us/img169/6040/18080057bn.jpg
                      img169.imageshack.us/img169/2130/18080066lq.jpg
                      img184.imageshack.us/img184/3853/18080077aw.jpg
                      img169.imageshack.us/img169/9500/18080085ks.jpg
                      img169.imageshack.us/img169/9268/18080093tk.jpg
                      Javornik widziany z zamku:
                      img184.imageshack.us/img184/7199/18080112hb.jpg
                      img184.imageshack.us/img184/4970/18080134de.jpg
                      Droga powrotna.
                      Paczków:
                      img184.imageshack.us/img184/4572/18080237ro.jpg
                      img165.imageshack.us/img165/2514/18080243qe.jpg
                      Ziębice:
                      img194.imageshack.us/img194/1339/18080266wa.jpg
                      Popas pod Nowym Dworem:
                      img194.imageshack.us/img194/5552/18080311xo.jpg
                      Bez komentarza:
                      img194.imageshack.us/img194/9339/18080330zc.jpg
                      img165.imageshack.us/img165/2831/18080357er.jpg
                      W oddali Biały Kościół:
                      img194.imageshack.us/img194/6141/18080395lm.jpg
                      Do domu coraz bliżej:
                      img165.imageshack.us/img165/156/18080411ws.jpg
                      :D :D :D
                      img165.imageshack.us/img165/5784/18080428sr.jpg
                      Będąc już na Jagodnie złapał mnie deszcz, ale... co mi tam?
                      Przejechałem się jeszcze na Niskie Łąki, nad Odrę, żeby "dobić" do dwóch
                      setek. ;) Okrążyłem jeszcze dwa razy domek i:
                      dystans 201 km :D
                      • Gość: Bartosz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.e-wro.net.pl 25.04.06, 19:06
                        Witaj z tego co widze to dosyc dużo jeździsz na rowerze, ja równiez tak jak Ty
                        uwielbian jeździc.Pomyślałem, moglibysmy sie gdzies razem wybrać jeśli
                        oczywiście by Ci to nie przeszkadzało.Jeszcze jedno pytanie w jakim czasie
                        pokonałeś trase Wrocław - Javornik - Wrocław??

Pozdrawiam Bartosz
                        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 25.04.06, 20:10
                          Gość portalu: Bartosz napisał(a):
                          > ... moglibysmy sie gdzies razem wybrać... . <

Niewykluczone - wszystko jest kwestią dopasowania...

> ... Wrocław - Javornik - Wrocław?? <

No i tu Cię mam. ;)
                          Wyjazd 7.00.
                          Powrót 19.55.
                          Av 18.8
                          Max 47km/h - z górki oczywiście. :)
                          "Czystej" jazdy 10 godzin i 40 minut.
                          Masz jeszcze ochotę ze mną jeździć?
                          Jestem (tylko/aż) długodystansowcem. ;)
                          Poza tym mam 24 lata... x2. :))
                          Mój rekord dnia to 256,69 km (W-w - Kalisz - W-w)
                          my.magma-net.pl/czesiek/kalisz/kalisz.html
                          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 25.04.06, 20:19
                            To efekt dzisiejszej, porannej przejażdżki na Opatowice.
                            13 km przed pracą. :)
                            img175.imageshack.us/img175/1663/18080629fl.jpg
                            • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ks.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 25.04.06, 20:51
                              Ja podobnego koguta "upolowałem" na Kozanowie podczas przyboru Odry.
                              • ouimet Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 26.04.06, 01:26
                                poszukajcie info o np.Jerzy Adamuszek.Sporo krajow objechal na rowerze i
                                kajakiem przeplynal tez sporo mil...
                                Kumpel,wiec pisze o Nim.
                                :)
                                np.napisal wspomnienia w ksiazce:Kuba-to nie tylko Varadero.
                                Napisal tez inne,ale nie jestem z reklamy...
                                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 26.04.06, 20:06
                                  Następny kurak - popołudniowy. :)
                                  img140.imageshack.us/img140/5113/18080793qm.jpg
                                  Kilka fotek zza Trestna - znad Odry i nie tylko.
                                  img281.imageshack.us/img281/6812/18080661ss.jpg
                                  img281.imageshack.us/img281/5581/18080672um.jpg
                                  img140.imageshack.us/img140/5917/18080699nw.jpg
                                  img281.imageshack.us/img281/9623/18080707ml.jpg
                                  img140.imageshack.us/img140/5615/18080739dz.jpg
                                  img281.imageshack.us/img281/9937/18080742ci.jpg
                                  img140.imageshack.us/img140/1993/18080762pq.jpg
                                  Rano nie zdążyłem nic pstryknąć z obawy, że spóźnię się do pracy(14km).
                                  Całość = 42km.
    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 01.05.06, 18:57
      Przestało padać, więc siadłem na rower i dojechałem tu:
      img404.imageshack.us/img404/7127/18181520xt.jpg
      Ktoś z Was wie gdzie to jest? ;)
      • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ks.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 01.05.06, 20:49
        > Ktoś z Was wie gdzie to jest? ;)
        Czyżbyś mnie wywołał do tablicy? Bo trudno zebym nie wiedział.
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 01.05.06, 21:10
          > Czyżbyś mnie wywołał do tablicy? Bo trudno zebym nie wiedział. <

Wiedziałem, że się odezwiesz. :)
          Trudno, żebyś TY nie wiedział. :))
          Co z resztą naszych (wrocławskich) rowerzystów?
      • pluski Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 02.05.06, 13:13
        czyzby to byl cypelek na Odrze mniej wiecej na wysokosci lasku osobowickiego?
        gdy pojedzie sie w gore rzeki i skreci w lewo trafi sie na jaz redzinski?
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 02.05.06, 13:59
          pluski napisał:
          > ... cypelek... <

Wygrałeś piwo - gratuluję. :)
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 02.05.06, 20:56
            Pojechałem sobie tam po pracy. Dobrze, że mnie nie złapali. ;)
            img346.imageshack.us/img346/308/18181627hi.jpg
            img287.imageshack.us/img287/8154/18181656fa.jpg
            img346.imageshack.us/img346/4744/18181667ft.jpg
            img287.imageshack.us/img287/1576/18181676nu.jpg
            img287.imageshack.us/img287/8610/18181682xx.jpg
            Jest ktoś chętny na... drugie piwo?
            • mikotajb Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 02.05.06, 21:56
              To są tereny wodonośne?

P.S. Różne ciekawe pomysły na zdjęcia miewasz Śledziku! Przynajmniej biorąc pod
              uwagę te, którzymi się chwalisz.
              • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 04.05.06, 08:13
                mikotajb napisał:
                > To są tereny wodonośne? <

Tak - trasa z Siechnic do Mokrego Dworu.
                Przy najbliższej okazji stawiam Ci... coś do picia. ;)

> ... ciekawe... <

Dziękuję. :D
                • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: 213.199.196.* 04.05.06, 08:58
                  > > To są tereny wodonośne? <
                  >
                  > Tak - trasa z Siechnic do Mokrego Dworu.
                  > Przy najbliższej okazji stawiam Ci... coś do picia. ;)

Naprowadziło mnie to, że napisałeś "nie złapali mnie". Zaznaczam, że piwa nie
                  lubię (nie wiem czemu, ale jest dla mnie nie do przełknięcia, podobnie zresztą
                  jak wszystko co zawiera wyczuwalny alkohol, np. niektóre ciasta).

> > ... ciekawe... <
                  >
                  > Dziękuję. :D

A podzieliłbyś się nastawami aparatu (Av, Tv, czułosć matrycy) dla każdego z
                  tych zdjęć?
                  • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 04.05.06, 10:40
                    > Naprowadziło mnie to, że napisałeś "nie złapali mnie". <

To było specjalnie napisane, dla ułatwienia. :))

> ... że piwa nie lubię... <

Wyczułem Cię. ;)
                    Zaproponowałem więc coś...

> ... podzieliłbyś się nastawami aparatu... <

Nie - prawie wszystko robię na "auto" (Canon A75). :D
                    • mikotajb Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 04.05.06, 11:01
                      > To było specjalnie napisane, dla ułatwienia. :))

Ja prawdę mówiąc nigdy na terenach wodonośnych nie byłem. Słyszałem tylko, że
                      tam ładnie (co potwierdzająfotografie) i że można tam zostać złapanym (co grozi
                      w przypadku takiego złapania i kto to łapie?). I z jakiego powodu jest tam zakaz
                      wstępu?

> Nie - prawie wszystko robię na "auto" (Canon A75). :D

To, że na "auto" to oznacza tylko tyle, ze automat w aparacie sam te nastawy
                      dobiera; a nie, że ich nie ma, lub są tajne. Prawie na pewno można je podejrzeć
                      w programie, którego używasz do oglądania i obróbki.

Ostatnio interesuję się praktyczna fotografią, dlatego wypytuję.
                      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.05.06, 09:01
                        mikotajb napisał:
                        > ... kto to łapie?). <

Mnie kiedyś złapali zaraz za Międzyrzecką (droga w prawo).
                        Uczyłem (przyzwyczajałem) wtedy Córkę do jazdy po szosie.
                        Panowie (cywile) podjechali poldkiem i.... dużo by pisać.
                        Zresztą szczegółów i tak już nie pamiętam. To było ponad 10 lat temu.
                        Nastraszyli mandatem i pogonili nas.
                        Jakie kary grożą - nie wiem.

> ... a nie, że ich nie ma... <
                        Odsyłam do:
                        www.e-cyfrowe.pl/canon-a70-p-300.html?action=default_1#parametry_techniczne

Ps. A70 a nie 75 - przepraszam za pomyłkę.
            • Gość: elmumio Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.05.06, 21:56
              Ciekawe tereny.Gdzie to?
          • pluski Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 03.05.06, 11:50
            hurrra :)

oczywiscie nie startowalem dla nagrod :]

pzdr.
            • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 17:44
              traska Ziebice - Grodkow - Ziebice
              jazda z 2 innymi osobami, tam pod wiatr (wliczona rekreacyjna przejazdzka po
              grodkowie) - dystans 70,5km sr predkosc 31km/h maks 65km/h sr tetno 157
              • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 03.05.06, 19:38
                wczoraj (2V) wschodnia trasa rekreacyjna nr 1
                trestno-siechnice-kotowice-ratowice-czernica-gajków
                www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-05-02-ratowice

dzisiaj (3V)
                przeł. jugowska - wielka sowa - przeł. jugowska i srebrna góra
                tym razem na piechotę ;P
                www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-05-03-sowie

nawiasem mówiąc w okolicach wielkiej sowy jest koszmarne pobojowisko, takiej
                ilości połamanych drzew jeszcze nie widziałem.
                trasy piesze przejść ciężko, a rowerowe absolutnie nieprzejezdne.
                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 04.05.06, 08:22
                  > ... trestno-siechnice-kotowice-ratowice... <

www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-05-02-ratowice/pages/image/imagepage7.html
                  Momentami omijaliśmy te same kałuże. :))
                  Z tego co widzę - na Twoich fotkach - my mieliśmy ich więcej. :(
                  • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 04.05.06, 16:19
                    > Momentami omijaliśmy te same kałuże. :))
                    ano, sprawdzałem przejezdność trasy przed wycieczką z przyjaciółmi

> Z tego co widzę - na Twoich fotkach - my mieliśmy ich więcej. :(
                    sądząc po moim rowerze - chyba nie ;P
                    jechałem raptem dzień przed tobą. w kałużach jest cały odcinek od siechnic, i od
                    kotowic do śluzy. na szczęście po pierwszomajowym myciu założyłem błotniki ...
    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 03.05.06, 21:03
      03.05.06. - Środa
      Pierwsza dłuższa wycieczka z Wiolą - Córcia bawi u Babciów. ;)
      Plac Grunwaldzki - ul. Na Grobli - Trestno - Blizanowice - Siechnice i dalej
      obok torów:
      img252.imageshack.us/img252/4590/18181807cu.jpg
      przez lasy:
      img252.imageshack.us/img252/7384/18181816ct.jpg
      img422.imageshack.us/img422/3209/18181834pl.jpg
      obok stacji Zakrzów:
      img252.imageshack.us/img252/5338/18181849cu.jpg
      tutaj zrobiliśmy sobie małe ognisko na kiełbaski ;)
      img252.imageshack.us/img252/151/18181858mc.jpg
      img422.imageshack.us/img422/1381/18181869ln.jpg
      img422.imageshack.us/img422/8166/18181871us.jpg
      po posiłku ruszyliśmy w kierunku:
      img422.imageshack.us/img422/5272/18181895bm.jpg
      img460.imageshack.us/img460/1671/18181902bs.jpg
      img460.imageshack.us/img460/1803/18181917xl.jpg
      img422.imageshack.us/img422/655/18181925jt.jpg
      z Oławy pojechaliśmy do Jelcza-Laskowic przez:
      img422.imageshack.us/img422/9032/18181942gw.jpg
      img422.imageshack.us/img422/2121/18181977mu.jpg
      dalej postój - obok parkingu leśnego:
      img243.imageshack.us/img243/470/18181981pn.jpg
      img243.imageshack.us/img243/1987/18181999xn.jpg
      img243.imageshack.us/img243/4269/18182001om.jpg
      później przez Łęg do Ratowic - na jaz:
      img243.imageshack.us/img243/2470/18282102qp.jpg
      img243.imageshack.us/img243/491/18282112wc.jpg
      przez śluzę:
      img243.imageshack.us/img243/2979/18282124fq.jpg
      img243.imageshack.us/img243/8255/18282133ov.jpg
      img243.imageshack.us/img243/3808/18282140kk.jpg
      około 300 m wzdłuż kanału żeglugowego, później w lewo przez pola.
      Wyjechaliśmy tu:
      img422.imageshack.us/img422/5083/18282150is.jpg
      czyli przed Kotowicami - uzupełniając paliwo... ;)
      img367.imageshack.us/img367/1325/18282179js.jpg
      ... i ruszyliśmy wałem w miejsce porannego grilowania, by
      znowu "zagrilować". :))
      img367.imageshack.us/img367/6563/18282168dy.jpg
      Dalsza droga to powrót tą samą trasą:
      img286.imageshack.us/img286/1165/18282184na.jpg
      Od Siechnic, w kierunku Wrocławia tłumy rowerzystów - różnej "maści",
      ale... nie chce mi się strzępić klawiatury. :(
      Dzień udany - dystans 78 km.
      • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:51
        1 maja, przerwa w deszczu, 28 km Żórawina
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.05.06, 23:15
          "Chwilami" nasze trasy się pokrywają - stwierdzam po oglądnięciu fotek. :)
          • Gość: beldin Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.06, 19:01
            Dzisiaj Brzeg-Przeworno-Henrykow-Ziebice-Grodkow-Brzeg. Od Ziebic caly czas pod
            wiatr(momentami cholera mocno zawialo). W okolicach Ziebic calkiem sporo ludzi
            na rowerach a tak to jakis pomor zdaje sie. Zjazd z Gromnika w strone Henrykowa
            to koszmar ,trzeba caly czas chooernie uwazac ,droga cala dziurawa i jeszcze do
            tego cala pokryta grysem. Az zalowalem ze nie mam kasku. Dluzsze postoje na
            Gromniku ,w Henrykowie i w Grodkowie.Czas 6.5h dystans okolo 130km. Mialem
            jechac na Sleze dzisiaj, ale sie nie udalo No ale i tak mozna powiedziec ze
            dzien byl calkiem udany:).Rower Merida matts sport 500 (to dla tych ktorzy
            uwazaja ze na mtb sie nie da dalej pojechac).
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 06.05.06, 22:42
              "Wiadomość nie została wysłana, powód: . Za dużo pustych linii." :(((((
              Część pierwsza:
              6.05.2006. - Sobota
              Wrocław - Żórawina - Węgry - Borów - Mańczyce:
              img319.imageshack.us/img319/4917/18282191qa.jpg
              img279.imageshack.us/img279/4923/18282209zu.jpg
              img279.imageshack.us/img279/6082/18282240ls.jpg
              img319.imageshack.us/img319/5723/18282254mb.jpg
              img279.imageshack.us/img279/2968/18282264td.jpg
              img319.imageshack.us/img319/6403/18282279kv.jpg
              img319.imageshack.us/img319/1791/18282281df.jpg
              Kondratowice (pałac):
              img319.imageshack.us/img319/1827/18282303ho.jpg
              img319.imageshack.us/img319/5166/18282310fk.jpg
              Prusy: (zamek)
              img225.imageshack.us/img225/6497/18282341fc.jpg
              Księginice Wielkie (obiad :)) )
              Sienice - Łagiewniki - Oleszna - Piotrówek
              i wjazd/wejście na Jańską Górę:
              ( również wieża widokowa):
              cdn ;)
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 06.05.06, 22:43
              część druga: :))
              img326.imageshack.us/img326/5487/18282502or.jpg
              img267.imageshack.us/img267/7201/18282538zt.jpg
              img177.imageshack.us/img177/1847/18282554lm.jpg
              img177.imageshack.us/img177/7933/18282567io.jpg
              img177.imageshack.us/img177/8557/18282572hf.jpg
              img177.imageshack.us/img177/6638/18282595mr.jpg
              img177.imageshack.us/img177/7963/18282604bx.jpg
              img267.imageshack.us/img267/8272/18282614sy.jpg
              img177.imageshack.us/img177/6458/18282620lr.jpg
              img177.imageshack.us/img177/1417/18282665ln.jpg
              img267.imageshack.us/img267/4564/18282694aw.jpg
              img177.imageshack.us/img177/9265/18282700xs.jpg
              img177.imageshack.us/img177/4163/18282756lq.jpg
              img177.imageshack.us/img177/6371/18282779sl.jpg
              img267.imageshack.us/img267/307/18282784uc.jpg
              img177.imageshack.us/img177/5158/18282791ve.jpg
              img267.imageshack.us/img267/3008/18282801yw.jpg
              img177.imageshack.us/img177/8426/18282847gw.jpg
              img267.imageshack.us/img267/8537/18282860sb.jpg
              img177.imageshack.us/img177/1441/18282879le.jpg
              koniki z Janówka: ;)
              img177.imageshack.us/img177/2851/18282914rd.jpg
              img177.imageshack.us/img177/3995/18282939ed.jpg
              img267.imageshack.us/img267/3941/18282942qj.jpg
              img177.imageshack.us/img177/7049/18282955go.jpg
              strusie z Glinicy: ;)
              img177.imageshack.us/img177/7882/18282964cp.jpg
              img177.imageshack.us/img177/91/18282997ko.jpg
              img177.imageshack.us/img177/8830/18383010cp.jpg
              Nsławice - Ręków - Owsianka - Bąki - Krzyżowice - Żerniki Małe
              - Tyniec Mały - Bielany Wrocławskie - Wrocław.
              Dystans 128 km :D
              • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:16
                No faktycznie moja trasa :-) Ale ja dłuższą wycieczkę to chyba dopiero za
                tydzień.. chyba do Międzylesia pojadę pociągiem i wrócę. 18 za to jadę do Nysy.
    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 07.05.06, 21:25
      7.05.06. - Niedziela
      Wrocław - Kamieniec Wrocławski - Jelcz-Laskowice - Janików
      - Bystrzyca Oławska - Leśna Woda - Błota.
      Tutaj skęciłem na szlak rowerowy - w kierunku rezerwatu (grodu) Ryczyńskiego:
      img347.imageshack.us/img347/9096/18383064yh.jpg
      img309.imageshack.us/img309/7567/18383102tk.jpg
      img309.imageshack.us/img309/4804/18383136ge.jpg
      img309.imageshack.us/img309/7743/18383140cj.jpg
      img309.imageshack.us/img309/7349/18383152pw.jpg
      img347.imageshack.us/img347/643/18383166df.jpg
      img309.imageshack.us/img309/465/18383184fw.jpg
      img309.imageshack.us/img309/3203/18383191zp.jpg
      Oczywiście troszkę pobłądziłem - jak to ja - mimo posiadanej mapy. :(
      Ale - koniec języka... .;)
      Przemiły, starszy pan na składaczku i z wędką wytłumaczył mi
      podczas wspólnej "podróży" co i gdzie. :)
      img347.imageshack.us/img347/1052/18383205ng.jpg
      img309.imageshack.us/img309/4298/18383214sg.jpg
      img309.imageshack.us/img309/372/18383239uj.jpg
      img184.imageshack.us/img184/277/18383244el.jpg
      img309.imageshack.us/img309/6294/18383257pc.jpg
      img309.imageshack.us/img309/5075/18383267tk.jpg
      img309.imageshack.us/img309/2963/18383279jz.jpg
      img184.imageshack.us/img184/1062/18383284mf.jpg
      Jeszcze nigdy w życiu nie "spotkałem" tylu... komarów :(( co dzisiaj,
      więc brałem nogi za pas i... wyjazd z lasu. :))
      Wróciłem do Błot, skręciłem w prawo i pojechałem do:
      img184.imageshack.us/img184/1885/18383305qt.jpg
      img184.imageshack.us/img184/1760/18383318ve.jpg
      img309.imageshack.us/img309/1967/18383326bd.jpg
      img290.imageshack.us/img290/9937/18383339co.jpg
      img309.imageshack.us/img309/9263/18383350qi.jpg
      img309.imageshack.us/img309/412/18383363bl.jpg
      Dotarłem do:
      img290.imageshack.us/img290/678/18383377cs.jpg
      skąd już prościutko - z WIATREM, przez Kopalinę - Piekary
      - Jelcz-Laskowice - Miłoszyce - Dobrzykowice do Wrocławia:
      Dystans 118 km
      • Gość: beldin Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.06, 19:44
        Dzisiaj. Trasa Brzeg-Strzelin-Niemcza-Lagiewniki(diabel chyba mnie skusil na
        jazde krajowa 8,ale wiecej sie to nie powtorzy).Wyjazd z Brzegu dosc pozno bo o
        12:20,ale ze pogoda ladna to sobie zaszalalem.Bylo warto,droga ze Strzelina na
        Niemcze jechalem pierwszy raz .Wspaniala sprawa ,mile podjazdy ,fajne zjazdy a
        gdzie sie nie popatrzy to cholernie mile dla oka widoki.Sama Niemcza tez
        niczego sobie ,dla mieszkanca nizinnego Brzegu to prawie gorska
        miejscowosc:).Wracac nie wiadomo po jaka cholere postanowilem przez
        Lagiewniki.Na zdrowie mi to nie wyszlo za bardzo,cholerni kierowcy ,cholernych
        tirow zszarpali mi nerwy.Jak pisalem wyzej krajowa 8 to ja i moj rower
        zobaczymu tylko jak bedziemy ja przecinac.Od Niemczy straszyl mnie deszcz, ale
        na szczescie nie padalo.Padalo w Strzelinie w ktorym staly dosc pokazne
        kaluze. W sobote chyba pojade sobie na Sleze. Mam tylko nadzieje ze ten
        cholerny wiatr sie w koncu uspokoi.
    • mikotajb Kwestia formalna: ułatwienie czytania 09.05.06, 09:20
      Proponowałbym, aby opisy wycieczki dodawać jedynie do głownego pnia wątku, o tak:

jakas wycieczka śledzika
      ---komentarz
      ---komentarz
      ------komentarz
      jakas wycieczka artka
      ---komentarz
      ------komentarz
      ---------komentarz
      jakas wycieczka tomka
      ---komentarz
      jakas wycieczka romana
      ---komentarz
      ------komentarz
      ---komentarz
      ------komentarz

A podwątki zawierałyby jedynie komentarze i dyskusje nt. wpisanych wycieczek.
      Jestem przekonany, że w ten sposób łatwiej byłoby czytać (bo od razu wiadomo
      gdzie szukać samych opisy wycieczek).
      • Gość: tepe Re: Kwestia formalna: ułatwienie czytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:18
        Coś mi nie wyszło ułatwienie czytania.....
    • Gość: artek ślęża IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 13.05.06, 18:23
      mietków pkp - sobótka - naokoło ślęży do żółtego szlaku i dalej na szczyt
      potem zjazd tą samą drogą - wokół ślęży do przełęczy pod wieżycą
      dalej sobótka - krajowa 8-ka - pietrzykowice - smolec - wrocław.
      68 km, jazdy 3h20m, cała wycieczka ok 5 godzin

przy okazji zajrzałem na św.p. stację pkp sobótka, spod oblazłej farby widać
      ślady dawnej świetności. a przecież kiedyś stamtąd zaczynała się każda ślężańska
      wycieczka ...
      łezka się w oku kręci!
      www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-05-13-sleza
      • sledzik4 Re: ślęża 13.05.06, 18:27
        > ... krajowa 8-ka... <

???
        • sledzik4 Moja wycieczka. :) 13.05.06, 18:41
          13.05.06. - Sobota
          Wrocław - Szewce - Uraz - Rościsławice - Wołów - Brzeg Dolny - promem przez
          Odrę - Głoska - Brzezinka Średzka - Wrocław.
          img417.imageshack.us/my.php?image=18585054rx.jpg
          img102.imageshack.us/img102/1986/18585070tz.jpg
          img102.imageshack.us/img102/6465/18585085dm.jpg
          img417.imageshack.us/img417/6549/18585098ka.jpg
          img102.imageshack.us/img102/6315/18585114eg.jpg
          img102.imageshack.us/img102/7043/18585130rx.jpg
          img271.imageshack.us/img271/8945/18585142zv.jpg
          Pałac w Gosławicach. Uświadomił mnie o nim swego czasu Roman. :)
          img271.imageshack.us/img271/2543/18585150xl.jpg
          img102.imageshack.us/img102/9589/18585193vd.jpg
          img102.imageshack.us/img102/9493/18585204jk.jpg
          Dystans 111 km.
        • Gość: artek Re: ślęża IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 13.05.06, 19:30
          > > ... krajowa 8-ka... <
          > ???

ooops! wylotówki pomieszały siemisie :))
      • Gość: radek Re: ślęża IP: *.wroclaw.mm.pl 13.05.06, 19:58
        > mietków pkp

Zapomniales dodac na poczatku Wroclaw Zachodni PKP godzina 9:05
        Ledwo sie do tego pocigu zmiesciles:)

Ja nieco dalej sie bujalem pociagiem: Jaworzyna Śl - Świdnica - Krzyzowa -
        Pieszyce - Bielawa - Jodłownik - Wiatraczyn - Rudna - Jemno - Srebrna Gora -
        Wojbórz - Bardo pkp 16:43- 18:20 Wrocław Gł. W sumie ok 70km. Zdjęc na 0,5G wiec
        nie chce mi sie wrzucac:P
        • sledzik4 Re: ślęża 13.05.06, 20:46
          Gość portalu: radek napisał(a):
          > ... Bardo pkp 16:43- 18:20 Wrocław Gł. W sumie ok 70km. Zdjęc na 0,5G wiec
          nie chce mi sie wrzucac:P <

Jak masz coś z Barda to prześlij - proszę - na:
          czesiek@magma-net.pl
          • Gość: radek Re: ślęża IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.06, 09:06
            tam juz nie robilem, bo gniotlem ostro pedlay zeby zdazyc na pociag
            (przyznam sie ze przez Gory Bardzkie przejechalem przez pomylke:)
        • Gość: artek Re: ślęża IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 14.05.06, 07:27
          permanentna inwigilacje :))))

> > mietków pkp
          > Zapomniales dodac na poczatku Wroclaw Zachodni PKP godzina 9:05
          ciiii! wstydzę się bo mogłem pojechać na rowerze ale mi się nie chciało!
          starzeję się ;P

> Ledwo sie do tego pocigu zmiesciles:)
          z podziękowaniami dla pkp przewozy regionalne. doszło do tego, że z porannych
          połączeń do jeleniej góry ostały się raptem 2, w tym pospieszny z lublina (gdzie
          przewóz rowerów jest częściej niemożliwy niż możliwy)
          • Gość: radek Re: ślęża IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 15.05.06, 15:02
            2 tyg. temu mialem ta niepowtarzalna okazje przepuscic pociag z Jaworzyny do Wro
            i odczekac grzecznie z biletem w dloni na nastepny za 2h, bo "kibel" byl tak
            maksymalnie zaladowany, ze i bez roweru bym nie wszedl....
            • Gość: radek propozycje IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.05.06, 12:59
              propozycja dla formumowiczow-wycieczkowiczow (tylko tych sprawdzonych:P)
              od jutra (w piatek) beda w radiu RAM puszczane audycje w temacie wyjazdow
              rekreacyjnych na rowerze (w czwartki i soboty o sprawach miejskich). Osoby
              chetne do udzialu i kompetentne (czyli potrafiace powiedziec nieco wiecej niz to
              ze "fajnie sie jedzie i jest gicior") prosze o kontakt ze mna na radez77 at
              gazeta peel

• Gość: tepe Re: ślęża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:17
        Moja wycieczka była bardzo owocowa i dam ją w osobnym wątku.......
    • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.05.06, 21:11
      Relaks przed powrotem do pracy (skończyło mi się 182-dniowe L-4):
      czwartek, 11 bm.
      do Jakuszyc autem, tego dnia wycieczka na trasie Jakuszyce-Orle-Izerska Hala
      (Chatka Górzystów)-zółtym szlakiem pod Stóg Izerski-Izerska Hala-Orle-
      Jakuszyce. Ok. 36 km, w wielu miejscach płaty śniegu.
      piatek, 12 bm.
      Jakuszyce-Harrachov-wodospady Mumlavy-stacja kol. Harrachov-czerwonym szlakiem
      wzdłuż Izery-Jizerka-Smedava-Jizerka-przejście graniczne na Izerze-Orle-
      Rozdroże pod Cichą Równią-Jakuszyce. Ok. 52 km.
      sobota, 13 bm.
      Jakuszyce-Szklarska Poręba (drogą gruntową)-Jakuszyce (asfaltem)-Orle-Izerska
      Hala-Jakuszyce-sklep za przejściem granicznym (zostało mi trochę koron). Ok. 42
      km, płaty śniegu na trasie Orle-Izerska Hala już praktycznie przejezdne. Powró
      autem do domu.
      Trafiłem na piękną pogodę (czwartek, a zwłaszcza piątek). W polskiej części Gór
      Izerskich w dwa pierwsze dni ni żywej duszy, w Czechach sporo turystów.
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 13.05.06, 21:20
        > ... (skończyło mi się 182-dniowe L-4)... <

Czyli Roman wraca na szlaki i trasy. :D
        Do zobaczenia. :)
        • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 13.05.06, 21:32
          > Czyli Roman wraca na szlaki i trasy. :D
          No, tak dobrze nie jest. Wracam do pracy, a dalekie wycieczki na razie muszą
          pozostać w sferze marzeń. Moja ręka wytrzymuje ok. 50 km jazdy. Jeśli jednak w
          międzyczasie bedą dłuższe przerwy to chyba da się trochę więcej.
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 13.05.06, 21:36
            > ... dalekie wycieczki na razie muszą pozostać w sferze marzeń.<

Czekamy na propozycje - we czwórkę??? :)
      • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 14.05.06, 21:44
        Zdjęcia w wyjazdu: foto2006.za.pl
        Część jest złej jakości, ale to wina pospiechu przy konwersji (musiałem je
        zmniejszać do rozmiaru pliku poniżej 200 kB). Zdjęcia z Izerskiej Hali, Orla i
        Jakuszyc można porównać z zimowymi sprzed 2 miesiecy
        (zima06.hollosite.com/main.php?cmd=album&var1=Jakuszyce06/&var2=1) co
        daje pojęcie o masach śniegu, które w Górach Izerskich zalegały.
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 21.05.06, 17:16
          20.05.06. - Sobota
          Wrocław - Cesarzowice...
          img502.imageshack.us/img502/5679/18686167xl.jpg
          img502.imageshack.us/img502/2668/18686195ws.jpg
          Biskupice Podgórne (okolice)
          img77.imageshack.us/img77/5900/18686281lk.jpg
          img73.imageshack.us/img73/8162/18686294uo.jpg
          img528.imageshack.us/img528/9541/18686335es.jpg
          Pałac w Biskupicach Pdg.
          img528.imageshack.us/img528/5752/18686367pd.jpg
          Dylemat: jechać tu,
          img528.imageshack.us/img528/2506/18686379ar.jpg
          czy tu? :)
          img528.imageshack.us/img528/6097/18686381go.jpg
          Pojchałem drogą wśród drzew,
          img73.imageshack.us/img73/5830/18686409sk.jpg
          img73.imageshack.us/img73/7028/18686432xj.jpg
          by dojechać (po objechaniu ogromnej plantacji szparagi) do:
          img259.imageshack.us/img259/5209/18686476qd.jpg
          Znów polną drogą,
          img259.imageshack.us/img259/4993/18686494gt.jpg
          by dotrzeć do wsi:
          img57.imageshack.us/img57/9265/18686502fp.jpg
          img57.imageshack.us/img57/2962/18686517mt.jpg
          Dalej:
          img57.imageshack.us/img57/4562/18686525fp.jpg
          img57.imageshack.us/img57/7383/18686544yw.jpg
          img57.imageshack.us/img57/5706/18686556bv.jpg
          img452.imageshack.us/img452/104/18686561wg.jpg
          img57.imageshack.us/img57/5404/18686577kq.jpg
          img57.imageshack.us/img57/4127/18686599zw.jpg
          Krzyż pokutny w Wilczkowie:
          img452.imageshack.us/img452/2171/18686619zm.jpg
          Następnie:
          img373.imageshack.us/img373/1548/18686637lw.jpg
          img373.imageshack.us/img373/5440/18686656km.jpg
          img373.imageshack.us/img373/8755/18686660dk.jpg
          Maszt (antena) i kościół(?) w Żórawinie:
          img373.imageshack.us/img373/5322/18686678ru.jpg
          img127.imageshack.us/img127/112/18686686lg.jpg
          img392.imageshack.us/img392/1021/18686706xq.jpg
          img71.imageshack.us/img71/756/18686712ll.jpg
          img392.imageshack.us/img392/5944/18686724cl.jpg
          img71.imageshack.us/img71/5891/18686736ml.jpg
          img71.imageshack.us/img71/5885/18686752ap.jpg
          img392.imageshack.us/img392/7674/18686765pd.jpg
          Dystans 81 km.
          • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 21.05.06, 19:42
            > by dotrzeć do wsi:
            > img57.imageshack.us/img57/9265/18686502fp.jpg

zimą było tak:
            www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-02-19-krobielowice/pages/image/imagepage25.html
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 22.05.06, 09:17
              Widać na fotce Twój "trop". ;)
              Ja bym tamtędy - w tych warunkach - nie jechał. :))

Ps. Pod tym drogowskazem zrobiłem sobie pierwszy popas. :D
              • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:06
                > Ja bym tamtędy - w tych warunkach - nie jechał. :))
                > Ps. Pod tym drogowskazem zrobiłem sobie pierwszy popas. :D

no i nie jechałem. zawróciłem. obiecałem sobie że wrócę na wiosne. tydzień temu
                wracając ze slęży przejeżdżałem co prawda przez strzeganowice, ale tak dobrze mi
                się asfaltem jechało (po slężańskim wytelepaniu) że nie chciało mi się w pole
                skręcać ;)
                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 22.05.06, 11:54
                  > ... tak dobrze mi się asfaltem jechało (po slężańskim wytelepaniu)... <

Chyba każdy z nas tak ma. ;)
                  Szukamy najkrótszej i dobrej drogi do szybkiego powrotu na łono rodzinki. :))

Ps.1 W piątek planowałem czarny szlak wokół Ślęży, ale nocny deszcz... zmienił
                  je. :(
                  Ps.2 Po południu jeszcze mała wycieczka z Żoną. Oglądaliśmy m.in. prace przy
                  ul. Klecińskiej. :) Dystans 24 km i urwany łańcuch, ale to już zupełnie inna
                  historia. :))
                  Ps.3 Tepe - czy przed/za Tobą jeździ pilot? ;)
                  • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:14
                    Ps.3 Tepe - czy przed/za Tobą jeździ pilot? ;)
                    Myślisz, że powinno się ostrzegać przede mną?? No, rower ciężki, a wagony wysokie.
                    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 22.05.06, 15:24
                      > ... wagony wysokie. <

Rozumiem. :)
        • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 10:56
          19 maja
          ŻÓrawina-Nysa (przez Węgry, Strzelin, Przeworno, Sarby). 85 km.
          21 maja
          Nysa-Ziębice. 35 km.
          Jak będę miał czas dodam zdjęcia.
          • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:35
            A oto i zdjęcia (przy okazji, wiał wiatr jak cholera, szkoda mi było aparatu
            (obiektyw nie chroniony)
            mapka
            img84.imageshack.us/img84/861/zorawinanysa1tk.jpgdroga
            img161.imageshack.us/my.php?image=img6502medium2nl.jpg
            po ulewie
            img98.imageshack.us/my.php?image=img6509medium0ag.jpg
            img288.imageshack.us/img288/8978/img6510medium6ap.jpg
            pałac w Mańczycach
            img221.imageshack.us/img221/6196/img6506medium8zb.jpg
            za Przewornem
            img98.imageshack.us/img98/4130/img6514medium3im.jpg
            img98.imageshack.us/img98/8823/img6517medium2ay.jpg
            chyba Sarby...
            img221.imageshack.us/img221/6146/img6515medium9vh.jpg
            przed Nysą
            img288.imageshack.us/img288/429/img6518medium2or.jpg
            img288.imageshack.us/img288/7883/img6533medium6be.jpg
            • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:03
              odnośnik do mapki niedobry
              img84.imageshack.us/my.php?image=zorawinanysa1tk.jpg
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 22.05.06, 20:26
              > A oto i zdjęcia... <

To teraz będę zwracał uwagę na... czerwone sakwy. ;)

Ja dzisiaj pojechałem sobie po pracy na Kamieńskiego, w Redycką, gdzie
              skręciłem w lewo na... polną drogę, ;) by wyjechać przed Pasikurowicami. :))
              Tam też jest ekstra. Tylko ptactwo i żabstwo słychać. :)
    • Gość: Waldi Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.e-wro.net.pl 02.06.06, 16:44
      Co się stało z sledzikiem 4. Od jakiegos czasu wogle nie pisze nic o swoich
      wycieczkach.Czyżby zrobił sobie przerwę!
      • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 02.06.06, 20:20
        A ile mozna pisać o tych samych trasach?
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 04.06.06, 15:27
        Gość portalu: Waldi napisał(a):
        > Co się stało... <

Pogoda robi swoje, ale jeżdżę, jeżdżę - po Wrocławiu. Chociaż wczoraj:
        03.06.06. - Sobota
        Wycieczka do Bagna - z Żoną. :D
        Mapa trasy - taka sobie. ;)
        img104.imageshack.us/img104/2539/mapa4fi.jpg
        Ruszamy w... nieznane? Kto wie gdzie to jest?
        img339.imageshack.us/img339/645/18888658nh.jpg
        img339.imageshack.us/img339/4043/18888661iq.jpg
        Szybowiec i "ciągnik" nad Szewcami:
        img339.imageshack.us/img339/9889/18888686qu.jpg
        Popas za Obornikami Śląskimi:
        img339.imageshack.us/img339/8565/18888747np.jpg
        Stadion w Wielkiej Lipie:
        img339.imageshack.us/img339/6770/18888751mk.jpg
        img287.imageshack.us/img287/3116/18888764jq.jpg
        Gospodarz i jego pałac. ;)
        img189.imageshack.us/img189/9330/18888777kb.jpg
        img287.imageshack.us/img287/7007/18888785gn.jpg
        Cel wycieczki:
        img189.imageshack.us/img189/2294/18888798ri.jpg
        img189.imageshack.us/img189/1755/18888805pv.jpg
        img189.imageshack.us/img189/728/18888825un.jpg
        img189.imageshack.us/img189/1253/18888838uz.jpg
        img287.imageshack.us/img287/3900/18888843od.jpg
        img287.imageshack.us/img287/607/18888852ul.jpg
        img287.imageshack.us/img287/4597/18888863ik.jpg
        img287.imageshack.us/img287/9379/18888881tc.jpg
        img287.imageshack.us/img287/4981/18888896mw.jpg
        img468.imageshack.us/img468/1922/18888907yi.jpg
        img287.imageshack.us/img287/8462/18888986wa.jpg
        img287.imageshack.us/img287/1060/18889005ro.jpg
        img287.imageshack.us/img287/6121/18989017uz.jpg
        img287.imageshack.us/img287/2373/18989037qt.jpg
        img287.imageshack.us/img287/3650/18989064fh.jpg
        img287.imageshack.us/img287/3285/18989088zm.jpg
        img287.imageshack.us/img287/9660/18989093ix.jpg
        Dalej - w kierunku Brzego Dolnego:
        img468.imageshack.us/img468/7034/18989121eg.jpg
        Podczas przeprawy przez Odrę nawiązaliśmy rozmowę z Rowerzystą z Karłowic oraz
        z rowerowym małżeństwem z Nowego Dworu. :)
        img287.imageshack.us/img287/298/18989136ua.jpg
        Popas za Głoską:
        img287.imageshack.us/img287/7150/18989159dq.jpg
        Więcej fotek nie robiłem, bo... ileż można fotografować to samo. ;)
        Dystans = 102 km
        Pierwsza "setka" Wioli - w tym roku. :)
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 10.06.06, 20:54
          10.06.2006r. - Sobota
          Rano: Plac Grunwaldzki - Jelcz-Laskowice - Janików - Biskupice Oławskie -
          Przeczów - Karwiniec - BIERUTÓW - Smolna - Ligota Wielka - Brzezia Łąka -
          Kiełczów - Psie Pole - Sołtysowice - Różanka - Plac Grunwaldzki = 138 km.
          Prawie(trasa) powtórka z Kwietnia. :)
          Po południu: po Wrocławiu - m.in. Maślice = 41 km.
          Niestety bez fotek - aparat pojechał do Częstochowy. :(
          • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl 10.06.06, 22:36
            > Niestety bez fotek - aparat pojechał do Częstochowy. :(

Jak ja zdam w poniedziałek poprawkę ze "Wstępu do Techniki Systemów" to też udam
            się do Częstochowy. Na kolanach. :-|
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 11.06.06, 22:05
              Dystans 115 km - z Żoną. :D
              Relacja i fotki jutro.
              Ps. Cel wycieczki: Zalew Mietkowski.
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 11.06.06, 22:08
              > ... udam się do Częstochowy. Na kolanach. :-| <

Załóż jakieś "oponki" na nie - inaczej czarno, a raczej czerwono je widzę. :))
      • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:59
        Żórawina-Wilczków-Przecławice-Rolantowice-Ręków-Nasławice. I z powrotem tak
        samo. 56 km, jechałem z córką, 15 lat, która bardzo dzielnie jechała. I pierwszy
        raz w życiu taki długi dystans. No, ale wybiera się Litwa-Łotwa-Estonia z nami!
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 12.06.06, 12:01
          > ... Ręków... - ... z córką, 15 lat, która bardzo dzielnie jechała. <

Gratulacje dla Córki. :)

Trasa wczorajszej wycieczki:
          Wrocław - Pietrzykowice - Kąty Wrocławskie (cukiernia w Rynku ;) ) - Kilianów
          - Piława - Milin - Mietków. Objazd zbiornika "nieprzetartymi" ścieżkami,
          drogami, (popas, opalańsko). ;) Borzygniew (błąd?) - Ibramowice - Domanice -
          Maniów - Tworzyjanów. Tu przecinamy "E261" i jedziemy do Garncarska. Następnie
          Sobótka (znów cukiernia w Rynku ;) ) i dalej do Rogowa Sobóckiego. Za Rogowem
          skręcamy w prawo do Michałowic i przez Stary Zamek - Ręków do Solnej (popas na
          boisku). Pustków Żurawski - Owsianka - Krzyżowice - Tyniec Mały. Tu się
          zaczęło. ;) Pytamy miejscowego jak przejechać do Nowej Wsi Wrocławskiej
          i "lądujemy" w szczerym polu. :( Koniec drogi, jakieś wykopy. :( Ale co tam...
          - "kosimy" młodą kukurydzę. Wreszcie jakaś droga, która zaprowadziła nas nad
          autostradę. Skręcamy w lewo i wjeżdżamy do celu. Po chwili poznaję, że przecież
          ja tu przed kilkunastoma dniami byłem. :)) Czyli jesteśmy "w domu". Dalej
          Gądów - Cesarzowice... Plac Grunwaldzki.
          Fotki wieczorem (?)
          • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 12.06.06, 16:01
            Wracaliśmy wczoraj samochodem :-(, ale z rowerami :-), z gór. Ok. 19.30
            zjeżdżałem z nowej drogi łączącej rondo przy Auchan z Oporowem, patrzę w lewo i
            mówię do żony - tam stoi ktoś Śledzikopodobny, ale dokładniej nie było czasu
            się przyjrzeć. Pewnie się nie myliłem.
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 12.06.06, 21:26
              > ... Pewnie się nie myliłem. <

???
              Byłem z Wiolą. Staliśmy przy początku ścieżki rowerowej, jadąc od Mokronosu
              Dolnego. Oto fotki:
              Cukiernia w Kątach Wrocławskich:
              img452.imageshack.us/img452/3426/19090944jk.jpgBłąd?
              img520.imageshack.us/img520/186/19090970si.jpg
              Zalew Mietkowski:
              img452.imageshack.us/img452/2492/19090981hw.jpg
              img520.imageshack.us/img520/5896/19090992nu.jpg
              img520.imageshack.us/img520/1105/19191048ym.jpg
              img520.imageshack.us/img520/2793/19191054go.jpg
              img394.imageshack.us/img394/9173/19191060bn.jpg
              img394.imageshack.us/img394/9001/19191076po.jpg
              img520.imageshack.us/img520/4032/19191092dm.jpg
              img520.imageshack.us/img520/7874/19191131fi.jpg
              Czas się zatrzymał?
              img520.imageshack.us/img520/6891/19191146it.jpg
              Nie - zegar wskazuje dokładny czas. :)
              img204.imageshack.us/img204/6795/19191164ay.jpg
              Zalew Mietkowski - c.d.
              img204.imageshack.us/img204/622/19191183vv.jpg
              img520.imageshack.us/img520/395/19191227tf.jpg
              Koniec "betoniarki". :)
              img520.imageshack.us/img520/4418/19191306mt.jpg
              "Ja chcę na konia" - mówi Wiola. ;)
              img385.imageshack.us/img385/7035/19191315hj.jpg
              Maniów - pomnik:
              img453.imageshack.us/img453/8687/19191347wa.jpg
              img188.imageshack.us/img188/7236/19191354vl.jpg
              img453.imageshack.us/img453/8784/19191361wz.jpg
              img188.imageshack.us/img188/9597/19191379xw.jpg
              Pałac w Garncarsku:
              img453.imageshack.us/img453/7108/19191450zd.jpg
              Ślęża:
              img453.imageshack.us/img453/6034/19191465co.jpg
              Samolot nad Wieżycą:
              img475.imageshack.us/img475/4152/19191483cm.jpg
              Cukiernia w Sobótce - na fotce inny rowerzysta: ;)
              img453.imageshack.us/img453/6397/19191501iw.jpg
              Droga przez mękę: ;)
              img453.imageshack.us/img453/6273/19191513wk.jpg
              img453.imageshack.us/img453/5853/19191536hf.jpg
              Koniec drogi:
              img475.imageshack.us/img475/9996/19191550br.jpg
              Co to jest?
              img453.imageshack.us/img453/559/19191562uc.jpg
              Teraz już wszystko wiadomo. ;)
              img453.imageshack.us/img453/4378/19191571uc.jpg
              Dojeżdżamy do... nad autostradę...
              img324.imageshack.us/img324/8089/19191590bc.jpg
              img324.imageshack.us/img324/4286/19191604pg.jpg
              ... dalej do Nowej Wsi Wrocławskiej - skąd - znaną już trasą do domku. :D:D
              • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 12.06.06, 21:37
                ???
                > Byłem z Wiolą. Staliśmy przy początku ścieżki rowerowej, jadąc od Mokronosu
                > Dolnego.
                Czyli oczy mam jeszcze dobre - widziałem was tylko przez moment, gdy obróciłem
                głowę, przy skręcie w prawo, w lewo. A że lewa była wolna, to mogłem płynnie
                pokonać skrzyżowanie. Byłeś w kasku i żółtawej koszulce, którą pamietam z
                zeszłorocznych wycieczek.
                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 12.06.06, 21:45
                  > ... widziałem was tylko przez moment <

Trzeba było poświęcić nam kilka sekund i zatrzymać się na środku ścieżki(drogi)
                  rowerowej. ;)
          • maladanka Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 13.06.06, 09:33
            Śledziku - czy już ktos wystąpił o nadanie Ci miana najbardziej zawzietego
            rowerzysty Wrocławia?
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 13.06.06, 10:05
              Nie. ;)
              Takich we Wrocławiu jest dużo, dużo więcej. Ja tylko uparcie "dokumentuję" ;)
              swoje wycieczki na tym forum. :))
              • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 21:34
                dzisiaj bylo ostro - jazda w towarzystwie skuterka (a raczej w tunelu, chociaz
                niewielki ten tunel, bo powiewalo)
                Trasa Ziebice - Kamiennik - Nysa - Otmuchow - Ligota Wlk - Lipniki - Ziebice
                Teraz troche danych:
                Dystans 69km, srednia predkosc 39km/h, czas jazdy 1H45M, srednie tetnio
                171uderz/min, maksymalne tetno 200, spalone kalorie 2000kcal
                • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 13.06.06, 22:38
                  Czy nie pomyliłeś forum?
                • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl 13.06.06, 23:12
                  > dzisiaj bylo ostro - jazda w towarzystwie skuterka (a raczej w tunelu, chociaz
                  > niewielki ten tunel, bo powiewalo)

Miałeś chyba na myśli cień aerodynamiczny a nie żaden tunel...

> spalone kalorie 2000kcal

Jak liczysz spalone kalorie?
                  • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:50
                    no powiem ze to jest moj rekord - pierwszy raz taka duza srednia, jeszcze na
                    takim dystansie i w terenie (bo przeciez nie po petli po plaskim)
                    a kcal liczy mi pulsometr sigmy - fit watch - wklepalem wiek, wage i
                    wspolczynnik (czyli jaka dyscypline uprawiam - dalem jazda na rowerze tylko nie
                    pamietam czy amatorska czy zawodnicza bo byly 2 opcje do wyboru - jutro z
                    ciekawosci sprawdze co tam wklepalem) ale to jest tylko orientacyjne ilosc
                    spalonych kalorii
                    A z tym tunelem to faktycznie - niewielki, ale zawsze lepiej niz samemu ;)
                    • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl 14.06.06, 00:16
                      > A z tym tunelem to faktycznie - niewielki, ale zawsze lepiej niz samemu ;)

Nie wielkość miałem na myśli, tylko to, że cień aerodynamiczny nazywasz (i nie
                      tylko Ty) jakimś tunelem... (tunel aerodynamiczny to jest jednak coś innego)

> a kcal liczy mi pulsometr sigmy - fit watch - wklepalem wiek, wage i
                      > wspolczynnik (czyli jaka dyscypline uprawiam - dalem jazda na rowerze tylko nie
                      > pamietam czy amatorska czy zawodnicza bo byly 2 opcje do wyboru - jutro z
                      > ciekawosci sprawdze co tam wklepalem) ale to jest tylko orientacyjne ilosc
                      > spalonych kalorii

Orientacyjna? O kant dupy rozbić taki pomiar...
      • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 11:06
        Żórawina-Ratowice, przez Turów-Sulimów-Kotowice, ok. 42 km, z tą samą córką.
        Przeciętna ok. 16 km/h.
        Zdjęcia jak zwykle tu:
        http://wroclaw.hydral.com.pl/test.php?od_rok=2003&od_miesiac=&od_dzien=&do_rok=2006&do_miesiac=6&do_dzien=14&lat_od=1000&lat_do=2006&userl=1899&zrodlo=&zrodlop=&ogl_od=&ogl_do=&sort=uploaded&malej=yes&Submit=Szukaj&fnd=myself
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 14.06.06, 11:30
          Parafia jest w Starym Zamku i to się liczy. :)
          Coś mało tych fotek. :(
          • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 13:39
            Fotek zrobionych stosunkowo dużo, ale wystawianych kilka. Nad każdą spędzam
            kilkanaście minut, to i tak mało..., kadrując, zmieniając to i tamto. No i nie
            mam tyle czasu. Ile ja mam zdjęć z imprez nie ruszonych.........
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 14.06.06, 13:55
              > ... ale wystawianych kilka. <

Moje (wstawione) to też tylko część. :))
        • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 21:12
          Żórawina-Węgry-Borów Strzeliński i powrót drugą stroną szoy strzelińskiej. 41
          km, średnia 16. Z tym samym dziecięciem. A rano kręciłem się w okolicach
          Bardzkiej i zdjęcia są na wroclaw.hydral.com.pl.
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 15.06.06, 23:14
            Czwartek - 15.06.2006r.
            Wycieczka z Wiolą do Namysłowa. :D
            Dystans 138 km
            Fotorelacja i trasa - jutro(?) - jak się "wyrobię". :(
            Mam jeszcze zaległości plaży grunwaldzkiej. ;)
            • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 16:18
              Mmmm, nieźle.
              • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 17.06.06, 00:09
                Trasa:
                Wrocław - Jelcz-Laskowice - Janików - Bystrzyca - Leśna Woda - Wójcice -
                Biskupice Oł. - Ligota Książęca - Barzyna - Smarchowice Śl. - Namysłów.

Dystans 138 km - w upale. "Paliwa" zużyliśmy hektolitry. ;) Powrót tą samą
                trasą - z małym "skrótem" do Brzozowca. W Namysłowie zakupiliśmy mapę drogową
                woj. opolskiego. Spotkaliśmy jednego długodystansowca, który pokonywał trasę
                Oława - Namysłów - powrót. :)
                Foty:
                Tuż przed Leśną Wodą:
                img222.imageshack.us/img222/8766/19191986qm.jpg
                img146.imageshack.us/img146/5412/19191997cq.jpg
                img222.imageshack.us/img222/5266/19192003aj.jpg
                Za i dalej:
                img222.imageshack.us/img222/8721/19292015gb.jpg
                img146.imageshack.us/img146/9523/19292031rf.jpg
                img70.imageshack.us/img70/586/19292047iu.jpg
                img70.imageshack.us/img70/9302/19292040ec.jpg
                img70.imageshack.us/img70/8316/19292049yw.jpg
                img157.imageshack.us/img157/3118/19292086fw.jpg
                img54.imageshack.us/img54/2562/19292145ww.jpg
                img487.imageshack.us/img487/6011/19292167eu.jpg
                img54.imageshack.us/img54/8630/19292215kd.jpg
                img102.imageshack.us/img102/2264/19292234zk.jpg
                Cel: :D
                img102.imageshack.us/img102/2761/19292278xd.jpg
                img54.imageshack.us/img54/1785/19292291fk.jpg
                img102.imageshack.us/img102/6566/19292318bl.jpg
                img102.imageshack.us/img102/9120/19292328tc.jpg
                img161.imageshack.us/img161/9591/19292330jq.jpg
                img102.imageshack.us/img102/1903/19292368ef.jpg
                img156.imageshack.us/img156/7236/19292376je.jpg
                img161.imageshack.us/img161/4975/19292391fg.jpg
                img102.imageshack.us/img102/162/19292405cd.jpg
                img102.imageshack.us/img102/9083/19292424gn.jpg
                img102.imageshack.us/img102/7168/19292456hv.jpg
                Wracając:
                img102.imageshack.us/img102/4222/19292462yi.jpg
                img102.imageshack.us/img102/9588/19292499um.jpg
                img157.imageshack.us/img157/8572/19292507bl.jpg
                • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 17.06.06, 21:08
                  piątek 2006-06-16:
                  czterogodzinna wycieczka, 75 km:
                  wrocław - szewce - wilczyn leśny - oborniki śl. - raków - kotowice
                  mapa:
                  www.wro.vectranet.pl/~artek/2006-06-16-oborniki.gif
                  polecam szczególnie przepiękny las wilczyński - uwaga - drogi strasznie
                  piaszczyste, jedzie się ciężko.

z nielicznych ciekawszych zdarzeń - napotkana na drodze pod się na drodze
                  opalająca się dama:
                  www.wro.vectranet.pl/~artek/DSCF2242_1.JPG
                  a nieco dalej był mały kłus przez pola i łąki - z powodu drobnej niezgodności
                  mapy z terenem (brak mostka). następnym razem nie będę jechał na skróty ;P
                  • Gość: Mikołaj Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl 17.06.06, 21:30
                    > z nielicznych ciekawszych zdarzeń - napotkana na drodze pod się na drodze
                    > opalająca się dama:
                    > www.wro.vectranet.pl/~artek/DSCF2242_1.JPG

Mogłeś ją poczochrać po tej grzywce między rogami - krowy to lubią, bo nie mogą
                    się nijak same tam podrapać. A tak poza tym, to strasznie twarde włosy tam mają,
                    jak szczecina jakaś. Wiem to wszystko po kiedyś napotkałem po drodze krowę, a że
                    opiekun był w pobliżu to go dokładnie wypytałem.
                  • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:54
                    A która to mapa i który mostek? Dobrze wiedzieć takie rzeczy.
                    • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 18.06.06, 14:23
                      > A która to mapa i który mostek? Dobrze wiedzieć takie rzeczy.

to raczej problem dla lubiących podmiejskie xc a nie turystykę asfaltową :))
                      chodzi o odcinek pieszego żółtego szlaku między kotowicami a stacją pkp szewce
                      wytyczony kiedyś m.in. wzdłuż torów. ten odcinek istnieje na starszych mapach
                      planu (wzgórza trzebnickie), na "okolice w-wia cz. północna" żółty szlak
                      namalowany jest już poprawnie (aktualnie), ale nadal na mapie istnieje ścieżka.
                      w rzeczywistości ta ścieżka z obu końców prowadzi w zaorane pola, nie ma
                      połączenia, mostka też nie znalazłem.
                      nie wykluczam oczywiście że przejście gdzieś istnieje a ja po prostu utraciłem z
                      wiekiem moje skautowe umiejętności ;P
                      • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 19:12
                        A widzę. Ja te tereny mało znam. W zeszłym roku tylko jechałem w okolicach z
                        Brzegu nad Odrą. A podmiejski xc miły. Uzywam programu Mapa Polski (żeby jeździć
                        bocznymi drogami) to często mnie prowadzi xc-owo.
                        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 18.06.06, 21:47
                          18.06.06. - Niedziela
                          Wrocław - Cesarzowice - Gądów - Nowa Wieś Wrocławska - Biskupice Podgórne:
                          img59.imageshack.us/img59/3228/19292511cr.jpg
                          img59.imageshack.us/img59/1007/19292525th.jpg
                          img59.imageshack.us/img59/1420/19292557eb.jpg
                          img528.imageshack.us/img528/3887/19292568qn.jpg
                          img528.imageshack.us/img528/7150/19292573ii.jpg
                          Więcej fotek budowy LG nie zrobiłem, ponieważ zauważyłem "Zakaz fotografowania"
                          i... ochroniarzy. :(. Ciekawe dlaczego - jakie tajemnice może kryć budowa
                          fabryki?
                          Dalej był Małuszów - Krzyżowice - Bąki - Królikowice - Wierzbice - Solna -
                          Ręków - Damianowice - Pustków Wilczkowski - Biskupice.
                          Wiola mówi: "tyle kilometrów przejechaliśmy a dopiero "na" Popowicach
                          jesteśmy?" ;-)
                          img528.imageshack.us/img528/3083/19292693qq.jpg
                          img391.imageshack.us/img391/3609/19292700vf.jpg
                          Następnie Jordanów - Dankowice - Jezierzyce - Pożarzyce I-sze i II-gie -
                          Bałobrzezie - Kondratowice - skrót przez... pszenicę - z rowerami na plecach
                          (zalana droga po burzy) do: cel wycieczki ;-) - mecz A klasy pomiędzy Ślężą
                          Księginice Wielkie a Czarnymi Kondratowice: (2:0)
                          img59.imageshack.us/img59/6046/19292730od.jpg
                          Po meczu obiadek, kawka, ciacho i powrót do Wrocławia - prawie tą samą trasą.
                          Po drodze spotkaliśmy dwóch... capów: ;)
                          img71.imageshack.us/img71/430/19292843sw.jpg
                          img71.imageshack.us/img71/5765/19292872fr.jpg
                          Widok z Jordanowa na Ślężę.
                          img71.imageshack.us/img71/7396/19292868pm.jpg
                          Krzyż pokutny w Damianowicach:
                          img164.imageshack.us/img164/4091/19292882fr.jpg
                          Pierwsze darmowe czereśnie - w Bąkach. :))
                          img164.imageshack.us/img164/4807/19292890hf.jpg
                          Ścieżka rowerowa z Nowej Wsi Wrocławskiej do Zabrodzia:
                          img68.imageshack.us/img68/9250/19292923di.jpg
                          img151.imageshack.us/img151/3428/19292933lo.jpg
                          img68.imageshack.us/img68/5968/19292945wa.jpg
                          Pogoda idealna na wycieczkę rowerową. Troszkę wiało, ale co to dla nas... . ;-)
                          Dystans 124 km
                      • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 18.06.06, 21:15
                        > chodzi o odcinek pieszego żółtego szlaku między kotowicami a stacją pkp szewce
                        > wytyczony kiedyś m.in. wzdłuż torów. ten odcinek istnieje na starszych mapach
                        > planu (wzgórza trzebnickie), na "okolice w-wia cz. północna" żółty szlak
                        > namalowany jest już poprawnie (aktualnie), ale nadal na mapie istnieje
                        ścieżka.
                        > w rzeczywistości ta ścieżka z obu końców prowadzi w zaorane pola, nie ma
                        > połączenia, mostka też nie znalazłem.
                        W zeszłym roku też tam zgubiliśmy szlak ze Śledzikiem. Ale wcześniej (chyba
                        rok) przejechałem, tyle że w przeciwnym kierunku.
                        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 18.06.06, 21:49
                          > W zeszłym roku też tam zgubiliśmy szlak ze Śledzikiem. <

Potwierdzam. Na szczęście nie "zajechaliśmy" zbyt daleko po tym pastwisku. :))
    • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 18.06.06, 21:48
      15-17 bm - Góry Sowie:
      15.06: pociągiem do Świebodzic, stąd przez Książański Park Krajobrazowy
      (jeziorko Daisy po drodze) do Lubachowa, dalej do zapory na Bystrzycy, objazd
      zalewu i bocznymi drogami do Walimia. Stąd podjazd do Rzeczki gdzie zostaliśmy
      (z kolegą) na dwa dni. Wszystkiego 42 km.
      16.06: spacer na Wielką Sowę, gdzie w 100-lecie budowy, odbyła się uroczystość
      otwarcia wieży widokowej po remoncie. Obiekt prezentuje się dośc okazale.
      17.06: mimo różnorodnych atrakcji dnia poprzedniego obudziliśmy się rzeźcy
      (okazało się że przespaliśmy potężna poranną burzę) i ruszyliśmy w drogę
      powrotną, która okazała się mocno wymagająca - mieliśmy zamiar przejechać
      grzbietem do Srebrnej Góry. Po burzy szlaki były błotniste i śliskie. Na domiar
      złego na sporym obszarze miała miejsce w zimie klęska śniegołomów - pod naporem
      olbrzymich ilości śniegu legły całe połacie lasu i niektóre szlaki są
      zamknięte. W dodatku parę razy pobłądziliśmy. Ostatecznie zjechaliśmy do
      Woliborza i dalej pojechalismy szosą do Srebrnej Góry. Stamtąd zjechalismy na
      szlak rowerowy do Ząbkowic (piękna jazda po szutrze z wiatrem przeważnie ponad
      30 km/h). Z Ząbkowic pojechaliśmy do Ziebic (bliżej było do Kamieńca
      Ząbkowickiego, ale mieliśmy sporo czasu) i pociągiem do domu. Tego dnia ok. 70
      km. To najdłuższy dystans przejechany przeze mnie po wypadku. I jak na razie
      chyba maksimum na jakie mogę sobie pozwolić (dokucza bark i ramię). No i koniec
      szybkich zjazdów - pozostał uraz i obawiam się przekraczać 30 :-(
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 18.06.06, 21:53
        > 16.06: spacer na Wielką Sowę, gdzie w 100-lecie budowy, odbyła się
        uroczystość otwarcia wieży widokowej po remoncie. <

Nie sptkałeś tam przypadkiem mojej Córeczki?
        Też tam była. W Faktach pokazali ową "uroczystość". Wyglądało to tak, jakby
        nikogo tam nie było.
        • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 08:06
          > Nie sptkałeś tam przypadkiem mojej Córeczki?
          Nie wiem czy bym poznał, tu są zdjęcia z wycieczki:
          tatry.inspiration.pl/viewtopic.php?p=62950#62950
          > W Faktach pokazali ową "uroczystość". Wyglądało to tak, jakby
          > nikogo tam nie było.
          Były tłumy.
    • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 19.06.06, 21:38
      zaliczyłem w końcu rudawy janowickie.
      uff, żar z nieba był powalający, zwłaszcza na podjazdach.
      góry piękne, tras rowerowych mnóstwo:
      www.rowery.kamienna-gora.pl/mapy.htm
      szkoda tylko że nie miałem ze sobą aktualnej mapy - wiedziałbym gdzie prowadzą ;P
      trasy rowerowe o różnym stopniu trudności, niektóre podjazdy (i zjazdy też)
      darowałem sobie z zasady.
      trasa:
      marciszów - purpurowe jeziorka - raszów - pisarzowice - rędziny - bolczów (przez
      miedziane skały) - szwajcarka (przez piec i skalny most) - zjazd do karpnik -
      potem szosą do jeleniej góry.
      wyjazd po 10-tej, w jeleniej ok, 16-tej.
      a teraz popijam wymarzonego heinekena który czekał na mnie szczęśliwie w
      lodówce. cheers!
      zdjęcia jutro
      • Gość: artek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 20.06.06, 16:44
        wczorajsze zdjęcia:
        www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-06-19-rudawy/
        a dzisiaj z małżonką:
        z osoli lasem, czerwonym pieszym do obornik (szlak przejezdny ale to raczej małe
        xc, ewa miejscami na swoim trekkingu musiała podchodzić)
        z obornik lasem, zielonym pieszym przez jary lubnów do urazu
        z urazu szosą czerwonym rowerowym raków - paniowice, przy pkp szewce wjazd na
        żółty pieszy do mostu na widawie, dalej przez las lesicki i rędziński, koło
        śluzy, i wałami.
        dystans 50 km
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 20.06.06, 20:42
          Ładne fotki. :)
          Najbardziej spodobała mi się ta - z "brudną" wodą. ;-)
          www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-06-19-rudawy/pages/image/imagepage9.html
          • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 26.06.06, 09:34
            24.06.2006r. - Sobota
            Wrocław - Strzelin - Ziębice - Niedźwiednik - Kamieniec Ząbkowicki - Bardo.
            Dytans 95 km + 15 km po Bardzie.
          • Gość: radek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.06.06, 16:05
            25 czerwca
            Pociąg na Pragę 8:17
            Kamieniec-Byczeń-Paczków-Kozielno-Błotnica-Śrem-Kamieniec-Suszka-Przyłęk-
            Potworów-Budzów-Jenma-Rudnica-Ostroszowice-Bielawa (Zbiornik Sudety)-
            Pieszyce-Piskorzów-Bratoszów-Pieszyce-Pieskorzów-Lutomia-Bojanice-
            Świdnica (city tour)-Jaworzyna Śl. (pociąg 20:04 oczywiście jak zawsze spóźniony
            15 min), w sumie 130 km
            • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 27.06.06, 09:07
              > ... Kamieniec-Suszka-Przyłęk.... <

Część naszych tras pokrywała się. :))
              Łowisko za Ziębicami:
              img457.imageshack.us/img457/6052/19393914je.jpg
              img457.imageshack.us/img457/2318/19393931cr.jpg
              img47.imageshack.us/img47/968/19393946oi.jpg
              Koniec Suszki - w oddali Przyłęk:
              img457.imageshack.us/img457/8704/19393979hi.jpg
              To już Góry Bardzkie - z pewnego balkonu. ;-)
              img72.imageshack.us/img72/8352/19393994pb.jpg
              • Gość: lukasz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:06
                ziebice - bardo - klodzko - idzikow - sienna - stronie - zloty stok - kamieniec
                - ziebice
                wyszlo troszke ponad 130km, srednia predkosc 26,9 km/h - troche dzisiaj
                powiewalo, dla mnie super wynik :]
                • Gość: radek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.06, 19:14
                  Bardo-Klodzko po jakiej trasie?
                  • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 03.07.06, 10:52
                    > Bardo-Klodzko po jakiej trasie? <

Ósemką najpewniej. Chyba, że przez Opolnicę "poleciał". :)
                    Ps. Łukasz - dla mnie i mojego rowerka taka średnia to KOSMOS. :))

01.07.06. - Sobota
                    Wrocław - Kąty Wrocławskie - Gniechowice - obok Pustkowa Żurawskiego - Ręków -
                    Nasławice - Jordanów (tu "otarłem" się o drogę 8) - Glinica - Tomice -
                    Piotrówek - Oleszna - Łagiewniki - Sienice - Księginice Wlk. - Prusy - Karszów -
                    Mikoszów - Strzelin - Ulica - Brożec. No i nastąpiła zmiana planu. Tiry(?) i
                    wiatr zmusiły mnie do rezygnacji jazdy w kierunku Oławy. Za Brożcem skręciłem w
                    lewo i pomknąłem nieznaną sobie wcześniej trasą: Wawrzeńczyce -
                    Grodzieszowice - w prawo na kiepski asfalt, do Kończyc. Następnie do Domaniowa,
                    nad autostradą, do Piskorzowa. Następnie Swojków - Gęsice - Rynakowice -
                    Okrzeszyce - Sulimów - Święta Katarzyna i do Siechnic. Stąd "94"-ką szybciutko
                    do domu, na mecz. Fotki na dniach - brak czasu. :( Dystans 134 km.

02.07.06. - Niedziela
                    Wrocław - Cesarzowice - Gądów - Biskupice Podgórne - Małuszów - Krzyżowice -
                    Bąki i skrótem, polną drogą do Pustkowa Żurawskiego. Ominąłem w ten sposób
                    Owsiankę. :) Dalej Solna - Ręków - Stary Zamek - Michałowice - Rogów Sobócki -
                    Sobótka - schronisko pod Wieżycą. Popas, krótki, ostry zjazd do starego
                    kamieniołomu. Fotki i powrót do trasy rowerowej wokół Ślęży. Od wczoraj trasa
                    ta powinna się nazywać: śledzikowa trasa wokół Ślęży. :)) Z lenistwa, zmęczenia
                    nie dokończyłem jej, ale co się odwlecze... . :) Może w najbliższy łikend - z
                    Wiolą? W miejscu gdzie czarny szlak skręca w prawo i w górę ja pojechałem sobie
                    drogą w dół. Wyjechałem na asfalt naprzeciwko wsi Biała. Tak czy siak Ślężę
                    objechałem :)) Teraz już do Sobótki i prościutko do Mirosławic - Gniechowic. W
                    Małuszowie wróciłem na poranną trasę i do domku.
                    Dystans 111 km
    • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 03.07.06, 22:46
      Moja sobotnia wycieczka:
      Kozanów-Most Milenijny-Rędzin-pola irygacyjne-most kolejowy na Widawie-zółtym
      szlakiem do Paniowic-Ręków-Uraz-Stary Dwór-Wały-Warżyna-Księginice-Białków-
      Łąkoszyce-Mrozów-Krępice-wróblowice-Lutynia-Gałów-Jerzmanowo-Żerniki-Kozanów,
      ok. 76 km. Zaskoczył mnie doskonały (na nasze realia drogowe) stan nawierzchni
      na prawym brzegu Odry po ostatniej zimie. Między Paniowicami a Wałami jedynie
      stan odcinka przez Uraz zbliżony jest do marnej średniej krajowej. Wujaśnienie
      wydaje się proste - mały ruch samochodowy, a ciężarowy szczątkowy.
      • kristoff26 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 04.07.06, 23:10
        No to i ja opiszę krótko moją ostatnią sobotnią wycieczkę.
        Wrocław - Gniechowice - Mirosławice - Sobótka - Ślęża (szczyt).
        Sobótka - Maniów (jeziorko) - Mietków - Milin - Piława - Kąty Wrocławskie -
        Sadków - Pietrzykowice - Cesarzowice - Wrocław.
        Ok. 110km :)
        Fajna wycieczka tylko 4 litery trochę obolałe i ciężki wyjazd i zjazd ze Ślęży.
        • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.ks.k.pl / *.korbank.pl 05.07.06, 12:27
          Wybrałeś masochistyczną trasę "tam". Powrotna znacznie ciekawsza. Ja z reguły
          jeździłem przez Kąty (boczną drogą Jerzmanowo-Skałka-Stoszyce),a potem w
          kierunku Mietkowa lecz w Piławie skręcałem do Kamionnej i przez mostek na
          Bystrzycy i las do Czerńczyc i Mirosławic. Inna ciekawa trasa z Kątów wiedzie
          przez Nową Wieś Kącką (przed autostradą skręcamy w prawo, obok Plusa), Stróżę,
          Wawrzeńczyce i Mietków. Najwydogniej tak jechać z zachodnich rejonów Wrocławia.
          • kristoff26 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.07.06, 13:04
            No ja w sumie mimo że mam już trochę kilometrów przejechane to dopiero teraz
            zaczynam ruszać na odrobinkę dalsze trasy Dolnego Śląska. Wcześniej jeździłem po
            Podkarpaciu (głównie na rowerze Wigry 3 :P), potem wokół Wrocławia ale na
            rozpadającym się starym góralu. Teraz dopiero kupiłem nieco lepszy (jak na moje
            możliwości) rower, a ponieważ za tydzień przegląd obowiązkowy to chcę go trochę
            dotrzeć. W 3 dni zrobiłem w sumie prawie 300km.
            A ostatnio jeździłem po fajnych traskach leśnych w okolicach Kotowic. Świetnie
            się jedzie wąską kładką doczepioną do mostów kolejowych nad Odrą pomiędzy
            Czernicą i Kotowicami. Adrenalinka na maksa bo barierka jest tylko z jednej
            strony :)
            Tak więc na razie nie wybieram tras jakoś konkretnie, po prostu jadę gdzie mnie
            oczy poniosą bo rower to moja wielka słabość :)
            Pozdrawiam
            • gregorz Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.07.06, 19:33
              Taki sie spytam z ciekawosci te wasze wycieczki 100km i dluzsze to ile trwaja?
              rano wyjezdzacie i wracacie na wieczor czy tez jakims ostrzejszym tempem
              jezdzicie? Ja niestety nei moge podac zadnej wroclawskiej trasy bo juz tam od
              paru ladnych lat nei mieszkam ale jakby ktos chcial jakas po Jurze to chetnie
              zamieszcze :)
              • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 05.07.06, 20:27
                gregorz napisał:
                > ... rano wyjezdzacie i wracacie na wieczor...? <

Ja wyjeżdżam rano lub wcześnie rano - wracam różnie. :))

Oto foty z ostatniej soboty:
                Przed Krobielowicami.
                img149.imageshack.us/img149/7296/19696647ov.jpg
                Ślęża w chmurach - przez cały dzień:
                img149.imageshack.us/img149/7426/19696675pt.jpg
                Miejsce popasu:
                img149.imageshack.us/img149/3829/19696748ws.jpg
                Lokalne kąpielisko - za Sienicami: ;-)
                img86.imageshack.us/img86/7449/19696757tj.jpg
                img149.imageshack.us/img149/7091/19696767nb.jpg
                Także dom weselny - (dobrze karmią) ;-)
                img149.imageshack.us/img149/9641/19696783ph.jpg
                img108.imageshack.us/img108/3366/19696794jy.jpg
                img100.imageshack.us/img100/2125/19696815ca.jpg
                img149.imageshack.us/img149/9469/19696833kc.jpg
                "Autostrada|" do Kończyc - im dalej tm gorsza nawierzchnia: :(
                img149.imageshack.us/img149/6980/19696848fx.jpg
                img153.imageshack.us/img153/9953/19696853jq.jpg
                img147.imageshack.us/img147/9136/19696865dh.jpg
                img153.imageshack.us/img153/6060/19696876kc.jpg
                img149.imageshack.us/img149/7465/19696880yx.jpg
                img147.imageshack.us/img147/704/19696895mi.jpg
                img147.imageshack.us/img147/2268/19696916rq.jpg
                img84.imageshack.us/img84/3913/19696924ht.jpg
                img149.imageshack.us/img149/103/19696934aw.jpg
                img149.imageshack.us/img149/2377/19696944nw.jpg
                Więcej nie fociłem, bo zaraz wjechałem na znaną już (sobie) trasę. :)

Te z niedzieli:
                Schronisko "Pod Wieżycą"
                img149.imageshack.us/img149/7032/19696954dn.jpg
                Zaczęło się: ;-)
                img92.imageshack.us/img92/7351/19797051py.jpg
                img135.imageshack.us/img135/5144/19797074mb.jpg
                img149.imageshack.us/img149/7065/19797115xy.jpg
                img135.imageshack.us/img135/6409/19797121kh.jpg
                Kapliczka przy czarnym szlaku turystycznym:
                img149.imageshack.us/img149/2585/19797150do.jpg
                img149.imageshack.us/img149/9333/197972410ns.jpg
            • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 05.07.06, 23:05
              > A ostatnio jeździłem po fajnych traskach leśnych w okolicach Kotowic. Świetnie
              > się jedzie wąską kładką doczepioną do mostów kolejowych nad Odrą pomiędzy
              > Czernicą i Kotowicami. Adrenalinka na maksa bo barierka jest tylko z jednej
              > strony :)
              To jest komfortowa kładka (do hałasu przypominającego rozpadanie się drewnianej
              nawierzchni łatwo się przyzwyczaić). Znacznie gorzej jest np. na moście
              kolejowym łączącym Popowice z Osobowicami. Tu deski położone są wzdłuż, a
              między nimi spore szczeliny, w których węższa opona może się zaklinować. No i
              szerokośc większa. Na szczęście od pewnego czasu mamy Most Milenijny i tamta
              przeprawa straciła na znaczeniu. No i, wreszcie, w rejonie Kotowic - Czernicy
              mamy piękną przeprawę w Ratowicach.
              • kristoff26 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 06.07.06, 08:16
                > Znacznie gorzej jest np. na moście
                > kolejowym łączącym Popowice z Osobowicami. Tu deski położone są wzdłuż, a
                > między nimi spore szczeliny, w których węższa opona może się zaklinować. No i
                > szerokośc większa. Na szczęście od pewnego czasu mamy Most Milenijny i tamta
                > przeprawa straciła na znaczeniu. No i, wreszcie, w rejonie Kotowic - Czernicy
                > mamy piękną przeprawę w Ratowicach.

Brzmi fajnie :) Dzięki za cenne informacje. Nie jestem hardcorowcem, zresztą nie
                mam do tego sprzętu, ale takie ciekawe, leśne traski z ciekawymi przeprawami to
                uwielbiam :) Jak najmniej asfaltu i głównych dróg, a jak najwięcej ścieżek
                leśnych, itp. Fajnie że są jeszcze inni tak samo jak ja "zdrowo szurnięci" na
                punkcie dwóch kółek napędzanych nożnie :P
                Pozdrawiam
                • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 10.07.06, 18:59
                  08.07.06. - Sobota - z Żoną :)
                  Sobótka - kościół sw. Anny:
                  img145.imageshack.us/img145/3742/19797262qp.jpg
                  Panorama Sobótki:
                  img161.imageshack.us/img161/8571/19797276ft.jpg
                  Czarny szlak turystyczny - w drodze na Ślężę:
                  img173.imageshack.us/img173/7200/19797296kl.jpg
                  img161.imageshack.us/img161/7097/19797340gn.jpg
                  img161.imageshack.us/img161/9524/19797355tc.jpg
                  Niebo zaczyna straszyć :(
                  img513.imageshack.us/img513/9893/19797426bx.jpg
                  img513.imageshack.us/img513/3585/19797430eh.jpg
                  Szczyt tuż, tuż:
                  img157.imageshack.us/img157/3289/19797456no.jpg
                  img486.imageshack.us/img486/6149/19797460kw.jpg
                  Wiola dojeżdża ;-)
                  img157.imageshack.us/img157/3289/19797456no.jpg
                  Zaczęły spadać z nieba duże krople i postanowiliśmy (Ona postanowiła ;-) ) czym
                  prędzej zjeżdżać do Przełęczy Tąpadła.
                  Zjazd był.... długi i fantastyczny. :D
                  Udało nam się schronić pod wiatą z dziurawym dachem. Lepsze to niż nic. ;-)
                  Spędziliśmy pod nią prawie 2 godziny - lało jak z cebra. :((
                  img486.imageshack.us/img486/4112/19797519ew.jpg
                  Kiedy przestało, ruszyliśmy znów w dół - tym razem asfaltem do:
                  img345.imageshack.us/img345/2529/19797596we.jpg
                  Radunia widziana z podwórka Cioci. :)
                  img408.imageshack.us/img408/3750/19797685bi.jpg
                  Po odwiedzinach pojechaliśmy do... następnej Rodzinki. ;-)
                  img192.imageshack.us/img192/3638/19797731nw.jpg
                  img192.imageshack.us/img192/7944/19797766eu.jpg
                  img192.imageshack.us/img192/4203/19797779mv.jpg
                  img441.imageshack.us/img441/1952/19797796fz.jpg
                  Wielokrotnie spąglądaliśmy na... niespełniony plan. :(
                  img192.imageshack.us/img192/9490/19797837vt.jpg
                  img192.imageshack.us/img192/5847/19797854la.jpg
                  Tak dotarliśmy do Księginic Wielkich, gdzie po obfitym, zdrowym ;-) jedzonku
                  poszliśmy odpoczywać.
                  img192.imageshack.us/img192/6867/19797940ck.jpg
                  Jutro do Wrocławia, ale już krótszą trasą. :)
                  Dystans 85 km

09.07.06. - Niedziela - powrót do domku. :D
                  Księginice Wielkie - Kondratowice - Edwardów - Brochocinek - Grzegorzów -
                  Zielenice - Mańczyce - Borów - Brzoza - skrót (szutrem) do wsi Brzeście
                  img386.imageshack.us/img386/5995/19898409hq.jpg
                  Dalej polną drogą do Bogunowa.
                  Nstępnie Żórawina - kościół pw. św. Trójcy:
                  img69.imageshack.us/img69/1659/19898422uw.jpg
                  img148.imageshack.us/img148/9971/19898437zh.jpg
                  img69.imageshack.us/img69/3655/19898453vk.jpg
                  img148.imageshack.us/img148/1034/19898469kp.jpg
                  img141.imageshack.us/img141/5963/19898475mw.jpg
                  img83.imageshack.us/img83/7885/19898490kf.jpg
                  img83.imageshack.us/img83/2958/19898506nz.jpg
                  img83.imageshack.us/img83/378/19898515wc.jpg
                  Suchy Dwór - Wrocław.
                  Dystans 52 km

Ps. W drodze spotkaliśmy... 3 małe, porzucone (?) kotki. Niestety nie udało mi
                  się sfotografować wszystkich naraz. Jeden z nich był buszującym w zbożu. ;-)
                  img343.imageshack.us/img343/7955/19898322kh.jpg
                  img269.imageshack.us/img269/7656/19898330nw.jpg
                  img148.imageshack.us/img148/9007/19898391si.jpg
                  • Gość: beldin Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.06, 20:27
                    Mialem jechac wczoraj na Sleze(jakos mnie tam ciagnie), ale wystraszyly mnie
                    zapowiadane burze i dojechalem na wzgorza Strzelinskie. A tam tradycyjnie
                    Henrykow , kamieniolomy w Gebczycach i Gromnik.Woda w kamieniolomach
                    przejrzysta na glebokosc 5-6m i co wazne zimna:).Wycieczka bardzo udana pomimo
                    malego przemokniecia i przedziurawionej detki.
                    • kristoff26 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 11.07.06, 07:56
                      Muszę przyznać że fajniutki trasy robicie. A dodatkowo sledzik robi super
                      zdjęcia. A u mnie rower stoi w pokoju i tylko na niego patrze bo z powodu
                      drobnych kłopotów zdrowotnych nie moge jeździć na dalsze trasy. No nie mogę tak
                      mnie nosi :/
                      Pozdrawiam i zazdroszczę :P
                      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 11.07.06, 13:26
                        kristoff26 napisał:
                        > ... z powodu drobnych kłopotów zdrowotnych nie moge jeździć... <

Zdrowiej jak najszybciej i na rower. :)
                    • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 11.07.06, 13:22
                      Gość portalu: beldin napisał(a):
                      > ... i przedziurawionej detki. <

... koło Przeworna. ;-)
      • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 11.07.06, 15:32
        3 dni w Górach Izerskich, 6- 9 bm. wycieczki po polskiej i czeskiej części:
        Izerska Hala - Chatka Górzystów
        img90.imageshack.us/my.php?image=hpim83958tv.jpg
        img138.imageshack.us/my.php?image=hpim83973zr.jpg
        Znajomy piesek,
        img212.imageshack.us/my.php?image=hpim84008wl.jpg
        który nie wiedzieć czemu nie bardzo mnie lubi (warczy gdy go głaszczę)
        img212.imageshack.us/my.php?image=hpim84017wl.jpg
        Ognisko w Orlu, niestety, niemiłosiernie gryzą meszki (i tak codziennie przed
        zachodem słońca)
        img150.imageshack.us/my.php?image=hpim84049gk.jpg
        img83.imageshack.us/my.php?image=hpim84061pp.jpg
        W Czechach, rezerwat przyrody za Jizerką
        img139.imageshack.us/my.php?image=hpim84237tx.jpg
        raj dla rowerzystów, których spotyka się tam na każdym kroku,
        węzeł szlaków Chata Smedava
        img133.imageshack.us/my.php?image=hpim84274vi.jpg
        img139.imageshack.us/my.php?image=hpim84303dr.jpg
        Jeżdżą całymi rodzinami, również z małymi dziećmi w ciekawych przyczepkach
        img140.imageshack.us/my.php?image=hpim84285vz.jpg
        img139.imageshack.us/my.php?image=hpim84290xm.jpg
        Kolejna przyjemna przystań, Chata Pesakovna w Jizerce
        img139.imageshack.us/my.php?image=hpim84310tq.jpg
        Jizerka, dopływ Izery
        img205.imageshack.us/my.php?image=hpim84345gd.jpg
        i przejście do Polski na Izerze
        img139.imageshack.us/my.php?image=hpim84553xr.jpg
        Kolejne przejście turystyczne, Polana Jakuszycka - Harrachv-Mytiny
        img147.imageshack.us/my.php?image=hpim84354hg.jpg
        Stacja kolejowa Harrachov - inny świat w porównaniu z PKP i polską
        mentalnością: czyściutko, pociągi kursują (jak widać autobusy szynowe),
        ubikacje na stacji czynne, czyste (mimo że wystrój pamiętający wczesnego
        Husaka), papier toaletowy i ręczniki są (u nas w miejsce tego święcona woda na
        każdym kroku)... Jak widać dobrze, że z górą pół wieku temu ta część Śląska
        została przekazana Czechosłowacji w ramach regulacji granic.
        img147.imageshack.us/my.php?image=hpim84382on.jpg
        img135.imageshack.us/my.php?image=hpim84406wf.jpg
        Naparstnica purpurowa
        img113.imageshack.us/my.php?image=hpim84422fo.jpg
        img137.imageshack.us/my.php?image=hpim84477cc.jpg
        Wieczorne mgły po krótkim, tropikalnym deszczu
        img135.imageshack.us/my.php?image=hpim84495mm.jpg
        img102.imageshack.us/my.php?image=hpim84514ma.jpg
        img135.imageshack.us/my.php?image=hpim84521so.jpg
        Na pożegnanie z Orlem
        img148.imageshack.us/my.php?image=hpim84539qr.jpg
        spontaniczna, wieczorna imprezka
        img135.imageshack.us/my.php?image=hpim84546ir.jpg.
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 11.07.06, 15:58
          Czyli "łikend" bardzo udany.
          Super fotka :)
          img139.imageshack.us/my.php?image=hpim84237tx.jpg
          Mgiełki też mi się bardzo podobają.

Ps. Ostatnia fota nie wchodzi. :(
          • Gość: Roman Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.korbank.pl 11.07.06, 21:22
            > Ps. Ostatnia fota nie wchodzi. :(
            Poprawka: img135.imageshack.us/my.php?image=hpim84546ir.jpg
    • Gość: artek wzgórza oleszeńskie IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 14.07.06, 13:52
      zapowiedzi wróżek od pogody były bardzo zniechęcające, więc wsiadłem o 6.05 w
      pociąg na zachodnim i pojechałem na południe. prognoza o tyle się sprawdziła, że
      z mietkowa jechałem aż do sobótki w opadzie ciągłym. na szczęście później prawie
      nie padało, może parę kropelek ...

trasa: mietków pkp - sobótka - świątniki - skręt w niebieski szlak przez gozdnik
      i wzgórza oleszeńskie do przeł. słupickiej, dalej niebieski szlak przez masyw
      raduni - na rdunię nie wchodziłem ;P objechałem ją zjeżdżając do tąpadła, dalej
      szosą (bo przez gapiostwo czasu zabrakło) przez sady i strzelce do mietkowa pkp.
      czas wycieczki ok. 4:30, dystans 65 km (+7 km dojazdy w mieście).
      trasa miejscami uciążliwa, kilka kłopotliwych podjazdów/zjazdów, parę świetnych
      szybkich zjazdów.
      zdjęcia:
      www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-07-14-radunia
      trzeba uwazać na znaki, niestety na jednym milutkim szybciutkim zjeździe
      przegapiłem ostry skręt szlaku w prawo, co kosztowało mnie ponad pół godziny i
      kilka dodatkowych km. chyba kupie w końcu gps'a ...

ps. ale mam fajny amortyzatorek :)))
      • sledzik4 Re: wzgórza oleszeńskie 14.07.06, 14:03
        Tak właśnie wyglądała Ślęża przez prawie całą sobotę (08.07.)
        www.wro.vectranet.pl/~artek/wycieczki/2006-07-14-radunia/pages/image/imagepage12.html

Ps. Kiedy byłeś na tej wycieczce?
        • Gość: artek Re: wzgórza oleszeńskie IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 14.07.06, 15:16
          > Ps. Kiedy byłeś na tej wycieczce?

ano dzisiaj, wróciłem po 12-tej
          • sledzik4 Takiemu to dobrze ;) 14.07.06, 20:46
            > ano dzisiaj... <

Urlopowicz. ;)
            Ja od 1-go dopiero.
            • Gość: artek Re: Takiemu to dobrze ;) IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 14.07.06, 21:15
              > Urlopowicz. ;)
              > Ja od 1-go dopiero.

a tam urlopowicz ... ledwie dwa dni - piątek i poniedziałek, nieco przedłużony
              weekend.
              sprawa wygląda tak: jeśli mam jechać gdzieś dalej pociągiem - wolę w dzień
              powszedni. w weekendy zwykle jest straszny tłok, i do tego może i połowa połączeń.
    • Gość: beldin Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.06, 20:36
      Miala byc Sleza dzisiaj, ale z powodu wrednego -wiejacego zawsze w niedziele
      (jak mam czas na rower) wiatru nic z tego nie wyszlo. Przekrecilem sobie 60km
      wokol rodzinnego miasta i wrocilem do domciu. Te 60 km dalo mi w kosc niezle
      wiec nawet nie chce myslec jakby wygladal powrot ze Slezy.
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 16.07.06, 23:21
        Gość portalu: beldin napisał(a):
        > ... wiec nawet nie chce myslec jakby wygladal powrot ze Slezy. <

Myślisz, że wczoraj było inaczej? (też powrót) :(
        15.07.06. - Sobota
        Śledzikowe małżeństwo. ;-)
        Jak tydzień temu:
        Wrocław - Gądów - ul. LG - Małuszów - Bąki - skrót do Pustkowa Żurawskiego
        img96.imageshack.us/img96/9884/2000001mq1.jpg
        img96.imageshack.us/img96/1082/2000002vj1.jpg
        - Ręków - Stary Zamek - Michałowice - Rogów Sobócki - Sobótka - Rynek - Muzeum
        Ślężańskie:
        img60.imageshack.us/img60/2867/2000003vw9.jpg
        Wiola (ku mojemu zdziwieniu ;) ) wjechała pod "Schroniska Pod Wieżycą".
        img96.imageshack.us/img96/3294/2000018df4.jpg
        "Trójdróg" - pojechaliśmy w prawo:
        img107.imageshack.us/img107/6092/2000026pj9.jpg
        sledzik4 - pierwsza rzeźba kultowa: ;-)
        img48.imageshack.us/img48/7684/2000028jr8.jpg
        Skałki z boku - Trakt Bolka:
        img48.imageshack.us/img48/9356/2000029zl2.jpg
        Kocie łby - zaczynamy iść:
        img279.imageshack.us/img279/550/2000030qi9.jpg
        Polana z Dębami:
        img279.imageshack.us/img279/8620/2000032dx8.jpg
        Żółtym szlakiem marsz na Ślężę:
        img182.imageshack.us/img182/2641/2000033no0.jpg
        img182.imageshack.us/img182/4318/2000034tt1.jpg
        Kultowa ;-) "antenka satelitarna" ;-)
        img343.imageshack.us/img343/6453/2000036wv1.jpg
        img182.imageshack.us/img182/1921/2000035uv1.jpg
        Klasztor NMP:
        img343.imageshack.us/img343/5772/2000037tx4.jpg
        Panoramy z wieży widokowej na Ślęży:
        img48.imageshack.us/img48/6899/2000038ay2.jpg
        img436.imageshack.us/img436/8015/2000039mz8.jpg
        img166.imageshack.us/img166/3295/2000042vw2.jpg
        img48.imageshack.us/img48/740/2000052sv3.jpg
        Schronisko na Ślęży:
        img436.imageshack.us/img436/5326/2000046qx7.jpg
        Kultowy Niedźwiedź:
        img166.imageshack.us/img166/69/2000047om2.jpg
        Pozostałości po starej wieży:
        img166.imageshack.us/img166/5765/2000068it3.jpg
        Pilnował rowerów za kawałek ciasta (dobrego ;) )
        img48.imageshack.us/img48/7679/2000070qk1.jpg
        Jak tu zejść?
        img48.imageshack.us/img48/2686/2000079lr4.jpg
        img48.imageshack.us/img48/9640/2000080qy0.jpg
        img48.imageshack.us/img48/1957/2000083br4.jpg
        img338.imageshack.us/img338/4296/2000084ln8.jpg
        ????????????? - na jednej ze skał:
        img48.imageshack.us/img48/4655/2000082zn3.jpg
        Wiola zjeżdża czerwonym szlakiem:
        img198.imageshack.us/img198/6712/2000089yx4.jpg
        Teraz żółtym:
        img198.imageshack.us/img198/1889/2000094qp9.jpg
        Ślęża widziana z wieży widokowej na Wieżycy:
        img199.imageshack.us/img199/9220/2010101vq9.jpg
        Sobótka z: jak wyżej:
        img160.imageshack.us/img160/6559/2010104uy1.jpg
        To już skrót z Pustkowa Żurawskiego do Bąków - z ominięciem Owsianki:
        img48.imageshack.us/img48/5811/2010113qj6.jpg
        Takie chmury (także wiatr) towarzyszyły nam w drodze powrotnej do Wrocławia:
        img358.imageshack.us/img358/9034/2010114tq2.jpg
        Oto efekt(y) sobotniej wycieczki :)) (w końcu jechaliśmy przez Solną :)) )
        img515.imageshack.us/img515/3274/2010117tl0.jpg
        Powrót tą samą trasą.
        Dystans 108 km
    • Gość: radek Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.wroclaw.mm.pl 16.07.06, 22:27
      16 lipca 06
      I znowu pociagiem do Mietkowa (kto uruchumi kiedys vlaka do Sobotki, bedzie moim
      bohaterem) - Sobotka - Wiry - Pieszyce - Krzyzowa - Swidnica (obiadek w
      hospodzie Zagloba... pierożki, mniam:)- Jaworzyna Sl (oooo dziwo sie dzis nie
      spoznil z JG) - w sumie setka km, bo po miastach i miescinach sie krecilem w
      miedzyczasie sporo...
      • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 17.07.06, 09:29
        Jeszcze kilka fotek z soboty. :)
        img89.imageshack.us/img89/1573/2000003px2.jpg
        img91.imageshack.us/img91/6780/2000004by8.jpg
        img91.imageshack.us/img91/5637/2000005js1.jpg
        img91.imageshack.us/img91/6397/2000006sf3.jpg
        img150.imageshack.us/img150/5826/2000009ix0.jpg
        img157.imageshack.us/img157/8281/2000016ib3.jpg
        img81.imageshack.us/img81/6549/2000016wy5.jpg
        img153.imageshack.us/img153/3638/2000024re6.jpg
        img153.imageshack.us/img153/5025/2000025jz5.jpg
        img89.imageshack.us/img89/5075/2000036ow2.jpg
        img150.imageshack.us/img150/3493/2000037ji2.jpg
        img150.imageshack.us/img150/5372/2000044jp3.jpg
        img150.imageshack.us/img150/3528/2000045ws8.jpg
        img89.imageshack.us/img89/5827/2000046rp8.jpg
        img150.imageshack.us/img150/8502/2000047vz6.jpg
        img105.imageshack.us/img105/4215/2000066rs3.jpg
        img105.imageshack.us/img105/5563/2000076vx0.jpg
        img139.imageshack.us/img139/382/2000077bx1.jpg
        img105.imageshack.us/img105/92/2000085bv1.jpg
        img105.imageshack.us/img105/6221/2000086lg1.jpg
        img105.imageshack.us/img105/1716/2000087nm4.jpg
        img105.imageshack.us/img105/2934/2000097qc7.jpg
        img133.imageshack.us/img133/4698/2010108mf2.jpg
        • sledzik4 Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 17.07.06, 15:16
          16.07.06. - Niedziela
          Po "rajdzie ślężańskim" tylko niedzielna wycieczka. :)
          Do Jelcza-Laskowic przez Dobrzykowice. Dalej do Ratowic...
          Smutny widok:
          img89.imageshack.us/img89/6976/2010122lc9.jpg
          Jaz w Ratowicach:
          img89.imageshack.us/img89/9186/2010123um4.jpg
          Śluza w Ratowicach:
          img89.imageshack.us/img89/6269/2010124pp1.jpg
          img89.imageshack.us/img89/3983/2010125cl5.jpg
          img145.imageshack.us/img145/9927/2010127wk3.jpg
          Droga w stronę Kotowic:
          img152.imageshack.us/img152/4364/2010128tq5.jpg
          Ratowickie Lwice: ;)
          img152.imageshack.us/img152/9857/2010129sz0.jpg
          Ścieżkami, drogami wzdłuż Odry:
          img89.imageshack.us/img89/4451/2010141mf5.jpg
          img89.imageshack.us/img89/9294/2010142ca2.jpg
          img84.imageshack.us/img84/5208/2010144hs2.jpg
          img89.imageshack.us/img89/5476/2010147su5.jpg
          img49.imageshack.us/img49/5328/2010150gn0.jpg
          img89.imageshack.us/img89/6823/2010152ah0.jpg
          img156.imageshack.us/img156/441/2010154ur7.jpg
          Wyjechaliśmy za Siechnicami:
          img89.imageshack.us/img89/1010/2010158mj4.jpg
          img117.imageshack.us/img117/894/2010161ft3.jpg
          Dystans 67 km
    • woo-cash Re: Nasze wycieczki w 2006 r. 19.08.06, 07:59
      Dla miłośników pedałowania i w temacie.
      Na moim forum, na stronie: www.woo.strefa.pl/phpBB2/viewforum.php?f=9
      często, niekiedy nawet co tydzień, pomiędzy środą a piątkiem, pojawia się
      propozycja na sobotnią (rzadziej) lub niedzielną (częściej) wyprawę rowerową.

Wycieczki w bliższych i dalszych okolicach Wrocławia, od 60 do 150 kilometrów.
      Jeśli ktoś lubi taki aktywny sposób spędzania wolnego czasu to zachęcam. :)

(Dla mniej zaprawionych w boju - tempo efektywne: około 10 km/h, z przerwami na
      jedzenie, sikanie, zwykle jakieś lody po drodze). ;)

Pozdrower,
      Woo.
      • Gość: tepe Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 20:05
        Dzisiaj w ramach odpoczynku, z Kłodzka przez Gorzanów, Bystrzycę Kłodzką do
        Międzylesia i dalej do Czech. Ok. 64 km.
        • Gość: yogi Re: Nasze wycieczki w 2006 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:40
          Start w Leśnicy, dalej bocznymi drogami przez Rzeczycę, Malczyce do Lubiąża.
          Później drogą wzdłuż Odry do Brzegu Dolnego. Stamtąd przez Uraz do Wrocławia i
          do miejsca startu :)
          Dystans ok. 130 km

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka