Dodaj do ulubionych

Gaj - jakie przedszkole?

13.01.06, 19:46
Czy czyjeś dziecko chodzi w tym rejonie do przedszkola? Czy wiecie coś o
przedszkolach na Bardzkiej, Borowskiej, innych w tej okolicy? Jakie macie
doświadczenia ?
Pozdrawiam,
Ania P.
Obserwuj wątek
    • bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 16.01.06, 14:01
      Podbijam pytanie!!! Proszę równiez o ew. opinie o przedszkolu przy Łódzkiej.
      Dzieki za wszelkie inf...
      • gawliki Re: Gaj - jakie przedszkole? 17.01.06, 14:00
        napiszcie cos,i od jakiego wieku?ponad 2latki przyjma?
        • bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 17.01.06, 14:48
          Chyba sie nie doczekamy ;-(
          Ja zaczęłam juz poszukiwania. Godziny pracy przedszkoli sa jednak nieciekawe,
          przeważnie od 7:30 do 16:30 :-(. Ja zaczynam pracę o 7 a wychodząc z
          przedszkola ok 6:35 nie zdążę na pewno...Na razie maluch uczęszcza do żloba (
          otwarty od 6:00)
    • joasiapa Re: Gaj - jakie przedszkole? 18.01.06, 16:32
      w zeszłym roku starałam sie o miejsce dla mojego synka w przedszkolach, które
      wymieniłaś i dokładnie w takiej kolejności, jaka podałas. Sym nie dostała sie
      do żadnego z nich. Zaproponowali mi przedszkole na Dyrekcyjnej. Nie miałam
      wyjścia - zapisałam tam dziecko. Mija 5 piesięcy uczęszczania synka do
      przedszkola (grupa trzylatków) jestesmy bardzo zadowolenie, a godziny pracy
      naszego przedszkola to bodajże od 6.30 do 17.00
      • anarpi Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 09:33
        Dzięki za odpowiedź :) Ech, czuję, ze w tym roku też będzie się cięzko dostać
        do tych przedszkoli. Ciekawe, czy przyjmują same dzieci samotnych rodziców, bo
        nie wiem, co poza tym może wpłynąc na przyjęcie dziecka A zamiast dziecka B...
        Czy to od kolejności zgloszeń zależy...?
        A na Dyrekcyjną skierowali Cię z przedszkola, w którym się syn nie dostał czy
        musiałaś gdzieś w wydziale oświaty szukać albo sama? W razie czego, choć to mi
        zupełnie nie po drodze, biorę i Dyrekcyjna pod uwagę (sama tam chodziłam :)
        • bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 10:36
          Przedszkola maja swoje kryteria przyjmowania. Masz wieksze szanse zapisac
          dziecko do przedszkola jesli: zarowno Ty jak i Twoj maz pracujecie (a jeszcze
          lepiej dodatkowo studiujecie), samotnie wychowujesz dziecko, dziecko nie jest
          jedynakiem a jeszcze lepiej jak rodzenstwo uczeszcza do tegoz przedszkola,
          miezkasz niedaleko, do pracymasz daleko (tak mi sie wydaje) i pewnie jeszcze
          pare innych kryteriów.... bedziemy wiec walczyc o wrzesień 2006 :/
        • bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 10:45
          Znalazlam jeszcze cos takiego:
          Do przedszkola przyjmowane są w pierwszej kolejności dzieci sześcioletnie;
          dzieci matek lub ojców samotnie wychowujących; dzieci matek lub ojców , wobec
          których orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności, lub
          całkowitą niezdolność do pracy lub samodzielnej egzystencji; dzieci z rodzin
          zastępczych.
          • anarpi Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 11:02
            Znam te kryteria, ale wlaśnie oto mi chodzi, czy cała grupa 3-latków to będą
            dzieci samotnych rodziców, niepełnosprawnych, z rodzin zastępczych i
            wielodzietnych? Ja mam jedynaka, rodzinę pełna - to szans nie mam? Ech...
            • dorittak Re: Gaj - jakie przedszkole? 24.02.06, 17:18
              za GW: Punkty dają pierwszeństwo ...

W przypadku nadmiaru kart zgłoszeń do któregoś z przedszkoli o pierwszeństwie
              zadecydują kryteria. Za każde przydzielono punkty: dziecko samotnego lub
              niepełnosprawnego rodzica oraz dziecko z rodziny zastępczej - po 80 pkt,
              dziecko z placówki likwidowanej lub reorganizowanej - 40, dziecko rodziców
              pracujących na pełnym etacie lub uczących się w systemie dziennym (jeden
              pracujący/uczący się - 5 pkt, oboje - 10 pkt), dziecko zapisywane na pobyt w
              przedszkolu powyżej 5 godzin dziennie - 10 pkt. Po kilka punktów dostaną też
              dzieci uczęszczające wcześniej do żłobka i mające rodzeństwo w danym
              przedszkolu."
              Bardzo niesprawiedliwe wydaja się mi punkty za uczęszczanie dziecka do żłobka
              (dofinansowanego bardzo!! z podatków wszystkich!!!!) i znów rodzice, krórzy
              wynajmowali opiekunki, babcie lub sami sprawowali opiekę nad dziećmi,
              całkowicie ponosząc koszty opieki za dziecko, są za to "karani" nie
              przyznawaniem punktów w rekrutacji do przedszkola...chore!
    • iwonapa Re:ul. Gliniana 19.01.06, 21:07
      Moja córka tam chodzi, w tym roku kończy, wcześniej chodził tam syn. Jest ok
      • just-do-it Re:ul. Gliniana 01.03.06, 18:28
        dzisiaj byłam złożyć delkaracej do przedszola na Glinianej!
        Wrazenia bardzo pozytywne.
        P. Dyrektor bardzo sympatyczna, szczegółowo odpowiedziała na kazde pytanie,
        oprowadziła po całym przedszkolu.
        Na deklaracji to jest przedszkole nr 1!
        Potem Dyrekcyjna i Łódzka!
        Jak będzie - zobaczymy!
    • basha Re: Gaj - jakie przedszkole? 20.01.06, 23:05
      Anarpi, tez myślalam żeby tam zapisać córeczkę,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka