anarpi 13.01.06, 19:46 Czy czyjeś dziecko chodzi w tym rejonie do przedszkola? Czy wiecie coś o przedszkolach na Bardzkiej, Borowskiej, innych w tej okolicy? Jakie macie doświadczenia ? Pozdrawiam, Ania P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 16.01.06, 14:01 Podbijam pytanie!!! Proszę równiez o ew. opinie o przedszkolu przy Łódzkiej. Dzieki za wszelkie inf... Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: Gaj - jakie przedszkole? 17.01.06, 14:00 napiszcie cos,i od jakiego wieku?ponad 2latki przyjma? Odpowiedz Link Zgłoś
bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 17.01.06, 14:48 Chyba sie nie doczekamy ;-( Ja zaczęłam juz poszukiwania. Godziny pracy przedszkoli sa jednak nieciekawe, przeważnie od 7:30 do 16:30 :-(. Ja zaczynam pracę o 7 a wychodząc z przedszkola ok 6:35 nie zdążę na pewno...Na razie maluch uczęszcza do żloba ( otwarty od 6:00) Odpowiedz Link Zgłoś
joasiapa Re: Gaj - jakie przedszkole? 18.01.06, 16:32 w zeszłym roku starałam sie o miejsce dla mojego synka w przedszkolach, które wymieniłaś i dokładnie w takiej kolejności, jaka podałas. Sym nie dostała sie do żadnego z nich. Zaproponowali mi przedszkole na Dyrekcyjnej. Nie miałam wyjścia - zapisałam tam dziecko. Mija 5 piesięcy uczęszczania synka do przedszkola (grupa trzylatków) jestesmy bardzo zadowolenie, a godziny pracy naszego przedszkola to bodajże od 6.30 do 17.00 Odpowiedz Link Zgłoś
anarpi Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 09:33 Dzięki za odpowiedź :) Ech, czuję, ze w tym roku też będzie się cięzko dostać do tych przedszkoli. Ciekawe, czy przyjmują same dzieci samotnych rodziców, bo nie wiem, co poza tym może wpłynąc na przyjęcie dziecka A zamiast dziecka B... Czy to od kolejności zgloszeń zależy...? A na Dyrekcyjną skierowali Cię z przedszkola, w którym się syn nie dostał czy musiałaś gdzieś w wydziale oświaty szukać albo sama? W razie czego, choć to mi zupełnie nie po drodze, biorę i Dyrekcyjna pod uwagę (sama tam chodziłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 10:36 Przedszkola maja swoje kryteria przyjmowania. Masz wieksze szanse zapisac dziecko do przedszkola jesli: zarowno Ty jak i Twoj maz pracujecie (a jeszcze lepiej dodatkowo studiujecie), samotnie wychowujesz dziecko, dziecko nie jest jedynakiem a jeszcze lepiej jak rodzenstwo uczeszcza do tegoz przedszkola, miezkasz niedaleko, do pracymasz daleko (tak mi sie wydaje) i pewnie jeszcze pare innych kryteriów.... bedziemy wiec walczyc o wrzesień 2006 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bm78 Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 10:45 Znalazlam jeszcze cos takiego: Do przedszkola przyjmowane są w pierwszej kolejności dzieci sześcioletnie; dzieci matek lub ojców samotnie wychowujących; dzieci matek lub ojców , wobec których orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności, lub całkowitą niezdolność do pracy lub samodzielnej egzystencji; dzieci z rodzin zastępczych. Odpowiedz Link Zgłoś
anarpi Re: Gaj - jakie przedszkole? 19.01.06, 11:02 Znam te kryteria, ale wlaśnie oto mi chodzi, czy cała grupa 3-latków to będą dzieci samotnych rodziców, niepełnosprawnych, z rodzin zastępczych i wielodzietnych? Ja mam jedynaka, rodzinę pełna - to szans nie mam? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
dorittak Re: Gaj - jakie przedszkole? 24.02.06, 17:18 za GW: Punkty dają pierwszeństwo ... W przypadku nadmiaru kart zgłoszeń do któregoś z przedszkoli o pierwszeństwie zadecydują kryteria. Za każde przydzielono punkty: dziecko samotnego lub niepełnosprawnego rodzica oraz dziecko z rodziny zastępczej - po 80 pkt, dziecko z placówki likwidowanej lub reorganizowanej - 40, dziecko rodziców pracujących na pełnym etacie lub uczących się w systemie dziennym (jeden pracujący/uczący się - 5 pkt, oboje - 10 pkt), dziecko zapisywane na pobyt w przedszkolu powyżej 5 godzin dziennie - 10 pkt. Po kilka punktów dostaną też dzieci uczęszczające wcześniej do żłobka i mające rodzeństwo w danym przedszkolu." Bardzo niesprawiedliwe wydaja się mi punkty za uczęszczanie dziecka do żłobka (dofinansowanego bardzo!! z podatków wszystkich!!!!) i znów rodzice, krórzy wynajmowali opiekunki, babcie lub sami sprawowali opiekę nad dziećmi, całkowicie ponosząc koszty opieki za dziecko, są za to "karani" nie przyznawaniem punktów w rekrutacji do przedszkola...chore! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonapa Re:ul. Gliniana 19.01.06, 21:07 Moja córka tam chodzi, w tym roku kończy, wcześniej chodził tam syn. Jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
just-do-it Re:ul. Gliniana 01.03.06, 18:28 dzisiaj byłam złożyć delkaracej do przedszola na Glinianej! Wrazenia bardzo pozytywne. P. Dyrektor bardzo sympatyczna, szczegółowo odpowiedziała na kazde pytanie, oprowadziła po całym przedszkolu. Na deklaracji to jest przedszkole nr 1! Potem Dyrekcyjna i Łódzka! Jak będzie - zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
basha Re: Gaj - jakie przedszkole? 20.01.06, 23:05 Anarpi, tez myślalam żeby tam zapisać córeczkę, Odpowiedz Link Zgłoś